Inlägg

Inlägg som Crazy Ferret har skrivit i forumet
Av Crazy Ferret

Man @ 30

Favoritfunktion: Uhm, ja du ... kombinationen av verktyg och underhållningssystem i allmänhet.
Önskade funktioner: Tja, tidsmaskin och teleporteringsfunktionalitet antar jag är uteslutna? Jag har lite taskig fantasi, så för mig handlar "drömdatorn" snarare om utökad prestanda (samt batteritid förstås för mobila enheter) och lagringskapacitet samt fler separata system för respektive användningsområde. Det sistnämnda är idag snarast en fråga om ekonomiska förutsättningar (vilka är minst sagt begränsade för mig i skrivande stund), så jag sitter med en enda burk som agerar allt från ordbehandlare till mediacenter i stället för att ha en HTPC, en spel-/arbetsdator, en filserver och en mobil klient av någon typ av ultrabook.
Utseende: Den stationära stationen är jag inte så kräsen gällande utseende på, där handlar det snarast om att den ska vara praktisk. Filservern skulle göra sig bäst undanstuvad i en garderob eller dylikt, HTPCn likaså. Den mobila klienten bör vara lätt att ta med utan att ge för mycket avkall på dess funktionalitet.

Av Crazy Ferret
Skrivet av MBY:

Tack för två extremt bra inlägg, phz!

Skönt att inte vara den enda som bekämpar kvacksalverier med hjälp av wall-of-texts! Mer sånt!

Synd bara att kvacksalvare inte brukar tillhöra den grupp som läser WoTs, men någonstans måste man ju börja. Att säga "du har fel, läs på" brukar inte bättra kvacksalvare direkt ... Man kan åtminstone hoppas på att någon som ännu inte lockats in i pseudovetenskapens klor råkar läsa, hamnar på rätt spår och i slutändan minskar de lättlurades skara.

Tack båda två för att ni ids strida för vår sak!

Av Crazy Ferret

Tror att många undviker att uttrycka vad de tycker om den just för att undvika att trampa på några tår då den är skriven i just det syfte som du skyltar med. Själv har jag inte de skruplerna när det kommer till musik, så här kommer mina tankar.

Melodislingan är enkel och stämningsskapande, men stycket blir väldig magert utan någon parallell stämma. Allt man bjuds på är just melodin och lite tråkiga och hemskt förutsägbara treklanger i vänsterhanden. Fick nästan upp hoppet vid 1:25, men ack så snuvad man blev på den konfekten.

Summa summarum, ett nobelt skrivet stycke musik, men knappast något som kommer att gå till musikhistorien i nuvarande skick.

Av Crazy Ferret

Förnamnet (nej, inte Haley) går att hitta om man tar en närmare titt på första länken i den här tråden, och sedan kombinerar man det med lämpliga sökord i google ... Vips så har du för- och efternamn, bilder på tösstackarn, samt tonvis av bevis på hur efterblivna människor det finns där ute.

Av Crazy Ferret

Skulle de kunna [insert valfri nojja här]? Ja. Har de något intresse av att koppla samman dig som person med ett "vanligt" användande (d.v.s. vad som inte bryter mot deras regler) på någon mer djuplodande nivå än som statistisk data och genom denna göra förmodade antaganden om vad du kan tänkas gilla? Knappast ... 800 - 900 miljoner användare världen över, räkna ut själv hur mycket resurser det skulle gå åt för att göra sådana djupdykningar och applicera det de skulle få ut av det i större skala.

Men visst, om man prompt vill kalla sig för övervakad för att personlig data registreras för statistiskt syfte och viss direktreklam avpassad efter dina vanor, ja då har du levt i ett övervakningssamhälle de senaste decennierna (om du nu inte råkat bo under en gran ute i skogen förstås).

Låt helt enkelt säga att du har större anledning att vara nojjig över att bli utnyttjad via ICAs/Konsums/etc. medlemskort än att du klickar i att du gillar några företag och tv-serier på Facebook. Skulle det sistnämnda användas mot dig i någon form, ja då lär det nog snarast vara några "vänner" som skrattar bakom ryggen på dig för att du gillar My Little Ponies eller nå't (inget ont om My Little Ponies, hur häftigt är det inte med neonfärgade hästar som skiter regnbågar när allt kommer omkring).

Av Crazy Ferret
Skrivet av cfwin:

English is the language of poets and kings, of minstrels and bards. A vernacular of unsurpassed subtlety and uncomparable diction. It is the spoken key that opens the lock of the world and should not be translated or mangled, thrashed or confused by dim-witted nincompoops whose elucidations bespeaks their near illiteracy.

In short: English plz

(Meant to be taken exceedingly nonsensically)

Incomparable.

