Inlägg

Inlägg som Lordsqueak har skrivit i forumet
Av Lordsqueak
Skrivet av NcLr:

Vart tog hypen om grafen vägen...

Du kan använda grafenskiva istället för kylpasta, tror det är der8auer som säljer såna.

Av Lordsqueak

vid närmare eftertanke så ... tangentbordet. Men det är så svag belysning att det knappt lyser alls.
Men annars så har jag en lampa bakom monitor

Av Lordsqueak

Påminner mig om en Huygens Optics video där han går igenom hur det funkar och gör bildigenkänning med bara optik.
https://www.youtube.com/watch?v=Y9FZ4igNxNA
Jag antar att dom har gjort detsamma, fast på chip-nivå, för att utföra vissa bildbearbetningar i ljusets hastighet (i optisk fiber eller vad dom nu använder)
Framtiden är . . ljus?

Av Lordsqueak

Moderkort nuförtiden har ju inte ens modermodem...

Av Lordsqueak

sååå Squadron 2042 då?

Av Lordsqueak

Största skadan är väl förtroendet för Brave. Det är väl det största tillgången som Brave har, så det är ju lite klantigt att installera grejor utan att användarna vet om det.

Av Lordsqueak

Känns ju som att en viss Tesla kommer få en massa gula lappar på rutan.

Av Lordsqueak

Tycker mest att allt är sämre än Posten...

Av Lordsqueak

Ang, "rent mjöl i påsen"
Jag brukar säga att det spelar ingen roll hur rent ditt mjöl är, om den som dömer är glutenintolerant.

Kom ihåg att det är aldrig Du som avgör om mjölet är rent eller inte.

Av Lordsqueak

Så länge det är valbart så ser jag bara positivt på det, , nästan. Ett litet krux är ju att input delay blir original fps delay. Något som ställer till det i spel där det krävs precision.

Av Lordsqueak
Skrivet av h3b0:

Helt ärligt, firefox fungerar fint på mobilen, sync fungerar bra, varför använder man något annat?

Är det något tidigt aprilskämt eller?

Av Lordsqueak

Jösses vilken tråkig debatt.
Självklart kan ju använda Både kärnkraft och vind/sol/hydro i framtiden.

Energi för framtiden.
När man tänker framåt så behöver vi fundera på mer än bara att producera till den lokala staden, energinät är större än nationer. Men samtidigt så spelar geografin roll för vilken typ av energi som är lämpligast att producera. Av politiska skäl så är det önskvärt för en nation att producera energi, men det finns inte alltid förutsättningar för att göra det på ett "bra" sätt. Vissa energislag är dyrare än andra, men på vissa platser så är det det billigaste/bästa alternativet.
Kanske något att tänka på när man tar upp Finlands kärnreaktor som exempel, till exempel.

Av Lordsqueak

Förtroendet är nog det viktigaste en utvecklare av spelmotorer har!
För framtida devs så är valet av motor att lära sig mycket viktigt, för detta är vad dom kommer att jobba med i framtiden. Och för studior så är det ännu viktigare, då deras hela verksamhet påverkas. Allt från licencing/royalty fees ända ner till vilken personal dom behöver anställa innan dom ens börjat.
. . .

Av Lordsqueak

Hmm, lite pinsamt för Nvidia med tanke på deras satsning på BFG's.

Men visar ju lite på hur krångligt det kan vara att hitta en kombination av skärm och grafikkort som faktiskt fungerar tillsammans. Man kanske skulle börja använda bandbredd som märkning istället för dagens djungel av versionsnummer och div. Tex, ange hur mycket bandbredd som krävs för att uppnå max upplösning/refresh rate.

Av Lordsqueak

En tanke som slog mig när jag såg artikeln, var att det faktiskt är fullt möjligt att massövervaka alla telefonsamtal numera.
Att analysera tal och generera text är numera ganska enkelt, och funkar hyffsat bra. (youtube gör det.) så för en stat som verkligen vill, så är det fullt möjligt att lagra allt som sägs över telefon.
Eller för den delen, andra offentliga och privata utrymmen, om dom sätter en mikrofon där. Med hjälp av lite AI så går det utmärkt att filtrera ut samtal från bakgrundsljud, och sedan är det enkelt nog att göra text av allt som samtalas.

Att kunna lagra allt som text gör det väldigt enkelt att logga och lagra allt som sägs. I sammanhanget en ganska dyster tanke, för steget från att övervaka alla chatter till att övervaka allt som sägs är väldigt litet.

Av Lordsqueak

Intressant test
Jag saknar dock temp på vattnet i loopen, något som kan vara av intresse när man försöker klura ut hur mycket radiator som behövs. Lite överkurs kanske, men vore ju intressant att veta. Mängden värme som kan överföras till luften beror ju mycket på temperatur delta mellan luft och radiator.

