Test: Prestanda vid överklocking

Med uppskruvade klockfrekvenser på kortet har det blivit dags att koppla prestandasiffror till överklockningsäventyret. Nedan bjuds det på resultat från syntetiska 3DMark Fire Strike och samtliga speltitlar. Det hela rundas av med effektmätningar av de överklockade kortet tillsammans med oklockade referenser.

I syntetiska 3DMark är avtrycket från vår överklockning försvinnande litet på resultatet. Det uppskruvade Radeon R9 295X2-kortet presterar här en knapp procent bättre än sitt oklockade dito.

När vi rör oss vidare mot de renodlade speltesterna är det blandade resultat som uppvisas. Det är allt ifrån någon enstaka procents prestandavinst för det överklockade kortet, till hela 8 procent bättre prestanda i exempelvis Sleeping Dogs när det jämförs mot det oklockade exemplaret.

I känd stil blir även kortet mer effekttörstigt när frekvenserna höjs och i det här fallet ligger det överklockade Radeon R9 295X2-kortet i snitt 4 procent över sitt överklockade dito. Ökningen i effekt går lyckligtvis att koppla ganska bra till kortets högre prestanda.