Inlägg

Inlägg som ARL650 har skrivit i forumet
Av ARL650
Skrivet av Gender Bender:

Crowdfunding är en risk man tar, men man kan ju säga så här. Hade Oculus VR ens kunnat få ut produkten på marknaden om det inte vore för Kickstarter? Alla som finansierade Oculus har gjort allt det här möjligt. Allt från första devkitet till uppköpet.

Visst kan jag förstå alla som finanserat Oculus och som hatar Facebook att de känner sig lurade. Men om man inte kan acceptera såna här framtida förändringar så bör man nog hålla sig borta från crowdfunding. Jag satt bara att vänta på att något företag skulle köpa upp dem, dock så trodde jag mest på att Valve skulle köpa upp dem. Facebook fanns inte ens med i bilden.

Absolut det vill jag inte säga emot och håller med dig, de är två företag somsagt och företagsvärlden fungerar som den gör, jag hade reagerat på samma vis om det vore scientologerna som köpte upp företaget för att de såg värdet i PR, teknik och så vidare.

Sen att jag skulle känna mig lite besviken som crowdfunder efter denna nyhet, nu har jag valt att inte crowdfunda detta projekt just för att jag av olika skäl ville vänta, bär glojärn och blir lätt åksjuk så där är min 2 första punkter som jag vill testa av innan jag köper denna typ av produkt.

Oh well vi får med spänning se vad sker i framtiden då det enbart är spekulationer och egna åsikter i dagsläget.

Av ARL650
Skrivet av Gender Bender:

Exakt hur ska Facebook kunna samla in mer information om ditt liv som inget annat företag (Valve, EA, Ubisoft m.m.) inte redan vet? Folk är bra jävla paranoida nu. Facebook kommer INTE att integreras i Oculus Rift. Fattar inte ens hur de ens ska vara möjligt. Det är som att något företag skulle integrera en massa skit i din monitor, för det är precis vad Rift är, en monitor som du sätter på huvudet. Min gissning är att Rift inte kommer ha något med Facebook att göra. Kommer inte ens behöva ett Facebook-konto.

Kravet för köpet var dessutom att Facebook inte skulle lägga sig och styra utvecklingen av Rift, utan att Oculus VR skulle vara helt oberoende och ha fria händer. Facebook kommer att tjäna ihop pengarna på bara några år. Rift har hittills tjänat ihop 18 miljoner dollar, på ett ganska så mediokert utvecklarkit. De kommer säkert tjäna ihop ännu mer på andra utvecklarkitet och sen när konsumentversionen släpps så snackar vi enorma summor pengar. Och det stannar ju självklart inte där, utan de kommer ju att fortsätta utveckla nya och förbättrade modeller med 4K, 8K, kanske med inbyggd ljud m.m.. Och vem vet, de kanske släpper tillbehör som t.ex. kontroller för att stärka VR-känslan?

Jag förstår dig och i grunden har jag inget problem med att facebook valt att förvärva Rift, de är två företag och så fungerar företagsvärlden.

MEN jag tycker att som någon var inne på kring Kickstarter och andra crowdfundingprojekt att det blir fel, då jag någonstans ser det som negativt om de något år senare blir uppköpt och efter det ingår i en koncern vilket innebär yttre påtryckningar kring produktens utveckling och då inte nödvändigtvis den väg som konsumenterna vill gå (även om FB säger att allting skall vara som tidigare kring utveckling och mål osv osv). Jag crowdfundar projekt för att jag vill att företag skall kunna lyckas utan att stor-bolagen skall behöva beblanda sig ekonomiskt.

För mig som inte gillar Facebook så innebär det att jag måste tänka en extra omgång innan jag köper produkten vilket även gäller steam och deras produkter, jag väljer att i min keps lägga ett tunt folieskydd då jag inte litar på folk med stort pengaintresse generellt.

Av ARL650
Skrivet av MarkSix:

Det som är politiskt korrekt nu är tydligen att hata alla stora företag som Google, Microsoft, Facebook.. det enda företag som åtnjuter mobbens ynnest verkar vara AMD då dom är så opensource orienterade med sina API'er

Jag tror du har fått några saker om bakfoten, att det skulle vara politiskt korrekt att som du säger "hata alla stora företag", det är snarare en misstro mot dessa stora företag som vi inte har en insyn i vad de väljer att göra med våra uppgifter som de samlar in i massor mer än i "reklam syfte" skräddarsy reklam som passar din konsument-profil. Detta gäller självfallet vissa statliga instanser också som varit förekommande och diskuterade här och i övrig media (FRA mm.), dessa instanser ger oss heller ingen insyn i vad de egentligen gör och hur omfattande deras arbete är.

