Inlägg

Inlägg som Crazy Ferret har skrivit i forumet
Av Crazy Ferret

Allt annat än! Som om det inte vore illa nog att det är reliker så är det dessutom MS-reliker ...
Jag är överlycklig över att äntligen ha gjort mig fri från gammal legacyskit som AIX:er och osupporterade OS, och lär tyvärr få dras med CentOS/RHEL7-or ett tag efter att de gått EoL, men att aktivt söka sig till legacysystem ... det är synnerligen udda (och självhatande) människor som gör det!

Edit: Retro för hemmabruk är givetvis en helt annan sak, det är bara småudda folk som sysslar med.

Av Crazy Ferret

Allt med en temperatur över +15 grader, under +25, utan mygg, utan pollen och helst med lite sol också. Större krav har jag inte ...

Av Crazy Ferret

Jobbdatorn är en laptop (som står dockad med externa skärmar, tangentbord och mus), men merparten av jobbet görs på virtuella maskiner som i praktiken är väldigt stationära burkar i botten, och hemifrån jobbar jag förvisso på stationär, men återigen mot virtuella maskiner. Privat spenderas nog mest tid vid den bärbara, men ska det göras mycket mer än att slösurfa och kolla Youtube, ja då är det den stationära eller virtuella maskiner på stationära (och en laptop) som används.

Så ja, jag vet i tusan egentligen ... Jag skulle vilja säga 'stationär' då "bärbarheten" i de bärbara är högst sekundärt (och delvis oönskat), men sanningen ligger nog närmare 'bärbar' sett till vad jag interfejsar mot initialt och sett till timmar, så jag säger 50/50 lite godtyckligt.

Av Crazy Ferret

Inte illa att lyckas träffa 0/8 gissningar! InGen och AMD/FK hade jag givetvis koll på!

Av Crazy Ferret

Ungefär två dagar i veckan. Alltid fredag, och inte sällan någon dag till, i synnerhet om det är mycket möten. I nuvarande arbetsgruppering så är det rätt så skönt att vara på plats faktiskt då kontoret ofta är rätt så lugnt och man får lite kortare kommunikationsvägar. Kan inte påstå att jag längtar tillbaka till att köra 4-5 dagar hemifrån även om det var skönt på sitt sätt.

Av Crazy Ferret

Jag gör det enkelt för mig och kör ett så enkelt att ingen förväntar sig det.

Nej, skämt åsido ... lösenordshanterare, unika och absurt komplexa lösenord, samt flerfaktorautentisering där det går.

Av Crazy Ferret

Egenproducerat material - d.v.s. foton, dokument, egen musik. D.v.s. det som jag eventuellt kan komma att vilja ha åtkomst till även om allt skiter sig, men som har noll - eller nära noll - chans att kunna återfås annorstädes ifrån.

Av Crazy Ferret

Spotify och Youtube, precis som många andra här. Tyvärr får man ju dras men viss reklam ändå, men de blir ju åtminstone brukbara.

Av Crazy Ferret

Ah, äntligen rätt färg igen ... delvis.

Tack för 24 av dessa 25 år i vart fall!

Av Crazy Ferret

Åldern är inte ett jätteproblem. Visst, det finns "unga företag" (d.v.s. med låg snittålder på de anställda) och där den som rekryterar måhända kan tänka att någon som ligger utanför åldersspannet i teamet kanske inte får så lätt att passa in, men ärligt talat, är det ett bolag man vill jobba på i vår ålder? Knappast, så ingen större förlust. Jag har inte heller fått intrycket att det är ett stort problem här i Sverige, inte minst då de flesta vet att en ung nyutexad i branschen är någon man får vara glad om man kan behålla i fem år, så att någon är 40+ eller ens 50+ är inte ett problem i sig.

Men, som fler i tråden antytt så är det en marknad som just nu är inne i en svacka och när (om?) den svackan vänder är det ingen som vet. Så att få anställning som nykläckt (oavsett ålder) kan bli tufft, och konsulter är de första som ryker när budgeten bantas. Så att gå in för att bli egenkonsult direkt efter avslutad utbildning är inget jag helhjärtat skulle rekommendera ens den mest driftige.

Men, om du tänker sikta på det för att det är något du genuint brinner för och tror att du kan bli bra på kvickt, då tycker jag absolut att du ska satsa på en utbildning inom programmering. Det kommer att behövas människor inom gebitet under överskådlig framtid, AI or not, men det kommer att bli en tuffare marknad på ett eller annat vis.

Av Crazy Ferret
Skrivet av lord_dubbdäck:

Haha jag har vart reggad på forumet nästan lika länge som du är gammal! Det ger ju lite perspektiv på nått sätt hur länge SweC har funnits ... och att en annan är en relik....

Välkommen!

