Inlägg

Inlägg som Crazy Ferret har skrivit i forumet
Av Crazy Ferret
Skrivet av _MmattiasS_:

Jag tog denna tråden till min sign

Läste du ens vad du citerat i inlägget före det jag nu citerat, samt den tråd till vilken du hänvisar i din signatur? I din signatur har du 1) ingen objektsställning ('dom' är subjektet - svaret på frågan "Vem/vilka är osäk/-er/-ra", 2) inte nämnt 'dom' tidigare, och 3) restriktiv sats - "som".

Klockrent exempel på felaktig användning och 3 skampoäng till dig för att ha lekt språkpolis utan att ha belägg för det. Läs om, läs rätt!

Edit: Jag hoppas att min lätta alkoholpåverkan missat en ironisk ansats, och skulle så vara fallet ber jag om ursäkt.

Av Crazy Ferret

Texten är väldigt avhuggen och det känns att skribenten är allt annat än erfaren i att använda skriftspråket i detta syfte. För att framhäva hur din text är framlagd ska jag ge ett överdrivet exempel för att påvisa hur jag menar:

"Jag har en boll. Bollen är rund. Bollen ligger på gräsmattan. Jag är glad över att ha en boll."

Du har staplat konstaterande på konstaterande, eller om vi ser det grammatiskt; staplat huvudsats på huvudsats. Bind ihop satser, få med fler saker i var mening och var inte rädd för att syfta tillbaka till vad du nämnde i föregående mening.

För att göra en korrigering utav mitt lilla exempel:
"Jag har en rund boll som skänker mig stor glädje. Den ligger nu på gräsmattan framför mig."

Tänk sedan på din styckeindelning. Meningar som hänger direkt samman med varandra ska som regel stå i ett stycke. Var inte så "tung på 'Enter-tangenten'" helt enkelt.

Av Crazy Ferret

Om så är fallet att han besökt strippklubb eller för den delen knullat runt, ja då är det en sak mellan kungen och Silvia att reda ut, inte för aftonblaskorna att sälja lösnummer på.

Av Crazy Ferret
Skrivet av Ryden:

[...]tänker inte på framtiden.

Som så många andra i den åldern. Det är inte alla som har studiemiljö hemmavid, långtgående ambitioner för hela sitt liv vid säg 17 års ålder och så vidare. Det är inte "korkat", det är helt normalt. Om nu Flyawaynille redan vid snart 19 års ålder vet med sig vad han vill studera till så är det betydligt tidigare än genomsnittet, det är inte vad jag kallar att vara korkad. Är det något som är korkat så är det väl att kalla folk vars bakgrund man inte känner till för korkade ...

@Flyawaynille: Är det så att betygskraven ligger betydligt högre än vad du har, se till att sätta ett bra högskoleprov så ska det nog lösa sig i slutänden.

Av Crazy Ferret

Lambohov > Colonia om du frågar mig. Det är inte mer än 5 minuter extra om man ska någonstans jämfört mot Colonia, lägre hyra som sagt och dessutom lugnare. Men visst, ämnar man festa ihjäl sig alternativt inte stör sig på folk som gör det, ja då är väl Colonia dugligt, men då kan man lika gärna bosätta sig i Ryd och ha mer pengar att festa för ...

Av Crazy Ferret

Söker genom burken med ojämna mellanrum, men har endast hittat ett virus på 11 år, och då var det ett par polare som suttit vid min burk i ett par dagar. Som någon sade - antivirusprogram skyddar inte mot dumhet. Den dag jag hittar något är den dagen jag överväger att använda det på heltid.

Av Crazy Ferret

Tänk dig för en extra gång innan du plagierar. Har du skött projektet enligt de riktlinjer som skolverket ställt upp så har du haft handledarträffar etc vid det här laget och således känner läraren till mycket av ditt arbete redan. Om så inte varit fallet kan du räkna med att handledaren kan avgöra tämligen omgående huruvida det de facto är skrivet utav dig - i de fall du inte har handledaren i några andra ämnen kan du räkna med att denne vänder sig till din svensklärare som garanterat ser det direkt. Då har vi dessutom inte tagit in faktorer som Urkund etc.

Ta ett snack med din handledare, skriv arslet av dig och få ett annat betyg än det i stort sett garanterade IG (med plagiatsstämpel) du kommer att få om du lämnar in ett plagiat. Det är dagens tips från en blivande lärare som bara den senaste veckan röjt tre plagiat.

Av Crazy Ferret

Visst, lite liknande känsla i styckena, men inte mycket likheter melodiskt.

