Inlägg

Inlägg som Cyne har skrivit i forumet
Av Cyne

Självklart ska du ta MC-kort! Välkommen till gänget!

Gillar både utseende och körställning bättre på sporthojar, så rekommenderar hellre det än en glidare. Kan dock vara enklare att komma igång med en modell med lite mer upprätt körställning, främst när man ska köra dom där tråkiga lågfartsbanorna på uppkörningen.

Köp en lagomt billig begagnad hoj som inte kostar en månadslön att försäkra, och när du väl tagit kortet kan du åka runt till olika butiker och testköra. Då kan du också enkelt söka på försäkringar med hjälp av regnumret, stor variation mellan olika märken/modeller/bolag.

EDIT: GSXR750 -06 här

Av Cyne
Skrivet av cluster-:

Undrar hur lång tid det tar innan Apple kommer med sina iGlasses och hävdar att de har återuppfunnit och revolutionerat glasögon.

https://www.youtube.com/watch?v=eJyMEkb_8to

OT
Dessa ser då bra mycket snyggare ut en GoogleGlass. Bör ju inte vara så svårt att ha några olika modeller heller, kanske i samarbete med någon befintlig tillverkare av glasögonbågar.

Om bilden projiceras direkt på näthinnan borde ju inte glasen spela någon roll så man kan köra med egen slipning.

Tror användningsområdet fortfarande är begränsat, men man fantiserar ju om Terminator-versionen med en massa sensorer som ger information om omgivningen. Integritetsfrågan blir dock ett separat kapitel som dessa verkar slippa om de saknar kamera.

Av Cyne

Måste ändå säga att Elite-kontrollen är den bästa kontroll jag nånsin använt. Tycker D-paden är utmärkt, finns ju några olika utföranden att välja mellan, och jag har inte haft problem med bumpers eller liknande. Föredrar separata batterier och ogillar bluetooth, men annars bra att dom uppdaterar saker folk har anmärkt på. Vore kul att prova men tvivlar på att jag byter upp mig.

Av Cyne

Jag gillar vissa videos av "the 8-bit guy". Framförallt dem där han förklarar t.ex. hur grafik/färger och ljud fungerar i gamla datorer och spelkonsoller. Kommer en hel del "skräp" där också men brukar vara in då och då och kolla om det kommit något intressant.

Av Cyne
Skrivet av Extremaz:

Låter som du gjort det förut? Har du tips på en sida som gör sånt? Hade varit kul med ngn CSGO/ GTAV tavla

Minns inte vart jag beställt ifrån men finns hur många som helst, bara att googla på "canvastavlor", men finns på t.ex. onskefoto.se
Det man gör är att man laddar upp en egen bild (eller en som man hittat på nätet...) så gör dom en tavla av det. Så det är bara att söka fram nå'n snygg bild från valfritt favoritspel, eller t.o.m. en skärmdump

Av Cyne

Kolla på canvas-tavlor. Dämpar ljud och ser snyggt ut. Antingen köper du färdiga (tråkiga...) på t.ex. Ikea eller så kan ni beställa med egna motiv, föreslagsvis något med gamingtema!

Av Cyne

Detta löser ju inte alla problem men kommer garanterat försvåra för kriminella.

Man har ju länge kunnat registrera kontantkort frivilligt, vet att Telia bjöd på 50:- att ringa för om man reggade kontantkortet förut.

Då kan vi ju vända på det: Vad är det som skulle bli sämre av att man tvingas registrera kontantkorten?

Någon nämnde folk utan svenska personnummer. Kanske borde dessa inte kunna ha Svenska mobilnummer, alternativt kanske den biten går att lösa på annat sätt (passnummer?).

Finns det några andra nackdelar med detta?

Av Cyne

Både ComHem- och Tele2-kund idag, nöjd med båda faktiskt! Har haft 100/50 från ComHem i många år och dom leverera konstant 10% över avtalat, brukar alltså ligga på 110/55 när jag mätare med bredbandskollen. Nyligen uppgraderade dom till 150/50 utan extra kostnad.
Har varit några driftstopp men utöver det funkar det väldigt bra. Medföljande router är som vanligt kass men det är ju bara att brygga och koppla in sin egen.

Tele2 hade bäst pris på mobilabonnemang för mitt behov, och har faktiskt aldrig haft något strul där.

Så för min del har de fungerat bra, your mileage may vary.

Av Cyne

Även om vi säger att självkommenterande kod exiterar så är det lite av en utopi. Tror de flesta utvecklare skulle vilja grotta ner sig, snygga till kod, byta ut fula variabelnamn mm men många gånger så är verkligheten att det är tidspress, man får ärva gamla projekt och liknande. Man bör absolut sträva efter att göra tydlig kod men ibland får man helt enkelt "rädda" dålig kod med lite förtydligande kommentarer.

Sen tycker jag rent allmänt att det kan vara bra med nå'n liten kommentar här och där. Inte för att det inte går att läsa koden, men för att det går snabbare att sätta sig in i en funktion med en kort förklaring. Det är ju ett sätt att effektivisera för alla ilblandade.

Av Cyne
Skrivet av VadSaDu:

Fanns inte HDR till de äldre Xbox 360 förr i tiden? Jag kommer ihåg hur de gjorde reklam för just HDR High dynamic Range eller nåt.

Jupp, Xbox 360 hade HDR, så det är lustigt att detta ploppar upp igen och man måste ha high-end grejer för att kunna få detta..ett sätt att sälja gammal teknik antar jag..ironiskt.

https://www.youtube.com/watch?v=dUShQmIPKBU

Är det inte så att HDR som funnits i spel längre är bara hur man renderar ljus, man renderar t.ex. solen ljusare och låter den lysa "över" andra objekt och gör skuggor mörkare. Tittar man rätt in i solen blir hela skärmen vit, även om solen egentligen bara täcker 5% av skrämytan.

