Inlägg

Inlägg som MsSmith har skrivit i forumet
Av MsSmith
Skrivet av sweisdapro:

Det är ju det hela grejen handlar om, och varför det kritiseras; för att det skulle tvinga säkra chat-tjänster att bygga in bakdörrar i sina mjukvaror.

Så man kan med andra ord säga att hela ditt förra inlägg var ett litet trollande. Noterat.

Skrivet av Whitepilledoomer:

Jag noterar att du fortsätter prata om AI som att det är magi (där dess level är antalet parametrar då?), utan att förklara hur ens en människa skulle kunna titta på en text eller bild i isolering och avgöra olaglighet utan att ta det till domstol. Inte heller svarar du på något av kritiken alls i övrigt.

Vill du diskutera eller ska vi gå över till bajskastningen som du känner dig mer hemma med?

Jag ser ingen kritik från dig utan bara enögdhet. Finns inget att diskutera, utan algoritmer och AI är den satta lösningen. Du tror inte att det kommer fungera - jag är övertygad om att du har fel. Kom in i matchen och acceptera att vi behöver göra något åt en väldigt svår situation.

Av MsSmith
Skrivet av sweisdapro:

Om du läst dokumentet du själv delat så är det på lite olika nivåer som de "använder" chat control (det är inte något som används, utan något som följs).
De flesta meddelar att de följer det, men;
Meta meddelar att det enbart går på messenger och instagram direct om E2EE inte är aktiverat.
Whatsapp meddelar att deras rapportering enbart är baserat på att användare rapporterar material eftersom deras trafik är E2EE.

Om du aktivt väljer att inte förstå att för att bli compliant med 2.0 så måste deras E2EE brytas så borde du fundera över vad du lärt dig efter 8 år som medlem på Sweclockers

Ytterligare ett lustigt inlägg med konstiga slutsatser. Det finns en anledning till att 1.0 är frivillig och att man deltar upp till vad man vill (från leverantörens sida). Det är väl därför det nu kallas för 2.0.

Av MsSmith
Skrivet av Whitepilledoomer:

Nej, an AI kan aldrig förstå med så lite information - för en människa kan inte det heller. Det är inte en teknikfråga utan en informationsfråga. AI är inte magi, den har precis samma begränsningar som vi och universum i övrigt. Det enda den kan göra är det den tränats för att göra med den informations som presenteras.

En människa kan inte heller avgöra det med så lite information, det är även därför många av dessa false positives kommer leda till domstol. Tack för att komma på ytterliggare en punkt mot dig.

Ja och 640kb ram ska räcka också, har jag hört rykten om. Att du och den andra hela tiden uttrycker er så tvärsäkert gör det hela bara roligare. Vi får se hur röstningen blir här i slutet av månaden.

Skrivet av F.Ultra:

Det var inte ett påstående, det var en fråga. Signal bland det mest använda E2EE meddelandetjänsten som finns, används naturligtvis inte öht till Grooming men kommer ändå att inkluderas av Chat Control 2.0 så därför frågar jag naturligtvis dig som förespråkare till CC2.0 hur du försvarar det. Att jag tog just Signal var för att det är mest känt, samma gäller i princip för samtliga E2EE eftersom extremt få av dem används där barn finns eller kräver att man vet vem man ska kommunicera med, så hela grejen med grooming faller direkt.

Du snurrar runt i cirklar och är rätt obegriplig i detta inlägg. Då kan man lika gärna resonera att om Chat Control nu redan används av Snapchat, Skype, Messenger, WhatsApp, Teams - vad spelar det för roll om det används av Signal också? Poängen är just att flytta skiten från mainstream ut i det obskyra och på så vis minska tillgången.

