Inlägg

Inlägg som Cyne har skrivit i forumet
Av Cyne

Tror det där med att värme stiger uppåt spelar en obetydlig roll så fort du har lite luftflöde i chassit. Finns som sagt några chassin man kan köpa i butik som är konstruerade på det sättet så det är bara att köra på!

Av Cyne

Hur gör ni som beställer via nätet för att hitta bågar som ser bra ut på er? Tycker det är supersvårt att hitta vettiga när man står i butik. Kan se jättebra ut på hyllan men helknasiga när man provar dem, och vise versa.

Av Cyne
Skrivet av Ortovox:

För de som är intresserade så är det egentligen inte kamouflage utan det är kolfiber i en så kallat Forged Carbon fiber finish vilket är det nya heta inom simracing på rattar osv och troligen inom resten av bilvärlden. Inte riktigt min smak men smaken är som baken som sagt.

Lamborghini har till och med sagt att dom försöker göra kolvar/vevstakar i kolfiber med den här metoden, men det har inte kommit ut något på marknaden än. Var nog lite svårare än dom trodde att få dom kemikalieresistenta mm.

Av Cyne
Skrivet av yrfhar:

Jag har en Garmin Fenix 6 och vill använda kartan ofta men har svårt att skilja på färgerna som visar vägar och den rutt jag laddat in. På deras forum är det fler som har samma problem. Går att fixa med hexeditor men har jag köpt en pryl så tycker jag sådant inte ska behövas. Är Fenix 7 bättre med mer olika färger på gator och din bana?

Tar man en bild med kameran går det se skillnad men inte i levande livet. Blått är där man redan sprungit och det syns tydligt.
<Uppladdad bildlänk>

Vill du ha bättre kartor, kasta ett öga på Epix (gen 2). Oled-skärmen är mycket ljusstarkare och har högre upplösning, så man ser både bättre och fler detaljer.

Av Cyne

Tolkar det som två frågor: När jag ska förklara för "otekniska" vad jag gör, så blir det ibland bara "jag jobbar med data" eller "jag jobbar på ett IT-företag". Ibland kan jag förklara lite vad våra produkter gör etc. om motparten verkar intresserad.

När det gäller det där med att bara "oumbärlig" så förstår jag problemet, och det är inget som löses över en natt. Om situationen är som du beskriver, ja då kanske man måste ta det där samtalet under semestern eller sitta kvar en kväll och jobba fast man hade andra planer.

Visst kan man tycka att det är att prioritera jobbet över t.ex. familjen, men ett sådant uttalande är så svartvitt. Jag ser det mer som en gråskala. Visst, familjen är viktigast, och skulle det vara kris så prioriterar man den först. Men det betyder ju inte att man helt kan strunta i jobbet bara för att man missar en middag eller liknande. Den middagen kan väl inte vara viktigare än jobbet? Att ha en stabil försörjning är också att tänka på familjen.

I det korta perspektivet behöver man prata med sina närmaste och förklara situationen. Inte arbetsuppgifterna utan just att som läget är nu går det inte att lägga över detta på andra med kort varsel. Men för att få en långsiktigt hållbar situation behöver man göra något åt den. Gör fler delaktiga i arbetet, dokumentera, planera. Detta kostar tid och pengar men man måste försöka förklara för arbetsgivaren vilka effekter t.ex. sjukdom skulle kunna få för företaget och kunden. Det är en utmaning men jag tror alla vinner på det i det långa loppet. Tyvärr finns det många "genvägar" man kan göra i IT-branschen (och säkert inom andra yrken också). Bristande test, dokumentation, kunskapsdelning mm. gör att man kommer framåt fortare på kort sikt, men risken är att det kostar många gånger fler timmar/kronor i slutändan om man skyndar för fort.

