Inlägg

Inlägg som MsSmith har skrivit i forumet
Av MsSmith

Server 2003 möjligen om det går att få tag på. Själva filserverdelen är inga problem, det gjorde vi på 90-talet också om än i mindre skala på grund av mindre hårddiskar och material men det gjordes

Av MsSmith

Ok, har du koll på grejerna så kör. Kan tyvärr inte ge råd eller rekommendationer. Men följer tråden, om du köper något får du gärna recensera

Skickades från m.sweclockers.com

Av MsSmith

Finns det någon anledning till vad du vill göra, egentligen? Låter mest som att du vill byta för bytandets skull

Av MsSmith
Skrivet av Sinery:

Har alltid haft intrycket att dyra vanliga högtalare kan omöjligt vara signifikant bättre än fina bookshelves som det går oändligt mycket mer R&D in i industrin.

Istället för att vara en modes nisse, fixa rummet och sätt in ett par fula jävla elektrostatiska högtalare om du ska spendera lapparna.
Eller om det ska vara ett fint rum som man går runt i, ett par omnidirectional som faktiskt kan låta bra från alla håll.

Då har du nog aldrig lyssnat på bra högtalare eller anläggningar stereo är just två kanaler och inte något annat och dessa rundstrålande system som finns låter inte bra. Har lyssnat en del på elektrostratare och även rör men det är inte min grej.

Skrivet av mrqaffe:

Det lär ju bli LITE bättre men om du inte har gjort i ordning rummet så lär du vinna ganska mycket mer på att satsa 100 000 på det än 100 000 på nya högtalare.

Rummet är efter förutsättningarna i bra skick.

Skrivet av MrWhizeguy:

Pengar i sjön. Om det blir någon skillnad så är den så pass liten.

Har du hört något av dessa system eller liknande?

Skrivet av Chromatic:

Extremt mycket diminishing returns när man kommer upp i den prisklassen enligt vad jag har hört, men det handlar väl kanske mer om att man har passion för det hela snarare än att det faktiskt ska låta bättre

Visst är det så att prisvärdhet är något vi lagt bakom oss men det är inte det som det handlar om här. Hade jag varit ute efter en prisvärd stereo hade jag behållit min gamla uppsättning som ligger/låg i 20 000kr klassen men även vid nuvarande uppsättning så låter det betydligt bättre, om än inte ens dubbelt så bra bara för att den nuvarande kostade 9x så mycket. Men enligt mig värt det

Av MsSmith

Med det svaret räknar jag med att jag har dig på min sida En sak jag oroar mig för är att titta på deras Scala serie om jag lägger ut en hundring nu... Uppgraderingsjävulen har varit tyst ett tag men kom till liv här i veckan vid en demonstration av nya system.

Skickades från m.sweclockers.com

Av MsSmith

Galenskap eller bara dumhet: Uppgradera stereon

Hej

Har idag en 3.0 uppsättning med Focal Electra 1028BE som fronthögtalare och funderar på att uppgradera. Har nu fått en offert på Focal Sopra Nr3, butikspris 180 000, med rabatt ned till 150 000kr och inbytespris 50 000kr för mina gamla högtalare. Således en kostnad på 100 000kr.

I Sopra Nr3 får jag lite mer av allt och mycket mer av det engagemang, luftgitarrslir och stampa takt som jag idag saknar. Passar bra med förstärkeriet också.

Frågan är om det är ren skär dumhet att lägga så mycket pengar på en uppgradering?

Av MsSmith

@yrfhar: Jag har fortsatt svårt att förstå vad du vill - men det verkar konfirmerat att Nvidia och Windows Fall Creators Update har problem att kombinera speglad skärm och HDR om man använder HDMI.

Angående ljudet så kan du ta ut det precis hur du vill, vilket är en inställningsfråga.

DÅlig bild då jag inte har något ljud aktiverat men du förstår säkert. Hade det funnits en CPU med inbyggd GPU hade det stått exempelvis Intel GMA under.

https://i.imgur.com/8em9eIa.png

Av MsSmith
Skrivet av alteam:

Tack för svar. Då får ja nog hoppa dom högtalarna. Vill inte ha någon hängmatta här inte. jag lyssnar på precis allt

Angående Klipsch så har jag ett system som backup, Primare i20 och Reference 82ll tror jag dem heter, och skulle säga att det är precis tvärtom. Lyssnar en hel del på metal och mellanregistret, dvs gitarrer har ett jädra riv med en fin topp men lite tunna i basen. Röster återges naturtroget etc.