Av MsSmith
Skrivet av High1ander:

Skit i lagbrott, skit i B2B, B2C. Det är jättesimpelt:

Du har ett företag, du har 2st olika modeller för inkomster antingen abonnemang eller reklam. Får företaget pengar att betala sina anställda, hyror, osv. om de inte får betalt för abonnemang eller reklam? Inget hypotetiskt om att de får ett bidrag från staten eller liknande, de har endast 2st inkomst-modeller. Dvs. dom har inte sin reklam för att dom vill jävlas med folk och har det bara för skojs skull, reklamen är inte random. Reklamen fyller ett syfte för företaget: en inkomstkälla.

Det är 100% underförstått att reklamen är en del av utnyttjandet av tjänsten. Detta blir desto tydligare när man verkligen har 2 modeller, en med reklam och en utan men som kostar pengar per månad. Att då försöka påstå att man inte gör något fel när man "tar bort reklamen" är så jävla falskt. Jag har inget emot att man kör adblocker, men man uppfyller inte sin del av "avtalet", ett "underförstått avtal" som finns för diverse tjänster (t.ex. hemsidor som Sweclockers).

Du kan gå till valfritt sjukhus varje gång du är skitnödig för att spara toapapper, det inte olagligt vad jag vet. Men kom fan inte och säg att det är gratis eller inte en kostnad för sjukhuset eller att det funkar om alla kör den taktiken.

Du tar hela tiden perspektivet från dig som privatperson, när det jag pratar om är perspektivet från företaget. Det handlar inte om att jag är på något specifikt företags sida här. Men t.ex. vill du ha mer pop-upper på hemsidor som kräver att du kör utan adblocker, eller där du accepterar cookies även godkänner "avtal om att kolla på reklam"?

Det känns lite som folk sitter och alla tycker dom är så jävla smarta och duktiga för de skatteplanerar/fifflar och samtidigt undrar varför det saknas massa pengar i statsbudgeten. Fast istället så är alla så nöjda med sina adblockers och piratkopiering, men det har inget med att företag gör sämre filmer, lägger ner osv... Självklart är inte pengarna lösningen på allt om saker styrs dåligt, men just det finns noll erkännande av "nej, alla kan faktiskt inte köra adblocker och få företaget att gå runt" eller "alla kan inte piratkopiera och förvänta sig nya filmer". Men alla är en hjälte i sin egna historia, och världen vore bättre om alla var som "mig". Njae, är ju inte riktigt så...

Ok nu blandar du äpplen och päron, och för att få någon logik i ditt resonemang krävs alltså lagbrott etc. Ganska tunn start, med andra ord

  1. Adblock - du och jag är inte Sweclockers kunder. Inet är. Vi är inte skyldiga Inet något alls, utan de bedömer att tillräckligt med trafik och sedermera affärer är värt att betala för annonsplats, då de i grunden har en bra produkt själva. Bra så. Det har inget med någons val att använda adblocker och det är således inget falskt med det alls.

  2. Jag är företagare med flera företag så jag förstår perspektivet väldigt väl. Men medan du grötar ihop allt till "företagsperspektivet" så håller jag isär vem som är kunden. Ja, det är företaget och dess ägares kassakista och pengar är pengar, men det spelar väsentlig roll från vem det fylls på kan jag tycka. Uppenbarligen är affärsmodellen bra nog då Sweclockers säljer annonsplatser.

  3. Underförstådda avtal, eller gentlemens agreements, är inget jag ger mycket för tyvärr.

  4. Det finns en balans mellan en bra upplevelse på internet och reklam. Personligen tycker jag att den gränsen har passerats för länge sedan och internet är i princip obrukbart utan en adblocker. Vart den gränsen går för andra är förstås helt individuellt.

Jag vet inte varför du fortsätter att återvända till sjukhuset. Men det jag kan säga är att vi är duktiga på att överleva. Fungerar inte en viss modell så brukar den oftast bli ersatt av något annat. Lösningen är sällan att ha mer av samma vara. Streaming tjänster i all ära, problemen där är väl snarare att de snor åt sig väldigt mycket av pengarna som generats att skaparna istället är tvingade att använda separata tjänster för det, Patreon exempelvis.

