Inlägg

Inlägg som Gainsgoblin har skrivit i forumet
Av Gainsgoblin
Skrivet av Ikariwarrior:

Vw gruppen får dra 1500 med utökad behörighet B96. Får dom vara med på listan då? 😉

Tror nog transportstyrelsen är ute och cyklar för då får jag helt plötsligt inte dra det jag får dra med min i4a.

Av Gainsgoblin

För oss är det via en bokningstavla och sen kommer det på hyresgästens nästa avi med avgifterna. Administreras av HSB men är en simpel tavla.
Min gamla förening hade någon enklare hemsida där jag tror man fick betala med kort. Kördes genom https://boka.se/

Av Gainsgoblin

Värt att nämna är väl att ersättningen knappt höjts sen 2019 och deltidarna hamnat långt efter i löneutveckling.
Man behöver också vara tillgänglig dygnet runt och det är ingen OB på helger. Lite bättre ersättning på sommaren och högtid men knappt nämnvärt. Inställelsetiden kräver att du kör bil överallt också under jourveckor.

I övrigt är det ett väldigt kul yrke men det är mer ideelt än faktiskt jobb, särskilt om man är över gränsen till statlig skatt.
MSB utbildningarna är väldigt lärorika och kul.

https://brandfacket.se/wp-content/uploads/2022/09/Ersattninga...

Lite offtopic men värt att nämna.

Av Gainsgoblin
Skrivet av Lösbonde:

Absolut ingen kritik mot ovan, men det ovanstående är ju ett klassiskt exempel varför teknisk analys är lika rimligt som att förutse tidpunkt för jordens undergång genom att läsa en religiös text.

Tycker faktiskt en del kritik är berättigad. Teval var så fanatisk med att crypto bara kommer gå uppåt och det är världens skydd mot inflation och all möjlig skit. Vi som sa nej crypto är ren spekulation och kommer falla som en sten vid kris var idioter tydligen men här sitter vi nu två år senare. Teval har slutat posta ungefär när crypto gick helt åt skogen och det är väl som väntat. Pumpa crypto tills det går åt skogen och hoppas man hann sälja i tid.

Av Gainsgoblin
Skrivet av PlogarN97:

Bra för ryggen? Köp den billigaste stolen du kan hitta så du tvingas att ställa dig upp och röra dig då och då. Komplettera med ett årskort på gymmet 2-4 år för pengarna du sparade på stolen.

Håller med, lite marklyft på gymmet och din rygg kommer bli stål som hanterar långa dagar utan problem.

Av Gainsgoblin
Skrivet av Swedishchef_90:

Borde kanske köpa lite utdelningssktier annars för att variera det, typ investor B eller dylikt

Min avanza zero år min sämsta fond i år och gjort att jag är - 9% över året

Det är nog första gången jag ser investor nämnd som utdelningsaktie. Investor är dock ett bra köp om man inte vill lägga mycket tid på börsen, över tid blir det bra om inte svensk ekonomi packar ihop helt.

Av Gainsgoblin

Själv har jag aldrig riktigt gillat santokus just för att jag tycker bladet blir för kort. En vanlig kockkniv av bättre kvalité är mer mångsidig har jag upplevt och kör nu med en 24 cm i aogami super. Glömt vilken smed men väldigt nöjd.

En akifusa I SRS15 skulle nog räcka för resten av livet, dyr kniv men väljer man rätt storlek så är det en vän för livet. Nackdelen är att du kommer bli intresserad av slipning och sen är du påväg ner i ett djupt hål.

Av Gainsgoblin
Skrivet av Dalton Sleeper:

Om det är så så är det bara att gratulera, du hör högfrekventa toner också (rätt många som inte hör frekvensspannet, ännu vanligare när man blir äldre)?

(ska dock inte göra denna tråd till en coilwhinetråd, men helt ointressant för mig till problemet är löst)

Hör inget i spel. Då jag startar apex och den går upp till drygt 3000 fps hör jag coilwhine men inte med 500 fps i cs. Testar årligen hörseln pga brandman så hör hela spannet perfekt sist jag testade.

Mer ontopic så skulle 1440p OLED-skärmen nog sitta väldigt fint men samtidigt köpte jag ming 1440p 240 Hz för bara två år sen. Får se prislappen och recensioner.

Av Gainsgoblin

A6 etron har redan visats upp och testats ett bra tag. Räknar inte med någon papperslansering.

