Inlägg

Inlägg som Gainsgoblin har skrivit i forumet
Av Gainsgoblin

Skulle nog fortfarande ta manuell, det kommer finnas kvar billiga bilar länge med manuell låda.

Av Gainsgoblin
Skrivet av Lidodido:

VW skrotar hatiska touchknappar på ratten: https://www.mestmotor.se/automotorsport/artiklar/nyheter/2022...

Oklart när, och om det kommer till nuvarande modeller eller vid en face-lift. Bra att dom lyssnat på kritiken i alla fall!

Föga förvånande, det är rent av en dealbreaker på id4 och q4

Av Gainsgoblin
Skrivet av wootz91:

Finns det fortfarande ställen som erbjuder gratis laddning?

De flesta ICA butiker här, Ikea, några mindre butiker. Bor dock i SE2 så det är nog vanligare här.

Av Gainsgoblin
Skrivet av Lidodido:

Kan ju vara så att lasern ger lång men smal räckvidd, och beroende på hur stor man gjort modulen så har man fått snåla in på själva led-matrisen som ger "grundljuset" och därför presterar man olika bra i olika modeller. Testet som länkade tidigare visade ju att just den modellen (M8 Competition var det nog, inte X4-M som jag tidigare sa) var betydligt sämre än skoda Superb, men i4 kan ju lika gärna vara mycket bättre.

Men jag gissar bara. Brukar ju vara en avvägning mellan räckvidd och bredd också, och beroende på vilka vägar man kör på kanske man föredrar olika typer av ljus. Ska låna en Enyaq eller ID4 nu när mörkret kommit och utvärdera om jag måste flytta över Lightforce-rampen från Passaten när Skodan kommer eller om de inbyggda duger. Tror dock det är svårt att matcha en riktigt bra LED-ramp, än om de inbyggda kanske duger långt.

Nja tycker den ger bra bredd också, kör en hel del landsväg och det är bra sikt på diket och skogslinjen. Tror det är svårt att testa på något vettigt vis däremot och skulle säga sväng förbi BMW och låna ut demobilen och testa en kväll och jämför med en Enyaq eller ID.4. Jag kommer jämföra mer när föräldrarna får sin enyaq om den någonsin levereras men från de gånger jag testat hittills så är laserlight bättre.

Av Gainsgoblin

Jag bor ju här uppe i norr med en i4 med laserlight och jag kan säga att dom upplevs bättre än VW koncernens matrix LED som jag testat ett par gånger.
Det blir en märkbar skillnad när den kickar in över 60, tycker det är synd den inte kör igång runt 40 bara för det skulle vara trevligt med alla idiotiska cyklister här i Umeå men misstänker det är just för att bespara fotgängare.

Är så nöjd att det är på den nivån att jag nog inte känner ett behov av extraljus vilket skulle vara första gången i mitt liv. Bra spridning och lång räckvidd.
Som Aktsu säger är Laserlight modulerna helt otroligt dyra däremot, 70 tkr styck är saftigt om något skulle hända.

Av Gainsgoblin
Skrivet av Liquidedust:

Betalo och Billhop blockerar generellt dessa med!

Detta då kreditkortsutgivarna inte tillåter den typen av transaktioner, så måste dessa betallösningar också blockera dem annars förlorar de access till betallösningar från kreditkortsutgivarna.

Det blir ju bara en loop också. Betala en kreditkortsfaktura och då har man samma summa på nästa månads faktura

Av Gainsgoblin
Skrivet av improwise:

Riktigt så enkelt är det nog inte, i synnerhet inte om man tydligt sagt att man inte accepterar något.

Och det har personen inspelat eller i skrift? Att han sagt jag ska inte ha det och sen betalat för det talar emot det.

Av Gainsgoblin
Skrivet av Dizzö:

Vad är det för vinterdäck?

Avhandlat tidigare men Hakka 10or, jag jämför då landsvägsvolym men vägarna jag kör är inte några nyare. I stadstrafik då man smyger hör man dubben.

Av Gainsgoblin

Tror nog du får stå ditt kast, betalar man räknas det som accept.
Det var troligtvis specat separat

Av Gainsgoblin
Skrivet av Lidodido:

Körde du samma dimension på vinterdäcken eller gick du ner i fälgstorlek? Vilka däck körde du?

