Inlägg

Inlägg som Cyne har skrivit i forumet
Av Cyne

Liten anekdot:
Lillebror köpte en Asus-laptop när vi var på semester i USA. Ett år senare när han var på semester i Japan så gick den sönder. Han lämnade in den i Japan men var tillbaka i Sverige innan den var klar, så Asus skickade den dit. Word Wide Waranty...

Av Cyne

Tycker du ska testa på jobb nr 2. Om det skulle visa sig att det inte fungerar tror jag det är enklare att hitta ett nytt jobb av "typ 1" än vise versa.

Av Cyne

På sikt kommer man definitivt vilja ha någon typ av spårning av händerna, frågan är om det är rätt tillfälle att slanta upp nu? Själv kommer jag vänta till dess att antingen tillverkarna av det VR-headset man har släpper en liknande produkt eller att det finns någon leverantör som är/tydligt ser ut att bli marknadsledare eller åtminstone ha en stor marknadsandel.

Naturligtvis är det viktigt att tekniken fungerar, men minst lika viktigt är att det finns stöd i de applikationer man vill använda (eller att det finns applikationer över huvud taget...)

Av Cyne
Skrivet av 93Clocker:

Nej inte alls, tanken bara slog mig idag hur öppen denna diskussion egentligen är och jag har aldrig läst att det har gått till på detta sätt så blev nyfiken.

Inte så att folk snackar öppet efter ha kapat en lastbil med hårdvara för att dra en grov jämförelse

Det är väl för att de flesta ser det som ett väldigt ringa brott (och några tycker inte ens det är brottsligt...) att dela upphovsrättsskyddat material.
En bättre jämförelse vore nog att köra för fort, det är också olagligt men väldigt vanligt att folk "erkänner"/pratar om i dagliga diskussioner.

Av Cyne

Det jag tycker vore mest intressant är att höra vad polisen skulle vilja ha för att kunna hantera målet och få en fällande dom. Många skriver ju här att dom haft namn och adress men att det inte räcker. Om man kunde få någon sorts formulär som köpare/säljare måste fylla i, någon typ av kontrakt, som innehåller allt polisen behöver vid en eventuell tvist så skulle man ju få bort (nästan) alla som försöker sko sig.
Detta är ju något som skulle behövas på alla köp/sälj/marknadssidor, SweC, Tradera, Blocket etc.

Tycker TS gjort en bra (och välbehövlig) tråd, kan vi komma på sätt att minska risken för att bli lurad så är det något som både medlemmarna och SweC har nytta av.

EDIT: Har inte Blocket infört att man måste vara inloggad också? Inte lagt upp någon annons på ett tag...

Av Cyne

Bör ju fortfarande vara den andre som får betala. "Jag såg inte rödljuset" är inte en godtagbar anledning att slippa undan.
Kanske är inte tanten lämplig att framföra ett fordon längre. Kanske borde hon även göra en synundersökning, kanske ser hon för dåligt för att köra. Kan tyckas hårt men du ska ju inte bli straffad för att någon kör på dig.

Av Cyne

Det är väl egentligen samma samma sak som med CPU'er. Hade en Pentium 4 på 3GHz och nu kan man köpa en i5 6600K som snurrar i 3,4GHz.

Skillnaden är att moderna processorer och grafikkort har fler kärnor och kan göra fler saker samtidigt, plus att de är mycket effektivare per klockcykel. Även om du skulle stänga av alla kärnor utom 1 på en 6600 och köra den i 3GHz så skulle den springa åttor runt en gammal P4:a.

Av Cyne

Fördelen med 2500k är att den klockar väldigt bra, så har du lite bättre kylning kan du skrämma upp den i 4,5Ghz ganska enkelt. Kör min i 5.0 med "riktig" vattenkylning. Tror det är rätt många som säljer ut dessa för tillfället så för ett bra pris kan det vara värt det, men det börjar bli snack om att CPU-prestandan är viktig för VR, så siktar du på det (och nytt grafikkort) kanske det är värt att gå upp något steg.