Av Cyne

Jag har en mottagare + 2 kontroller (en vit och en svart) om det är intressant? Allt original. Kan dock inte sälja mottagaren separat, då kan jag inte använda kontrollerna

Av Cyne

Jag kör med träningsklocka från Garmin. Den räknar reps, vila etc. och gissar sig till vilken övning man gjort, men det är inte jätteexakt för alla övningar så man får justera i efterhand. Antal reps och vikt kan man justera lätt i klockan efter varje set om det skulle vara fel.
Ska gå att göra träningsprogram, jag har dock bara testat för konditionsträning.

Av Cyne
Skrivet av GuldGrävare:

Är så trött på min dator o min skärm så får inte viben att sitta vid datorn

Antingen köpa ny dator/skärm såklart, men det kan vara dyrt. men kanske räcker med att möblera om, flytta datorn till ett annat rum, piffa upp runtomkring med nytt skrivbord/hyllor/belysning/tavlor eller annat?

Av Cyne
Skrivet av anon185723:

Liten kompakt med hörlurar och mp3 spelare.Ser ut att vara till för träning. Då vill man ha så litet som möjligt.

För det ändamålet kan jag rekommendera en träningsklocka med Spotify-stöd. Supersmidigt att endast ha klockan samt trådlösa lurar när man är ute och springer.

Av Cyne
Skrivet av Don_Tool:

Du svarade på din egen fråga och fundering där direkt. Väldigt få som behöver använda sin räckvidd dagligdags.

Ja, exakt, räckvidden är en nackdel jämfört med förbränningsmotorer men för de flesta/den mesta användningen så tycker jag inte att det är ett argument som håller.

Av Cyne

Ingen elbil än, men naturligtvis intresserad.

Största hindret idag är pris/utbud. Vill man ha en större kombi finns det inte många modeller att välja bland, framförallt om man vill ha en som har ett par år på nacken. Nya bilar är väldigt dyra.
Ja, de bör vara billigare i drift, men man måste köra mycket innan man tjänar in prisskillnaden/värdeminskningen för en nyare elbil kontra en begagnad dieselbil.

Andra hindret är räckvidden, men tittar jag på min egen användning så är 99% av mina resor under 25 mil, så en bil med en räckvidd enligt tillverkaren på c:a 40 mil skulle räcka långt, året runt. De gånger jag behöver åka längre skulle jag antingen kunna planera med laddning alternativt hyra/låna en bil med förbränningsmotor.

Av Cyne

Det går inte att ha fler nät i din router? T.ex. köra TV'n på gästnätverk och där blockera YouTube?

Av Cyne

Absolut bra med rekommendationer, så folk har något att förhålla sig till. Sen får alla såklart göra sina egna val.
Knivigt det här med skärmtid. Egentligen är det väl snarare innehållet som är problemet, jag tror som det står i artikeln att just passivitet inte är riktigt hälsosamt. Lätt att man "zonar ut" och plötsligt har man stirrat på mobilen en timme utan att göra något vettigt. Å andra sidan klarar vi oss inte utan skärmar idag, varken i skolan eller på jobbet, så det gäller att hitta något sätt att förhålla sig till det.
På ett sätt har väl det här problemet "alltid" funnits. Böcker, serietidningar, film, TV-spel, och nu är sociala medier på tapeten, men det betyder ju inte att det inte kan vara ett problem. Samtidigt har tillgången ökat lavinartat sista 10-20 åren eller så, och det behöver man också ta i beaktning.
Lite av en rant, men högaktuellt ämne för egen del som ska försöka fostra en liten knodd in i teknikens värld

Av Cyne

Känns ju som att detta redan finns eftersom man betalar mer för fler samtidiga strömmar (även om användaravtalet säger endast inom hushållet). Sen är det korkat att dom vävt ihop det med kvalitén. Vem vill titta på 480p?
Bättre att dom har ett pris för 1080p och eventuellt ett för 4k, och sen X per extra användare oavsett om det är inom hushållet eller inte. Totalen för 4 separata hushåll borde kanske landa på 200 tycker jag, och ett "singelabonnemang" på kanske 100. Men så kommer det ju inte bli, kommer garanterat bli dyrare.

