Inlägg

Inlägg som Lordsqueak har skrivit i forumet
Av Lordsqueak

Bara en annan som lagt märke till att testet visar 7,97 GHz max frequency ???

Av Lordsqueak

Har LTT insett att dom gjort ett misstag?
- ja, fast inte att dom publicerat felaktig information, utan att det har blivit en stor grej av det hela. Det är deras image (och sponsorer) dom oroar sig för.

Ska dom vidta åtgärder?
- jodå, nu är det full damage control på bygget, men det återstår ju att se om dom gör något vettigt. Att lova längre testtider gör ju ingen skillnad om man fortsätter att medvetet publicera felaktigheter.

. . .

Av Lordsqueak
Skrivet av Bobiri:

Fattar ej varför de olika kanalerna bryr sig om vad någon annan gör. Sköt ditt och håll käft kan jag tycka. Båda är väletablerade kanaler som kör sitt spår.

Kasta skit fram och tillbaka för någon ej gör som du tycker är ruskigt barnsligt.

Poängen är ju att oseriösa "testare" ger hela branschen ett dåligt rykte. Speciellt när det gäller några som är så pass stora som LTT.
Hur många gånger har man inte sett tex, Intel vs AMD, eller Nvidia tester som fanboi's länkar i forumen som ibland är helt konstiga staplar, från nån obskyr shill site. Att man utger sig för att vara seriösa testare och sedan medvetet publicerar felaktig data bara för att man inte har tid att göra om det, eller fixa felen,,, Då är man inte seriös. Att sedan motargumenten från Linus sida handlar om semantik och vad andra tycker om dom, visar ju bara att Linus bryr sig inte om att visa korrekt information till sina tittare, utan bryr sig bara om att få ut så många videos som möjligt och hur dom uppfattas av andra.

nä, att fejka att man är en seriös kanal som testar grejor, och sedan inte tar sig tid att göra ett ordentligt jobb, utan publicerar vad som helst, medvetet! ,,, det är ruskigt barnsligt.
dags för Linus att växa upp lite. LTT är ett storbolag nu, det är dags att börja agera därefter.

Av Lordsqueak
Skrivet av användare-234:

Låtsaspixlar = bajs

Skrivet av anon138754:

Alla pixlar är på låtsas.

hahaha

Men jag undrar ju om det inte är på sin plats att faktiskt försöka jämföra hur låtsaspixlarna ser ut jämfört med riktigpixlar.
Borde ju inte vara svårt att spela in video och jämföra frames, men om det ser bra ut, så kan det ju naturligtvis bli svårt att hitta vilken frame som är "bajs" och vilken som är riktig. Och isåfall så har vi ju ett användbart resultat redan där. @Sweclockers

Av Lordsqueak
Skrivet av EntropyQ3:

Undrar vad de fick betalt.

Vem?

Av Lordsqueak
Skrivet av Andyah:

Dom skrev väl inte hur många gånger denna skylt kommer komma upp dock...

tja.. om dom poppar upp den varje gång dom tänkte visa reklam... så är det ju fortfarande bra, för man slipper reklamen.
men,,, naturligtvis så är det ju en skitirriterande grej som kommer få en att gå och göra nått annat istället för att titta på youtube.

Av Lordsqueak

Hmmm, Tja,, att vänta på en popup i 30-60 sekunder är ju fortfarande ett bättre alternativ till att tvingas titta på minst 2 reklam snuttar som inte går att skippa. Så det blir väl tummen upp för detta.

Av Lordsqueak

, , , , / \______ / \______ / \______ / \___ ___ / \ / \ / \ / // \_ / ______)/ __,___) / __,___) / // ) / /`_____/ /`/ \ `/ / / \ `/ (/ / \ / / / \ / / _) , / / _) , \___/ \ \ \_) / \_\ /__/ \ \_\ /__/ \ /) \ \ ` \ ´ /\ ' /\ ; / /( \ \ \______ / \________ / \_______ /__/ \___ ) ` ,\ \ / , , \ / \ , \ / \ \, \ / \ / \__ ; / \ / \__:___ \ / \__'___ \ / \_;_ ___ / \ , \ / \/ ' \ / \ `/ // \_ \ \/ \ \/ \ __,___) / __,___) / // ) \ / \/ / /`/ \ `/ /`/ \ `/ (/ / \ \ / / / / / _) , / / _) , \___/ \ \ / \_\ /__/ \ \_\ /__/ \ /) \ \ ` \ \ /\ ' /\ ; / /( \ \ \____/\ / \________ / \_______ /__/ \___ ) ` \ \ \ / \ \ / \ \ / \ \ / \ \ \ : \ ' \ ; \ : \ ` `'\ ` \ ` '\ \ ` \ \ \ \ ` ` ` ` , ,´ `. ,´ `. !! // /¨¨\ !¨¨¨¨¨\ !¨¨¨\ !! !¨¨¨¨! !¨¨¨¨!!¨¨¨¨! ® :. ,´ !!// //¨¨\\ !!¨!!¨\\ !!¨¨\\ !! ! ¨¨¨ ¨!!¨ ¨!!¨ : `. ,´` ! / (( ))!! !! !! ! ¨¨´/ !! ! ¨¨¨! !! !! __ __ : ,' ` !!\\ \\ // !! !! !! !!¨¨¨ !! ! ¨¨¨ !! !! (__ /__) :,`. ,` !! \\ \¨¨/ !! !! !! !! !¨¨¨! ! ¨¨¨! !! !! [] ___)(__ `, . ,´ `´ `` `´ `´ `´ `´ `´ `¨¨¨´ `¨¨¨¨´ `´ `´ `;´ sQk ©'23

Av Lordsqueak
Skrivet av KeepRaffing:

. Som sagt, om jag kan få bilen billigare och precis som jag vill ha den samtidigt som det inte påverkar andrahandsvärdet så är det okej med mig.

