AMD Radeon VII – först ut på 7 nanometer

Med tillverkningsteknik i världsklass och 16 GB HBM2-minne tar AMD återigen upp kampen om entusiastsegmentet med arkitekturen Vega. Häng med för att se om det räcker hela vägen fram.

5. Test: UL Benchmark 3DMark, Unigine Superposition

Även om prestandasiffror från riktiga spel alltid är mer relevant finns ett stort intresse för syntetiska tester. Dedikerad mjukvara med förutbestämda scenarion ger ofta extremt repeterbara och lätt jämförbara resultat, vilket gör det enkelt att ställa olika system mot varandra.

unigine-superposition.jpg

Med resultaten hand hamnar Radeon VII strax bakom Founders Edition av Geforce RTX 2080 i lägsta upplösningen. Nykomlingen visar verkligen framfötterna när upplösningen ökas till 3 840 × 2 160 pixlar och går om konkurrenten Geforce RTX 2080 FE med dryga en procent prestandaskillnad.

Vidare till prestandatestet Time Spy och gränssnittet DirectX 12 har Radeon VII svårt att hålla jämn takt med Geforce RTX 2080 FE. Nykomlingen hamnar drygt 20 procent bakom konkurrenten från det gröna laget. I den högre detaljnivån är det mindre skillnad mellan modellerna som landar runt 15 procent.

Sist ut bland syntetiska speltesterna är Unigine Superposition där Radeon VII återigen har svårt att hålla jämna steg med Geforce RTX 2080 FE. Prestandamässigt handlar det om en skillnad runt 22 procent mellan rivalerna.