AMD Radeon VII – först ut på 7 nanometer

Med tillverkningsteknik i världsklass och 16 GB HBM2-minne tar AMD återigen upp kampen om entusiastsegmentet med arkitekturen Vega. Häng med för att se om det räcker hela vägen fram.

18. Test, DX12: Deus Ex: Mankind Divided

Egenskap

Värde

Titel

Deus Ex: Mankind Divided

Utvecklare

Eidos Montréal

Genre

Third Person Shooter

DirectX-version

12

Lanseringsdatum

2016-08-23

Systemkrav

  • Intel Core i3-2100, AMD FX-4130 eller motsv.

  • AMD Radeon HD 7870, Nvidia Geforce GTX 660

  • 8 GB RAM

Testinställningar

Very High (upplösning varierar)

Adam Jensen är tillbaka, den här gången i en värld fortfarande skakad av händelserna i Human Revolution två år tidigare. Huvuddelen av berättelsen tar plats i och runt Prag, där staden även fungerar som en hubb för betydligt mer öppet spelande ställt mot föregående titel i serien.

Under skalet rullar Dawn Engine, vilken ger stöd för en uppsjö av de senaste teknikerna inom grafik. Som grädde på moset finns också ett utmärkt prestandatest.

Ställningen vänds mellan Radeon VII och Geforce RTX 2080 FE med spelet i DirectX 12, där den förstnämnda tjänar några bildrutor i det mer moderna gränssnittet.

Med spelet i högre upplösningen är ställningen densamma för Radeon VII, med ett par bildrutor över rivalen från det gröna laget.

I högsta upplösningen blir prestandaskillnaderna mindre då spelet kräver mycket mer av grafikkorten. Radeon VII hamnar fortfarande över Geforce RTX 2080 FE med två bildrutor till sin fördel.

Renderingstider

Graferna för renderingstider representerar hur lång tid varje bildruta tar att rita upp mätt i millisekunder. Värdet kan ge nya insikter runt prestandaproblem, men påverkas samtidigt starkt av flaskhalsar från till exempel processor eller spelmotor. Observera att sekvensen inte nödvändigtvis motsvarar underlaget för FPS-värdena ovan.

Vid jämförelse av renderingstider mellan Radeon VII och Geforce RTX 2080 FE är det inte stor skillnad mellan korten, bortsett från att AMD får några spikar fler än Nvidias motpart.