Jag gick ner till 18" från 19" med 245/255 breda eftersom den levereras med staggered configuration på sommardäcken

245 både fram och bak. Ska bli intressant att se hur det blir nu under vintern med snö och is då det var 6 mm mellan bromsok och fälg nu på vinterfälg, sommarfälgen hade 7 mm men då behöver man inte oroa sig för snö och is på fälgen.

Av Gainsgoblin

Slängde på vinterdäck på i4an idag då det börjat vara minusgrader på natten nu.
Sommardäcken såg okej ut, lite för mycket slitage i mitten pga att bilen levererades med högt däcktryck och jag justerade inte nog snabbt. Nöjd ändå med tanke på mängden lek.

Ljudnivån på vinterdäcken blev inte nämnvärt högre än fast det var dubb eller så vande jag mig väldigt fort, nu blir det lugna mil en stund så dubben får sätta sig.

Av Gainsgoblin
Skrivet av Aktsu:

Att Tesla tar bort saker förväntar jag mig såklart, snart får man väl inte hjul med bilen... Men trodde att andra fortfarande skickar med den, fick det med min BMW t.ex..

Den från BMW är ganska trevlig också, byter man kabel in till den för några hundralappar kan man få 11 kW

Av Gainsgoblin
Skrivet av Aktsu:

Förväntade mig dryga 10% sämre resultat i högre hastighet då den ändå har Cd på 0,25 och var osäker på hur effektiva motorerna var.

Har sagt det hela tiden, den är ganska effektiv och otroligt tyst men folk har inte riktigt velat lyssna för det är ju bara en konverterad fossilbil

Av Gainsgoblin

Den där försämringen av mer around. Herregud

Av Gainsgoblin
Skrivet av Dizzö:

EV versionen har extra ljuddämpning med skumgummi inuti.

Ja det verkar som enda skillnaden, det kan jag nog leva med. Vägarna här är ändå skit.

Av Gainsgoblin
Skrivet av DaBone:

Är inte helt säker, men vanliga 10:or har inte "Silent drive" (ljuddämpande skum), utan bara "tystare dubbar". Sen kanske jag bara fått för mig att däckens sidor är bättre uppbyggda och stabilare på EV-versionen.
Körde förra säsongen på 10 EV och är helnöjd. Från att ha bytt däck varje säsong (3000 mil), så syntes det knappt att jag använt däcken, trots att jag kört någonstans runt 2-2500 mil med dem. Så Nokian har med 10-serien lyckats tillverka ett däck som klarar av elbilars höga vridmoment.

Intressant, jag får se hur det blir med mina vanliga 10or. EV däcken verkar lite smalare än vanliga också när jag tittar runt på samma dimensioner. Konstigt nog tycker både Nokian och däcksidor att dom inte passar min bil i någon storlek.

Av Gainsgoblin

Vad är skillnaden mot vanliga 10or? Slår jag mitt regnummer tycker Nokian att jag ska ha vanliga till min i4 och det är det som ligger i garaget men lite nyfiken bara.

Av Gainsgoblin
Skrivet av Kanhow82:

Det intressanta är inte bara hur många anslutningar den är designad för utan hur robust den är för vridning belastningar mm.
Ta t.ex usb c, skall vara designad för fler anslutningar än micro usb. Har haft 10 telefoner med micro och aldrig haft problem men första telefonen med usb c så slutar kontrakten fungera efter ett tag. Och alla som byggt en dator vet att inte behövs lite farsamt våld.

USB-C öppningen är lite större så befinner du dig ofta i dammiga miljöer kan den behöva rengöras för att damm samlas. Görs enkelt med en tandpetare, går den fysiskt sönder är det nog handhavandefel.

Av Gainsgoblin
Skrivet av zarkov:

Inte under bindningstiden.

Amortering brukar gå att flytta från lånedelar, det viktiga är att man amorterar rätt mängd totalt.

Av Gainsgoblin
Skrivet av Ninotramp:

Tack för upplysningen. Inte tänkt på detta ska sätta över till annat konto sålänge!

Flytta inte ut pengar ur ISK nu, då blir du beskattad igen när du ska sätta in dom.