Inlägg

Inlägg som MsSmith har skrivit i forumet
Av MsSmith

@OnlyCasanova: Som ovan skriver så är det 3ohms högtalare - det skrammel du upplever är därför. Finns receivers som klarar 2 ohm också men sällsynta. Om du nu är nöjd med ditt nuvarande system förstår jag inte varför du ska köpa ett nytt för flera tusen om det enda du vill ha är fler HDMI in/ut.

Av MsSmith

Jag tror inte att högtalarkopplingarna är universala, alltså röd/vit, utan det är nån Samsung- variant. Du kan väl alltid testa att skala kabeln och koppla ihop. Varför skulle du inte kunna koppla en passiv subwoofer?

Av MsSmith

Jag är långt ifrån en Excelkunnig men kan du inte lägga upp det som månadskostnad och kostnad per dag för de få dagar som felar?

Skickades från m.sweclockers.com

Av MsSmith

Bästa SPA-hotellet?

Hejsan

Funderar på att tvinga med mig sambon på en SPA-weekend men vet inte riktigt vad jag ska välja. Det ska vara här i Sverige och två givna alternativ är Yasuragi och Loka Brunn. Det bör väl vara ett paket med en eller två övernattningar, middagar och olika val av behandlingar.

Några idéer?

Av MsSmith

Missar att förstå skillnaden på att gå ned för ett byte mellan fyra ögon och gå ned och lägga på lådan

Men bjuder 2100kr för 980ti

Av MsSmith
Skrivet av Ice Frontier:

Ja, anledningen är att de vet om att de skadat Sverige allvarligt för flera generationer framöver och kanske för alltid. Då gör det såklart ont när någon slutligen sätter fingret på vem som orsakat problemen. Därför vill de inte tala med SD. De tiger hellre hela vägen in a kaklet oavsett hur dåligt det är för landet.

Lustigt att du tycker SD är ett enfrågepart när de andra partierna nu tävlat om att öka försvarsbudget, fler poliser osv. Saker som SD jobbat för i två mandatperioder. Samma sak med migration, även om de bara låtsas. Att kalla SD för ett enfrågeparti visar att du är okunnig.

Eller så har jag ett par företag som jobbar direkt under EU och har kopplingar direkt till Erasmus+/ESF och verksamhet inom Europa? Jag skulle tro på det senare och är kunnig nog för att bli besviken på detta sk communityt.

Av MsSmith
Skrivet av Pusher:

Nej, jag skojar inte, särskilt inte om datorkomponenter eller politik. Vidare får du gärna visa vart mina fel ligger. Att du slänger ur dig en massa trams gör dig knappast mer trovärdig.

Ptja, vad som sägs om... ja... allt?
Är helt ointresserad av vem som är trovärdig, men du har liksom fel och verkar vara helt faktaresistent. Men som S-anhängare du är så är jag egentligen inte förvånad då det är en ideologi och inte logik som S förespråkar. Tänker bara göra två exempel här så inte tråden spårar helt:

1. Av modern tids största lågkonjuktur lyckas allianspartierna ta Sverige till ett svagt plus ekonomiskt, minskar arbetslösheten och sjukvårdsköerna.
2. I modern tids största högkonjuktur lyckas nuvarande regering att öka arbetslösheten, öka sjukvårdsköerna och vill låna sig till framgång runt infrastruktur samtidigt som man inte når sina inflationsmål. I valåret lyckas man också stoppa bostadsbyggandet samt drämma till med drastiska LSS ändringar som är så galna att även de till slut inser detta och tvingas backa...

Men jag förstår om du inte håller med, trots allt så är S styrda av en ideologi och inte sunt förnuft.

Av MsSmith
Skrivet av Pusher:

Lätt en röst på S. Dock måste dom dumpa Mp.

Sen önskar jag nästan att SD får lite makt, trots att deras gäng består mest av muppar. Det är bara att kolla antal politiska vildar i riksdagen dom ståtar med...Anledningen till detta är för att jag vill se hur dom tillsammans med Alliansen åter igen kör ner landet i avloppet.

Dock är det inget nytt för oss lite insatta. Varje gång det har varit en borgerlig regering så måste S städa upp efter dom. Sen har folk mage att skylla på S när man inte ens har förmågan att se helheten.

