Inlägg

Inlägg som Gainsgoblin har skrivit i forumet
Av Gainsgoblin
Skrivet av Chippen2188:

Närtid är väl alltid en tolkningsfråga men 2024 kommer VW och Audi med en kombi. BMW ska komma med en i oktober om jag minns rätt.

i5 touring kommer april nästa år någon gång.

Av Gainsgoblin
Skrivet av Curik:

Underbygg gärna med argument varför "folk som kör elbil" har låg självinsikt. Jag kör själv en och är jättenyfiken!

Att vi är en väldigt minoritet, jag kör själv en och vissa diskussioner man hamnar i så märker man att förståelsen hos många inte alls finns. Ergo vi glömmer bort att vi är en otroligt liten klick av bilförare och en ganska homogen grupp i övre medelklass.

Skulle aldrig köra något annat än elbil nu när jag haft min snart ett år men för många är det helt omöjligt och förståelsen finns inte hos många. En kompis byter bil idag och han har åkt med mig många gånger men likväl litade han inte på en elbil helt för sina behov utan tog en hybrid.

Av Gainsgoblin

Nu hittar jag inte källan men att det förskjuts från 2030 till 2033 och det syns en ökning i folk som är oroliga för elbrist är ökad skepsism.
Det är snarare alltomelbil som är för positiv och att självinsikten bland folk som kör elbil är ganska liten.
Det syns också en liten ökning i personer som säger att dom aldrig kommer skaffa elbil om man tittar på föregående årets pressmeddelande.

https://www.mynewsdesk.com/se/circlek_sverige/pressreleases/e...

Av Gainsgoblin

Sen har väl enyaq blivit ganska uppdaterad på laddningen numera? Den har väl peak 175 kW istället för 125 kW vid säljstart.

Av Gainsgoblin
Skrivet av coll:

Självklart kan man använda det, men det är knappast bra för miljön att transportera skit fram och tillbaka.

Exakt, därför bör du kanske läsa tråden och se att TS vill bara ha ett presentkort eller liknande för mellanskillnaden för att skippa den onödiga miljöbelastningen.
När företag öppnar dörren för det här får dom acceptera att vissa kunder kommer använda det och vilja få mellanskillnaden.

Av Gainsgoblin

Hade samma problem, hade fått hem en skärm en dag innan Inet och Webhallen körde kampanj på den med 1000 kronors rabatt och fick bråka ganska mycket för att få ett presentkort inklusive skicka en bild på emballaget. Otroligt onödigt krångel från Inet som lämnade en lite bitter eftersmak.

Skrivet av coll:

Det är "idioti" att skicka tillbaka produkten på ångerrätt för att sedan köpa samma vara igen - istället för att använda prisgarantin man har genom sitt betalkort.

Att varor går upp och ner i pris är något man får räkna med helt enkelt. Ångerrätten är inte tänkt att användas i sådana tillfällen och jag skulle gärna se att konsumenter stoppas av handlarna att beställa samma produkt efter man returnerat en på ångerrätten.

Fast här erbjuder handlaren öppet köp, vilket betyder att det är såhär man kan använda det.

Av Gainsgoblin
Skrivet av cp_:

Snittränta för februari 3,74, listränta 4,94 https://www.handelsbanken.se/sv/privat/bolan/bolanerantor

Bra tajming och rabatt om du lyckades få 3,14% i i början av Februari. 0,6 procentenheter under snittet.

Lånet togs troligtvis ut innan 16e då listräntan var 4,59 vilket skulle ge 1,42 i rabatt vilket inte är speciellt orimligt.
Jag har samma rabatt

Av Gainsgoblin
Skrivet av ronz:

Detta känns som bästa alternativet just nu. Kan ju blanda i en sån i valfri dryck också.

Blanda den inte i en dryck. Rent koffein smakar skit.

Av Gainsgoblin
Skrivet av Mental:

Vid rast, ja.
Anledningen till regeln var för att det missbrukas av några till att ta en timme ledigt utan att träna. Antingen sovmorgon eller dra en timme tidigare, gärna på fredag.

Mitt gamla jobb hade formellt en sån regel men jag krävde aldrig att personalen skulle följa den och det gjorde inte min chef heller.
Om du kan få ihop livspusslet bättre så att träning blir möjligt men du kanske inte gör det vid exakt den tidspunkten som friskvårdstimmen är så bör man ta den.

Av Gainsgoblin
Skrivet av Aka_The_Barf:

Har man sett shucko bränder så förstår man...hade 2 truckar på jobbet där 2 äldre shucko kontakter började brinna...äldre shucko kan börja glappa så det blir gnistbildning vilket är en vanlig orsak till brand. det krävs inte många ampere för att det ska börja gnistra.

Förslagsvis bör man kanske inte använda uttag som glappar oberoende vad man stoppar in där. Så det handlar nog om idiotin att använda trasiga uttag.

Av Gainsgoblin
Skrivet av TotalF:

Stort tack för den infon!! Känner att jag får ringa och ta hit en elektriker nösta vecka *tumme upp*

Många här är livrädda för att ladda med Shucko av någon anledning. Ställ ner laddeffekten till 7-8A så är det lugnt, då kan du ladda och leva livet fram till du flyttar.

Av Gainsgoblin
Skrivet av vinylens:

Kommer dock inte med installation.

Av Gainsgoblin
Skrivet av orespray:

Man kan logga in på samma konto med flera enheter... Om jag är i stan, 15 km hemifrån, kan jag logga in på min bank samtidigt som sambon använder min dosa att loggar in på samma konto där hemma. Hemma kan vi logga in på alla datorer och min mobil samtidigt...