För mig innebär det att jag väljer att misstro dessa företag även om jag i dagsläget använder mig av flertalet av deras tjänster så är jag medveten om att min information kring mitt förfarande på nätet, mina konversationer inom gmail, mina sökningar på google och massa annat sparas och kan granskas och den personen som granskar mitt liv på internet vars motiv för mig är okända kan ju "skada" mig med informationen.
Jag vill inte att någon kikar på mitt mjöl innan någon rättslig instans utan övervakning har kommit fram till att jag gör något som strider mot lagen och därför måste granskas/undersökas.

Jag väljer själv att tycka detta, att vara lite misstänksam och värna om mina uppgifter i den mån jag kan, inte för att ett gäng gapiga p12or eller coola Anonymous anhängare tycker att FB och google är onda.

Av ARL650
Skrivet av Ac3R:

Varför? Tycker de är rent idiotiskt att låta flera tusen personer få lida tack vare ett uppköp som kanske inte kommer påverka företaget något förutom att de står en annan ägare på några papper.

Är varken ett Notch fan eller ett fan av minecraft, men det är hans företag, han äger rätten att fatta dessa beslut dessutom säger han inte att han droppar stödet för tekniken enbart det stöd de tänkt ge till Oculus.

Jag tar av hatten för honom och säger BRAVO, han visar tydligt att han inte litar på facebook såsom många av oss andra.

För mig innebär det helt klart att jag kommer tänka över mitt beslut kring att skaffa Oculus vilket annars var mitt mest givna köp när det väl släpptes i kommersiell utgåva.

Av ARL650
Skrivet av PerZerk:

Ett mycket genomruttet förslag. Om jag beställer varor ifrån Tyskland eller Kina så ska jag bara behöva betala den moms som gäller för just det landet. Blir det senare även svensk moms på ex tysk öl om jag köper det på utlandssemestern? Dessa pingpong politiker kan inte ha mycket mellan öronen.

Ingen gillar när det blir dyrare men ibland måste man se lite längre än vad näsan räcker till, din skatt går till en hel del bra saker och vi bor i ett land där skatter är en stor del för att bygga upp den infrastruktur vi har i samhället idag och imorgon, tänk även på att moms fungerar som ett skydd för företag inom Sverige som kanske importerar x varor från Kina och säljer här, denne har även anställda staten skyddar dessa genom att försöka se till att det skall vara mer intressant att välja den inhemska distributören av varan.
Jag är absolut ingen expert på skatter, politik eller ämnet vi diskuterar så jag kan självfallet ha helt fel i detta och blir gärna rättad.

Däremot måste du göra skillnad på det du handlar när du är utomlands fysiskt och tänka på att reser du utomlands till icke EU-land så kan du behöva förtulla varor du köpt utomlands för att just kompensera den uteblivna skatten (rätta mig om jag har fel), sen att man bara valsar igenom tullens "nothing to declare" med sina kassar rysk-kaviar är inte relevant för dessa skall du egentligen förtulla och betala moms och skatt på.

Av ARL650
Skrivet av leafbranch:

Jo, men mjukvara är ju inte någon fysisk produkt som är tillverkat på bekostnad av jordens resurser.

Du får tänka på att själva distribueringen av din digitala vara fortfarande påverkar vår miljö då serverhallarna som gör det möjligt för oss att distribuera dessa kräver el, elen i fråga kan komma från mer eller mindre miljövänliga källor t.ex. kol, kärnkraft, vattenkraft eller vindkraft med mera.

Så detta jämfört med den distribuering vi är vanda vid (Paketerad produkt fraktad till butik från somewhere) bör ju vara bättre än t.ex. lastbil men jag skall ärligt säga att jag har ingen koll, men man skall ju inte glömma att den moderna världen behöver mängder av el för att fungera

Min syn på ämnet som diskuteras i tråden.
I övrigt håller jag med om att vi skall betala svensk skatt på varor som vi köper online även om det är från ett annat land (till viss del så skyddar ju skatten svenska företags fortlevnad i en svår global värld med skatteparadis till höger och vänster där bolagen väljer att bosätta sig för bästa möjliga skatteplanering), jag håller också med om dem som påpekar att 1 dollar inte är 1 euro som inte är 10 kr.