Av Lordsqueak
Skrivet av darrenj:

Men utan Kinas slavtillverkning blir det slavtillverkning i nåt annat land(er). Hur vill konsumenter har det? Hur mycket är de villiga att "betala"

Det går ju faktiskt att ha billig arbetskraft utan att använda arbetarna som slavar. Som tex, all tillverkning som nu har flyttat från Kina till andra länder som Indien tex. (Nästan all tillverkning har redan flyttat, tack vare covid restriktioner, och ingen verkar sugen på att flytta tillbaka tillverkningen.)

Men det som Kina hade som fördel var att allt låg på samma ställe. Alla delar som fabrikerna behövde i tillverkningen tillverkas i samma stad, behöver du 10,000 skruv för en order, inge problem, bara skicka leffe med flakmoppen som har du skruv inom nån timme. (lite så...) Och exporten ligger i hamnen i samma stad. Logistiken kostar pengar, och tar tid, så när allt ligger nästan vägg i vägg så blir varje steg på tillverkningen, från skruv till elektronik så blir det billigare och går fortare.
Arbetarna tjänade hyffsat bra, sett till levnadskostnader, så visst finns/fanns det Apple butiker i Kina.

Sen finns det ju faktiska slavarbetare, där man använder fångar för obetalt arbete, men det är ju inte typiskt för Kina, utan något som händer världen över. Om vi nu ska klaga på slavarbete utan att hyckla så kanske vi ska se till att Thailändska bärplockare inte utnyttjas i den svenska bärskogen först. (bara som exempel)

mmm, vad jag försökte säga är att billig arbetskraft är inte huvudanledningen till varför Kina (upp till covid), varit världens tillverknings land. Iallafall inte de senaste årtiondet då deras löner varit ganska ok. Att man sedan utnyttjar arbetare i långa arbetspass utan raster är ju inte alls unikt för Kina. Det är ju tyvärr något som sker världen över. (Qatar, Amazon, bärplockare, etc etc)
Vad jag försöker säga är att det går att bli världens tillverkning, utan att ha slavarbete. För det är mycket andra faktorer än bara lönerna. Billig arbetskraft är bara första steget, och allteftersom pengarna kommer in, så går lönerna upp. Sen hänger på det andra faktorer om tillverkningen kommer att stanna. På 90 talet såg vi en bom i tex, Irland. Men det blev inte så långvarigt.

I vilket fall som helst... Man behöver inte slavarbete för att utvecklingen ska gå framåt. Och man behöver inte ens tjäna pengar för utvecklingen ska gå framåt. Open source, Nasa, nästan allt i rymden, I princip all vetenskaplig grundforskning, och det finns gott om NGO's och NPO's som på olika sätt driver utveckling. . .

Och man behöver inte vara patenttroll heller. Om man kommer på något bra, så kan det räcka med att vara först. För även om man försvarar sitt patent med näbb och klor, så är det inte någon garanti för att inte någon annan kommer på en bättre lösning, och sen ligger man efter i vilket fall som helst.
Om man satsar på att ligga först och innovera,,, så spelar det ju ingen roll med patent egentligen, för i vilket fall som helst så måste man fortsätta vara innovativ, annars kommer konkurrenterna med något bättre.
Hela processen med luddiga patent, handlar om att köpa sig tid. Ju luddigare patent, desto mer stämmningslysten måste man vara, och desto mindre chans att man faktiskt lyckas försvara patentet i domstol. Men iden är att man skrämmer bort konkurrensen, tills dess att man förlorar patentet. För ingen vill egentligen bli indragen i dyra rättsprocesser. Allt för att vinna tid att tjäna pengar på "uppfinningen pat pend".
Trist, men det är så patent funkar numera. Ingen förväntar sig att tjäna pengar på ett patent i 70 år längre, för alla vet att det kommer att komma en annan uppfinning som gör "det" mycket bättre, eller gör "det" helt irrelevant.

...I'll shut up now

Av Lordsqueak
Skrivet av landmarks:

Som jag fattar det så "faktureras" det per månad. När du väl når taket summerar de antalet nedladdningar/installationer (de använder sig av båda uttryck, vilket är lite snurrigt) och utvecklaren/studion får en summering på vad de är skyldiga varje månad.

Det är nog så det är, tackar.

Av Lordsqueak

tittar man lite noggrannare på bilden med avgifter så står det ju [Standard monthly rate] för installationer över install threshold.

Alltså,, Detta verkar vara en månadsavgift, inte engångskostnad. iallafall vad man kan läsa från tabellen.

. . .
jaha, där dog unity totalt då...

Av Lordsqueak

Låter ju som rätt i tiden, så att säga. GPU försäljningen har ju dalat med ekonomin, och toppskicket är väl inte direkt så lönsamt heller. (mer för PR som säljer de övriga korten,, typ)

Men FPGA i GPU'n låter ju helt klart intressant... Undrar om det kommer att gå att köra MiSTer på korten i framtiden??