Inlägg

Inlägg som Cyne har skrivit i forumet
Av Cyne

PC. Mer prestanda för pengarna. Kul att bygga själv. Lättare att uppgradera. Kan Windows bättre än OSx. Inbillar mig att det är lättare att anpassa som jag vill ha det och fler prylar/mjukvara är kompatibla med Windows.

Använder datorn mest spel inkl. VR men även lite hemmaserver för web/FTP, styra belysning mm.
För surf, ordbehandling, titta på film etc funkar Mac säkert lika bra.

Av Cyne

@Paddanx: Ja, det är nog rätt vanligt att folk glömmer att rensa datorer de säljer. Men om vi tar det här specifika fallet, hade dom inte tagit bort någonting alls, eller var det du som testade att "återställa" hårddisken och då hittade en massa gammalt?

Av Cyne

Sen är ju frågan vem som skulle börja leta efter raderad data på en gammal disk, det är ju inte så att det ploppar upp automatiskt utan att man aktivt gör någonting. Men det finns säkert dom som "alltid" söker igenom gamla hårddiskar dom köper utifall det finns något kul att hitta.

Av Cyne
Skrivet av AquaRelliux:

Ja det borde du. Hur har du ändrat hostfilen? Är det en windows server? I sådant fall behöver du köra en ipconfig /flushdns i mellan att du ändrat alternativt vänta på att DNS cachen ändras.

Ahh, tack så mycket, så enkelt var det! (Windows 10/IIS)

Av Cyne
Skrivet av AquaRelliux:

Ändrade host filen på min server så att metrics.plex.tv pekar på 127.0.0.1

Låter som en superenkel lösning. Men om jag lägger in detta borde jag ju komma till min lokala webbserver om jag försöker surfa till metrics.plex.tv? Kommer fotfarande till en plex-sida. Antar att jag gjort något fel, men det finns ju inte så många sätt man kan fylla i hots-filen... tips?

Av Cyne

@PWR-RST: Så kan det ju vara, men jag förutsätter att @liinuss talar sanning, i så fall är det mest troliga att han fått en begagnad mobil.
Men jag tycker som sagt detta vore väldigt intressant att höra vad konsumetköplagen säger om detta, även om knox inte borde triggas av sig självt så är det ju ingenting som garanterar att så inte är fallet, och vad gäller då? Precis som att andra delar av en telefon kan gå sönder så måste ju även denna säkring kunna smälla av sig självt.
Det kan ju också vara så att den är begagnad. Någon har köpt den, testat att roota, misslyckats och lämnat tillbaka. Butiken har inte kollat så noga och har plomberat telefonen igen. Jag tror det är svårt att hävda att man kan kräva att en kund ska kolla en sådan sak.

Av Cyne

@PWR-RST: Fast det där låter ju väldigt konstigt. Om man nu köpt en telefon i butik i plomberad förpackning och så märker man inom garantitiden att denna säkring slagit ut utan att man gjort något, då är det ju rimligt att butiken byter ut/lagar telefonen.

Jag förstår tanken med att detta ska förhindra att man hackar/säljer stulna telefoner etc. men inget system är ju ofelbart och det är inte osannolikt att @liinuss fått en begagnad mobil eller att säkringen löst ut "av sig självt".

Jag hade i alla fall inte accepterat detta, och är väldigt nyfiken på vad butiken säger. Hoppas du går tillbaks med telefonen till butiken, står på dig och återkommer med resultatet!

Av Cyne

Inte helt insatt på vad Knox är, men om det ställer till problem att vissa funktioner krånglar och du köpt telefonen ny hade jag gått tillbaks med den. Det låter ju onekligen som att du egentligen fått en "begagnad" mobil, troligtvis någon som lämnat tillbaks den/garantiärende och sen har telefonen packats ner på nytt. Vet inte hur länge du haft telefonen, men antar att det är garanti kvar?