Skickades från m.sweclockers.com

Av MsSmith

Tack, tänk att jag inte ens haft tanken på att kunna högerklicka i grafen...

Av MsSmith

Task Manager - vad betyder denna

Hej

I Windows 10 finns något i Task manager som inte finns i Windows 7 och jag skulle vilja veta vad det betyder.
På bilden nedan syns processorns sex trådar som har dels en aktuell användning men undertill finns något annat - vad betyder den skuggade biten? Försökte googla men kom inte på vad jag skulle söka på

https://i.imgur.com/q4dRo4e.png

Av MsSmith

@yrfhar: Märkligt, jag har en HTPC med eget ljudkort men väljer att köra digitalt istället, kopplat till en receiver. Kan koppla in en projektor på den andra porten, VGA eller DVI, och den fortsätter skicka ljud till receivern om jag vill att den gör det. Kan också ställa in analogt ljud om det skulle vara så.

Av MsSmith

Förstår inte helt vad du skriver men visst kan Windows skicka ljud i valfri port

Av MsSmith
Skrivet av alteam:

Okej då är jag med. Sedan tänkte jag att jag behöver väl inte någon receiver med BT/Airplay då jag kan airplaya till min Apple Tv som är kopplad till min receiver? Blir det bättre ljud om man airplayar direkt till receivern?

Nej, grundtanken är som jag skrev tidigare att en del funktioner är inbyggda och dem får du leva med. Kommer exempelvis "Airplay HD2000" om något år så kommer du inte kunna använda det och måste skaffa en extern pryl för det. Där av att exempelvis en Chromecast kan vara vettigare än en massa appfunktioner (Spotify/Tidal/osv) som i framtiden inte stöds eller används. Samtidigt är många av dessa funktioner standard idag så det är nästan lönlöst att hitta prylar som inte har dessa.

Vilket ljud som blir bäst mellan AppleTV och receivern beror helt på hur du kopplar. Kopplar du analogt till receivern, dvs svart och röd RCA kablar, så är det själva enheten som gör om ljudet analogt. Kör du HDMI så är det digitalt och då är det receiverns uppgift att göra om ljudet till analogt (allt ljud vi hör är analogt). Beror helt på vilken krets som är bäst, där får du pröva dig fram.

Av MsSmith

@alteam: stämmer bra. Du behöver egentligen inte bananer utan det är mest av bekvämlighet. Har du väl klämt fast dem istället sitter dem.

Ja HDMI mellan förstärkare och tv. Räcker fint för allt du vill göra

Av MsSmith

@alteam: Hade definitivt lagt krut på den eller något liknande Ett par Dynavoice är tämligen lättdrivna så det blir inga bekymmer. Angående kablar kan du med gott samvete knata in på Elgiganten och köpa rätt längd på rulle. Köp till banankontakter också så är de lätta att koppla in. RCA-kablar har du om du ska koppla analogt mellan två enheter och är substitut för HDMI. Förstärkaren har HDMI ARC, vilket står för Audio Return Channel (tror jag) vilket innebär att den kan skicka ljud så du behöver inte ha en extra optisk kabel.

Av MsSmith
Skrivet av alteam:

Tror du jag klarar mig på AVR-X2400? Kostar nämligen 4998 ;). Kommit fram till att min receiver måste ha Dolby Atmos då min Apple TV stödjer det så Marantz receivern går bort. Vad tror du om AVR-X2400? Kan den driva ett par DYNAVOICE CHALLENGER M-105 bra?

Du behöver absolut inte något Dolby Atmos. Det är bara ytterligare en standard, i det här fallet för höjd (alltså att du har högtalare i taket. Kan se ut som 7.2.4 exempelvis)

Av MsSmith

@alteam: Om jag får stoppa dig så köp inte Cerwin Vega. Det är bara - bara - bas och inte så mycket mer. Då kan du lika gärna köpa en sån där Boombox som även tar batteri så kan du ha med den på stranden

Ska du ha något som kan lyfta fram en kvinnlig sångare utan att hon låter som Rammstein så behöver du något mer musikaliskt. Titta gärna på Dynavoice olika högtalare som är trevliga för priset.

Du kan alltid köra färre högtalare än vad den är klarar av, 5.1 säger bara att den är utrustad för fem kanaler och en sub. Problemet brukar vara att man i sådana fall betalar för tre kanaler som man kanske inte använder.