Av ARL650

Sorry för wall of text.

Skrivet av Boozfob:

för mig är P2W när man kan betala för att bli bättre / får tillgång till saker som man inte får annars (som ger en fördelar då dvs..)

Men alla har vi väll olika definitioner som sagt..

Jag håller med dig i de exempel du tagit och vill också förmedla min personliga mening kring detta.

Angående LOL, det är ett spel jag inte är super intresserad av har kört det en del med vänner varav vissa tar det på en mer seriös nivå än jag själv, jag tjänade ihop lite poäng och köpte en hjälte som jag spelat genom de man får tillgång till (zein asball), sedan lade jag några extra kronor för att köpa andra hjältar som verkade passa min spelstil, så jag kanske har lagt 100 kr.
Däremot anser jag inte att det på något sätt är p2w snara pay to not grind som många andra spel verkar implementera, det jag förlorar genom att betala för snabbare framgång/grind är erfarenheterna som man får genom att gå många matcher i ett spel och gärna med ett fåtal toons så man lär sig deras speciella fördelar.
Lol ett spel som inte trollbinder mig men som jag gärna tittar på när det är en tävling.

Tycker att det mer låter som spelare som gått bet mot vissa karaktärer och tror att om de bara hade valt just den karaktären med den specifika countern så hade de vunnit matchen, jag tror att de flesta fallen så handlar det helt enkelt om att man mött en spelare eller ett lag som är i en annan nivå i hur de spelar sin toon och hur laget arbetar.

För mig är det viktigare att de spel som satsar hårt på att spelare skall möta varandra med olika former av "vapen" är själva matchmakingen, oftast är det där jag tycker det går fel att man matchas mot spelare som är mycket bättre och därför blir för svåra och man därefter lämnar spelet för man allt för ofta blir matchad mot spelare som har högre erfarenhet och man tröttnar.

I min mening så är det samma som att jag går och köper BF4 för 500 kr och sedan köper assault vapen unlocks så att jag får tillgång till "fetare" vapen direkt utan att grinda timmar, jag får ju en fördel mot alla andra som samma dag börjat spela spelet då de bara har tillgång till ngn random AK och jag har mitt weapon of choice. (var någon som tog upp liknande exempel).

Offtopic.
De som talar om grafik och att det har varit den vinnande säljpunkten för många och att det var viktigare förr att spelens grafik var bättre än sina konkurrenter så sålde det guld, ligger nog lite i det men det som enligt mig avgör om ett spel blir en riktig hit eller ej är inte grafiken det är funktionen, är spelet smidigt, naturligt och logiskt att komma in i så kommer grafiken att höja din upplevelse, är det bara grafik och funktionen är kass så kommer självfallet spelet att sälja men det blir inte långlivat. Jag kan fortfarande dra fram Iceclimber på NES och utmana en bekant som är på besök, funktionen i det spelet är så enkel och bra att grafiken i sig inte stör(är ju NES så viss retrofan blir man ju).

On topic igen.
Cs, Quake, UT, SC2/SC WoW-arena är för mig trevliga e-sportspel, CS 1.6 tycker jag visar att grafik är skitsamma så länge funktionen i spelet är 100% så kommer spelet att spelas långt långt efter att deras konkurrenters spelarbas har dragit vidare till nästa version av cod eller annat som släpptes samtidigt.

Det var mina 10öre.

Edit: Achievements är bara fluff som inte intresserar mig, bryr mig inte ett dugg om jag har fått massa bucklor för att jag spelat spelet osv, det är enligt mig totalt onödigt fluff, men å andra sidan så har jag bekanta som är achievement-whores särskilt om man kikar över på konsoll.

Av ARL650
Skrivet av frilansare:

Min son, som bara är 4 år gammal, är väldigt intresserad av vart ni fått tag på godzillan i bakgrunden?

Ser ju ut att vara denna:http://www.ebay.com/itm/Mecha-Godzilla-Movie-2004-6-vinyl-figure-Bandai-/141192749573?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item20dfbe6205

Sen var de skaffat den det kan bara de svara på

Av ARL650

Fredagspanel är alltid uppskattat!

Trevlig helg på er.