Av MsSmith
Skrivet av High1ander:

Men helt seriöst förklara gärna hur skillnaden är i slutändan för företaget som du utnyttjar tjänster gratis från? De får inte betalt enligt den modellen som de satt upp för att få kompensation för sina verk.

Poängen var om du nu ändå inte fattar att det är skitsamma hur "slutresultatet är för dig" utan det som räknas är "slutresultatet för företaget". I båda fallen så blir det uteblivna pengar för företaget.

Men jag förstår, i din värld så är sjukvården i Sverige gratis.

Vadå slutändan? Är det bara sälj som räknas?

  • Streamingtjänst kräver ett abonnemang, dvs mina pengar - detta forum som exempel är öppet och finansieras av någon annans pengar. Du ser säkert skillnaden.

  • B2B och B2C är vitt skilda saker

  • Det ena är ett lagbrott, det andra är det inte

  • Det ena köper/piratar du en produkt eller tjänst, det andra är du produkten eller tjänsten

Det blir för många steg inblandade när du adderar en tredje part emellan.
Med ditt resonemang kan man lika gärna hävda att äta nötkött är vegetariskt för att kossan åt gräs.

Av MsSmith
Skrivet av High1ander:

Om Netflix t.ex. erbjuder sin tjänst med reklam och man använder en reklamblockare så är resultatet samma sak som piratkopiering för företaget i slutändan. Du använder en tjänst utan att betala för den (är skitsamma om betalningsmodellen är pengar, koncentration att kolla reklam eller du skeppar över två kossor varje år). Du kanske hävdar att "Netflix får ju pengarna från reklambolaget" men det utgår ju endast från att reklambolaget vet om att deras budskap nås ut. Skulle de veta att Netflix ljuger om antalet som tittar på reklam eller har blockare så försvinner intäkten från annonsören. Det är lite som att ha samma tänk att "sjukvård är gratis". Personligen har jag inge problem med att hyckla och piratkopiera, men jag tänker inte sitta och larva mig och säga min skit doftar som vårblommor.

Piratkopiera = Du berövar inkomst
Annonsblocka = Du berövar inkomst

Även om tillvägagångssätten med piratkopiering och annonsblocking skiljer sig väsentligt så är resultaten likvärdiga. Du får något utan att ge tillbaka något som är tänkt att ges tillbaka.

Nej så kan man inte säga.
Piratkopierar = jag tar mig friheten utan att betala för det med mina pengar
Annonsblockerar = jag ger inte Sweclockers möjlighet att få betalt av Inet, dvs någon annans pengar

Resultaten är därför inte likvärdiga.

Av MsSmith
Skrivet av Dreas89:

Arbetsmarknaden gynnas ju inte i Skåne av att vi inte kan konkurrera på lika villkor 🤷

Japp!

Visserligen ett problem men ett lokalt sådant. Nästan alla läns-funktioner sliter med olika demografiska situationer där sjukvård, kollektivtrafik med mera är bristfällig för att de få som blir kvar är unga lågutbildade eller äldre medan större samhällen och storstäder växer så det knakar på sina håll med utbildningsbar arbetskraft. Du pratar om en höna/ägg-situation där det skulle krävas tusentals, om inte hundratusentals, arbeten för att motivera ett (1) kärnkraftverk a 100+ miljarder. Vad ett par tre stycken skulle kosta kan vi bara spekulera i, i synnerhet i dessa tider där räntan förväntas ligga på 5+ procent det närmsta decenniet. Någonstans ska det här betalas tillbaka och det kommer i sådana fall hamna på oss konsumenter. Tror ingen kommer vilja ha högre priser, när det finns lägre priser tillgängliga. Inflation och höjda priser är saker som folk redan nu är trötta på. På det ska många alternativa källor läggas, de etiska problemen med kärnkraft osv. Det kommer helt enkelt vara väldigt svårt att få ihop en sån här affär, både ekonomiskt så väl som emotionellt.