Nej, skämt åsido så är det alltid trevligt att tjänsterna börjar komma ifatt tekniken även här i Svedala. Snart är de säkert framme där de borde varit i mitten på förra årtiondet.

Av Crazy Ferret

Gymnasiets kurser ändrades med start hösten 2011 (GY11). Siffrorna är kursnummret i stigande ordning (1 före 2 etc.) och 'a' står för att kursen läses på yrkesförberedande program medan 'b' står för de studieförberedande programmen exklusive NA och TE, vilka i sin tur läser 'c'. Exakt hur de nya kurserna står i jämförelse med de gamla kan jag inte svara på för just matematiken, men det står säkerligen att finna svar på på skolverkets hemsida eller hos din studievägledare.

Edit: Glömde "c".

Av Crazy Ferret

Vad är världens snyggaste spel? Det är det spel som, av den mänskliga populationen, ses som det estetiska mest tilltalande spel som är tillgängligt för populationen i fråga. En mer intressant frågeställning vore väl "vilket är världen snyggaste spel" (och varför).

Nej, men för att ge min åsikt i den konnotativa frågeställningen så skulle jag nog säga relativt sin samtid skulle jag nominera Final Fantasy VII, tätt följt av FFX. Båda har en väldigt varierad miljö som vaggar in spelaren i storyns sinnesstämning på ett fenomenalt sätt, och som i mångt och mycket drar nytta av mycket av sin tids teknologi på ett förnämligt vis.
Ett snyggt spel för mig är ett spel vars grafik på intet sätt förhindrar inlevelsen, något väldigt många tyvärr gör – även om det inte nödvändigtvis sabbar hela spelet eller spelupplevelsen.

Av Crazy Ferret
Skrivet av Batwoman:

Det var vad jag utläste ur listan av vad som stämde för övriga delar av den. Jag blev inte nördig nog att bry mig om sådana detaljer förrän ett senare som sagt, så det är mycket möjligt att det var lägre eller högre hastighet. Jag får reservera mig för eventuella felaktigheter som uppkommit genom felaktig tolkning av ursprungskälla, felaktiga dataströmmar på grund av överklockning, hårdvarufel eller illasinnad programvara samt mental instabilitet. Jag reserverar mig även för övriga fel i såväl åsikter som stavning, grammatiska och syntaktiska fel i språk utöver mitt modersmål, brister i utbildning, omdöme samt hygien.

Av Crazy Ferret
Skrivet av lorgix:

OK. Varifrån kommer dom här specifikationerna? Intel? Finns det ngt officiellt dokument?

Tack.

http://blogs.intel.com/technology/2011/07/the_world_of_comput... är det snabbaste jag hittar från Intel själva. Finns säkert än bättre dokument om man gräver lite djupare än första sidan av googleresultat på Intel + ultrabook.

Av Crazy Ferret
Skrivet av ScreaMz*:

Hej!

Tänkte kolla här med er som använder månadslinser och sitter mycket vid datorn. Jag har nyligen skaffat linser och jag sitter mycket vid datorn inte bara hemma utan även på jobbet, jag är förmodligen ovan med linser men kan det vara farligt att ha linserna i för länge på dagarna? jag jobbar från 8 - 17 och vaknar kl 6 på morgonen så det blir ganska många timmar som dom sitter i innan jag kan ta ut dom när jag kommer hem.

Jag har en optiker jag kan fråga men tänkte man kunde passa på att fråga även här med er som sitter mycket vid datorn.

En bra tumregel är som sagt var att ta ur dem när det inte känns bra, annars är det ingen fara, även om långa perioder i början kan komma att irritera ögonen. Men sålänge det känns bra, så tuta och kör.

Skrivet av fizzdan:

Jag har haft både månads och endags, och det funkade inte alls för mig, jag blev torr i ögonen och det kliade etc... Det är dock inte farligt att ha i dem länge, ett dygn är ingen fara.. Har en bekant som kör med månadslinser konstant i en månad, dvs han tar aldrig ut dem.. (men det är absolut inget att rekommendera, en optiker skulle nog få slag) ...
Skickades från m.sweclockers.com

Har man dygnet-runt-linser är det oftast (under förutsättning att du inte har torra ögon etc.) inga problem att köra 24/7 i en månad. Har själv kört med sådana de senaste sju åren eller så, periodvis längre än de 30 dagarna som föreskrivs. Dock varierar det kraftigt i kvalitet på olika märken av dessa ... Mitt förra märke gick utan några som helst problem att använda i 60 dagar medan de jag köpte senast började krångla inom en vecka.

Av Crazy Ferret

För cirkulationsplats finns bara tre regler:
1) Lämna företräde åt all trafik som befinner sig i cirkulationen.
2) Kör motsols runt rondellen.
3) Tecken vid högersväng och körfältsbyte.