Du kommer också märka om en receiver inte orkar driva högtalarna. Toppar och annat kommer inte att höras, detaljer i ljudet försvinner osv. Föreställ dig att du springer och ska prata samtidigt, ungefär så kommer det att upplevas.

Den här klarar allt du någonsin kommer vilja ha
https://www.ljudkallarn.com/produkter/visa/p/hemmabio/hembiof...

Kombinera med dessa så kommer du stå dig fint länge och det är enkelt att bygga vidare senare
https://www.ljudfokus.se/sv/artiklar/dynavoice-definition-df-...

Av MsSmith

@SexMachine: Ah my bad, läste bara hans fråga

Av MsSmith
Skrivet av alteam:

Hur vet man om det är bara stereo eller inte? Blir inte klok på receivers och förstärkare. Det står att Yamahan ska sötdja 4K UHD osv men det är ju en receiver och den har väl inget med bild att göra? Sedan tror jag att jag vill ha något lite mer minimalistiskt, den verkar ha väldigt mycket kruffs och kraffs som man inte kommer använda men tack för tipset :).

vad är pip?

jag bor som sagt i lägenhet så jag behöver inte det värsta. Jag ska forska vidare på vad aktiva och passiva högtalare betyder men jag behöver väl en receiver/förstärkare om jag vill kunna streama över bluetooth osv?

För mig måste det se bra ut och vara smidigt. Så lite sladdar som möjligt och enkelt att koppla till TV och enkelt att streama från mobil och dator. Skulle du vilja förklara skillnaden på receiver/förstärkare/AV/receiver/hemmabio receiver? Är helt lost alltså :/

Du får väldigt konstiga svar i den här tråden, en del som är rent ut sagt felaktiga. Skillnaden mellan en receiver och en förstärkare är att en receiver har radiomottagare, en förstärkare har det inte. Inget annat. Aktiva högtalare är inte särskilt vanligt egentligen och kräver ytterligare en sladd samt väggkontakt (per högtalare dessutom) så skippa det och kör på något vanligt. Större utbud om inte annat.

PiP står för Picture in Picture, alltså bild i bild funktion.

Fördelen med hemmabioreceivers är att oftast är bra utrustade från början. De klarar av 4K redan på instegsnivå, de har appstöd, blåtand, HDMI-ingångar och antagligen en hel drös med funktioner som du inte använder. Nackdelen är att du betalar för funktioner du inte använder, exempelvis surroundhögtalare eller ljud i flera zoner.

En stereoförstärkare eller stereoreceiver ger mer och bättre ljud för pengarna men du kommer inte få särskilt många funktioner. Kanske inte ens HDMI. HDMI, plural, är nyttigt om du har tv-box, xbox, htpc, chromecast etc och vill använda alla och växla mellan. Här hemma kör vi bara HTPC, tvbox och Chromecast men det kräver ändå tre HDMI.

Det du bör titta på om detta är ditt första system och du känner dig osäker är helt enkelt en surroundreceiver som klarar det du vill göra, dvs har appstödet, har blåtand osv. Ljudmässigt kommer du ändå inte bli missnöjd, kan jag inte tänka mig.

Ett generellt råd från mig dock är att titta mindre på funktionerna som receivern besitter. Problemet är att funktionerna går sällan att uppgradera ändå, så om två år är kanske din Spotify-klient utdaterad och bortglömd. Hellre då att du köper en Chromecast och pluggar in den i en ledig HDMI port så hänger den med utvecklingen betydligt längre.

Av MsSmith

Telia och Binero fungerar inte

Hej,

Sedan lunch igår har jag inte kunnat ansluta till Binero som har hand om mina domäner och mailkonton. Vanliga webbadresser fungerar fint men kan inte skicka eller ta emot mail. Trodde ett tag att det kanske var strul hos Binero eller liknande men på 4G eller annat nätverk fungerar det fint att skicka och ta emot mail.

När jag försöker ansluta via Outlook 2013 så står det att anslutning till imap server inte gick att genomföra och det gick heller inte att skicka via smtp.

Så innan jag sätter mig i telefonkö till Telia tänkte jag bara höra om någon vet något som kan vara värt att felsöka? Har startat om routern och alla datorer. Det fungerade fram till lunchtid igår ungefär och sedan dess har det varit trögt för att till slut inte fungera alls efter kl19.

Tack på förhand