Inlägg

Inlägg som MsSmith har skrivit i forumet
Av MsSmith
Skrivet av SCORPIUS:

Länka tack. Jag installerade en med det namnet, det första som hände var att det blev reklam för ett spel.

Jaså? Inte bra det, denna ska det vara
https://newpipe.net/

Av MsSmith
Skrivet av RaZman:

Tvivlar på att det är slöare än femtioelva 30-sekunders annonser som i den oanvändbara mobilappen.

Skaffa Newpipe, reklamfri

Av MsSmith
Skrivet av Ozzed:

Allt meningslöst jobb de lägger ner för att stoppa oss kostar säkert mer pengar än vad de får in på svikare som viker ner sig och skaffar premium. Jag menar inte att det är fel att ha premium, men om man skaffar premium p.g.a. dessa åtgärder så visar man att sådant här lönar sig, vilket är... eh... Obra.

Inte så troligt, statista säger att de har knappt 28 miljoner prenumeranter enbart i USA. Räknar man lågt och utgår från att alla har Premium Light a $7 så blir det ändå $196m i månaden eller $2,352b per år. Räkna bort annonsintäkter så har man nog fortfarande en fin summa.

Av MsSmith

Tjusigt, har fått ett starkt villhöver under december för ett nybygge med separat AIO kylning på både grafikkort och cpu. Vet ej varför men det var länge sen en sån känsla infann sig så kanske ska stilla behovet efter jul!

Av MsSmith

Det är naturligtvis inte svart eller vitt. Finns lika många studier som säger motsatsen. En studie visar även att det är svårt att koppla bort jobbet. Tror mer på fall till fall än att krasst fastslå att det är på något vis.

Av MsSmith
Skrivet av izzie:

old man big tits

på samma person?!

Av MsSmith
Skrivet av Waroz:

I sådana fall borde du väl vilja att det är redo för PC så snart som möjligt, så att folk kan agera testdockor på ett vis som är mer relevant om du nu tänkt köpa det på PC till slut?

Krönikan belyser att versionerna/plattformarna idag är mer lika varandra än tidigare, så nej.

Av MsSmith

Tycker faktiskt det är jättebra. Låt andra vara testdockor, Cyberpunk är numera en klassisk referens i sammanhanget. Även Starfield, Baldurs Gate 3 med flera har fått stora patchar under hösten för att fixa buggar. Tittar man utanför skärmen så samlar exempelvis Tesla Motors in stora mängder data från bilarna för att förbättra AI och självkörning. Jag känner mig trygg i att inte vara en early adopter i detta.

Av MsSmith
Skrivet av mrkarisma:

Oj vilken illusion du lever i.. Jag har enorm kompetens efter att ha varit egenföretagare inom e-handel i 13 år + Har kunskap motsvarande ett helt jävla team av anställda - men det är inte det rekryteringsfirmorna vill ha - de antar utan att fråga att jag automatiskt vill ha lika hög lön som 3-4 personer tillsammans och anser mig vara "överkvalificerad" de få gånger man ens får ett svar på sin ansökan. Eller tror de helt enkelt att jag ljuger? Att jag och min partner omöjligen kan ha drivit en e-handel på enbart två personer i över 13 år?
Som egenföretagare har jag även sett hur enorm inkompetensen är hos anställda idag. De kan inte ens kommunicera ordentligt via mail (nej snackar inte "nysvensk-grammatiska" fel som alltid är ganska uppenbart, och fullt acceptabelt) ungefär som de skolkat halva skoltiden och aldrig läst en bok. De har inte ens de grundläggande kompetenserna för att utföra sitt arbete utan jag får ofta berätta för tex inköpare vad en offertförfrågan ska innehålla eller vad "Peppol" är för något.
Hur fick de anställning? Hur klarade de av att slutföra en högskole /universitetsutbildning och hur i helvete kom de ens in på utbildningen?

Jag kan bara inte förstå.. Är det rekryteringsfirmorna som är problemet? Premierar de lågintelligenta idioter och kastar bort de seriösa ansökningarna? Eller har alla dessa retarderade anställda fått sina jobb genom kontakter /vänner?

Nej, jag kan bara inte förstå.

Kunskaper och egenskaper är två vitt skilda saker, något du kan ta till dig om du fortfarande söker arbete.

Av MsSmith

Nu har Youtubes blockering börjat komma för mig på Edge. Kanske funnits ett tag men kör oftast privatläge och då kringgår man tydligen det ändå.

Av MsSmith

Learn well, you have Rockstar /Todd Howard

Av MsSmith
Skrivet av sweborn:

Att replikerande bolag växer antalet anställda nästan linjärt med antalet hotellinstanser (i detta exempel) är väntat. Men de har knappast 10000 anställda på huvudkontoret, tänker jag?

Nej så är det förstås. Hundratalet kanske om jag minns mitt senaste besök rätt (IT och support satt där också). Man räknar kostnad per anställd per timme, effektivitetstal osv och detsamma gör man förhoppningsvis hos Spotify också. Som jag tolkar det gör Spotify inte sig av med 1 600 medarbetare på huvudkontoret, 240 svenska medarbetare får gå och resterande borde vara utomlands någonstans (jag trodde dock att Spotify redan lämnat den svenska marknaden av någon anledning)

Av MsSmith
Skrivet av sweborn:

10000 pers tyder på att man inte är fokuserad.