Av Cyne

Jag köpte också min bostadsrätt privat. Eftersom jag ändå behövde ta lån så hjälpte banken till med pappersexercisen. Var inte särskilt krångligt, banken visste vilka papper de behövde.
Om det "bara" handlar om 60k kanske du inte behöver låna. Är det en förening hos t.ex. HSB eller Riksbyggen kan du säkert skriva alla papper tillsammans med säljaren på deras kontor. ska inte bostaden stå som säkerhet på ett lån behövs ju inget pantbrev etc.

EDIT: Och lycka till med affären, första egna lägenheten är ju en riktigt kul milstolpe i livet!

Av Cyne

@GladiumMiles: Har inte klockan själv, men det är inte så att du bytt inloggning eller liknande till Polar FLow? Testat att logga in i appen/webben eller hur man nu gör?

Av Cyne

Vet inte vad det skulle vara för skillnad, men jag har kört med batterivatten i alla mina system i flera år utan problem. Både egenbyggd loop och en Fractal Design Kelvin S36. Dock inte öppnat den sistnämda och kollat hur vattnet ser ut, men CPU'n håller sig sval i alla fall...

Av Cyne

@loefet: Så kan det säkert vara. Har inget emot att man minskar på plastanvändningen, bara lite irriterad när butikerna försöker få det till att dom gör en så'n god gärning när dom tar betalt. Borde skänka alla plastpåse-pengar till väljörenhet/miljöarbete isåfall.

Av Cyne

En och annan svensk påse hamnar nog även i världshaven, vi har ju rätt mycket kuststräcka i det här landet och jag tror inte alla ölkassar Svenskar tar med på segelbåten kommer med tillbaks till land. Men är fullkomligt övertygad om att det finns länder som "bidrar" mer till nedskräpningen.

Tycker dock det är lite fult av butikerna när de slår sig på bröstet och menar att de värnar för miljön när dom tar betalt. Dom tjänar ju bara mer pengar. Skulle dom verkligen vilja göra något för miljön borde dom ju byta till miljövänligare påsar.

Just matkassarna fungerar väldigt bra som soppåsar, så förutom att det är ordentligt mycket dyrare att köpa dem för 2kr styck än att köpa en rulle avfallspåsar så borde mängden plastpåsar bli densamma.

Av Cyne

Jag skulle vilja ha lite mer info om hur det fungerar att använda den analoga funktionen i diverse spel och program. Bilspel, FPS, kanske någon annan typ som kan dra nytta? Hur fungerar det jämfört med en handkontroll?

Om detta är tänkt som endast en recension av tangentbordet tycker jag SweC borde skriva en separat artikel om användningen av analoga tangetbordet, det är ju trots allt en ganska spännande funktion.

Mina 2 cent i TKL-diskussionen: Klarar mig bra utan numeriskt tangentbord hemma, men på jobbet skulle jag bli galen utan. Beror helt enkelt på vad man använder datorn till.

Av Cyne

Är intresserad av nyckeln, släpper du den för 150? Kan Swisha direkt.

Av Cyne
Skrivet av okkivas:

Ändrat priset till 150:-

Är också intresserad av nyckeln, kan Swisha direkt.

Av Cyne

@Cudage: Köper gärna DoW3 om du fått koden.

Av Cyne

Om du tror den blir för varm kan du ju alltid testa med en bordsfläkt eller liknande och se om du kan få ner temperatur och upp hastighet. Hjälper det kan man ju fulmontera en chassifläkt på routern.

Av Cyne

Lite off topic, men fungerar det bra med VR i Assetto Corsa och Dirt Rally? Jag har bara kört Project Cars med min Rift+G27, trots att jag kör cockpit-view och försökt ställa om allt enligt div. guider så blir jag lätt åksjuk när det svänger...

Av Cyne

Om G25'an är sliten så kan man ju hitta G27 för vettiga pengar. Lite bättre kugghjul (starkare/tystare) för force feedback i G27 om jag minns rätt. Dock kan du inte växla sekventiellt med den växelspaken, då får du använda paddlarna.
G29 känns egentligen som en billigare variant, följer inte med någon växelspak.