Allt kommer bero på priset på id7. Kombiversionen kan nog bli en bra familjebil och lite bättre laddeffekt från mjukvara kanske dom krämar till med också.
Läser jag lite mer så verkar det oklart om MEB eller MEB+ gäller beroende på rapport.
Volkswagens pressmeddelande säger MEB. https://via.tt.se/pressmeddelande/pa-vag-mot-varldspremiar-vo...

Av Gainsgoblin

MEB har ganska låg effekt både på laddning och drivlina och när man vet att en audi variant kommer med PPE 2023 också så känns ID.7 inte jättespännande i mina ögon, måste vara bra prissatt då men jag misstänker ID.7 lär bli dyr.

Av Gainsgoblin

https://alltomelbil.se/volkswagen-premiarvisar-elbilen-id-7-m...

MEB plattform och bara touch. Nä tror inte den känns så intressant faktiskt.

Av Gainsgoblin
Skrivet av NiV3Rt:

Någon här som har en bra lösning på laddkortsförvaring? Har några stycken liggandes i bagaget men skulle vilja ha något bra att ha dem i

Har dom i solskyddet på förarsidan tillsammans med lite andra kort.

Av Gainsgoblin
Skrivet av Necrophor:

Om du läser Monos inlägg med länken till m3 står det rätt klart och tydligt att tjänsterna kommer att slås ihop och bli en helt ny app som just nu verkar gå under namnet MAX. Försvinner Hbo Max försvinner även all form av rabatt då tjänsten inte längre kommer att finnas. Lite som Paramount+ som försvann och blev SkyShowTime (sämsta tjänst någonsin) med ett par andra tjänster. Rätt stort utbud som Paramount+ hade försvann i samma veva och kommer inte tas in på SkyShowTime...

Dessa streaming-tjänster börjar bli ett skämt i sig själva snart

Då får du nog läsa diskussionen jag citerade.
Nordhnet påstod att rabatten på HBO max försvinner vid årsskiftet, det är alltså helt inkorrekt. Rabatten försvinner när HBO Max slås ihop med discovery+ och det har inte kommunicerats något datum för det ännu.

Av Gainsgoblin
Skrivet av NordhNet:

Njae det är ju lite tvetydigt minst sagt
Nåja, går inte miste om något iaf

Det är ganska glasklart tycker jag. Den nuvarande rabatten man har försvinner alltså inte, har inte kommit någon information ännu om när HBO Max försvinner och tittar jag på vad som finns på discovery+ just nu finns det inte en chans att jag kommer prenumerera där.

Av Gainsgoblin

Ska faktiskt försöka provköra en MG4 när jag är i Stockholm nästa gång. Den är bra billig ändå.

Av Gainsgoblin
Skrivet av Chippen2188:

Hörde en som beställt en Skoda Enyaq i februari och hade preliminär tid mar-apr, alltså 13-14 månsder leveranstid

Mina föräldrar väntar fortfarande på en Enyaq sen December 2021 och har inte hört något.

Av Gainsgoblin

Släp kan direkt räkna med +35% förbrukning på. Lägg till vinter så får du runt +25% till så nej du kommer aldrig komma 30 mil på en laddning vintertid med skotersläp med en enyaq.

Tyvärr, finns nog inget som klarar det i dagsläget.

Av Gainsgoblin

Kör ett XFX Pro series 850W sen januari 2013 och känner väl lite att det får rulla tills det ger sig. Är inte speciellt orolig att det tar något med sig, bra kvalite utifrån recensioner på den tiden så det får tuffa på.

Av Gainsgoblin

Ganska litet urval men yes man tappar en del på vintern. Min verkar dra runt 20-25% mer på vintern så ja det får man leva med, å andra sidan kostar dessa första mil mig exakt 0 kronor i drivmedel. Norrmännen är duktiga och har ett lite större test, dom tappade 18,3% med min bil men vi har lite högre hastigheter än i norge så där är nog skillnaden.

https://alltomelbil.se/naf-motor-31-elbilar-i-nytt-rackviddst...

Tycker vissa tillverkare är helt okej på information ändå, tex polestar och BMW som har dessa lättare illustreringar.

https://www.polestar.com/se/ownership/tools/range/

https://www.bmw.se/sv/elektrifiering/rackvidd.html#elbilar

Av Gainsgoblin

Kan uppdatera att nu på hemvägen med lite normalare temperatur i bilen men samma temperatur utomhus landade jag på 24 kWh/100km vilket är en klart rimligare förbrukning.