AMD Radeon VII – först ut på 7 nanometer

Med tillverkningsteknik i världsklass och 16 GB HBM2-minne tar AMD återigen upp kampen om entusiastsegmentet med arkitekturen Vega. Häng med för att se om det räcker hela vägen fram.

6. Test, DX11: Tom Clancy's The Division

Egenskap

Värde

Titel

Tom Clancy's The Division

Utvecklare

Massive Entertainment

Genre

Third Person Shooter

DirectX-version

11

Lanseringsdatum

2016-03-08

Systemkrav

  • Intel Core i5-2400, AMD FX-6100 eller motsv.

  • AMD Radeon HD 7770, Nvidia Geforce GTX 560

  • 6 GB RAM

Testinställningar

Ultra, TAA (upplösning varierar)

När ett genmodifierat virus slår till mot New York faller viktiga samhällsfunktioner, och dödstalen skjuter i höjden. Räddningen blir hemliga organisationen The Division, vilka med hjälp av allehanda vapen och teknisk utrustning kallas in för att återställa ordningen.

Spelet utvecklas av svenska Massive Entertainment och använder spelmotorn Snowdrop. Titeln har stöd för en uppsjö effekter och bjuder på detaljerad grafik alla lägen – katastrofen till trots, aldrig har New York i spel varit vackrare.

Dags att ta an riktiga speltitlar med The Division som inledning. Ställt mot rivalen Geforce RTX 2080 FE hamnar Radeon VII dryga sju procent bakom i upplösningen 1 920 × 1 080 pixlar.

Ett steg upp i pixlar ökar ledningen för Geforce RTX 2080 FE med tre procent till ett totala tio procent prestandafördel ställt mot Radeon VII.

Med upplösningen i 3 840 × 2 160 pixlar tar Radeon VII igen förlorad mark mot Geforce RTX 2080 FE. Dessvärre är det inte tillräckligt för att jämna ut ledningen, utan nykomlingen hamnar på runt sju procent bakom i prestanda.

Renderingstider

Graferna för renderingstider representerar hur lång tid varje bildruta tar att rita upp mätt i millisekunder. Värdet kan ge nya insikter runt prestandaproblem, men påverkas samtidigt starkt av flaskhalsar från till exempel processor eller spelmotor. Observera att sekvensen inte nödvändigtvis motsvarar underlaget för FPS-värdena ovan.

Sett till renderingstiderna är det inga enorma skillnader mellan Geforce RTX 2080 FE och Radeon VII. Skillnaden är sistnämnda som har något fler spikar än det gröna laget, men subjektivt flyter båda korten på fint.