Inlägg

Inlägg som Gainsgoblin har skrivit i forumet
Av Gainsgoblin
Skrivet av Iggo:

Kanske bara är jag som är halvt blind men var kan man se benchmarks med Ray tracing aktiverat?

Skrivet av Kolsvart Katt:

Jag ser det inte heller. För ett spel står att RT inte var aktiverat, annars förekommer "ray" bara i "Halkar efter i ray tracing", men such a conclusion seems not tied to the review at hand. Annars gillade jag recensionen. Kortet verkar rätt trevligt.

Om ni läser den stora 7700xt och 7800 xt recensionen så är det med. Att köra samma på ett tredjepartskort känns ju lite onödigt.

https://www.sweclockers.com/test/37123-amd-radeon-rx-7800-xt-...

Av Gainsgoblin

Lite irriterande att adrenaline software vägrar funka i 23.9, rollback till 23.8 så funkar det perfekt.

Av Gainsgoblin
Skrivet av Inet:

Hejsan,

Ursäkta det sena svaret, vart på resande fot ett tag.
Korta svaret, nej naturligtvis inte

Jag förstår och håller med, det finns en hel del att önska och vi jobbar mycket bakom kulisserna för att släppa fler features samt medlemsförmåner som är relevanta. Just nu har vi rullat ut en hel del avatardelar och nya achievements så helt stilla har den inte varit, men jag förstår vad du menar, det har inte varit någon större synlig förändring.
Har tyvärr inget skarpt datum eller tidsplan på när det kommer en större uppdatering samt när vi kommer implementera mer aktiva medlemsförmåner som är baserade på dom olika nivåerna.

Förhoppningen just nu är att vi ska börja arbeta på lite mindre förbättringar redan nästa år, men vågar tyvärr inte lova något.
Feedback på vad ni vill att vi ska prioritera välkomnas

Skrivet av Kimkimone:

Vad hände med detta? glömdes det bort eller är jag för långsam på bollen när det kommer till erbjudanden eller vad det nu kan vara

Ja det verkar då inte hänt något här.

Av Gainsgoblin

Värdering

Funderar på att sälja bort de gamla delarna men är ganska osäker på värderingen i dagsläget. Komplett eller sälja GPU separat är möjliga alternativ.

5900X
Auros Elite X570
Gskill Flare X 2x8 GB 3200 Mhz, B-die minnen
Sapphire Pulse 5700 XT

Av Gainsgoblin
Skrivet av Kablash:

Ännu en fråga, hur mycket väger det ner att vara provanställd, har läst att det inte är så farligt, men har också hört att vissa fått nekat lån pga provanställning.

Har för övrigt inga andra lån, förutom studielån.

Provanställning är sådär, beror på sektor och ekonomin i stort. Är du provanställd är det ju väldigt lätt för dig att ryka vid nedskärningar så det blir ju en större risk för banken.

Av Gainsgoblin

Ingen uppdatering av lyktor verkar det som?

Av Gainsgoblin
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

USB C, bättre kamera, bättre batteri (upp till 15% ryktas det om), mindre kanter runt skärmen, dynamic island på alla mobiler. Och lite annat.
Jämfört med Pixel 8 som endast kommer ha marginella förbättringar emot 7an. Dessa mindre förbättringar är självklart intressanta de med, men det blir inte en "lika stor nyhet".

Så standard saker som uppdateras varje år. Att Apple envisats med lightning tills man lagstiftar bort det är väl ganska sjukt och sen säger folk att det är revolutionerande att man äntligen använder USB-C som alla andra mobiler använt sen typ 2015?

Av Gainsgoblin
Skrivet av Doomfarer:

Vanliga Enyaq 80 (alltså inte 80x) har väl en liten frunk?

Vad gäller bagageutrymme var jag precis och kollade på kompisens Tesla Y. Jag måste säga att det känns som Enyaq har större utrymme. Kanske räknar Tesla med det stora hålet i golvet, men hur lätt är det att använda normalt?

Ja tesla mäter sin volym på ett helt annat vis än alla andra. Hålet i golvet rymmer mycket men man kommer aldrig åt det heller om man packar skuffen så inte jätteanvändbart.

Av Gainsgoblin
Skrivet av Neon:

Kan man inte ens vänta några veckor så är man redigt kissnödig... För min del finns det så mycket annat att fylla tiden med. Men blir det halvår, år då kan det ta emot även för mig.

Mycket spoilers på nätet men varför ska man ens segmentera så? Släpp det samtidigt bara, ser du något syfte med att segmentera det mer än att vara gnällig nu? Särskilt när Disney+ nu gjorde reklam för att det släpps X datum men sen är det en * att det bara gäller vissa marknader.

Av Gainsgoblin
Skrivet av Klumpeduns:

Det starkaste argumentet jag har sett för att hissa piratflaggan är att mycket inte är tillgängligt i vår region jämfört med USA på samma tjänster.

