Inlägg

Inlägg som Cyne har skrivit i forumet
Av Cyne

Fick igenom köpet och har fått en orderbekräftelse! Men vågar inte ropa hej innan jag har den hemma, installerad och testkörd.

Av Cyne
Skrivet av Wikai:

Jag är nog mer mot än för det.
Det finns så många dupade, hackade och äldre versioner av items kvar på battlenet att det imo hade varit bättre att börja om på ny kula.

Ja, det är en bra poäng. Kanske ha en separat instans för gamla karaktärer, bara för nostalgin. Men jag vill nog också ha en total nystart utan gammalt fusk. Blir lite kul att börja helt från scratch också!

Av Cyne
Skrivet av scienta:

Så gamla uber-fuskade karaktärer kanske också går att få igång? Hehe

Det borde gå, men det gäller ju bara lokalt sparade filer, och dessa går väl inte att köra med på Battle.net? (eller det kanske fanns ett "open"-alternativ, men då får man räkna med manipulerade karaktärer/items).
Hade varit spännande om ens gamla online-karaktärer fanns kvar!

Av Cyne
Skrivet av mrqaffe:

Går det inte att köra ett ben i taget till kortaste läget

Bra idé! Går att koppla ur ena motorn ganska enkelt, så kan testa att köra ett i taget.

Av Cyne

Mm, har sett några olika poster kring det men ingen som riktigt visat ett ben som kärvat fast och hur man får lös det.
Jag tror att jag skulle behövt göra den där "nollställningen" innan det fastnade för att få benen "i synk", men nu är det för sent då det sitter fast. Den ena sidan på bordet är lite större=tyngre + att skärmen är på den sidan, så det kanske inte är konstigt att benen lyfter olika mycket om det inte finns någon synkning mellan.

Tror jag får testa att palla upp bordet som Pacc säger och antingen köra motorn lite eller försöka vålda loss det.

Av Cyne

Höj/sänkbart skrivbord fastnat (IKEA Galant)

Hej!

Har ett höj-och-sänkbart bord från IKEA. Modellen heter Galant och har utgått ur sortimentet.

Vänster ben ser rätt ut, det inre benet är nere i ändläget och det yttre någon centimeter ovanför.
Höger ben har fastnat. Det inre benet är ovanför det yttre, och benet kommer inte ner i ändläge.

Om jag försöker höja skrivbordet så lyser dioden vid höj-knappen grönt men inget annat händer. Motorerna låter inte.
Om jag försöker sänka skrivbordet så lyser dioden vid sänk-knappen grönt, den vänstra motorn låter ingenting men den högra snurrar och låter "som vanligt". Dock så åker inte skrivbordet ner något mer.

Någon annan som stött på samma problem, antingen med just detta skrivbord eller något annat som har liknande konstruktion, och har något tips på hur man kan fixa detta? Just nu är skrivbordet i fel höjd och lutar åt vänster, vilket inte är helt optimalt =/

https://i.imgur.com/18se77b.jpg

https://i.imgur.com/Rss3A4I.jpg

Av Cyne

Spel-laptop är endast vettigt om du verkligen har behov av att kunna spela "on the go", och om du även funderar på ett till playstation så tror jag inte det behövs. En grov gissning är att du får två stationära datorer till samma pris som en laptop med samma prestanda, även inräknat enklare skärmar. Ytterligare en fördel med en stationär är att den går att uppgradera, och det är dessutom lättare att hitta begagnade delar.
Ett till PS4 är den absolut billigaste lösningen, två PS5 troligtvis näst billigast, åtminstone om man tittar på nytt, men de kommer inte finnas i lager på flera månader.

Av Cyne

Min extrakontroll kommer hålla hur länge som helst. Har ju fortfarande inte fått konsolen...
Men 400h låter lite, konstigt om det är samma hårdvara som till PS4, där har det väl inte skrivits om dessa problem?
Något som går att lösa i mjukvaran kanske, med en kalibrering och större deadzone?
Trist om en kontroll för ~700 inte håller bättre och det inte går att byta ut "slitdelarna".

Av Cyne

Som lite referens angående elpriset så betalar jag följande:
Elnät 10,80 öre/kWh
Handel 37,90 öre/kWh
Skatt 35,30 öre/kWh
Det blir 84 öre/kWh, 1,05 inkl. moms (ja, man betalar moms på elskatten)
Till detta tillkommer sen 350SEK/månad (inkl. moms) i fast avgift för 16A säkring. Skulle jag använda för mycket el så jag behöver en större säkring är nästa steg 20A som kostar 475/månad.

Nätavgiften är svår att påverka, eventuellt skulle du kunna hitta ett bättre elhandelsavtal, men så mycket lägre tror jag inte du kommer. Viktigt att ha rätt siffror för elkostnaden om du ska kunna göra en kalkyl.

