Inlägg

Inlägg som Cyne har skrivit i forumet
Av Cyne

Mer förvånad att det inte hänt tidigare.

En sak jag undrar dock, är varför många är så emot att ha konton för tjänster? Ser detta både kring Facebook, Epic, EA/Activision och andra. Det är väl bara skapa ett konto som du endast använder för tillgång till tjänsten, du behöver inte använda din "riktiga" mail, och du behöver inte lägga upp din privata dagbok för allas beskådning för att kunna ha kontot.

Jag har konto både hos t.ex. nVidia, Steelseries, och Asus vilket kan kännas onödigt för att använda deras grafikkort, hörlurar och laptops. Men jag ser fortfarande inte problemet, tar 2 min att skapa och jag har en mailadress jag kan använda för sådana konton.

Eller är det något jag missat? Varför är det jobbigt att ha ett anonymt konto hos diverse tjänster?

Av Cyne

Jag kör mest med HM's v-ringade slim-fit T-shirts. Bra passform och lite stretch.
Billiga och bekväma, men sitter ändå snyggt.

Av Cyne

Inte supersvårt, och förstår absolut att man vill spara 800!
Finns en tråd där folk erbjuder att hjälpa till att bygga ihop (oftast gratis, framförallt till en 15-åring). Kan vara värt att kolla där om du vill ha hjälp!
#13328884

Av Cyne
Skrivet av NodCommander:

Du behöver inte stöd för Google Play direkt, dra bara hem Aurora Store

Åhh, toppen, då blir kraven ännu lägre!

Av Cyne

"pyttesmå" telefoner? (~3")

Tänkte kolla om det är någon som testat någon riktigt liten telefon, kring 3" (gärna mindre). Verkar inte finnas i svenska butiker men finns ett gäng obskyra märken på t.ex. eBay för under tusenlappen.

Vill ha en musikspelare när jag t.ex. är ute och springer, och utbudet av små av musikspelare som klarar Spotify mm verkar vara väldigt begränsat. Vore också smidigt att ha för navigering ibland när man cyklar och lite annat. Med rätt fodral och lurar kanske den t.o.m. går att simma med. Allt detta klarar min telefon galant förutom att det är alldeles för stor och otympligt (och dyr). Hade fungerat perfekt med en jätteliten android-lur.

Kraven är 3,5mm hörlursuttag, bluetooth, wifi och stöd för Google Play (så man kan köra Spotify, Storytel, Audible etc.).
Hade inte tänkt stoppa i ett simkort.

Vet att vissa träningsklockor har spotify-stöd, men då "bara" blåtand. Vore också synd att byta ut min Fenix5 som i övrigt fungerar utmärkt.
Även kollat på "Mighty Vibe", men den har endast Spotify och kostar ändå ~800.

Någon som testat något liknande?

Av Cyne

Hittar inte funktionen i min app, v5.01, Andriod.
Läser dock i deras FAQ att det finns en begränsning på max 30 request på 2 veckor, och max 900/gång (banker kan ha egna gränser). Detta i kombination med att folk kan stänga av funktionen gör ju att den blir ganska oanvändbar "i ärliga syften". Många kommer ha funktionen avstängd så det kommer inte fungera, och ibland blir beloppet för stort. Lika bra att bara be dem skicka istället.
Men för bedragare/säljare/tiggare/insamlingar kommer det säkert fungera, men det känns ju inte särskilt önskvärt.

Skulle kunna vara en bra funktion men behöver slipas lite på inställningarna skulle jag säga.

Av Cyne

Jag kan ta båda numpads'en för 400+frakt.

Av Cyne
Skrivet av Fextreme_fa:

...16 dagar totalt från lagd beställning)
Tog 11 dagar för mig innan jag fick min stol...

Ja, isåfall håller jag med om att det är dåligt, om man i princip har 5 dagar på sig istället för utlovade 14.

Av Cyne

Skulle inte göra mig något om jag får fakturan direkt, förutsatt att jag har X antal dagar på mig att betala den efter att jag mottagit varan.

Hur lång tid framåt ligger förfallotiden? Hur lång tid tar det generellt att få varorna?
Är det 30 dagar och det tar 10 dagar att få hem varan ser jag det inte som ett problem.
Är det 10 dagar och tar 15 att få hem varan så försvinner ju största anledningen till att betala med faktura.
Antar att man kan bestrida fakturan med hänvisning till att man inte fått varan, men det är ju ett meck man helst vill slippa.

Av Cyne
Skrivet av Gunior:

Självklart kan man komma ned påstående att laddare kan pajat med mig på väg/i efterhand. Nu hur stor sannolikhet är det ?

Jag känner till riskerna med begagnad, och det är skillnad mellan garantier och lagstadgad rätt vilket är det som gäller i dessa fall. Visst skydd finns, annat inte.

Nyckelordet är fungerat, inte fungerar. Om säljaren ej undersökt varans skick korrekt eller inkorrekt fastställt dess skick, så kan hen lika gärna säga att funkade prima när sprillans ny, det är skicket innan avlämnandet som jag efterfrågar främst, och där har säljaren sagt, allt fungerar, inget som nämns om laddare/strömglapp.

Då ställer jag samma fråga till dig i enlighet med ditt krav på undersökningsplikt i en busskur, hur skulle du testa en PC komponent i en busskur ? Skulle du testa även när säljare säger att allt funkar, inget negativt ? Och att du förlitar dig på att annonsen är korrekt och säljaren pålitlig?

Hur stor sannolikhet? Säkert liten, men det är ju heller inte osannolikt att laddaren faktiskt fungerade för säljaren, kanske är det glapp och den legat på "rätt" sätt för säljaren.