Exakt, någon nämnde the bear lite längre upp. Jag var taggad för att se säsong 2 då den tydligen var ute.
Ja det var den, i USA men i Sverige kom den först några veckor senare. Då hade jag redan sett den för tjänsten jag betalade för levererade den inte samtidigt som i andra länder.

Av Gainsgoblin
Skrivet av Aktsu:

Finns många bilar som får stor nytta av att få över 150 kW, Teslorna, BMW i4, Taycan, Ioniq/Kia EV osv. Laddar man 5-60% och hoppar mellan laddare blir det rätt stor tidsbesparing. Om enda skillnaden är priset så tycker jag inte det är värt att det går långsammare.

Hade 163 kW i snitteffekt på CircleK laddarna sist. Så nog ger dom över 150 kW om man är själv.
Toppade på 206 kW som är max vad i4an tar enligt laddkurvan i BMW appen.

Av Gainsgoblin
Skrivet av megaman01:

Tack alla för input. Måste missat en riktig Q8 Station i Q8-appen för laddning när jag kollade. Fick för mig jag valde en sån flera ggr men måste varit av nått annat märke.5,79kr/kwh är "tyvärr" ett bra pris idag.
Kommer sikta på 300KW laddare när man kör från punkt A-B med barnen och då känns Cirkle K som ett bra alternativ just nu. Även Kempower finns tex i Kalmar via Recharge för 200KW med massa stationer till ett ok pris.
Men även Q8 kommer kollas upp framöver om man tex ändå ska stanna 30 min eller mer.

OK's app heter OKQ8 Elbilsladdning

Av Gainsgoblin

För mig avslutades det inte utan det reserverades 200 till när jag passerade 200.

Av Gainsgoblin
Skrivet av FreeMan:

I år får elbilen stanna hemma på semestern. Har de senaste fyra åren tydligt märkt av ökningen av elbilar och köer vid laddarna. Att vi även flyttat till Åre ifrån Stockholm och ska på semester i Skåne bidrar. Orkar inte lägga energi på planering, köångest eller frustration över eventuellt strul med laddningen. Därför får E-tronen stanna hemma och diesel Superben får resa Sverige runt.

Till vardags är dock elbilen helt perfekt. Speciellt här uppe där det blir en del mil.

Körde Umeå - Stockholm förra fredagen och hade noll laddköer. Stannade på Eviny i sundsvall och Circle K i gävlebro och fick ett snitt på runt 160 båda laddsessionerna och hann knappt köpa glass.
Tycker det här laddkaoset inte alls verkar så allvarligt numera när det poppar upp stationer överallt en kanske är värre söder om Stockholm?

Förövrigt måste jag ge Circle K cred. Otroligt smidig app, bara fungerade direkt och konkurrenskraftigt pris.

Av Gainsgoblin
Skrivet av tcntad:

Den lägenheten kan tänkas bli varm och bara lite tystare men du märker ju
Jagt bor i LGH från -33, den är rätt lyhörd
Dagens LGH är väl skit egentligen?

Bor i nyproduktion, hör inte ens mina grannar när dom har fest.

Av Gainsgoblin
Skrivet av Xyborg:

Om man tar hobbykonsumtion på delbetalning/kredit är man riktigt illa ute enligt mig. Har man inte råd att köpa en TV/dator/spelkonsol kontant nu, så är sannolikheten att det är en bra idé att köpa den på avbetalning med ocker-räntor nästintill obefintlig.

Beror på, mio tex erbjuder räntefri avbetalning utan några avgifter. Samsung store också.
Har du ett stabilt kassaflöde och koll på din ekonomi är det rent krasst ekonomiskt bättre att ta avbetalningen utifrån pengars minskande värde över tid.

Av Gainsgoblin
Skrivet av Magnus303:

Absolut värdelöst då körkortet inte kan registreras.
Orkar inte leta fram passet som ligger gömt i någon låda någonstans.

Körkort har inget chip, körkort är egentligen värdelöst som legitimation just för att det har ganska låg säkerhet.

Av Gainsgoblin
Skrivet av martinot:

Teslas nätverk SuC är ju underbart överdimensionerat i Sverige och Norge för det mesta, men (som du är inne på) så har jag hört av vänner i Kalifornien att det är precis tvärt om där ett helvete med mycket köer och stök.

Väldigt offtopic men martinot nu har du skrivit här i flera år. Lär dig citera flera knappen så man slipper läsa 48 inlägg i rad av dig.

Av Gainsgoblin
Skrivet av Toobbbbee:

Vad betalar ni som bor i bostadsrättsföreningar och samfälligheter för Kwh-pris när ni laddar era El-Bilar?

Fick precis veta att Brfen jag ska flytta till har 1,6kr/Kwh, kändes endå ganska billigt?

Betalar 0 för laddningen. Ingår i min bilplats och den kostar samma som en vanlig plats med motorvärmarstolpe.
Om jag skulle betala antar jag att det skulle vara föreningens fasta pris på 1,02/ kWh inklusive avgifter och moms.

Av Gainsgoblin

Hmm jag fick inte det mailet vad jag kan se. Men trevligt om det fortfarande ligger kvar.