Inlägg

Inlägg som Crazy Ferret har skrivit i forumet
Av Crazy Ferret

Ozzy är väl det smeknamn som gått hetast på mina arbetsplatser. På min senaste arbetsplats var det dock "Petersson den yngre" som gick hett då min ena storebror jobbade där likväl och vi är enligt utsago rätt så lika varandra. I kompiskretsarna så är det dock mest Peson, Petersson eller bara P som går varmast.
Sedan har man haft diverse andra - mindre uppskattade - genom tiderna, exempelvis Ogge, Orre. Inte så dåliga i sig kanske, men det har väl mest varit omständigheterna som gjord att jag ogillat dem.

Av Crazy Ferret

Kan nog bli en värdig ersättare till min gamla trotjänare från Silverstone (TJ05).

Av Crazy Ferret
Skrivet av Eptk:

Är ju as kul när MBY knäcker grabben!

Problemet ligger ju i att grabben inte förstår att han knäcks utan snarare tror att fallet är det omvända.

Skrivet av swenorth1:

Kommer vi i sverige att påverkas av radioaktiviteten?

Ja, genom masshysteri, ökad jodtillskottsförsäljning och ökat motstånd till kärnkraften vilket kommer få politikerna att bli rädda för att agera rationellt.

Skrivet av Robeliboban:

Har alltid undrat hur brinnande kärnkraft luktar.

Lite åt hållet pytt-i-panna, men lite blåare och med en gummiartad konsistens.

Av Crazy Ferret

Väl avvägd ändring. Pet Sematary är korrekt.

Av Crazy Ferret

Då fortsätter vi med klassikerna ...

http://data.fuskbugg.se/skalman02/filmaa.jpg

38p - Pipe
33p - Frantic
21p - Hammar
12p - rankko
9p - -=FULLMOON=-, DrDuke
8p - Skuttokova
6p - JackeShan, Volvo_Jonas, tistatos
5p - 51eYez, Funnyvlad
4p - Rba, ThePhotoHead,
3p - Polka
2p - Imbapontus91, K4rl, Lasse.L
1p - xerbee, dala56, tcntad, Hal0, freddanb, Ync, Zimonk, Hawkeye01, magnusvmt, Crazy Ferret

Av Crazy Ferret

Thelma & Louise

Av Crazy Ferret

Återanmälde mig precis som blodgivare efter 7 års uppehåll - flyttade från stan och sedan blev det inte utav att ändra central etc. och sedan föll det halvt om halvt i glömska.

Av Crazy Ferret
Skrivet av Murer:

Jag antar att det är 49467 MW som produceras och inte 49,467 MW.

Enligt vattenfall så har en vindkraftspark vid namn Lillgrund (källa) en installerad effekt på 110 MW. Och detta av 48 vindkraftverk.

110/48 = 2,29 MW / kraftverk

Antal vindkraftverk som krävs för att producera 49467 MW: 49467/2,28 = 21696 stycken vindkraftverk.

1. Jag har en stark känsla av att jag räknat fel någonstans.
2. Installerad effekt betyder antagligen inte att de kan leverera 110 MW hela tiden.

EDIT: Medelvärde för ett år är tydligen 91,6 MW (330 000 MWh / 3600 s (1h) = 91,6 MW) så det blir ett antal fler om man vill ha säker produktion av el.

2,29 MW per kraftverk stämmer hyfsat bra överens med de siffror som svenska vindkraftverk har (0,8 - 2 MW). I Tyskland ska det tydligen finnas kraftverk på 6 MW enligt wikipedia (ja, dassig källa men här verkar det stämma bra med tidigare källa och det är trots allt en uppskattning vi gör, ingen detaljplanering). Så nog verkar din matematik stämma.

22000 snurror ... Det är rätt många det. 50GW, det är för övrigt nästan 30% av den totala vindkraftsproduktionen i världen 2010 och drygt 135 % av USAs - världens största vindkraftsproducent - totala vindkraftsproduktion under samma period.

Av Crazy Ferret

Jag är för kärnkraft, docki form av fusionskraft där det borde ha legat ett större fokus tidigare än det gör idag. ITER-projektet är ett lovande steg i rätt riktning, men det borde ha kommit tidigare.
Hade vi inte ha haft fissionskraft i världen skulle vi ha haft en väldigt annorlunda värld idag; sannolikt inte annorlunda på ett bättre sätt. Kärnkraftsolyckor har fått hemska konsekvenser, men alternativet - en ökad olje- och kolförbrukning - skulle troligen, indirekt, vara minst lika illa. Oljeproduktionen har peakat enligt vissa, andra säger att vi har några enstaka år kvar dit. Oavsett vilket skulle vi ha peakat för länge sedan utan kärnkraften, något som garanterat kommer att leda till oroligheter i världen några år senare. Kolproduktionens topp ligger några decennier in i framtiden, men även de skulle ha tidigarelagts utan kärnkraft.
Vi har inte tillräckligt med alternativa energikällor för att kunna bemöta ens det behov av energi som finns idag, än mindre den som kommer att finnas om 5, 10 eller 25 år. Fusion är framtidens energikälla, men ITER - som endast är en experimentell reaktor - beräknas få igång sin första eventuella produktion först 2019. Om projektet blir framgångsrikt kommer vi, i bästa fall, att se de första reaktorerna i bruk runt 2030.
Fissionskraft är tyvärr ett nödvändigt ont tills vidare, inte minst ur ett globalt perspektiv.