Om du bor i villa så är dock inte all värme av ondo, kör du med direktverkande el så blir det ett nollsummespel åtminstone under den delen av året då du behöver värme.
Har du t.ex. värmepump "får du ut" mer värme än den el du stoppar in i pumpen, om du har fjärrvärme så är priset/kWh lägre än vad elen kostar (jag betalar c:a 91 öre/kwh inkl. moms rörlig avgift under vintern, 74 under sommaren)

Av Cyne

Någon som kan hjälpa mig att förstå vad som är unikt i detta patent? Om det är triggerknapparna så är det väl samma som funnit sen SuperNintendo-kontrollen, och till i princip alla konsoller sen dess?
Eller menar dom de stora "plattorna" som är under kontrollen? Borde inte det krocka med Xbox Elite-kontrollen isåfall, som också har knappar på undersidan?

Av Cyne

Tror absolut det finns en marknad för gaming-möbler, men det känns inte som att dessa tillförde särskilt mycket.
Samma möbler som vanligt fast i svart och med lite intetsägande grafik.

Av Cyne

Ser kul ut!
Kanske kan testa lite ikväll, måste koppla in handkontroll bara.
Ingen video på när du kör multiplayer mot någon annan? Eller är det inte implementerat ännu?

Av Cyne
Skrivet av M3owsi:

Mitt mål är såklart att kunna ha bekvämligheten att sitta som stationär när jag väl behöver det. Har tittat på denna: https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/docknings... (Lenovo ThinkPad Thunderbolt 3 Gen. 2 dockningsstation (230 W))

Men vet inte hur det kommer att fungera då jag inte har någon thunderbolt 3

Vi kör den dockan på jobbet, både till min bärbara och till utvecklarnas "släpbara". Minns inte exakt spec's på deras men det är snabbaste i9 som gick att stoppa i och en massa ram i alla fall. Fungerar bra att att ladda samtidigt som datorn används

Dock så görs ju ingenting grafiktungt så det är endast CPU etc. som drar mycket ström. i min docka kör jag 135w men utvecklarna har en större nätdel. Dock så kanske det är mer för att driva övriga saker man stoppat i dockan och inte bara datorn, om begränsningen är 100w över USB-C som någon skrev.

Av Cyne
Skrivet av Musse0414:

Någon som vet något om Dustin?
Ringde o prata med en kvinna som va trött på ”alla jävla frågor om ps5’an”.

Ja beställde 18/09/20 klockan 19:38 DE

Känns väll som att jag borde fått den by now eller?

Kan förstå att supporten är trött på frågor, men här borde Dustin vara lite självkritiska kring sin information till de som beställt.
Visst, dom kan inte säga när person X kommer få sin konsol, men dom skulle kunna berätta hur stor kö det är på respektive variant, vilken plats du har i kön, hur många konsoler dom levererat hittills och liknande.

Av Cyne

Fick ett mail att jag tyvärr inte "vann" utlottningen 10:30. Fick ett bekräftelsemail på att jag anmält mig till kundklubben men inget specifikt att jag anmält mig till utlottningen.
Vissa av er har skrivit att både ni och er sambo eller liknande skrivit upp sig. Det stod max en per hushåll, så det kan ju hända att alla som reggat mer än en per hushåll eller på annat sätt inte följt "reglerna" inte fick vara med i utlottningen.

Av Cyne

Om du köper i butik så bör du dubbelkolla med butiken, inte ens säkert att du får lämna tillbaks den.
Beställer du via webben är från t.ex. Elgiganten är jag osäker på om du får lämna tillbaks i butik, kan hända att du måste skicka tillbaks den ändå.
Köper du via webben har du alltid 14 dagars ångerrätt. Skulle tror att du kan skicka tillbaks den monterad, men frågan är om du får i den i en kartong då för att skicka tillbaks.

Av Cyne

Har ett GTX 960 till övers. Bor i Falun

Av Cyne

Några riktiga globetrotters här!

Min lista, utan inbördes ordning:
1. Sverige
2. Norge
3. Finland (fastland och Åland)
4. Danmark
5. Estland
6. Lettland
7. Tyskland
8. Italien
9. Vatikanstaten
10. Cypern
11. Spanien
12. Portugal
13. Tunisien
14. USA (Massachusetts, New Hampshire, Florida, Nevada)

Mellanlandat i England, Frankrike och Island (samt Illinois), men känns inte som att det räknas.
Borde verkligen åka till England samt lite fler europeiska länder, det är ju så nära. Asien vore spännande, kanske japan, men det är lite segt med så lång restid och jag är lite osäker på hur man tar sig fram när språket (främst i skrift) är så annorlunda.

Av Cyne
Skrivet av Makomicevic:

Någon som har beställt från Dustin som vet något om leverans? Beställde min konsol 18-11

Jag beställde 2020-11-09 (diskversionen), och det svar jag fick från Dustin 4:e december var att jag får räkna med att vänta till februari-april 2021 innan jag får min leverans. Inte hört något sen dess, och inte bemödat mig med att fråga dom heller. Gissar att dom inte har någon ny information att delge.

Av Cyne
Skrivet av DozeN:

Jag kommer få mycket hat för detta här haha, men en sneakerrobot för ett antal tusen som är totalt oanvänd är väl ett av mina dummare köp

Vad är en sneakerrobot?