AMD Radeon VII – först ut på 7 nanometer

Med tillverkningsteknik i världsklass och 16 GB HBM2-minne tar AMD återigen upp kampen om entusiastsegmentet med arkitekturen Vega. Häng med för att se om det räcker hela vägen fram.

19. Test, DX12: Civilization VI

Egenskap

Värde

Titel

Civilization VI

Utvecklare

Firaxis Games

Genre

Turbaserat strategispel

DirectX-version

12

Lanseringsdatum

2016-10-21

Systemkrav

  • Fyrkärnig processor, 1,8 GHz eller bättre

  • Radeon HD 4800-serien, Geforce 9800-serien

  • 4 GB RAM

Testinställningar

Ultra (upplösning varierar)

Sid Meier's Civilization, spelserien som kännetecknas av "bara en runda till" och sedan är klockan 04:00 på natten, nådde under 2016 sin sjätte riktiga inkarnation. Under skalet syns en uppdaterad grafikmotor och ännu fler nationer att erövra världen med. Titeln är även duktig på att belasta grafikkort när antalet enhter och städer på skärmen springer iväg.

Sist ut är strategispelet Sid Meier's Civilization VI där Radeon VII klättrar ned till mellan Geforce GTX 1080 Ti och MSI RTX 2070 Armor. Modellen har en bit kvar upp till rivalen, men samtidigt är en bildfrekvens på 115 FPS klart acceptabelt.

Med upplösningen ställt till 2 560 × 1 440 pixlar är ställningen densamma som föregående. Radeon VII håller sig fortfarande mellan föregående Geforce GTX 1080 Ti och nya MSI RTX 2070 Armor.

Med upplösningen ställt till 3 840 × 2 160 pixlar tjänar Radeon VII en placering och är slutligen drygt tolv procent bakom Geforce RTX 2080 FE.

Renderingstider

Graferna för renderingstider representerar hur lång tid varje bildruta tar att rita upp mätt i millisekunder. Värdet kan ge nya insikter runt prestandaproblem, men påverkas samtidigt starkt av flaskhalsar från till exempel processor eller spelmotor. Observera att sekvensen inte nödvändigtvis motsvarar underlaget för FPS-värdena ovan.

När det kommer till renderingstiderna ser det riktigt bra ut för Radeon VII, som förvisso får ett litet hopp vid scenbyte ställt mot Nvidia.