Det "nya" HDR som finns inbyggt i TV/skärm är väl mer att själva panelen i TV'n kan öka/minska ljuset/färgerna mer än vad en "vanlig" TV kan.

Av Cyne

Kan du inte bara flytta tangentbordet längre till höger? Eller använda numpad-knapparna istället för piltangenter?

Av Cyne

Haft 3D-projektor + nVidia 3dVision länge men använder 3D allt mer sällan. För mig är det inte 3D-tekniken i sig som är problemet utan att film/spel implementerat det för dåligt. I många filmer är det bara enstaka element som verkligen är 3D och vissa saker är bara "urklippta pappersfigurer". Man har inte tagit till vara på den potentiella effekt som djupet kan ge, man har bara "slängt på det". När det gäller spel så är så många effekter idag byggda för 2D, och när man då slår på stereo så ser t.ex. skuggor och rökeffekter helt fel ut. Om film/spel byggdes för 3D från början (likt VR-specifika titlar) så skulle det fungera mycket bättre.

Eftersom film- och spelmakarna inte kunnat leverera vettigt innehåll under "3D-hypen" så känns det nu rätt dött.

Har fortfarande tro på att VR kommer bli bra dock, även om det kommer krävas några generationer till (främst högre upplösning för min del).

Av Cyne

Birdie, Windy, Knitting Knight, Teen Slayer och Berra Bang...
Teen Slayer var ju klockren

Av Cyne

Jag köpte en bänkskiva på Rusta i massiv ek och sågade till bordet själv i lagom bredd. Köpte ben på Ikea. Eftersom skivan är så pass tjock räckte det med fyra ben trots att den är 2,5m lång.

Nu hittar jag inte den på Rusta längre men bör ju funka med en så'n här:
http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/70273799/#/9027379...

Av Cyne

Slår också ett slag för Xbox-kontroll, främst för att den "bara funkar" utan några extraprogram eller inställningar. Absolut inget fel på PS-kontrollen men ska du endast ha till datorn kan du lika gärna köra Xbox. Har 2 360-kontroller, 1 one och 1 elite. Den sistnämnda är naturligtvis bäst men klart dyrast. Vill man inte lägga dom pengarna skulle jag satsat på vanliga one-kontroller.

Av Cyne

Vill gärna att kläderna ska sitta bra så handlar helst i butik. Lämnar in en del till skräddare för att det ska passa bra, t.ex. sy in en skjorta i midjan, korta ett par byxor eller ärmar. Brukar kosta 150 kronor per justering ungefär. Köpt en del skjortor från Tailorstore, inte bästa kvalité men bra passform.

Kör en ganska "tidlös" stil. Finare jeans/chinos, skjorta, tröja (merinoull) och slips, kostym på fredagar
Om man inte följer trender kan man lägga nå'n krona till på kvalité så kan man ha kläderna länge.

Dessa plagg finns i princip alltid i butik så håller man lite koll brukar det mesta finnas på rea. ordinarie pris brukar ligga på kring 700-1200 för ett par byxor, en skjorta eller en ulltröja, kostymerna ligger kanske på 4000-5000 styck men det mesta i min garderob är köpt med 25-50% rabatt. Slipsar är också bra att köpa second-hand, fina sidenslipsar för 25 spänn styck!

Skor och ytterkläder är väldigt säsongsberoende så köp vinterjackan på våren och sommarskorna nu på hösten! En ullrock var modern för 50 år sedan, är modern nu och kommer vara modern om 50 år också! Nu tänker jag bara ur mäns perspektiv, kvinnors mode har jag ingen koll på

När det gäller träningskläder så beställer jag det mesta på nätet, tycker storleksguiderna brukar stämma bra och det är ofta väldigt mycket billigare än i butik.

EDIT: Många webbutiker har ju gratis retur, så ibland beställer jag 2-3 storlekar av ett plagg och skickar tillbaks de som inte passar.

Av Cyne

Jag har en Sony Z5 Compact, tycker den funkar bra. Vattentålig också. 720p skärm duger utmärkt tycker jag.
Köpte den precis vid release och då var det en del buggar men de är alla lösta nu med senaste uppdateringarna.

Av Cyne

Otroligt snyggt bygge! Välförtjänt pallplats, Brodholms chassi är ju också sjukt snyggt, så uppenbarligen väldigt tuff konkurrens i den tävlingen!

Väldigt flashiga bilder, men det vore kul med bilder med vit bakgrund, starkare belysning, avstängd "intern" belysning o.s.v. så man bättre kan se hur du konstruerat/moddat. Går det att ta av sidopanelerna? Eventuellt lägga upp ett separat bygglogg-galleri nu i efterhand?

Av Cyne

Nå'n som hört något om VR-stöd (Främst Oculus för min del)? Får inga tydliga svar på Google.

Av Cyne

Jag slår också ett slag för Outlook, kan ju vara värt att kolla om förnamn.efternamn@outlook.com finns ledigt.

Vad du än gör, kör inte 3mil.andersson eller €mil.andersson eller liknande som en del har föreslagit, det ser ju riktigt kasst ut. Inte så kul när man ska rabbla adressen för någon "emil med en trea istället för E"...

Skulle generellt undvika siffror och specialtecken (förutom punkt och möjligen understreck)

Bättre att lägga in något mellannamn/bokstav eller kanske mr.förnamn.efternamn.

EDIT: Om du skaffar en egen domän är ju mail@erikandersson.se ett alternativ, gissar att om ditt förnamn.efternamn är taget på gmail så är troligtvis respektive domän också redan tagen.