Av MsSmith
Skrivet av Ozzed:

Precis. En tekniskt fråga. I verkligheten blir det ingen skillnad. Jag förstår att "Det blir rörigt för ekonomer" inte är något vidare slagkraftigt argument, men ska man hålla sig till sanningen så är det ju så. Enda skillnaden på annonsblockerare och piratkopiering är att det ena är lagligt och det andra är det inte. Men i båda fallen kan man argumentera att man snuvar folk på pengar.

Jag har som sagt inget emot någon av företeelserna så för mig kvittar det. Men jag tycker det är hyckleri att vara för annonsbllckering men emot kontldelnkng.

Jag skulle säga att det är så vi ser världen, och det är väl regelverken, lagar och normer som gör att vi skiljer oss mot djuren. Verkligheten är att om en familj på fem har ett gemensamt konto a 99kr så skulle det optimala ur företagsvärlden vara 99 x5 = 495kr och allt under det ses som en förlust. Inte i en förlust i att gå back, utan gå mindre plus. Marginaler, rabatter med flera är verktygen. 99kr in på kontot jämförs med en hypotetisk summa på 495kr och frågan är om man tål det. Sanningen, som du ser det, är att familjen delar ett konto och det spelar ingen roll om det är tre, fyra eller fem (eller fler) som faktiskt tittar. Sanningen för företagaren är att om fler betalade för att se samma verk, skulle omsättningen öka.

Håller inte med om att annonsblockering och piratkopiering bara har det som skillnad. Piratkopiering handlar om att otillåtet tillförskaffa sig ett verk av något slag. Annonsblockering är att inte ta del av en i övrigt fri modell. För mig är det en jätteskillnad.

Av MsSmith
Skrivet av Whitepilledoomer:

Du tar inte upp saker som false positives som tekniskt sett är olagliga, men inte är det sett i sin kontext. Det kan aldrig en AI förstå. Tänk hur många korkade ungdomar det finns som skickar saker på sig själva som de inte bör göra. Men vi har redan sagt det, och du bara ignorerar det. Massor med extra arbete för ingenting.

Just ja, det faktum att faktiskt illegalt inte alls kommer tas fast ignorerar du också. Snuskgubbar håller sig till darknet etc. Det är FLER som kommer se sånt som inte vuxna ska se med detta förslag.

Aldrig en AI förstå, famous last words
Självklart ignoreras det för det är så ytligt. Finns noll djup i det. Nej fler kommer inte att se det. Fler kommer se de som håller på med det. Det är bra.

Oavsett, nu röstas det om Chat Control i slutet av månaden. Har en aning om vilken riktning det kommer ta.

Av MsSmith
Skrivet av Dreas89:

Hahaha, inte få driva företag i Skåne, mycket ska man få höra.

Staten ska driva kärnkraftverk då ett fungerande elnät där företag kan etablera sig bör anses vara del av välfärden.

Jag har personligen rådgivit och flyttat ett företag från norra Skåne till Västra Götaland för att infrastrukturen inte var bra nog. Inget gnäll, dubblad omsättning, tre gånger fler skapade jobb till ingen kostnad för välfärden alls. Du behöver inte tro mig men arbetsmarknadspolitiken är mer komplex än lite kärnkraft.

Angående ditt sista stycke antar jag att du avser att skattebetalarna ska stå för notan och sedan även betala för användningen, där vinsten enbart går till ägaren.

Av MsSmith
Skrivet av anon352238:

Så det kommer tillföras en regel där apptillverkarna blir tvugna att införa denna "övervakning" (chatt och ljuddelning) till tredje part, i detta fall polisen antar jag?

Men om apptillverkarna tillför denna tjänst i appen, kommer inte folk då att sluta använda dessa appar, dvs de kommer gå i rejäl förlust.

