Inlägg

Inlägg som Ploppsan har skrivit i forumet
Av Ploppsan
Skrivet av swemichael08:

Funderade på den som router istället för mina MESH DECO M5 som jag är extremt nöjd med men avstog efter läst på diverse forum - verkar som många har problem med den nuförtiden om man söker på olika forum om info.
Samma på prisjakt många som ger den dåligt kred senaste tiden.
"post"|inurl:forum|"posts:"|inurl:viewtopic]RT-AC86U intext:forum "post"|inurl:forum|"posts:"|inurl:viewtopic[/url]

Var väl inte många på prisjakt som gav den något "dåligt" omdöme. Jag behåller också min beställning och ser vart det lutar framöver. Sitter just nu på en Asus RT-Ac66U.

Av Ploppsan
Skrivet av Tyfon74:

Kolla amazon och sortera efter "most recent".

Här har du länk: https://www.amazon.com/Dual-band-Dual-core-AiProtection-Compa...

Ok, verkar vara nån firmware som en del skriver. Jag chansar på min och hoppas isåfall det löser sig med firmware om det är det som strular.

Av Ploppsan
Skrivet av Tyfon74:

Hade det inte varit för att det verkar finnas ett hårdvarufel i Asus RT-AC86U som medför så många problem för användare hade jag absolut lagt en beställning. Men letar istället efter en annan stabil snabb router, behöver inte vara toppmodell eller wifi 6.

Några förslag på vilka modeller jag ska titta på? Behöver inte vara erbjudande på just nu eftersom BF knappt börjat än så hoppas på fler bra deals under nästa vecka.

Finns det felet kvar på "nyare". Läste från de som hade det felet var från 2018.

Av Ploppsan
Skrivet av zarkov:

Produkt: Crucial Ballistix Black DDR4 3200MHz 2x8GB (BL2K8G32C16U4B)
Länk: https://www.amazon.se/Crucial-Ballistix-BL2K8G32C16U4B-statio...
Kategori: Minne
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/product.php?p=5274301
Pris: 522 kr

Find även 2x16 för drygt 1100 kr.

Tack, blev ett köp. Fick mail att de troligen skickas i början av december. För mig spelar det ingen roll utan de får ligga tills resten av uppgradering av datorn görs.

Av Ploppsan

Nu funkar det att komma in på Asus "promotion sida" Nu kom jag fram till att skriva in serienumret. Men jag har ju inte den för den ligger ännu kvar på Elgiganten. Kan man typ skicka in senare när man har fått varan och ser vad det är för serienummer?

Såg nu fram till 4 December kan man skicka in.

Av Ploppsan
Skrivet av Jacob:

Någon annan som får "The website encountered an unexpected error. Please try again later." när de loggat in på Asus webbplats för att nyttja cashback? https://promotion.asus.com/en/nordics/q4gamingweeks# Det här felmeddelandet kom alltså innan man loggade in. Har ett par vänner som råkat ut för exakt samma problem. @Asus.David kanske kan vara behjälplig?

samma här. Surt Får väl vänta en stund och se om de har löst detta.

Av Ploppsan

Slog till på en skärm. Tittat ett tag på en större än jag har nu. Sitter på 27" och ville ha 32". Såg att den jag var sugen på var bra nedsatt för min smak så jag slog till på en AOC CQ32G, var nedsatt till 2790:- https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/datorskar...

Av Ploppsan
Skrivet av Locos:

Var först inne på något ur Phillips 7500-serien men så läste man att väldigt många på Elgiganten lämnat tillbaks dessa och någon ur Phillips kundtjänst avrått från att köpa något därifrån. Så då blir man tveksam till alla Phillips apparaterna i de serierna runt omkring...

Låter märkligt. Vet inte varför de har lämnat tillbaka. Jag har en själv och är nöjd. Nu har jag en soundbar inkopplat men jag testade enbart tv'ns ljud och Wow!. Hade räckt men jag köpte båda samtidigt annars hade jag sparat 5000 på soundbaren.

Av Ploppsan
Skrivet av KingCobra:

Det finns ett alternativ till, du kan köra med homeplugs. Jag använder Sagemon -> ethernet ->homeplugvid routern -> homeplug i rummet vid TV boxen ->ethernet -> Arris TV box.

Fungerar väldigt bra. Annars har jag exat samma fel som alla andra här, går inte att skicka TV signalen genom med mina asus mesh eller asus router.

Jag använder https://www.webhallen.com/se/product/170171-TP-Link-TL-PA4010...

Jag funderar på att byta ut dessa till snabbare/kraftfullare homeplugs då det är väldigt långt mellan rummen och ibland har pluggarna svårt att hitta varandra. Avhjälps med att man drar ut en ur kontakten och sätter i den igen händer någon gång var tredje dag eller så.
Men som sagt, de jag har funkar kanon.

Har samma homeplugs och såg nu att det fanns en ny firmware (om man sitter på V1 eller V2) och det gjorde att mina fick lite bättre fart och de kopplade inte ner längre (peppar peppar). Men jag funderar också ändå att skaffa andra för bättre fart.