Av ARL650

Nu tänker jag inte uttala mig om tekniken för det finns det redan så många andra som gjort, men är det bara jag som rynkar stort på pannan när jag ser Huawei, jag vet att de är en enormt stor aktör inom ja det känns som allt så länge det har med kommunikation att göra.
Det huawei jag stött på har varit förfärligt att använda, det jag läst om dem och deras säkerhetstänk får en till att vilja gråta (om man skall tro allt som nätet säger), så därför undrar jag om det inte finns "mer pålitliga" leverantörer som telia kan välja typ cisco eller liknande (även om det inte råkar ha den aktuella tekniken)?

Nåväl det berör inte mig direkt då jag inte önskar att ha Felia sonera som min leverantör av någon form av produkt.

Håller med övriga om att det skulle nog vara bättre att satsa mer på att tillhandahålla fiber till fler hushåll.

Av ARL650

Om jag vore en stark inbrottstjuv så vet jag vad jag skulle stjäla i ditt hem!

Fantastiskt fint bygge! Full pott!

Av ARL650

Grattis! Slit den med hälsan!

Av ARL650
Skrivet av SKIBBE:

I en konsoll så är det ju inte bara ren kraft som avgör att den är bättre, det är ju gui, online stabilitet/lösningar, spel bibliotek och exklusiva titlar, samt funktioner, t.ex kinect/ps4 kameran, kontrollerna. siffror/vad som är teoretiskt bäst spelar inte så stor roll i längden, det finns det otaliga bevis på med andra produkter.

ps4:an kostar ju typ lika mycket som One om man ska ha med kameran (som sen inte alls är i närheten av kinectens funktioner)

Håller med om det du säger och vill man nu uppleva next-gen så är nog inte konsol vi skall kika på, kanske ett studiebesök hos tvelander för jag gissar att han har vad vi normala skulle kunna benämna som riktig next-gen där rådande hårdvara pressas till max för att kunna leverera den bästa möjliga upplevelse i den senaste mjukvara som körs?

Unrelated:
Släppte inte nintendo sin senaste maskin under parollen next-gen? det är lite "black edition" varning på next-gen som begrepp att det inte betyder något fast, men det kan ju vara min personliga åsikt kring begreppet.

Av ARL650

Om jag varit spekulant av konsol av den senaste utgåvan så hade det med största sannolikhet blivit en xbox-one baserat på det spelutbud som intresserar mig, kontrollen och multiplayer.

I min mening så handlar konsolerna väldigt mycket en personlig preferens där hårdvaran är ganska identisk samt att man vet med sig från tidigare generationer att grafiken vi får inte är utmärker maskinen som kung av tronen då de exklusiva titlarna är de enda som mer eller mindre visar vem som kan få det till att flyta bäst och se bäst ut medan multiplattform inte alltid kan optimeras för bästa prestanda hos någon av de två stora kämparna.

Det som jag önskar är att konsumenterna som köper prylar iaf innan de betalar har gjort ett val baserat på deras behov / önskemål / krav så att de går hem med rätt produkt.

Under min tid inom Gamestop (var några årsedan) så brukade jag försöka få kund att istället tänka vilka spel de vill spela, vill jag ha blu-ray, är det en barnfamilj osv osv.(gissa om många ps2or såldes när man snackat med föräldrarna om vad lilla Pelle 7 bast behöver)

Jag är nöjer mig helt klart med min "nextgen" maskin som varit nextgen sedan april förra året och jag antar att den nu är kommer vara nextgen när nästa omgång nextgen konsoler släpps. PC för mig är nr.1 för gaming (då alla mina vänner sitter på pc).

Hade jag varit Xbox one intresserad så hade jag nog importerat en men det blir nog att vänta med att ersätta min resonanslåda till 360 när en one ligger på 1200-1300, mer intressant med ett R9 290X för mig om pengar skall spenderas...

Av ARL650
Skrivet av Konabu:

Jag är lika kreativ och rolig som en blöt trasa, nåja.

Lycka till, samtliga deltagare!

Men tänk på att din sunkiga trashumor kanske faller gänget på fractal/Cdon eller vem som nu avgör tävlingen rätt i mun och du kan stoltsera med din vinst (eventuellt).

GL HF

Av ARL650

Gott nytt, till er alla!

Tack för allt bra material ni publicerar och tack alla medlemmar för de råd ni ger.

Av ARL650

Välkommet! #Framtiden är här!

Trevligt och något som jag hoppas anammas av alla de stora tillverkarna!