Förstår inte riktigt hur det går till, eller är det som NSA när de använder dyra satelliter för att avlyssna simpsons familjen på tåget.

Det går liksom inte riktigt ihopp hur man ska få det att funka och hur kostsamt det kommer att bli.

Någon som har en djupare bild på hur det kommer gå till?

Det finns algoritmer och AI som ska behandla detta. Risken man ser från myndighetshåll är att man får många "false positives", alltså att bilder och text tas ur sin kontext och felbedöms. Exempel kan vara två föräldrar som skickar bilder på när de ammar sina barn till varandra och algoritmen och AIn tolkar det fel.

Problemet med denna form av aversion är att man inte tar hänsyn till utvecklingen. AI som vi känner den idag är i sitt absolut sämsta skick och kommer bara bli bättre. Det är troligt att Chat Control 2.0 revideras betänkligt och att även en Chat Control 3.0 i framtiden kommer som åtgärdar påkomna brister, uppkomna brister och annan utveckling. Även GDPR har utvecklats sedan släppet 2018 så det är inget konstigt.

Av MsSmith
Skrivet av Dreas89:

Fast nu vet vi ju att nätet är inte stabilt i södra Sverige. Vi saknar baskraft i södra Sverige vilket begränsar vår överföringskapacitet. Det finns en anledning till att kommuner tvingas bygga batterier och man nekat stora bolag att bygga här nere 🤷

Att vi har minuspriser är ju ett bevis på att vi inte har en balans. Vi har överskott så det sjunger om ibland och när Tyskland har problem snittar det av sig på SE4.

Jag är inte ensam att tycka att minuspriser är ett problem, för det visar att vårt nät saknar vissa förutsättningar(vätgas skulle kunna vara en lösning).

Åter igen, bygg 2-4 reaktorer på Barsebäck som en grundplatta i södra Sverige och låt sedan tiden komma med ny teknik.

Intressant att marknaden ska få bevisa sig ändå fick inte kärnkraften betalt för all nytta den bidrog med för elnätet…

Återigen bara Sverige, Sverige, Sverige.
Det är inte så systemet är byggt. "Tvingas" är nog ett ansträngt ord i sammanhanget, omställningen är där pengarna finns.

Tror inte vi definierar balans likadant. Balans för mig är att vi håller oss inom felmarginalen runt 50hz. Själv tycker jag att det är bra med fluktuerande priser. Det kan heller inte vara en rättighet att driva stora bolag var helst man vill bara för att det ser bra ut. Då blir det bara en massa what-if scenarion och det är rätt trist det med.

Oavsett hur många reaktorer man skulle bygga:

  1. Vem skulle stå för notan under byggnationen

  2. Vem skulle våga hävda att vi måste ha högre elpriser?

  3. Du tror inte att under de 10-15 åren som tillstånd och byggande skulle kräva att man kan använda tiden till annat? Hänvisar återigen till prisutvecklingen, och om detta har hänt de senaste tio åren, hur tror du att det kommer se ut de kommande tio åren?

Av MsSmith
Skrivet av SUMITOMO:

Men herregud vilken aggressiv pessimist du är.

Varför tjata om indien?
Netflix/Disney/HBO/Apple mfl. Beslutar att gå ihop till en gemensam tjänst.
Där lägger dom ut material och får betalt efter antal streams.
Drar tjänsten in en Miljard fördelas pengarna efter andel streams.
Lägger man upp skit som ingen tittar på får man inget betalt.

Jag är övertygad att detta kommer att ske när bolagen till slut inser att de är tvungna.
Men det kommer kanske ta fem år.
Vi får se vem som har rätt tids nog

Bara se hur läger är idag. Streamingtjänster går ihop titt som tätt efter dålig lönsamhet.
Så det kommer bli en sorts Spotyfi för media.

Detta är min åsikt du får ha din.