(Har för övrigt ett 580 i frugans burk tillsammans med en i7 920 och den hänger med helt OK fortfarande)

Av Cyne

Man kan också använda ctrl+alt för att göra samma sak som altGr. Naturligtvis inte lika smidigt men fungerar om altGr-knappen strular.

Av Cyne

Jag har SEB. Kör till 99% med mobilt bankID men man får även en dosa som man inte ansluter till datorn över huvud taget. Borde fungera i alla webbläsare oavsett operativsystem.

Av Cyne

Rekommenderar Isopropylalkohol. Perfekt på all sorts elektronik. Köpes billigt på Kjell
http://www.kjell.com/se/sortiment/hus-halsa-fritid/kemi-spray...

Jag köpte en liter för 99 spänn, alltid bra att ha...

Av Cyne

@Peterboxy men det gör inte PS4:an, även när du kör "direktkopplat"

PS4:an får ju sköta lite omkodning mm. Om du testat att streama från en PC till en annan via Steam så ser du att du får lite högre CPU-användning på serverdatorn än om du spelar direkt på den.

Av Cyne

Säker på att det är upplösningen som är fel? Får det problemet på laptopen ibland när jag rycker loss den från dockan och sätter tillbaks igen. Windows 10 ändrar skalningen till 125% och allt blir suddigt. Löses genom att högerklicka på skrivbordet->Display settings. Ändra Scaling till 150%, logga ut/in och gör sen samma sak men ändra till 100%. Strunta i om den står på 100% redan, testa ändå.
Kan vara värt ett försök iaf.

Av Cyne
Skrivet av andreas_dock:

Fy fasen va coolt!

Detta kommer ju få oss "nördar" att sälja in VR -headset på våra mindre förstående sambos och fruar.

Frågan är om man verkligen vill det... hellre stå och försvara varför man lagt ut 8000 på en "leksak" än att hon får upp ögonen för det och vill ha ett nytt kök! Inte ens på Ikea kommer man under 8000...

Av Cyne

Ehh... är inte det samma sak?

Av Cyne

Måste det verkligen vara en projektor? En stor TV brukar ge mycket bättre bild i ljusa miljöer, framförallt om man vill ha korrekta färger. Vi har bådeoch på jobbet, och jag föredrar faktiskt att köra på en TV.

Av Cyne

Man lär sig säkert en hel del om man går i "CS-Skola", det man får fundera på är ju om man är villig att lägga den tiden och de pengarna (bidragsdelen är rätt liten, resten är lån) på att spela datorspel. Chansen att man ska kunna leva på sitt spelande ser jag som väldigt liten.
Men precis som att en del sticker iväg som au pair ett år så kan man väl ta ett "sabbatsår" och spela lite?

Av Cyne

@RaxXeZ: Att du kan köra t.ex. Valves "Portal Demo" med inställningarna Very High och i över 90fps (Sitter 90hz-paneler i både Vive och Rift).

Nog för att VR är tungdrivet, men det har ju mycket att göra med hur krävande/detaljrika spel som görs också. Gissar att de första omgårna VR-spel kommer ha lite simplare grafik än man är van med på en 1080p-skärm, sett till detaljrikedom och effekter.

...men antar att du räknat med att din burk skulle klara VR galant

Av Cyne

2500k klockad till 4.5Ghz. Går ju att skrämma upp till 5.0 om man vill utan att gå över 1.4v, så den får nog hänga med ett tag till. Nå'n som testat med samma CPU/GPU fast stock? Orkar inte testa själv just nu....

http://i.imgur.com/7ZrKNdz.png

Av Cyne

@GreatLinkan
Jag kör DynDNS-updater på min webbserver, den uppdaterar pekningen av DNS-namnet till rätt IP-adress. ISP'n behöver inte vara inblandad alls.

EDIT:
Man kan säkert göra detta på massa olika sätt, jag är ingen expert, men jag köper domännamnet från Loopia, och där finns instruktioner/guider för hur man sätter upp DynDNS så att domänen hos Loopia pekar mot rätt IP, även om min ISP skulle byta IP.