Inlägg

Inlägg som Lordsqueak har skrivit i forumet
Av Lordsqueak

Det går säkert att läsa ut vad för stora problem det finns i världen genom att kolla vilka xkcd som blir länkade för tillfället.

Av Lordsqueak

Tja,, Svensson försöker ju inte spela alla spel som släpps, utan nöjer sig med några spel om året. När spelen dessutom kostar som dom gör så vill ju kunderna få valuta för pengarna, inte bara "binge'a" igenom ett kort spel på ett par dagar och vidare till nästa.

Känner man att man inte har tid att spela så får man väl välja en annan typ av spel som lämpar sig bättre för kortare sessioner.

Av Lordsqueak
Skrivet av pine-orange:

Nej eftersom de aldrig har ägt materialet.

Vad är det då funimation har sålt egentligen?
Om det enda dom har sålt är tillgång till att se materialet, hur skiljer det sig från vad vanliga sortimentet som strömmas?

Hur man än vrider på detta så är det ju fel.

Av Lordsqueak
Skrivet av ipac:

...och hur tror du själv det hade gått för en tillverkare av säg mobiler eller grafikkort som valt att stanna på 28 nm?

Dom hade nog kunnat sälja en hel del billiga kort/mobiler. Visst, inte precis några prestanda monster, men billiga skulle de vara. Kan ju titta lite på vad nvidia säljer som är deras billigaste kort. Jag skulle gissa på att dom fortfarande ligger kvar på 28nm.

Av Lordsqueak

okidoki, får väl börja använda firefox för att kolla på youtube då.

Av Lordsqueak
Skrivet av Xeonist:

Varför ska Valio göra mjölk när Arla redan finns?

Jag tycker vi kör den ryska/kommunistiska modellen, en tillverkare på varje produkttyp.

Lustigt att Samsung har haft en mjölk produkt, eller ja, iallafall till namnet. Samsung Milk Music

Av Lordsqueak

Känns som att tiden är mogen för nån slags "mellancache". Kan ju kalla det för nånting som för tankarna till racing och optimala lösningar... hmmm.....

Av Lordsqueak
Skrivet av sp1k3n:

Standarden är väl att man testar i normal rumstemperatur d.v.s. 20°C

Mjo, det hade ju varit bättre att testa så.
Å andra sidan, så är väl 31ºC närmare hur det egentligen ser ut i verkligheten... men är ju lite sketchy att inte nämna det, om det var det dom siktade på.

Av Lordsqueak

Undrar om DNS kan ha något att göra med varför det funkar olika för folk.

Av Lordsqueak
Skrivet av sp1k3n:

Är inte rumstemperaturen 31,3°C märkligt hög också?

Mja, litet rum utan ventilation och en 7950X som står och tuggar benchmarks hela dan. Låter ganska rimligt faktiskt.
Men om jag skulle gissa så tror jag att största skillnaden ligger vid högre temperaturer, så det är den datan dom presenterar. Kan vara att materialet inte presterar så bra i lägre temperaturer.
Men om den presterar bättre än kylpasta så är det ju klart intressant produkt. Värt att testa i swec labbet.

Av Lordsqueak

Kontrasten är lite väl hård, skulle kunna vara lite mjukare. Men jag föredrar mörka teman rent generellt.

Av Lordsqueak
Skrivet av maniak:

Du kan göra det i task manager, men det sparas inte så måste göras varje gång man startar programmet. Därför program som detta och process lasso finns, de håller koll på processer och ändrar automatiskt när de startas.

Går att starta program med en bat fil så att den startar med din affinity.
Jag kör igång Steam med en bat fil så att den bara får tillgång till de kärnor jag vill att den ska använda. När steam sen startar spel så ärver dom samma affinity.
det kan se ut såhär ...

@echo off A:\Windows\System32\cmd.exe /C start /affinity 0x1 "steam" "B:\steam\steam.exe"

där "0x1" är hex för vilka cores du vill använda. (tex, 8core cpu, du vill använda de 4 första 00001111, 0+0+0+0+8+4+2+1=15, 15 i hex blir '0xF' )

Funkar bra för spel rent generellt, men vill man peta på något specifikt spel så blir det ju lite manuellt. Och sen kan man ha en annat bat fil för OBS, tex.

Men jag kommer ju att dra ner och prova Core Director så man slipper en massa bat filer.

Av Lordsqueak
Skrivet av cyklonen:

Måste säga att jag också tillhör skaran som inte förstår varför nån skulle vilja dölja vissa spel. Skäms man över att spela vissa spel?

Men jag håller med andra som nämner att man borde kunna göra sig osynlig för "vänner". Ibland vill man kunna spela utan att andra ser. I Steam tror jag det funkar, men det är omöjligt i EGS.

Det har nog inte så mycket med att man skäms, som att man inte har kontroll över vad man visar till folk. Jag fick höra att jag var "satanisten", när jag fick redan på att nån kollat att jag spelat Agony. Lite lagom kul så där typ. . . Speciellt när man måste fråga varför.
Snacket bakom ryggen har man ju ingen kontroll över, så det finns ju vissa gränser för vad man visar upp för folk, beroende på vilka personer det är förstås. nått sånt.

