AMD Radeon VII – först ut på 7 nanometer

Med tillverkningsteknik i världsklass och 16 GB HBM2-minne tar AMD återigen upp kampen om entusiastsegmentet med arkitekturen Vega. Häng med för att se om det räcker hela vägen fram.

14. Test, DX11: Total War: Warhammer II

Egenskap

Värde

Titel

Total War: Warhammer II

Utvecklare

Creative Assembly

Genre

RTS

DirectX-version

11

Lanseringsdatum

2017-09-28

Systemkrav

  • Intel Core 2 Duo 3,0 GHz eller bättre

  • Radeon HD 5770, Geforce GTS 450

  • 5 GB RAM

Testinställningar

Ultra (upplösning varierar)

Turbaserade Total War har snart gått igenom all vår historias största tider och letar sig då vidare till alternativa epoker, bland annat Games Workshop-serien Warhammer. Erövra världen som bland annat Orc eller Alv genom krig och politik, för att inte bli besegrad av starkare raser och motståndare.

Återigen får Radeon VII kämpa för att hänga med konkurrenten Geforce RTX 2080 FE, men landar istället strax bakom MSI RTX 2070 Armor.

Nästa steg så kliver Radeon VII upp förbi 2070-modellen från MSI med en bildruta till godo, men ställt mot Geforce RTX 2080 FE handlar det om samma prestandaskillnad som föregående upplösning.

Återigen knappar Radeon VII in något i högsta upplösningen, men räcker inte för att plocka fler placeringar i listan utan hamnar mellan Geforce GTX 1080 Ti och MSI RTX 2070 Armor.

Renderingstider

Graferna för renderingstider representerar hur lång tid varje bildruta tar att rita upp mätt i millisekunder. Värdet kan ge nya insikter runt prestandaproblem, men påverkas samtidigt starkt av flaskhalsar från till exempel processor eller spelmotor. Observera att sekvensen inte nödvändigtvis motsvarar underlaget för FPS-värdena ovan.

Vid närmare granskning av renderingstiderna för Radeon VII är det inte många spikar som syns, och modellen håller sig ganska jämna under testslingan.