Av ARL650
Skrivet av Sabelskiöld:

Varför kasta ut så mycket pengar på en router? Jag använder denna NETGEAR WNR3500L OPEN SOURCE WLAN-N GIGABIT ROUTER och den gör sitt jobb minst lika bra som de du länkar till, alternativt att du skulle kunna ta denna NETGEAR WNR2000 WIRELESS N ROUTER som det är kampanj just nu på så känns det ju i alla fall "dyrare" ifall det är priset som avgör hur bra den är.
Den från Apple är absolut inte att bespotta heller, folk bespottar deras produkter till höger och vänster utan att ens testa dem bara för att det är Apple, 90% av dem som gnäller på dem har inte es testat deras saker.

Tack för svaret, har mer eller mindre bestämt mig för att satsa på Ubiquiti då den har allt och lite till av det jag frågar efter, samt en kul utmaning.

Skrivet av mrqaffe:

Hur många Enheter ska anslutas med kabel respektive trådlöst ?

En Edgemax är en sak du förmodligen inte får igång som du vill direkt utan det kräver konfigurering för att flyta, det är som att koppla in en Cisco och konstatera att nätverket är stendött, konsumentroutrar fungerar skapligt när man packat upp dem utan grundkonfigurering men det gör inte företagsroutrar.

Man måste alltså vara beredd på att man är tvungen att lära sig hur de fungerar och de har en inlärningströskel men de ger samtidigt mer prestanda och möjligheter när man kan ställa in dem rätt men samtidigt krävs det alltså grundläggande kunskaper för att få nätet att rulla.
Man bör även vara medveten om vilka funktioner de har och vad man behöver, för konsumentroutrar brukar vara belamrade med funktioner som egentligen inte har med routingen att göra, de är mer "multiallting" enbheter.

Tackar för din information kring inlärningströskeln, jag kan direkt säga att jag har 0 erfarenhet och koll på nätverk men jag har självfallet viss förståelse och resten får jag googla/ söka på sweclockers.com mig fram till. Jag har även tur att jag har en bekant som arbetar inom drift av ett större webbhotell och även enstaka fall installation av nätverk osv ute hos kund som bör kunna hjälpa mig om jag kör fast.
Om jag inte tänker helt fel så om man lär sig att administrera en sådan router så har man en erfarenhet samt något jag säkert kan dra nytta av i framtida arbetsliv om jag skulle välja den vägen samt att jag förhoppningsvis uppnår en viss förståelse för nätverk och dess upprättelse så man kan hjälpa familj/vänner bättre.

Wifi enheter: 3st (laptop, mobil, surplatta) även gäster
kabel: 1-2 i dagsläget 3-4 i framtiden samt plats för lan gäster

Lär bli en beställning av UBIQUITI i veckan (julklapp från närmsta släkten) och installation på det nya året.

Om någon har bra trådar att tipsa om eller sidor som jag kan dra nytta av så är jag klart tacksam för det.

Edit: stavning rättad här och var.

Av ARL650
Skrivet av ZaInT:

Det var minsann en luddig ritning
Hur som helst, dra en kabel från jacket till garderoben, sätt din Ubiquity där och koppla din 635 till den (till en LAN-port, INTE till WAN-porten!) med DHCP och NAT avstängt så ska det nog funka bra.

Fredagsglögg gör att saker inte blev så vackert

Av ARL650

Så nu har jag hunnit med att läsa igenom merparten av deras user guide för UBIQUITI EDGEROUTER LITE 3 PORT ROUTER och jag är helt klart såld, den verkar vara precis det jag är ute efter. Samt att den innehåller en massa som jag måste lära mig vilket jag ser som en kul utmaning i vintern.

1. UBIQUITI
2. Netgear GS108
3. Nuvarande DIR635

Nedan en skiss över hu det ser ut hemma.

http://i43.tinypic.com/9i8itk.jpg

Internet kommer ovanför entrédörr, mittemot entrédörr garderob där jag planerar server samt router, kabel skall gå till vardagsrum där dator, xbox360, laptop, samt framtida htpc skall vara inkopplad via kabel, trevligt med wifi i vardagsrummet dock, sovrummet där brukar laptop få agera htpc nätverk via wifi.

Ungefär så ser det ut just nu, samt att ibland har man folk över och då är det skönt att kunna erbjuda både wifi och kabel alternativ.

Något mer ni tycker jag kika på i inköpsväg för att få önskvärt nätverk? Samt vad skall jag ersätta min DIR 635 med i framtiden?