AMD Radeon VII – först ut på 7 nanometer

Med tillverkningsteknik i världsklass och 16 GB HBM2-minne tar AMD återigen upp kampen om entusiastsegmentet med arkitekturen Vega. Häng med för att se om det räcker hela vägen fram.

7. Test, DX11: Far Cry 5

Egenskap

Värde

Titel

Far Cry 5

Utvecklare

Ubisoft Montreal

Genre

Förstapersonsskjutare

DirectX-version

11

Lanseringsdatum

2018-03-27

Systemkrav

  • Intel Core i5-2400, AMD FX 6300 eller motsv.

  • AMD Radeon R9 270, Nvidia Geforce GTX 670

  • 8 GB RAM

Testinställningar

Ultra, SMAA (upplösning varierar)

För den femte delen av spelserien Far Cry 5 lämnar Ubisoft Montreal de tropiska regionerna för att istället styra kosan mot den amerikanska delstaten Montana. Där blir det strider mot galna sektmedlemmar och vilda djur i en levande öppen värld.

Far Cry 5 baseras återigen på grafikmotorn Dunia i sitt senaste snitt, och bjuder denna gång på ett inbyggt prestandatest som vi gladeligen använder oss av.

Far Cry 5 visar liknande tema som The Division och Radeon VII hamnar en bit bakom Geforce RTX 2080 FE. Först ut i den lägre upplösningen 1 920 × 1 080 pixlar handlar det om en prestandaskillnad runt åtta procent.

Med högre upplösning kliver Radeon VII upp till samma nivå som rivalen från det gröna laget, men har något bättre lägsta värde.

Temat fortsätter i högsta upplösningen där Radeon VII tjänar en hel bildruta mer än Geforce RTX 2080 FE.

Renderingstider

Graferna för renderingstider representerar hur lång tid varje bildruta tar att rita upp mätt i millisekunder. Värdet kan ge nya insikter runt prestandaproblem, men påverkas samtidigt starkt av flaskhalsar från till exempel processor eller spelmotor. Observera att sekvensen inte nödvändigtvis motsvarar underlaget för FPS-värdena ovan.

När det kommer till renderingstider ser båda riktigt bra ut, där Radeon VII har några minimala avvikelser under testrundan, men subjektivt är det inget som märks av i flytet hos sekvensen.