Håller helt med dig, samlingsplattformar a'la Spotify, Booking.com, Ebay med flera säljer bra för att de marknadsför varandra. Av samma anledning är bilfirmor ofta klustrade tillsammans i den fysiska världen, shoppingcenter populära osv.

Av MsSmith
Skrivet av Ozzed:

Och det kanske viktigaste av allt. Underhållningsindustrin är övertygade om att de förlorar pengar på piratkopiering. De har dyra lobbyister och advokater som gjort ett utmärkt jobb med att indoktrinera politikerna som egentligen har mandat av folket, inte företagen, Men ingen lobbar för fängelsestraff om man blir ertappad med att ha en annonsblockerare installerad, eller hur? Men det är ju samma sak.

Om du väljer att besöka en sida så har den sidan ett värde för dig. Har sidan valt att ta betalt genom att sälja annonsplats så förlorar ju den som driver sidan pengar om du har en annonsblockerare påslagen, Du vill då alltså ta del av innehållet. men inte betala för dig, precis som när du laddar ner en film istället för att köpa den. (gammal terminologi, jag vet, men du fattar).

Det är en bokföringsteknisk fråga som alla vi företagare förstår. Kan inte hålla med i övrigt: annonsblockerare är en lokal tjänst som fungerar globalt, dvs över alla sidor på nätet. Det kan man inte ställa mot enskilda streamingtjänster och dess regler för kontodelning. Därför haltar det lite också när exempelvis Sweclockers säljer annonsplatser till Inet som ska visa upp sina grejer för besökarna. Det är en tredjepart inblandad här. Här är det tydligt att användarna är produkten, där Inet köper platser för att de hoppas att det driver trafik och försäljning för dem själva. Innehållet på Sweclockers är fortfarande således fritt att nyttja.

Av MsSmith
Skrivet av anon352238:

Kan någon förklara hur övervakningen / överlyssningen kommer att gå till. dvs vad behöver de för att lyckas avlyssna någon? är det bara ett telefonnummer? eller måste de ha haft mobiltelefonen fysiskt hos sig och buggar den och sen ger den tillbaka till den misstänkte?

En funktion inbyggd i appen. Någon jämförde det med hashtags tidigare.
Här är de som använder Chat Control 1.0 i dagsläget

Av MsSmith
Skrivet av Dreas89:

Vänta nu, så din logik är att baskraft inte behövs när det blåser mycket och regnar så vi har minuspriser…

Den PLANERBARA kärnkraften kan reglera ner sin produktion för att inte trycka ner elpriserna än mer. Till skillnad från vindkraften….

Det är inte direkt så att elnätet jublar över minuspriser utan visar ju på ett problem.

Du måste sluta blanda äpplen och päron.
Först och främst, du är nog den första jag stött på som anmärker på låga priser. De olika slagen av solkraft kommer enbart fortsätta trycka ned priserna, vilket gör att kärnkraften kommer fortsätta stängas av och/eller nedregleras för att den är för dyr.

Det andra är att baskraften i sig behövs - det säger jag inte emot någon på - men inte för att producera el utan för att stabilisera elnätet. Sedan finns det inget syfte för kärnkraften. I praktiken skulle mängden alternativa källor kunna fördubblas och dagens mängd kärnkraft fortfarande klara av att hålla elnätet stabilt. Eftersom det är det dyraste slaget finns det således numera en nischad marknad för kärnkraft, inte mer.

Senast igår ändrade sig Centerpartiet gällande kärnkraft och vill att nya satsningar ska försöka få stå på egna ben. För att citera Aftonbladet:

Citat:

– Vi trodde på sol, vind och vatten. Det här programmet tror på sol, vind och vatten. De som tror på kärnkraften får en chans att bevisa sig genom att säga att vi klarar det här på marknadens villkor.