SFS 1998: 1276 3 kap 13, 22, 65§

Att vi kör motsols innebär att vi endast har en riktning att ta när vi kör in i cirkulationen, och således krävs det en rätt korkad medtrafikant för att tro att vi tar vägen någon annanstans än höger initialt. Är det två körfält och vi tar det innersta byter vi dock sannolikt körfält och ger tecken för det. När vi sedan lämnar cirkulationsplatsen gör vi en högersväng och i de allra flesta fall även ett körfältsbyte. Således ger man tecken för det.

Sedan är det ju bra att folk gör skillnad på rondell och cirkulationsplats. Bara för att det finns en rondell betyder det inte att det är en cirkulationsplats ... Är det en korsning med rondell, ja då blir det lite lurigare hur man på pappret ska blinka korrekt vid en vänstersväng exempelvis, men i verkligheten handlar det snarast om att tydligt visa vad man har i åtanke för sina medtrafikanter - fordonsplacering etc.

Av Crazy Ferret
Skrivet av Gibbe:

I samband med det uppstod det på annat håll (minns ej var) en debatt om huruvida säkerheten var tillräcklig eller om man skulle kräva att ledningen på uppställningsspår ska kunna göras spänningslös. Vad tycker ni?

Äh, låt evolutionen göra sitt.

Av Crazy Ferret

Bara att vänta på att någon dumjävel försöker sig på detsamma i ett land med högspänningsledningar istället för de lågspänningsledningar som de har i Ryssland.

Av Crazy Ferret

Prometheus

Är smått allergisk mot SciFi överlag, men jag får väl tillstå att den var sebar som sagt. Okej story, bra scenografi och skådespelarinsatser man kunde överleva. Inte direkt en film man behöver undvika, ens om man ogillar genren, men jag skulle nog aldrig få för mig tanken att rekommendera den.

5+/10

Av Crazy Ferret

Min första burk var en (redan då, 1997-98 någonstans) uråldrig IBM PS/2, mer exakt modell 8530-021 efter lite grävande. En 10 MHz 286:a med 640k RAM och 20 MB HDD, kompletterad med en CGA-skärm och en svart-vit handhållen bildskanner som säkerligen kostade en förmögenhet på sin tid. Den kom att ersättas av en 486:a av något okänt slag i februari år 2000, en födelsedag från en polare som tyckte att jag var aningen efter min tid på datorfronten – något jag knappast kan säga emot. Dock hade även den sin beskärda andel år på nacken vid den tidpunkten, så samma sommar införskaffade jag mig min första tidsenliga dator; en PIII 450 MHz (Katmai) med 32 MB RAM och ett TNT2, och sedan var det kört ...

Delarna i den burken har sedan bytts på löpande band och med tiden har den blivit den burk jag sitter med idag. Även om den sista delen av originalburken åkte ut för sex, kanske sju, år sedan (tror att det var diskettenheten, eller så var det den gamla DVD-läsaren, inte helt säker), så har trots allt alltid några delar hängt med i varje uppgradering sedan starten.

Av Crazy Ferret

Futurum = Framtid.
Ir = Oregelbundet verb som du bör kunna vid det här laget.
Infinitiv = Grundformen av ett verb (jmfr "jämföra").
Futurumändelser för sammansatt futurum = -é, -ás, -á, -emos, -éis, -án.
Sedan finns det vissa undantag vad gäller det sammansatta tempuset, men det verkar inte vara högprio för dig att lära dig för stunden.

Exempel: Comer (äta)
Jag ska äta
1) (Yo) voy a comer
2) (Yo) Comeré

1) Används om det är en planerad handling inom snar framtid, annars 2). Men det är en gradskillnad som återigen inte verkar vara det viktigaste för stunden.

Edit: Med risk för felaktigheter ... var en otal år sedan jag läste spanska.

Av Crazy Ferret

Det finns två sätt att bygga futurum på i spanskan.
1) Ir + a + infinitiv av verbet i fråga
2) Sammansatt futurum: infinitiv + ändelse (-é, -ás etc)

Av Crazy Ferret

Gick snabbt och lätt att uppdatera firmware tyckte jag. Har inte haft några problem med den än - peppar, peppar. Visst, inga extrema läs- och skrivhastigheter, men det är å andra sidan inte riktigt vad jag var ute efter heller. Visst finns det bättre alternativ, men jag tror inte att du kommer bli missnöjd om du inte stirrar dig blind på benchmarksiffror.

Av Crazy Ferret
Skrivet av frillan125:

Lite rått att skriva detta kanske men hoppas att du får kyssa mitträcke på en motorväg så du kanske får lite vett inkört i skallen, hur snabbt du nu kör.

Det hoppas jag verkligen inte; det vore ju synd om mitträcket och inte så jäkla skoj för de som måste rensa upp skiten.