Bank ID är så opålitligt att regeringen funderar på ett eget säkrare system för sina verksamheter.

EU filar på ett förslag om hur man ska kunna införa ett bättre säkrare system för att undvika bedrägerier..

Visst är det ofta handhavarfel när det går fel, men bankernas säkerhetssystem har alltid varit väldigt sårbara och det tycks inte vara ngt de satsar mycket på att förbättra..
Fingeravtrycksavkänning... På min mobil har jag lagt in ett finger, men kan logga in med alla tio...

Sen är det väl ett känt faktum att oavsett säkerhetsnivå så finns det alltid folk som kan kringgå dessa. Det handlar mer om att försvåra så pass att det mesta inte är lönsamt.
Att bli av med intrång etc genom olika mer eller mindre smarta lösningar funkar inte.. Jämför med kopieringsskyddet på CD filmer etc...

Problemet med hackare på datorn borde kunna undvikas till stor del om säkerheten var inbyggd i systemet/internet, men det finns inte pga pengakåta företag, mestadels amerikanska, som prackar på oss mer eller mindre dåliga spionprogram.

Om de påstår att jag ska kunna stoppa kriminella genom att ladda ner deras program, så ser jag inte något problem med att lösningen fanns direkt i min uppkoppling till nätet, så skiten aldrig når min dator.

Ta problemen med kapade profiler på Facebook och resten av dyngprogrammen.

Inte ens storföretagen som sysslar med dataprogram kan skydda sig, hur fan ska då en pensionär som har datorn som påtvingat instrument för att sköta bankärenden kunna skydda sig?
Hur är det överhuvudtaget möjligt att hacka profiler från storföretag som omsätter miljarder? Antagligen för att de inte bryr sig om kundernas säkerhet, de är bara ute efter våra pengar.. Det borde ju inte vara så svårt att hålla kundinfo mm hemligt..
Men intresset finns väl inte, någonstans finns det en samarbetspartner som genererar pengar till dem är min gissning. Reklaminkomster, sälja info vidare osv..

Så länge vi måste vara uppkopplade för att sköta ekonomi så kommer det att förekomma bedrägerier och våra liv kommer att kartläggas och säljas ut av storföretagen som tjänar miljarder på våra privata uppgifter..

Ja varför skulle du inte kunna använda MOBILT BankID samtidigt som ett bankid på fil med dosa används?... Det är ju olika tjänster

Av Gainsgoblin
Skrivet av Mindfighter:

Inte för att regna på din parad, ja, rabatten är bra så gläds åt den! Aktien som investering tror jag mindre på, skidresan är det första som ryker när det blir tight med pengar för svensson, snön börjar bli ett problem även i svenska fjällen och skistar har (som många andra) problem med elpriserna, liftar och snökanoner drar en och annan kwh.

https://www.affarsvarlden.se/artikel/skistar-ska-inte-hoja-li...

Av Gainsgoblin
Skrivet av gure:

Har tänkt på detta och varför ordnar de inte bara en knapp/extra dongel till nyckeln för uppvärmning även på en elbil? Det används i dagsläget på bilar med diesel/bensinvärmare, vore sjukt smidigt, håll inne knappen 3 sekunder och det hoppar igång direkt. Isfritt på 10-15 min och varmt o gött.
Är det något bilmärke som har denna lösningen på elbil?

Har en extra knapp på min nyckel till i4an som jag kan välja funktion på. Förvärmning är en av dessa.
Man behöver ju vara inom räckvidd för nyckeln däremot, det behöver man inte med appen så kör alltid med appen.

Av Gainsgoblin

Du kan vara ärlig med banken.

Av Gainsgoblin
Skrivet av Squallie:

Var är alla som inte för så länge sedan hävdade att räntan aldrig skulle nå 5-6% igen?

Som att det fanns en magisk gräns under det som inte gick att passera.

Vi är fortfarande långt ifrån 5-6% om man kollar på räntorna som faktiskt är viktiga, alltså snitträntor. Inte listräntor.

Av Gainsgoblin

Nope, min 5900X rullar på fint. Ett nytt grafikkort hade varit välbehövligt men svårt att motivera priserna när man inte spelar så mycket.

Av Gainsgoblin
Skrivet av Björn Endre:

Ni som tidigare fått klimatbonusen för era bilar, hur lång tid tog det efter de obligatoriska 6 månader innan de betalade ut pengarna? Såg någonstans de skrev det kunde ta 1-2 veckor men lite nyfiken hur det funkat tidigare. Lite över 2 veckor sen det var 6 månader sedan vi fick bilen så man hoppas lite att de kommer kunna betala ut om inte allt för lång tid ...

Fick min utbetalning 18e november och bilen registrerades på mig den 4e maj så exakt två veckor efter 6 månader för mig.
Har du fått bekräftat att dom mottagit er anmälan?

Av Gainsgoblin
Skrivet av ztenlund:

Knappast, eftersom priserna är väldigt snarlika och eventuella rabatter förhållandevis små i Sverige. Laddning är däremot Vilda västern. Jag säger inte att det gör det lätt, men behovet är minst sagt större om man inte nästan bara laddar hemma.

Min poäng är snarare att om jag börjar lista tex ionity stationer i södra sverige så är det helt irrelevant för han om han bor i norra sverige. Har han ett abonnemang? Frågan är bara helt vilse och har så många variabler så vi kan skriva en bok och den är irrelevant imorgon. Bensinpriset rör sig dagligen därav min liknelse.