Jag håller inte med om att du känner till riskerna med att handla begagnat, eller du verkar åtminstone inte varken lära dig eller ta konsekvenserna. Detta är åtminstone 3:e gången du köper en begagnad vara och påstår att säljaren luras (bara här på Sweclockers).

Jag förstår heller inte hur du kan arguemtera för att "säljaren har undersökningsplikt" men du sen inte verkar ha det? Skulle jag lita på att en annons är helt korrekt och lita helt på säljaren? Nej, men jag skulle göra vad jag kunde för att säkerställa att prylen är i det skick jag förväntar mig.

Om jag hade din inställning kring begagnatköp skulle jag i första hand köpa saker i butik istället. Men om jag absolut ville köpa något begagnat, då hade jag inte köpt en laptop i en busskur utan möjlighet att testa "allt". Samma sak om jag köpt ett grafikkort (och var som du), då hade jag släpat med mig burken jag ville använda det i och testat på plats innan jag lämnade över några slantar. Om du inte vill/orkar det: köp inte begagnat!

Jag kan inte lagen, men är 100% säker på att du inte kommer ha någon hjälp av den för att lösa tvister likt denna, oavsett vem som har rätt eller fel. Det rör sig om för små pengar för att det ska vara värt det. Oavsett vem som har rätt eller fel i detta kan ingen av er bevisa det ena eller det andra. Det du då behöver göra (återigen, om du absolut vill handla begagnat) är att fundera igenom hur du på förhand ska kunna undvika att bli "lurad" i framtiden.

Det här kommer inte vara sista gången du blir besviken och känner dig lurade om du fortsätter handla begagnat med den inställningen/tillvägagångssättet.

Av Cyne

Tycker helt ärligt inte det låter som att säljaren varit oärlig, och det är ju ingenting som säger att du inte råkat ha sönder laddaren i efterhand.
Med kronofogden o.s.v. kommer du inte komma någonstans, och det måste ju handla om småpengar, en laddare kan väl inte kosta mer än ett par hundringar?

Med risk för att låta hård, så skulle jag rekommendera att du i framtiden inte köper saker begagnat. Det här är inte den första tråden du skapar på samma tema, hävdar att säljaren sålt en undermålig produkt och vill ha pengar tillbaka. Om du vill ha sådanna garantier, köp nytt i butik! Begagnatköp mellan privatpersoner täcks inte av samma garantier/skydd som köp i butik. Beställer du via nätet får du dessutom 14 dagars ångerrätt, så det kanske vore det bästa.

Av Cyne

Tänker självklart inte pirata spelet, men bra om dom kan släppa utan DRM som potentiellt kan krångla. Vore också som ni andra skrivit intressant att se om det påverkar prestandan!

Av Cyne

Kanske lite OT, men viktigt att tänka på också är att det oftast inte går att säga upp leasingavtal, och att priset är väldigt beroende av hur många mil du kör.

Skulle ditt behov av bil ändras kraftigt under dessa 3 år (du behöver en större, du behöver åka längre, du kanske inte behöver den alls) så kan det bli väldigt kostsamt. Så förutom själva bilen skulle jag kolla noga på avtalsupplägget och väga in det i priset.

Sprillans ny bil är dyrt hur än man gör p.g.a. värdeminskningen, så har man inte behovet(eller har det som ett intresse som får kosta) så skulle jag också snegla åt begagnatmarknaden.

Av Cyne

Ingen speldator kan vara komplett utan

Ingen speldator kan vara komplett utan denna essentiella komponent!
Clas Ohlson levererar...

#närduvilltadindatortillnästanivå

Av Cyne
Skrivet av Mindfighter:

"It’s Not Christmas Until Hans Gruber Falls Off the Nakatomi Tower!"

Vaffan, spoilervarning!

Av Cyne

Bra initiativ!
Vet att det var någon butik som blev dömd för detta nyligen (Hemtex?). Var kan man anmäla sådant? Vore ju klockrent om alla som upptäcker detta och har någon typ av bevis kan skicka in en anmälan så man kanske slipper detta fuffens i framtiden.

Av Cyne

@Zidichy: Yepp, det där löste problemet, nu kommer jag åt allting som vanligt! Fick starta om routern en gång så den fick ny IP sen var det bara att köra. Tack!

Av Cyne

@Zidichy: Aha! Låter som en mycket trolig anledning, har inte ställt om till publikt IP mig veterligen. Ska testa när jag kommer hem, tack för tipset!

Av Cyne

Pingar ett IP, svar från ett annat! Kommer ej åt server.

Hej!

Har en server hemma som jag har Plex/FTP/Website mm på.
Har flyttat till annan ort och samtidigt bytt ISP från ComHem (kabelTV-nätet) till Bahnhof (fiber, nät ägs av Falu Energi och Vatten)
Internt på samma LAN kommer jag åt servern från mina andra datorer.

Försöker nu komma åt min server utifrån men det fungerar inte. Testar jag att Pinga IP-adressen som jag får från "whatsmyip.org" från servern så får jag svar från en helt annan adress!

Har samma router som innan och inte ändrat några inställningar i den (Netgear R6300).
Har ställt in rätt IP hos Loopia för min domän. Spelar dock ingen roll om jag Pingar domännamnet eller IP-adressen, det blir samma resultat:

Pinging mindomän.com [111.222.123.33] with 32 bytes of data:
Reply from 55.66.77.88: Destination net unreachable.
Reply from 55.66.77.88: Destination net unreachable.
Reply from 55.66.77.88: Destination net unreachable.
Reply from 55.66.77.88: Destination net unreachable.

Ping statistics for 111.222.123.33:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),

Någon som vet vad detta beror på, och hur man åtgärdar det så jag kommer åt min server?

Av Cyne

Har tittat mycket på GDQ men helt missat ESA. Stort tack för det tipset!