Av Cyne
Skrivet av Felidae:

"men jag kan inte som 30+ år gammal gubbe motivera 600 kr för ett datorspel längre"

Jag tänker precis tvärt om... nu när man är "30+" så gör ju 600 på ett spel då och då inget större avtryck på plånboken. Värre var det när man var 12 år och fick spara månader för att ha råd med ett spel, eller vänta tills födelsedag/julafton.

Av Cyne

Vill minnas att Yoshi-spelen varit lite enklare/mer riktade till yngre barn.
Sonic 2 kan man spela tillsammans i "single player", du kör Sonic och han Tails. Tails kan inte dö utan kommer tillbaks om han t.ex. ramlar ut för ett stup.
På NES så tyckte jag Tale Spin var lite enklare, Turtles 2 (co-op), Megaman 3 (enklare än 1/2), Duck Tales
Legospelen är ju toppen men finns inte till de äldre konsolerna.

Ett annat tips när du kör emulator är att du kan lägga in fuskkoder för t.ex. oändligt liv, odödlig, oändligt ammo, hoppa superhögt mm. vilket gör många spel roligare och mindre frustrerande. Går även att använda save-states men tror mer på fuskkoder.

EDIT: Ett annat tips skulle vara att köpa ett begagnat Nintento Wii. Finns en del bra barnspel där, kostar nog inte många kronor i inköp, i princip obefintligt onlinestöd mm.
Går att köra backuper från hårddisk (som du naturligtvis äger på skiva) och kan även köra emulatorer.

Av Cyne
Skrivet av Json_81:

Det låter lovande, tack för tips.
De var ju väldigt billiga. Stämmer batteritiden någorlunda?

Ja, det skulle jag säga. Jag använder dom i princip dagligen, men kanske inte 8h i streck. Men lägger du i dom i förvaringsasken säg en timme under lunchen så kommer dom klara en hel arbetsdag utan problem, och asken kan du ladda en eller två gånger i veckan.

Det går också att köra endast en lur i taget, vilket är oväntat praktiskt. När jag knatar runt bland folk är det ibland skönt att ha ena örat fritt så man hör vad folk gör runtomkring, och då kan man samtidigt ladda den andra luren och växla mellan om det skulle vara kritiskt med batteri någon gång.

Dom har även inbyggd mic så man kan prata "handsfree", men det skulle jag säga endast funkar som en nödlösning, ljudet blir väldigt dåligt på andra sidan, dom tar upp mycket brus.

Av Cyne

Jag har ett par "Creative Outlier Gold" som jag använt under hörselkåpor. Dom har ingen "pinne" som på ett par airpods. Samsungs modeller har väl också liknande design?
Dock kan dom fortfarande ta i kåporna beroende på modell. Bäst vore naturligtvis om du kunde testa innan, men tror vissa/många inte tillåter att man provar in-ears och sen skickar tillbaks.

Tror just min modell utgått men dessa är ersättaren. Jag är väldigt nöjd med tanke på priset. Finns säkert dom med bättre ljud, men dessa behöver man inte vara så rädda om när man tränar/jobbar.
https://se.creative.com/p/headphones-headsets/creative-outlie...

Av Cyne

Finns det någon brygga kvar? Vad vill du ha för den inkl. frakt (Falun)?

Av Cyne

Har spelat någon timme och har inte stött på några kracher, buggar eller andra konstigheter än.
PC, Steam, Logitech G27 + en eBay-handbroms, 4k, HDR. Kör med nVidias rekommenderade inställningar som sätter det mesta till "Ultra" med mitt 3080. Av någon anledning vill inte TV'n slå på VRR men har inte grottat så mycket i det, ligger stadigt på 60FPS och GPU'n c:a 80-85% belastning.
Vill försöka få till TrackIR också men inte hunnit med att testa, tänker att det borde gå att binda till Mouse-Look på nå' vis.

Tycker det är riktigt snyggt, bättre än 4:an, och skönt att köra på rätt sida när man bara glider runt