Inlägg

Inlägg som Ploppsan har skrivit i forumet
Av Ploppsan
Skrivet av Nils-Göte:

Ett 64 GB Lexar Professional UHS-II från Cyberphoto för 199 kr. Normalt borde det kosta 5-600. Lockpris/ lagertömning, de gjorde nog inga pengar på den dealen.

Årets julklappar. Jag ger alltid bort fotoalmanackor i A3 storlek till släkten. På Photobox har jag de senaste två åren köpt krediter före Black Friday. Då förbetalar jag så många almanackor jag vill ha och har sedan en månad på mig att sätta ihop och beställa. Det tar 15-30 minuter per almanacka (vill inte ha 30 identiska), det fixar jag inte i en sittning så det är en bra metod de kommit på.

Det blev 112 kr/st istället för normala 279, 60% rabatt. Jag har i och för sig aldrig handlat för ordinarie pris, det blir alltid fler reor före jul. 112 kr/st gällde till midnatt torsdag. Det var konstigt att priset gällde till Black Friday och inte t o m!
Jag var inne och kollade på Black Friday om det var ännu billigare då eftersom 60%-rean gick ut på torsdagen, de hade då höjt till 129 kr/st vid köp av 5+, 159 kr vid köp av 1 eller 2 st! Satans fult att blåsa folk som väntar in att det ska vara billigare på Black Friday IMHO.
Men det är en väldigt bra produkt och jag har koll på vad den brukar kosta, så jag förstod att den inte skulle bli billigare än de 112 kr jag gav.

Gjorde precis som du när jag lade min beställning på Cyberphoto. Minnet hade dom "länge" för det priset. Var ju inget att snacka om, bara köp. Jag gjorde också klipp på deras kameraväska Lowepro Nova 160AW II mica/camoflage, kostade 699 nu 349. Sen kameran begagnad med extra batteri kostade mig 2392, då var den ytterligare nedsatt 600 på grund av BF. Sen ett UV filter som blev 60 spänn billigare.

Av Ploppsan

Blev handlat på Cyberphoto. En begagnad kamera Panasonic Lumix DMC FC-300 (som blev ytterligare 600 kronor billigare på BF) med extra batteri. Kameran och batteriet som medföljde extra (får två batterier) kostade 2392:- Sen köpte jag till UV filter 235 kr, Väska 349 (mot 699), minne 64 Gb 199 kr (mot 699). Tjänade över 1500 kronor på detta. Nöjd. Nypris med ny kamera har jag tjänat in mer på.

Av Ploppsan

Ja, vad vore julen utan Sweclockers nya vinterskrud. Lycka till alla som deltar. Ser fram mot hur den ska se ut i år

Av Ploppsan

Hoppsan ser att jag har varit medlem sen 2002. Då lära jag höra till de gamla rävarna. Mitt namn är Susanne och är 50+ och har varit med sen 1984 med datorer. Min första dator var en Commodore Vic-20. Älskade den Sen efter den var en Commodore (minns inte namnet) men hade två diskettstationer 5 1/4 tums. Den dyrare varianten hade en hårddisk. Idag sitter jag på en Intel core i5-4670k. Blir nog att uppdatera den till AMD nya som lära släppa under kommande år. Känns att det är dags att bygga nytt nu.

Passar på att hälsa alla nya välkomna till detta super forum.

Av Ploppsan

Hm, liten gammal tråd men jag frågar på om det är nån som känner igen sig.

Jag bor på landet där jag har lantbrevbäring. så jag vill förstås utnyttja deras service att få hem paket som jag har beställt som hamnar hos ett närmaste ombud. Det är rena lotteriet att få hem dem. Nu väntar jag på flera och två är rätt så tunga och när man tittar i "eftersök" på paketen så tar de gärna vägen tillbaka till Örebro och sen tillbaka till ombudet för att en tredje gång gå tillbaka till Örebro. Alltså hur många gånger ska det dribbla fram och tillbaka trots att jag har beställt utkörning med lantbrevbäraren, vilket står i spårningen. Blir tokig snart. Har slängt ett "surt" mail till Postnord att förklara sig med utan resultat. Får väl vänta till efter helgen antar jag. Men ändå. Så fler som känner igen detta och hur löste ni det? Är det bara bita i det sura äpplet och skita i lantbrevbärningen och ta sig sin långa bit med buss till ombudet.

Av Ploppsan

Fel på moderkort eller vad?

Hej alla "experter"

Behöver råd om en kille som kontaktade mig om sin dator. Så här skriver han till mig.