– Än så länge har de inte klarat sig. De kommer inte klara sig imorgon heller. De kommer inte att ha en chans. - Christer Jonsson

Jag är också för en öppen marknad så det är bra.
Internationella energiorganet IEA tror i sin prognos som kom den 26e september på följande utfall

I absoluta tal kommer kärnkraften öka, vilket säkert stämmer överens med att vissa mindre nogräknade länder satsar på det nu. Samtidigt i absoluta tal minskar dess inblandning, vilket är det viktiga. Inte att ett enskilt land som Turket eller Kina satsar på ett eller några få verk.

Av MsSmith
Skrivet av F.Ultra:

Beror på att jag tydligen är den enda här inne som har bemödat mig med att läsa själva lagförslaget, men intressant hur du själv kan ställa dig så extremt positiv till något som du inte har en susning om vad det handlar om. Att det sedan finns motståndare här som inte heller har läst förslaget och/eller inte heller förstår att det inte har något med anonymitet på nätet för stå för dem själva, men nu är det ju inte dem som jag diskuterar med utan med just dig.

Men låt oss citera själva lagtexten:
Intressant nog så anser alltså författarna till lagförslaget att anonymitet är just en rättighet så de håller inte heller med dig.

Om det vänder sig lite i dig så kan jag inte tolka det på annat sätt än att du är för att barn skall utsättas för grooming på nätet, för det är det som blir följdeffekten och det är ju målet som räknas och inte färden eller hur? Det projektet kommer (och har redan) de facto att leda till att färre barn utsätts för grooming, Chat Control 2.0 kommer INTE att leda till det.

Och med tanke på att du fortfarande inte ens har försökt att förklara hur Signal används till grooming eller hur Chat Control 2.0 kommer att förhindra Signal att användas till grooming så kan jag inte göra annat än tolka det som att du mycket riktigt vet om att det här inte kommer att leda till ett enda färre fall av grooming.

Och nu må Dumpen inte vara direkt någon förebild direkt men dess existens visar på att något som Chat Control 2.0 inte behövs för att upptäcka försök till grooming.

Jag vet inte vad Signal är, hur det används för grooming. Det är ett påstående du har sagt flertalet gånger. Gällande lagförslaget så vet vi nog båda att man vägt varenda ord på guldvåg i det där eftersom du är så pass övertygad om att formulering och utfall kommer skilja sig.

Av MsSmith

Ögonblicksbild. Just nu går kärnkraften på 39,1% av sin kapacitet. Baskraft i all ära, men för det behövs bevisligen inte mer kärnkraft.

Av MsSmith
Skrivet av slipbit:

Förutom att havsbaserad vindkraft inte existerar på det sättet och då undrar man ju om SVK skulle stå för anslutningen. Det hypotetiska är ju att R1 och R2 existerar…på riktigt.

En svag hypotes eftersom kärnkraften är på nedåtgående och har de senaste tio åren avvecklats. Havsbaserad vindkraft satsas det tvärtemot på sedan några år bakåt, vilket då är en starkare hypotes.

Skrivet av slipbit:

De som är blinda är ju de som inte vet hur världen där ute är på riktigt. Plötsligt verkar alla vara experter på elnät. Ja, förutom vi som kanske jobbar med det då.

Återigen visar du varför du inte förstår diskussionen. Du klarar inte av att anpassa din expertis till rådande verklighet. Elnät är liksom inte vad världen kretsar kring. Det kallas att ha skygglappar, skulle jag tro. Allt det du skriver säger bara att du är rätt man på rätt plats för din bransch, men det betyder inte att det skulle passa in med resten av världen. För bevisligen satsas det väldigt lite på kärnkraft och betydligt mer på alternativen.

Av MsSmith
Skrivet av filbunke:

Jag noterar att du, precis som alla andra som använder rapporten som argument, väljer att ignorera brasklappen...

Du skriver för blinda ögon, eller hur man ska formulera det på ett forum. De kommer inte förstå.