AMD Radeon VII – först ut på 7 nanometer

Med tillverkningsteknik i världsklass och 16 GB HBM2-minne tar AMD återigen upp kampen om entusiastsegmentet med arkitekturen Vega. Häng med för att se om det räcker hela vägen fram.

16. Test, DX12: Battlefield 1

Egenskap

Värde

Titel

Battlefield 1

Utvecklare

EA DICE

Genre

FPS

DirectX-version

11

Lanseringsdatum

2016-10-21

Systemkrav

  • Intel Core i5-6600K, AMD FX-6350 eller bättre

  • Radeon HD 7850, Geforce GTX 660

  • 8 GB RAM

Testinställningar

Ultra (upplösning varierar)

Svenska spelstudion DICE är mest kända för Battlefield-serien, där det senaste utspelar sig under en alternativ variant av första världskriget. Under huven arbetar den välanvända och numera väloptimerade Frostbite-motorn, vilken bjuder på gott om ögongodis för relativt lite prestanda.

Slingan som används är en del av enspelarkampanjen där en del soldater har hamnat bakom fiendelinjen, och ska med hjälp av pansarfordonet de själva har döpt till Black Bessy ta sig hem.

Radeon VII tar återigen ledningen när Battlefield 1 ställs om till det mer moderna gränssnittet DirectX 12. Dock rör det sig inte om någon enorm ledning utan en enstaka bildruta som skiljer mellan korten.

När fler pixlar introduceras drar Radeon VII ifrån med några bildrutor, där Geforce RTX 2080 FE har svårt att hänga med nykomlingen från AMD.

Med upplösningen i högsta läget ser det betydligt bättre ut för Radeon VII, där förutom extra fem bildrutorna i medelvärdet har mycket jämnare lägsta värde än konkurrenten från gröna laget.

Renderingstider

Graferna för renderingstider representerar hur lång tid varje bildruta tar att rita upp mätt i millisekunder. Värdet kan ge nya insikter runt prestandaproblem, men påverkas samtidigt starkt av flaskhalsar från till exempel processor eller spelmotor. Observera att sekvensen inte nödvändigtvis motsvarar underlaget för FPS-värdena ovan.

Sett till renderingstiderna är det bara en minimal spik i början av slingan för Radeon VII, annars ser det riktigt jämnt och fint ut.