Problemet är ju att du inte får bilen billigare, du betalar för hårdvaran som är installerad, och sedan får du betala igen om du vill använda hårdvaran. Och eftersom detta är något även nästa ägare för betala för igen, så borde det ju rimligtvis påverka andrahandsvärdet också.

Av Lordsqueak
Skrivet av Lussarn:

Det finns absolut spel idag man inte kan maxa med 8GB utan att det blir negativa konsekvenser, sen kanske det inte är så viktigt. Speciellt inte om man håller till i 1080p.

Nu ser jag ju inte det som negativt att man inte kan maxa alla spel på alla kort. Får gärna komma spel som suger ur 24 GB från mitt 4090, så länge som spelen fortfarande fungerar bra på ett 8GB kort. Det är så det skall fungera på PC. Och de spel som startade allt det här har blivit patchade och fungerar nu bra med mindre minne.

Huruvida 8GB räcker under hela detta korts livslängd vet jag inte. Det finns många som säger sig veta att så är absolut inte fallet, men det är ju gissningar. Man var ju övertygad om att det skulle komma massa spel som såg ut som Launch versionen av Last of us, och att det var det nya normala, men istället fixade dom spelet.

Tja, att ett spel klarar av att utnyttja all RAM som GPU'n har, betyder ju inte att det kommer prestera bättre. Visst, man sparar lite laddningstid efter att det väl laddat in allt, men förutom det så gör det ju försumbar skillnad. påstår jag.

Av Lordsqueak

Hmm, Hur spelar denna uppdatering tillsammans med vad-det-nu-är som grillar cpu'er om minnena går för snabbt?
https://www.youtube.com/watch?v=kiTngvvD5dI

Av Lordsqueak

Ganska väntat.
Med tanke på hur många det är som tjatar om att "wuaaaa, 8gig räcker inte, 16gig är snabbare" , så kanske det är på sin plats att Swec gör en jämnförelse av 8gig och 16gig modellerna för att en gång för alla försöka klura ut om mer minne ens gör nån skillnad alls?
(jag förutser möjligtvis nån fps, då kortet kan preloada assets mer med mer minne,, annars samma.)

Av Lordsqueak

Oj,, elektroder over hjärtat,,, känns ju inte som att dom tänkt igenom säkerheten riktigt.
Med det sagt så gillar jag iden, men känns lite halvgenomtänkt och dyr.

Av Lordsqueak

Har välvd, men gillar det inte. Föredrar platt.
Största problemet med välvd skärm imo, är att reflexer blir förskjutna i djupled, så ögonen inte har fokus. Mycket irriterande då det upplevs som att nånting stör mellan skärmen och ögonen. Så det måste vara helt mörkt i backgrunden för att det inte ska störa. Med plattskärm så, visst det är störande med reflexer, men det går ju att ignorera om man måste.

Av Lordsqueak

Sidalpha är inte glad

Av Lordsqueak

Kuggfråga?
RT går ju att stänga av om det presterar dåligt, medans raster är ett måste för att kunna se något alls. Självklart är den "vanliga" grafiken viktigast, eftersom det helt enkelt inte funkar utan.

Å andra sidan, så är det ju viktigt med RT prestanda, eftersom annars stänger man ju bara av den funktionen.

Jag kan bara anta att detta är en slags "du kan inte nämna ett land med bokstaven E i" troll fråga.

Av Lordsqueak
Citat:

Tja,, enligt ubisoft så verkar det ju vara ganska många....

Skrivet av pine-orange:

Var hittade du de siffrorna?

Hade de varit få så hade ubisoft bara bannat dem. Det verkar uppenbarligen vara tillräckligt många för att dom ska klura fram denna lösning. Så tillräckligt många för att det ska löna sig att försöka behålla spelarna.
IMO, tillräckligt många för att det ska märkas på slutresultatet i $ = "ganska många".

Av Lordsqueak
Skrivet av pine-orange:

Det låter som pengar i sjön. Det är inte många konsolspelare som håller på och kör med tangentbord och mus istället.

Tja,, enligt ubisoft så verkar det ju vara ganska många....

Av Lordsqueak
Skrivet av F.Ultra:

exakt så ja, simpel 2-bitars logik om pinnen är jordad eller ej (dvs öppen):

jord+jord=600W
öppen+jord=450W
jord+öppen=300W
öppen+öppen=150W

mjae, enligt nyheten tidigare i veckan så är öppen+öppen = 0W , och 150W är "shorted".

https://cdn.sweclockers.com/artikel/bild/111095?l=eyJyZXNvdXJjZS...

kan vara viktigt att hålla reda på,, kanske?

Av Lordsqueak

Känns som win8 metro all over again