Av Lordsqueak

Tja, behöver ju inte vara hentai för att det ska vara pinsamt att spela vissa spel. Finns ju dom som ifrågasätter det mesta som inte faller dem i smaken, så detta kan ju vara en smidigt funktion för att undvika det.
Blev själv konfronterad med hur fan jag kan sitta och spela Agony för inte så länge sen. (100% nightmare fuel och jo,,, boobies) Lite jobbigt att behöva ta en teologisk debatt bara för att dom sett vad du spelat liksom. Så jag kan förstå hur detta kan vara användbart för mer än hentai spel.

Av Lordsqueak
Skrivet av iFerz:

Fast att reklamen på YouTube inte gynnar kreatörerna stämmer ju bara inte. Att det sker är inget snack om saken, YouTube är långt ifrån ett perfekt system, är ju bara att kika på copyright problematiken som funnits i åratal, men det finns kreatörer som absolut får sin inkomst genom ad-sense.

Fördel med YouTube Premium, förutom att YouTube såklart får en "lättare" inkomstkälla, är att större del går till kreatörerna, upp till en 50/50 split, även om det inte är det vanligaste.

När du direkt använder en Ad-Blocker så påverkar du YouTube absolut, men du skadar de enskilda kreatörerna ännu mer.

Jag sa inget om att reklamen inte skulle gynna kreatörerna. Jag sa att för youtube's del så handlar detta inte om det.
Att bomba användare med reklam och allehanda metoder för att få folk att skaffa premium handlar om att Youtube vill bli en prenumerationstjänst.
(gogglade lite snabbt, mindre än 10% av channels är partners. så över 90% av channels får inget alls för deras videos. Värre än vad jag trodde faktiskt. nått att fundera på)

Om jag ska spekulera så handlar det nog i botten om att Youtube har tappat kontrollen över deras platform till annonsbyråerna, att det fortfarande svider efter "adpocalypse" och att som prenumerationstjänst så kan dom ta tillbaka kontrollen. Men det är bara min amatörmässiga gissning, så ta det för vad det är. Men med tanke på hur många andra youtube påhitt som inte lett nånstans, och hur envisa dom är med premium så skulle det inte förvåna mig om det faktiskt är där skon klämmer.

nåja,, tur att Raid shadow legends och nordvpn finns, eh?

Av Lordsqueak
Skrivet av Frux:

Eh, va? Du kan ju knappast påstå att det finns någon som i verkligheten sitter och gör enskilda manuella betalningar varje månad till kanske dussintals kanaler, när fördelningen kan ske automatiskt efter hur mycket man kollat?

Låter mer som att du inte vill betala nånting själv bara.

Låter mer som att du inte riktigt lagt märke till hur många kanaler som pushar sin Patreon, merch store och liknande, om jag ska vara ärlig.

Av Lordsqueak
Skrivet av iFerz:

Avskyr reklam lika mycket som nästa människa, så därför betalar jag för YouTube Premium.
Förstår inte den här världsbilden på "det ska vara gratis och annonsfritt för jag tycker så :(" och att man på något sätt "förtjänar" att få kolla på videomaterial helt gratis, utan att ge tillbaka till kreatörerna.

Problemet är att reklamen på youtube inte gynnar kreatörerna. Youtube är väldigt duktiga på att de-monetize videor av diverse godtyckliga skäl, speciellt under de första 24 timmarna som är viktigast för kreatörerna.
Problemet är att youtube använder reklamen som ett slagträ för att sälja youtube premium. Dubbla (eller mer) reklamfilmer innan du ens börjar titta på videon, avbrott mitt i, inga begränsningar på hur långa reklamfilmerna får vara, kreatörerna har ingen kontroll över vilken reklam som visas med deras videor, osv osv. Niche kreatörer kanske inte ens någonsin kan få ersättning för att dom inte uppnår gränsen för när dom kan få google-ads.

Det är väldigt uppenbart att reklam används för att sälja premium och maximera intäkter till youtube, inte för att ge kreatörerna ersättning. Väldigt uppenbart!

Av Lordsqueak
Skrivet av Boggus:

Hade inte 1000hz polling rate en tendens att överbelasta USB gränssnittet vilket introducerade stutter och hängningar?

kanske förklarar varför dom visar microstutter i sin 1000hz vs 8000hz jämförelse

Av Lordsqueak

Jag länkade en video tidigare i tråden, som visar och beskriver hur bildigenkänning med rent optiska metoder går till. I videon demonstreras hur det går att känna igen bokstäver, och ja, det går med ljusets hastighet.
Så det finns inga anledningar att tvivla på denna nyhet, tekniken är inte heller ny, men nyheten är att man klämt ner det på kretsnivå.

Kruxet är att det är väldigt specifika arbetsuppgifter, något som är enkelt att utföra analogt, men som tar lång tid att göra digitalt. På det viset går det att göra något som är mycket snabbare än enbart digitalt. Om det är ljus dom jobbar med, så är det heller inte några större problem med störningar. Så det finns ingen anledning till att tvivla på att den gör det den kan, mycket snabbare än vad A100 kan göra. Dock så misstänker jag att A100 kan göra så mycket mer än vad denna krets kan göra. Så det är lite CISC / RISC situation här.

Av Lordsqueak
Skrivet av NcLr:

Vart tog hypen om grafen vägen...

Du kan använda grafenskiva istället för kylpasta, tror det är der8auer som säljer såna.