Jag behöver ingen förbättring i UX eller bättre spellistehantering. Jag vill bara ha bättre ljud från appen.

Lite som Avanza, en massa meningslös skit dyker upp men de kan inte lägga till fler marknader eller valutakonton.

Hotellkedjan Scandic Hotels har cirka 19 000 medarbetare. De är knappast "ofokuserade". Många stora företag skär ned nu, inget konstigt med detta och det är något vi kommer se under några år framöver nu antagligen.

Av MsSmith
Skrivet av medbor:

Pengar är väl mycket billigare än någonsin förr med dagens inflation?

Pengar är fruktansvärt dyra just nu, vilket jag personligen tycker är bra.
Spotify gick back 4,7 miljarder kronor för 2022, gissningsvis har det inte gått bättre under 2023. Denna tredje vända av uppsägningar är nog bara rimlig.

Ska man räkna på det, säg att snittlönen är 45 000kr inklusive sociala avgifter och försäkringar:
45 000 x 3 400 anställda x 12 månader = 1 836 000 000 kronor sparat på ett år.

Av MsSmith
Skrivet av henrikj82:

Helt felaktigt.

Microsoft kan inte tillsätta VD på OpenAI. OpenAI ägs eller kontrolleras inte av Microsoft så dom kan varken ersätta VD eller sparka styrelsen utan dom avgick på eget bevåg.

Kolla dina fakta.

Klart de kan

Citat:

Efter en vecka av tumult hos AI-organisationen Open AI återvänder den sparkade chefen Sam Altman till VD-posten

Det är tydligt att, precis som Allexz skrev, ni inte har en aning om vad ni skriver när det gäller stora miljard bolag. Man behöver inte ha majoritet, det är inte så det fungerar. Fråga exempelvis Elon Musk. Folk tror antagligen att han äger Tesla Motors men i praktiken äger han bara 13% av bolaget.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2023-11-21/microsoft-...

Citat:

Microsoft Corp. is discussing a list of governance changes it plans to request from OpenAI’s board in order to improve the board itself (...) Microsoft is also mulling whether it should attempt to put one of its executives on OpenAI’s board

Tillägg
https://www.aljazeera.com/economy/2023/11/21/openai-investors...

Citat:

Microsoft owns 49 percent of the for-profit operating company, according to sources familiar with the matter. Other investors and employees control 49 percent, with 2 percent owned by OpenAI’s nonprofit parent (...)OpenAI is controlled by its nonprofit parent company OpenAI Nonprofit

Tillägg igen
https://time.com/6338789/sam-altman-openai-return-timeline/

Citat:

Nadella quickly began leading efforts to have the board reinstate Altman at the company, backed up by other OpenAI investors Thrive Capital, Khosla Ventures and Tiger Global Management

Av MsSmith
Skrivet av henrikj82:

Att avsätta en VD och sen byta ut den med två andra för att sen ändå tillsätta samma orginal VD igen och själva alla avgå (förutom quora killen) inom loppet av 2.5 arbetsdagar får nog anses vara lite av ett clown moment.

Förutom att det vare sig är vad som som skedde eller vad @Allexz skriver så hade du kunnat haft rätt. Vad som har hänt är följande:

1. Styrelse avsatte VD
2. Nu fd VD blir anställd av Microsoft
3a. Microsoft tar in fd VD som antingen VD eller extern VD på samma bolag
3b. Microsoft byter ut delar av styrelsen som tidigare avsatte VD

Rent mekaniskt är det exakt så här det ska fungera och finns inget clown beteende i det. Det var ingen styrelse som avgick, de blev avsatta av en ägare.

Av MsSmith
Skrivet av SuperSverker:

Va konstigt, när jag ifrågasatte detta fick jag som svar från MS att "...Edge är en integral del av Windows och därmed inte är möjlig att avinstallera då den är byggd in i operativsystemet"

Tänka sig va fort det går när man blir tvingad.

Den kanske var det då, där av patchen?

Av MsSmith

Tycker det är riktigt trevligt med darkmode. Tog en liten stund att hitta reglaget. Föredrar att ha den tillgänglig så där än under profilen.

Av MsSmith
Skrivet av Zirgo:

Jag har börjat testa Bing, orsak:

<Uppladdad bildlänk>

Har du hela Copilot eller är det Edge och Bing Chat? Har Bing Chat Enterprise här, någon annan variant på telefonen och en tredje i Edge Mobile. Verkar vara så många varianter med samma namn att jag inte riktigt vet vad som är vad

https://i.imgur.com/iEhHlpu.jpg

Av MsSmith
Skrivet av Molotov:

Det tror jag inte och vore helt befänkt att ge resultat efter en "profil" och inte vad man söker efter. Det är samma resultat oavsett vart jag söker ifrån eller inlogg på enheten som används.

Det är det verkligen inte, utan exakt så det fungerar. Dock inte så svart/vitt som du får det till utan se det som en bakvänd SEO där det du söker på kan ge "du kanske även gillar detta eftersom du sökte på detta". För mig är de båda sökmotorerna snarlika i resultat då jag frekvent använder båda, men många får också helt vilda svar från Bing som man sedermera överger.