...och vissa av oss potentiellt sedan innan grabben var född. Jisses vad man känner sig uråldrig (igen).

Men, inget fel på ungt kött och färskt blo...jag menar, ung kompetens!

Skämt åsido, varmt välkommen, och lycka till!

Av Crazy Ferret

Allt utom gjutjärnspannor diskas efter måltiden. Visst, är det något som innebär väntetid mitt i (exempelvis pannkakor), ja då kan man diska upp det som finns att diska. Jag är även av uppfattningen att man inte måste diska så snart det finns disk - något jag tyvärr aldrig haft en partner som hållt med om.

Numera har jag dock diskmaskin, så diskandet är ett huvudbry mindre.

Av Crazy Ferret
Skrivet av RHWarrior:

Plextor, de gjorde något flådigare optiska brännare när det begav sig, typ de SCSI-enheter man kunde hitta enkelt på konsumentmarknaden. Men ja det var väl runt 2000 eller nåt sånt. Har inte haft koll på vad de pysslat med de senaste 10-15 åren ärligt så...

Jepp, kungliga brännare, även PATA-varianterna. Runt 2000 stämmer bra. SweC hade en recension på en i april 2001. Tyvärr verkar inte hela recensionen finnas snappad, men den fick mig att köpa ett dito i vart fall. Och på förekommen anledning, innan någon frågar; nej jag har den inte kvar.

Men ja, vad de sysslat med efter mitten på 00-talet är även för mig en gåta.

Av Crazy Ferret

Inte ett öre. Blir väl kanske en liten en i samband med inhandlande av julmaten, men inte mer än så.

Av Crazy Ferret
Skrivet av cyklonen:

Fast mobilen är ju ingen seriös pryl, så där är det ok med en oseriös anslutning.

Du har så rätt, det är ju absolut inte den sista enhet majoriteten av befolkningen skulle sätta sist på listan över "saker mitt liv fungerar utan".

Av Crazy Ferret
Skrivet av ThomasLidstrom:

Jag saknar alternativet;
"En seriös anslutning är en trådad anslutning"

Känns inte så seriöst att springa runt med TP-kabel till telefonen ... men om det är så vi definierar "seriös" så kan jag leva med att vara oseriös trots 50 meter dragen TP i min trerummare.

Av Crazy Ferret

256 GB är ju i det närmaste trivialt att maxa. Öppna ett par dussin tabbar i valfri modern webbläsare så är ju det fixat ...

Skämt åsido, men det finns helt klart användningsområden för <insert arbitrary amount of RAM here>. För alla? Nej, självklart inte! Jag tror att de flesta klarar sig under 16 GB och en stor del av resten med 32 GB, men det är alltid trevligt att ha stöd för det om man helt plötsligt skaffar sig ett intresse där man kan dra nytta av det.

Behöver jag 300 hk i bilen när jag oftast nyttjar en bråkdel av det? Nej, men det kan vara bra att ha lite marginal vid omkörningar, motorvägspåfarter, släpdragning, trafikljusracing, eller vad jag nu skulle kunna få för mig.

Av Crazy Ferret

Generellt sett, nej. Visst finns det undantag där själva huvudspåret "tagit slut" utan att jag för den sakens skull vill spela om det från start till slut, men där jag samtidigt vill fortsätta spela, och då kan det vara kul att fylla ut med lite achievementjagande. Senast var det nog Horizon Zero Dawn som föll in under den kategorin.

Av Crazy Ferret
Skrivet av Thomas:

Tss, du får väl köra del 2 innan du kallar andras lösningar verbosa.
Del 1 är ju klart lättare att hålla kort, det är del 2 som gör de flesta lösningarna i tråden ganska långa.

Sade 'verbosa', inte "långa". Men ja, missade att det dök upp en del två också, den får tas en titt på när det hinns.

Av Crazy Ferret

Dag 1
Språk: BaSH

#!/bin/bash sed 's/twone/t21e/g ; s/oneight/o18t/g ; s/eightwo/e82o/g ; s/eighthree/e83e/g ; s/fiveight/f58t/g ; s/sevenine/s79e/g ; s/nineight/n98t/g ; s/one/1/g ; s/two/2/g ; s/three/3/g ; s/four/4/g ; s/five/5/g; s/six/6/g; s/seven/7/g ; s/eight/8/g; s/nine/9/g ; s/[^0-9]*//g' $1 > /tmp/foo while read -r line; do sum=$((`echo ${line:0:1}${line: -1}` + sum)) done < /tmp/foo echo $sum rm /tmp/foo

Dold text

Jag brukar aldrig köra mer än en eller ett par slumpvis valda dagar, så räkna inte med att se mig särskilt ofta här i tråden, men ja ...
[edit: missade tydligen del två också, så det blev "lite" förlängning av sed:en :D]