När det kommer till plagiering av musikstycken så är det såväl restriktivt som löst. Det stora problemet är helt enkelt att "all musik redan är skriven", som min gamla musiklärare en gång sade. Sålänge vi håller oss med våra tolv halva tonsteg och de klassiska tonarterna så finns det inte många tonföljder, ackordsföljder och harmonier som inte redan har använts om och om igen. Det är lite som att använda sig utav mjöl, ägg, mjölk och socker ... Det finns många sätt att tillaga dessa fyra tillsammans på, men du kommer inte ifrån att pannkakor och våfflor inte är alltför olika i smaken.

Ett bra exempel på detta på detta:

Av Crazy Ferret

Positivt: Allt utom öppettiderna, vilka är överkomliga när allt kommer omkring.

M29

Av Crazy Ferret

Ja där rök alla ickebefintliga planer på att köpa en stationär Mac, det är en sak som är säker.

Av Crazy Ferret

Logitech om något. Förvisso skiter jag i märket, men de gör för hundan de enda bekväma musarna i skrivande stund.

Edit: Nej visst fan, Ibanez när det gäller gitarrer. Satt och tänkte på rena teknikprylar här ...

Av Crazy Ferret

"Uppgradera" är som sagt en definitionsfråga. Köpa ett helt nytt system gjorde jag senast år 2000 - om vi inte räknar in en laptop jag köpte 2006 - och har sedan dess bytt ut alla delar flertalet gånger, undan för undan. Funderar på att skramla ihop till ett helt nytt system framöver, men likväl kommer exempelvis hårddiskar att hänga med i flytten.

Av Crazy Ferret

Håller inte koll på det längre, men den är aldrig avstängd såvida det handlar om hårdvaruinstallation. Längsta uptime skulle jag tippa ligger på runt 3-4 månader. Skönt med elen inbakad i hyran ...

+1
Av Crazy Ferret

Betydelsen är korrekt uppfattad, ett flummigt alternativ till "QFE" - ett sätt att markera bifall till citerat eller ovanstående inlägg. Tabu är det väl inte direkt, men det tillför inget nytt till diskussionen och brukar därför sällan vara accepterat på större och seriösare forum.

Av Crazy Ferret

Några att dra igenom:
Californication
Hung
Castle
Chuck

Förvisso inte 20-minuters allihop, men ja ... Kan vara några värda att kolla upp i vart fall.

Av Crazy Ferret
Skrivet av No:

Jag kan ju inte vilja krama om dig...

Då kan ju äkta maken bli svartsjuk, få för sig saker "om oss", starta en tråd på ett forum, få dåliga råd från pojkar som inte förstår kvinnor och så rasar hela äktenskapet och han vill ta ut skilsmässa.

Eller inte...
Kram på dig!

Men så du säger! Vad är det för karl du har fått tag på som riskerar att bli svartsjuk över en sådan sak? Nej, det är nog bara att slänga honom i soptunnan ... Du kan ju inte hålla på och dalta med honom på det viset!

Krampåse!

Av Crazy Ferret
Skrivet av Xellofan:

Romanes eunt domus.

Givetvis med "Romani ite domum" skrivet över det, följt av ytterligare ett hundratal "Romani ite domum".

"Quidquid latine dictum sit, altum videtur" skulle kunna tänkas passande annars.

Av Crazy Ferret
Skrivet av No:

Fan, jag vill ju nästan krama om dig.

Bara nästan?

Av Crazy Ferret

Snacka med henne som sagt. Kan vara lite dumt att försöka sig på att ge tänkbara anledningar utan att känna till hur länge det hållt på, hur länge ni varit tillsammans och hurdana ni är som personer, men har ni varit ihop ett längre tag och beteendet är nytillkommet så bör du fråga dig vad det är som orsakat denna vändning.
Oavsett vilket så är det ett destruktivt beteende för erat förhållande, om det råder knappast någon tvekan. Återigen, snacka med henne om det. Försök ta reda på orsaken till problemet, vid behov nämner du exemplen du gav ovan, och kom sedan fram till en gemensam lösning på hur det ska lösas. Om det inte ändrar på sig så kommer det att ta slut förr eller senare ändå för du kan omöjligt tippa runt på tå för henne i evighet.

Av Crazy Ferret

300000 kronor låter lite i lägsta laget. Trots allt ger man upp en eventuell backup för en familjemedlem och dialysen för patienter i väntan på en njure är som sagt inte billig. Dessutom skulle systemet öka tillgängligheten av njurar för eventuella familjemedlemmar som kommer att behöva en ny likväl, så ja ... Varför inte? För en halv mille eller så så säljer jag gärna en av mina. Blir en dubbel vinst trots allt - bättre livskvalitet för mottagaren av min njure och bättre livskvalitet för mig som skulle göra mig av med CSN från mina axlar för resten av livet.