Hoppas du skojar nu - snacka om att tro lite väl högt om sig själv. "Lite insatta", du har ju fel om princip allt. I datatermer skulle du lika gärna kunna rekommendera en Cyrix processor från förra århundradet som prestandaalternativ till ett datorbygge.

Av MsSmith
Skrivet av lasseTM:

@MsSmith:
Problemet är ju att du är ju precis lika mycket ute och cyklar som SD när du säger så.
Sitt i din sandlåda och kasta paj mot SD så kommer dom att kasta tillbaka eller så kan man mogna upp och ta en diskussion med en stor del av Sveriges befolkning.
Alla röster räknas och att du inte tycker att Sverige har ett max tak på invandringen så finns det andra som tycker att det finns.
Någon måste betala för kalaset och de andra partiernas lösning är ju att höja skatter så att de som tjänar pengar flyr landet dvs Sverige blir fattigare eller så tar vi ännu bara ett "litet" lån.

Klart att folk vill få en pension istället för att slänga pengar på Bert och hans bostäder för 500:- dagen för en etta.

Jag vill bara nämna att jag inte sympatiserar med SD men jag är bara trött på alla jävla södermänniskor som bor i en bubbla och inte förstår situationen i Malmö eller Södertälje och är nöjda så länge surdegsbröd bakas i stenugn på Södermalm.
Eller politiker som skattefuskar med miljoner du tjänar i Bryssel för att sedan komma hem och höja skatterna.

Sedan är det ju faktiskt så att nästan alla nya partier startar som ett enfrågeparti för att sedan utvecklas.
Kolla bara på MP, men idag räknas dom som etablerade.

Ja precis, för det så är det fungerar... (nej det gör det inte, det är ironi och du har fel).
Det är just det här som är problemet - vare sig du eller särskilt många andra här förstår hur samhället fungerar eller hur förutsättningarna verkligen är. Om du kallar det för att kasta paj mot rakt ut rasistiska människor och partimedlemmar, ja då är det så (ta stjärnskotten med järnrör som sedan emigrerade med motiveringen att "detta land inte tar emot invandrare" eller det senaste bidraget från Växjö). Det är bara att läsa på valfri "stå upp för..." grupp så kanske man ska fundera på vad man sympatiserar med.

Den verkliga bubblan består snarare av alla SD-anhängare, människor från "Livets hårda skola" och alla andra som tror sig "säga sanningen trots att de blir kallade rasister".

Av MsSmith
Skrivet av lasseTM:

@MsSmith: Lägg ner, vi har en demokrati och sluta klanka ner på andra.
Du har lika lite rätt som någon annan har och din åsikt är värd precis lika mycket som Åkessons på valdagen.

Få ditt parti att ta ställning i en fråga istället för att tänka "Hur ska vi sätta SD i skiten" istället så kanske vårat land kommer att utvecklas.

Precis - demokrati. Främlingsfientlighet och "rasfrågor" hör inte dit. I övrigt har de ingen genomförbar politik och kan på sin höjd anses som ett konservativt enfrågeparti. Det finns anledningar till att övriga partier som helhet inte pratar med SD och jag hoppas att det fortsätter och jag utgår också från att majoriteten här aldrig kan räkna ut varför det är så. Är dock inte särskilt förvånad att många användare här röstar på SD eller åtminstone sympatiserar.

Av MsSmith

Ur en politisk synvinkel är Sweclockers en riktig skam

Av MsSmith

@anon159643: Stämmer - jag vill alltså inte ha nån telefonkrängare i en galleria utan lite mer anständig säljare. Det är telemarketing och mötesbokare jag är ute efter kan man nog säga. Ska kika på Google men tycker mest jag får upp bjässarna.

Av MsSmith

Nä precis det vet jag, har varit i kontakt med två, tre stycken men jag uppfattar det som att de redan gått på semester. Skulle behöva lite förslag på företag, gärna mindre sådana, som söker nya kunder. Vill helst inte jobba med exempelvis Transcom som jag uppfattar som slaveri för unga utan gärna företag som har personal runt 30-bläcket som gillar sälj.

Av MsSmith
Av MsSmith

Anlita callcenter för B2B, rekommendationer

Hej,

Kanske en konstig fråga men är det någon som har anlitat ett callcenter för B2B (Business to Business) uppdrag? Alltså inte jobbat på ett callcenter utan anlitat, och om så något att rekommendera?