Av Crazy Ferret
Skrivet av Allexz:

Ge dig själv en present från framtiden och släng ut aset redan nu!

Haha, min dag är räddad!

Skämt åsido, det är en lurig period att fixa presenter i, helt klart. Man har inte degen att ställa till med några större tjohej eller presenter som kostar nämnvärt. Krångla inte till det mer än nödvändigt skulle dock jag säga. Laga till lite käk som sagt och bjud ut henne på bio eller något i den stilen. Nu är det ju inte optimal årstid för det, men för den som gräver upp tråden framåt sommaren till så är det alltid mysigt med en picknick i det gröna - kanske ett halvårsprojekt för trådskaparen?
Var dock inte rädd för att göra det enkelt. Oftast är det situationen i sig som gör det hela till något extra. Även spagetti och köttbullar kan vara romantiskt, som känt, under rätt omständigheter.

Av Crazy Ferret

Klockren!

Av Crazy Ferret

Även om jag inte byter webläsare som jag byter underkläder så brukar jag byta med ojämna mellanrum. Explorer är den enda jag inte använt mig utav på regelbunden basis de senaste dryga tio åren eller så. Gick relativt nyligen över från Opera till Chrome Canary Build och har nog inte känt mig så nöjd sedan jag dumpade Firefox för Safari. Har redan hunnit förtränga vad det var som krånglade i Opera, men något var det i vart fall. Tror att det var något med pdf-filer, men är inte säker.

Av Crazy Ferret

Kolla över kosten som sagt. Storlek på portioner samt val utav ingredienser gör halva jobbet åt dig och du behöver sannolikt inte gå på någon "diet" (någon form av diet har man onekligen alltid, men ja ...) för att gå ner några kilon. Ät mat med lite sunt förnuft helt enkelt. Det brukar så vackert heta att "alla kan äta allt, men inte i obegränsade mängder", och det stämmer förvånansvärt bra.
Håll kvar vid fotbollen och lägg ner lite extra energi varje träning och match så bränner du ett par extra kalorier där också. Sedan vet jag inte hur din vardagssituation ser ut med jobb och dylikt, men kanske kan du parkera bilen längst bort på parkeringen vid jobbet/matvarubutiken/replokalen/hos polarna och på så sätt röra dig lite extra?
Svårt att komma på konkreta exempel, men kanske kan det så ett par frön av innovation hos dig hur du kan bättra på energikvoten utan alltför stora omställningar i livet. Självklart går du inte ner många kilon snabbt på det, men det ger resultat i längden. Tills dess får du eventuellt stå ut med visst åtlöje på fotbollsplanen, men på den punkten tror jag snarast att det handlar om din självbild.

Av Crazy Ferret

Set är ett oregelbundet verb som har samma form i grundform, "past simple" och "past participle". I.e "set / set / set".
"I have set the variable to ..." är således vad du fiskar efter.

Av Crazy Ferret

Familj och nära vänner tar jag inte betalt utav, såvida det inte handlar om stora avancerade felsökningar för då får de allt bjuda på käk och eventuell resa. När det kommer till bekanta som jag skulle kunna tänka mig att ta betalt utav så har jag lyckligtvis lyckats undanhålla min kompetens på området än så länge.

Av Crazy Ferret

Uppgraderar löpande och har så gjort sedan jag skaffade burken år 2000. Skulle dock inte få för mig att köpa moderkort en månad för att sedan köpa processorn nästa, det ser jag ingen vits med, såvida de inte är kompatibla med tidigare komponenter var för sig. Det händer dock inte mig då jag inte har deg nog att hålla mig på toppen såpass löpande.

Av Crazy Ferret
Skrivet av Kolsvart Katt:

Bra tråd, ty även om ämnet behandlats tidigare minns jag ingen fint illustrerad regel för vad som skiljer 'de' och 'dem'. En sådan är nödvändig om man ska försöka förklara för dem vars språköron släpper igenom 'Dem äter gröt' varför de har fel.

'Dem' används när detta pronomen står i objektsställning, syftar på något som har nämnts tidigare och ordet följs inte av några restriktiva bestämningar i form av "som-satser", prepositionsattribut eller particip.

Vänta nu lite, skrev jag inte det här tidigare?

Av Crazy Ferret

... och ska man klaga lite mer så "spelas" den ett halvt tonsteg för lågt.

Småballt var det dock.

Av Crazy Ferret

Som redan nämnts så går det inte att undgå att ni är svenskar, något som dock inte alltid är något dåligt. Inte går det att undgå era oskolade sångröster, men för att vara just oskolade så var det inte så hemskt.
För att sedan gå in på texten - musikstilen är gräslig, men det beror nog mest på min smak - så fick den mig faktiskt att dra på smilbanden några gånger, inte minst den senare halvan. Sedan kommer säkerligen någon mediatomte att ge mig fan för att jag säger det här, men videon i sig tyckte jag var riktigt bra gjord.
Helhetsbetyget får nog bli ett Med beröm godkänt.

Av Crazy Ferret

Som blivande lärare får man höra allt mellan himmel och jord när man berättar det, ärligt talat. En sak är dock säker: Alla har en åsikt om det.