"Jo jag får ingen bild...jag blåste rent med luft på burk. Sen snurra inte grafikfläkten så jag köpte ett billigt nytt att pröva med. Då lyste grafikkortet men ingen bildsignal ändå. Jag tog ut moderkortets batteri en stund för att kanske ställa om bios. Skärmen fungerar annars bra till andra apparater sen har jag ingen port till skärmen direkt från moderkortet att pröva med. Vet inte om de e nå med moderkortet, eller ram-minnen?"

Så vad tror ni "experter" vad han kan ha för fel? Kan det vara moderkortet som han får lov att byta ut eller?

Av Ploppsan
Skrivet av dalom:

För er som inte kan vänta till dess och vill ha en snarlik nostalgitripp till originalet (och har filerna från det) kan jag rekommendera CorsixTH.

Tack för denna Laddat ner och kan nu få på svenska. Så nu är det bara köra på och uppleva nostalgin på hög spänning

Av Ploppsan

Åh, Guuu så kul, vilken härlig nyhet. Älskade det spelet då när det kom. Hoppas det kommer på svenska. Var så roligt att höra kvinnorösten i bakgrunden om det ena och det andra som hände. Så nu får man vänta till hösten då.

Av Ploppsan

@FlashTec: När jag tänker efter så har jag ett egendomlig "körriktning". Nu minns inte var det är men den får för sig att jag ska åka "bakåt" på motorvägen. Märklig situation på en sträcka där det var avfarter. Man blir lite förvirrad om jag hade kört fel och skulle ned på en av farterna. Men den visar på motorvägen. Sen en bit så rättar den sig. Egendomligt. Tror jag har stött på dina "problem" också.

Av Ploppsan

OK. Tack. Det visade sig att jag hade fullföljt uppdraget

Av Ploppsan

Hur får man veta att man har slutfört dessa "paket-trailar" och hur får man DLC´n ?

Av Ploppsan

Har uppdaterat och prövar Edge (använder annars Chrome). Märker av en sak i Edge (bugg?) att när jag är inne på Facebook och vill gå vidare till exempel hit till Sweclockers så svarar inte Facebook, som det står. Till slut svarar den och skickar mig vidare. Struligt tycker jag. Händer vad jag kan se bara när jag är i Facebbok inte hos andra sidor. Knepigt.

Av Ploppsan

Själv har jag dessa http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1455187
Bra ljud och snygga. Tar liten plats också. Helnöjd med dom.

Av Ploppsan

Oj, vad svårt. Jag röstade på nr 6. Men jag gillade 3,5 och 6 bäst men ah det var svårt

Av Ploppsan

Det enda i stunden jag kommer på är Microsoft Publisher. Inte gratis dock. Ingår i Office.

Av Ploppsan
Skrivet av Broken-arrow:

Funderade först vad nyhetsvärdet var (när man vet redan att Home tvingas på uppdateringar).

Var vist något annat, fick uppdatering i går, kan det vara denna tro?

Förresten märkt av en sak i win 10 och det är visst lagg i netflix appen (blir vist eftersläpp i halv sek/stannar upp och sen blir det snabbspolning framåt det man tappat). Kan bero på HD kvalitén (har 100Mbit), men enklare att veta om flera har problem. Blir oftast 20/30 minuter in och i filmer även två gånger.

Känner igen det där. Inge kul alls

Av Ploppsan
Skrivet av mistahh:

En sak jag har märkt är att NumLock är alltid av när jag startar datorn. Detta händer inte vid reboot.
Detta leder bara till en extra knapptryckning innan man slår in pinkoden så det är inget stort problem.

Nån annan som har märkt samma sak?

(I win7 så var NumLock alltid på när jag startade datorn).

Samma här och på min mors dator är tydligen Numlock av.

Av Ploppsan

Verkar som vissa får helt annan nyckel eller? Jag och min mors dator (min Pro variant och hennes Home variant) har fått generiska nycklar.

Av Ploppsan
Skrivet av m4gnify:

Fungerar bra för mig i ETS2 med senaste AMD drivers för Win10.

Knepigt. Jag har också den senaste AMD drivrutin på datorn. Får kolla igen om det funkar att ställa in utan att krascha ut till skrivbordet.

Av Ploppsan
Skrivet av zipmiX:

Jag märkte att när jag ville åt kalkylatorn så tryckte jag på windowsknappen och skrev "calc" och inget hände, men det funkar nu istället med "kalk" (svenska alltså).

Och den äldre kalkylatorn kunde man ju välja "avancerat" läge också, visst var det så?

Du kan välja avancerat, programmerare och en hel del annat i den nya kalkylatorn i windows 10