AMD Radeon VII – först ut på 7 nanometer

Med tillverkningsteknik i världsklass och 16 GB HBM2-minne tar AMD återigen upp kampen om entusiastsegmentet med arkitekturen Vega. Häng med för att se om det räcker hela vägen fram.

11. Test, DX11: The Witcher 3: Wild Hunt

Egenskap

Värde

Titel

The Witcher 3: Wild Hunt

Utvecklare

CD Projekt Red

Genre

RPG

DirectX-version

11

Lanseringsdatum

2015-05-19

Systemkrav

  • Intel Core i5-2500K, AMD Phenom II X4 940 eller motsv.

  • AMD Radeon R9 290, Nvidia Geforce GTX 770

  • 6 GB RAM

Testinställningar

Ultra, utan Hairworks (upplösning varierar)

Geralt av Rivia är ute på ett tredje äventyr. Den här gången är uppgiften att finna adoptivdottern Cirilla, och skådeplatsen är de norra kungadömena mitt under brinnande krig. Extra krydda levereras genom grafikmotorn Red Engine 3 med stöd för en mängd smaskiga effekter.

När kortet får ta sig an The Witcher 3 kan Radeon VII inte riktigt mäta sig med Geforce RTX 2080 FE i lägsta upplösningen 1 920 × 1 080 pixlar. Modellen hamnar cirka 25 procent efter i prestanda ställt mot konkurrenten.

Nästa steg i upplösningen 2 560 × 1 440 pixlar är Radeon VII fortfarande strax bakom Geforce GTX 1080 Ti, där RTX 2080 FE längre fram tappar lite mark och är därmed runt 13 procent före röda lagets nykomling.

Radeon VII är som tidigare visat starkare i högre upplösningar och den trenden fortsätter även i The Witcher 3, även fast modellen inte riktigt når rivalen från det gröna laget. Sett till prestandaskillnad handlar det om drygt tio procent mellan Radeon VII och Geforce RTX 2080 FE.

Renderingstider

Graferna för renderingstider representerar hur lång tid varje bildruta tar att rita upp mätt i millisekunder. Värdet kan ge nya insikter runt prestandaproblem, men påverkas samtidigt starkt av flaskhalsar från till exempel processor eller spelmotor. Observera att sekvensen inte nödvändigtvis motsvarar underlaget för FPS-värdena ovan.

Vid granskning av renderingstiderna har Radeon VII för det mesta riktigt jämna och fina tider, men dras återigen med en hel del spikar under hela slingan.