Av Ploppsan
Skrivet av Fenix:

Tack. Har redan kontaktat qliro som förlängt det med 30 dagar. Ordern var lagd 15:e augusti och det ser inte ut att hända något heller. Butiken sade att de skulle fått in en leverans senast igår.
Problemet är väl att jag beställer av cdon, men cdon går inte att kontakta utan hänvisar bara till den andra butiken.

Gissar det är ComputerSalg A/S. Jag hade två olika beställningar från CdOn som skulle skickas från dessa. De hade inte varan i lager tydligen av dessa två. Jag kunde avbeställa de två direkt på ComputerSalg A/S. gick bra. nu väntar jag på en snarliknande produkt från Komplett och den verkar ha fastnat i Örebro i några dagar. får se om även denna dag går utan att ha kommit fram.

Av Ploppsan

Fick hem HW-Q76R/XE idag. Tv'n får jag vänta på i nästa vecka ska väl den komma så jag kan bara testa via mobilen, musik. Först en besvikelse i basen. Gisses vad starkt och burkigt det lät. Spelade ingen roll hur jag försökte sänka/höja basen. Lät helt fel. Den tog över.

Sen flyttade jag den till en annan vägg. Då skakade den fint ihop med "limpan". Kan det vara för att den hamnade bredvid en trähylla så basen studsar in i den. Spelar roll nu njuter jag :). Den ska upp sen ovanför tv'n när den anländer. Kanske blir det annat ljud där med. Vad jag hittills har hört ser jag fram emot att se film och vad jag kan få höra då

Av Ploppsan
Skrivet av rwxr:

Berätta gärna hur det går

Ska göra det. Får vänta på tv först som borde komma nästa vecka (om jag har tur att få den innan helgen). Soundbaren dyker iallafall upp troligtvis imorgon. Tung pjäs såg jag

Av Ploppsan
Skrivet av cyklonen:

Kommer bara till den tyska sidan på den länken...

Samma här

Av Ploppsan
Skrivet av rwxr:

Jag köpte en samsung HW-Q86R soundbar när den var på rea för 6k och kunde inte vara mer nöjd.
Den har stöd för Atmos och DTS:X så den är ganska framtidssäker också.

Lillebror HW-Q76R kostar 4990kr men den har jag aldrig testat så kan inte uttala mig om den.

Tack för tipset Jag köpte "lillebror" HW-Q76R/XE Visar sig om jag blir nöjd

Av Ploppsan

Själv slog jag till på denna på rean som slutar idag (2 augusti) för 4990:- Samsung HW-Q76R/XE

Av Ploppsan
Skrivet av stefaneriksson123:

Nu är jag klar med min research:
—————————————————
1password - 400kr/år
Dashlane - 400kr/år
Enpass - 400kr/engång
McAfee truekey - 200kr/år
Kaspersky® (test leaked passwords) - 200kr/år
F-secure (finland)- 300kr/år

Bitwarden - gratis funnits för kort tid
Lastpass - massa problem under åren
Keepass - endast windows officiellt
Keeper - 600kr/år
passwordstore - ej användarvänligt + problem
Myki - 2 år
—————————————————

Det kommer bli Kaspersky eller McAfee, välkända varumärken man kan lita på. De andra är säkert säkrare men nä.

Har Lastpass sedan många år tilbaka. Vadå många problem, har aldrig stött på något. vad för problem har/hade Lastpass?

Av Ploppsan

Hade bredband2 för några år sedan. Sen flyttade jag och fick stå ut med Telia Adsl. nu har jag flyttat igen och nu kan jag få riktigt bredband. Jag valde Th1ng, bra pris. Vet inte om du kan välja dessa. https://www.th1ng.se/

Av Ploppsan
Skrivet av anon315148:

Jag är ute efter en musmatta med handledsstöd och priset varierar en del. Undrar om det är någon större skillnad?

Netonnet, 59 kr
https://www.netonnet.se/art/dator-surfplatta/datortillbehor/m...

Kjell & Co, 120 kr
https://www.kjell.com/se/produkter/dator-natverk/datortillbeh...

Webhallen, 149 kr
https://www.webhallen.com/se/product/134980-DELTACO-Musmatta-...

Måtten är ungefär detsamma.

Har haft en sådan en gång i tiden, många år sedan. Såg ut som dessa, minns inte märket. Var väl ok, men jag störde mig på gelekudden så jag klippte bort den. sen har jag kört utan musmatta tills Black Friday då jag köpte Corsairs stora matta Corsairs gaming MM300 extended. Den var bra

Av Ploppsan

Jättefina allihopa. Blir svårt att rösta. Men jag lutar mot ettan. Den kändes "juligt"

Av Ploppsan

Surt sa räven Såg att de hade en mus som jag ville ha till ett bra pris. Var bara Elgiganten som hade den så in i kön. Nåja, fick vänta typ en halvtimme. sen in och lägga den i "korgen". Såg också att de hade ett nätaggregat som jag också ville ha men nu åker jag ut i kylan, kön igen. Suck....Nu stod jag inte ut. Det får helt enkelt vänta med dessa inköp. Blev annat istället hos Cyberphoto som jag blev riktigt nöjd med.