Tack på förhand

Av MsSmith

Tänker absolut inte utge mig för att vara expert på området men för den summan så är svaret ett rungande "inga problem".

Nvidias 1080Ti är det grafikkort som är snabbast och mig veterligen har ingen uppföljare ens annonserats ut ännu, kortet har dock ett år på nacken.

Cpu- mässigt så är både AMD och Intel idag gångbara alternativ (Cyrix som fanns på vår tid är inte det...)
Satsa på minst 16GB ram - du behöver mer än åtta men mindre än 16 och stickorna kommer vanligtvis om åtta eller 16GB styck.
SSD - Samsung EVO- modeller får bra kritik
Corsairs nätaggregat är också att anse som överlag väldigt trevliga och tysta
Fractal Design brukar hyllas här på forumet gällande chassi.
Kylning - finns så kallade AiO-vattenkylning, slutet system som bara är att koppla på alternativt sedvanlig luftkylning. Smak och tycke.

Skärmar i 1440 och 144hz finns det nog många att välja mellan

Av MsSmith

Ja, Unreal var grejer det. Kommer ihåg hur det hettade till mellan polygoner och sprites (Daggerfall, Doom vs den nya generationen). Unreal var riktigt kul, tycker det ser helt ok ut nu också

Av MsSmith

@ggustavsson: Missförstå mig rätt nu - även om du har 50 vänner som försökt så är det statistiskt mer troligt att ni alla misslyckats än att det inte skulle fungera, alltså i förhållande till de miljarder användare som Windows Vista, Windows 7, Windows 8 och 8.1 samt Windows 10 har.

Det fungerar, faktiskt, och där är det liksom ingen diskussion. Sedan att det finns undantag, ja självklart.
Men det kommer garanterat fungera för TS, annars lovar jag att betala dennes system...

Av MsSmith
Skrivet av Haptic:

ok, vi kan ju annars läsa på Microsoft:

https://support.microsoft.com/en-us/help/249694/how-to-restor...

"The source and destination computers must use the same type of Hardware Abstraction Layer (HAL). There is one exception to this rule. "

Men förstår du ens vad du läser? "Undantaget" är stöd för ACPI 2.0 vilket släpptes år 2000 och uppdaterades senast 2011. Att Windows XP eller Server 2003 inte fick med detta är kanske inte så konstigt
HAL-drivrutinerna installeras före Windows, från Vista och framåt. Det betyder att ändringar i Windows sker innan Windows laddas in och det är generiska drivrutiner som installeras. Att Vista och Windows 7 (eller Windows Server 2008) ens står med i din länk är antagligen för avsaknaden av nativt SATA-stöd vilket kräver tredjepartsdrivrutiner (alltså att du byter från IDE till SATA).

Av MsSmith
Skrivet av ggustavsson:

@MsSmith: Det där stämmer i teorin, men rätt sällan i praktiken, jag har några gånger testat det där med att ta en Windowsdisk och flyttat till en annan dator, det har inte lyckats en enda gång utan mer eller mindre problem tillräckliga för att man har tvingats nyinstallera iallafall.
Det har varit Windowsinstallationer som har fått gå ett tag med en del installerade program, möjligen kan det fungera med en disk med helt nyinstallerat Windows, men annars glöm det, det fungerar inte, eller så har du haft tur.

Hur många gånger har du gjort så här själv bytt moderkort med olika chipset mm, eller flyttat disk mellan datorer?

Dock metoden som @-=Mr_B=-: beskriver fungerar..

Då gör du fel. Min HTPC och huvuddator har inte installerats om sedan 2009 - men har gjort samma procedur på ett hundratal burkar (går fortare än att installera och köra Windows Update...). Gått från AMD till Intel till AMD och tillbaka till Intel - inga problem.

Skrivet av Haptic:

@MsSmith: Kan "bevisa" att det du säger inte fungerar, och i samma veva säga hur man kan få det att fungera

I det fall där man behöver flytta windows till annan hårdvara finns det ett verktyg som heter "sysprep" som blåser allt som i teorin låser installation till en specifik hårvara och stänger av. Vid nästa uppstart confas systemet till den nya hårdvaran.

https://i.imgur.com/bBgHhlM.png
ligger i C:\Windows\System32\Sysprep

Nej det kan du inte eftersom det fungerar som det är tänkt och har alltid gjort. Sysprep är säkert bra men inget som jag personligen behövt använda.