Inlägg

Inlägg som ARL650 har skrivit i forumet
Av ARL650
Skrivet av PeanutPowerz:

Någon som har fler tips på fina spel som finns på GOG?

Theme hospital, dungeon keeper 1 & 2, populus, carmageddon listan kan göras väldigt lång över gamla underbara titlar.

Skrivet av Flamso:

Icewind Dale, Baldur's Gate 1 och 2, Planescape Torment, Neverwinter Nights osv. Vänta tills de kommer på rea, de brukar kosta ett par dollar styck då!

Jupp sjukt värda att skaffa!! Ser att Arcanum också låg på nedsatt pris just nu, värt att skaffa för dem som inte lirat det!

[edit]såg att var ute och cyklade lite angående deras rea, redigerat felaktigheter.

Av ARL650
Skrivet av sskludde:

Inet lär dessutom garanterat ha prissänkt Asus AC-router, då dem gjorde det för två dagar sedan i prisfest men pga överbelastning ska dem göra nytt försök ikväll.

Blev inte att jag lade någon beställning iom mitt val inte är 100% ännu, men stort tack för ditt tips det uppskattades!

Skrivet av fermia:

Kraftigt nersatt i pris

http://www.inet.se/produkt/5402162/netgear-wndr4700-n900-dual...

under 1000 kr kostar runt 2500 annars

Tackar, skall kika mer på den, har du själv egen erfarenhet av den?

Skrivet av anon8870:

På switch sidan använder jag en Netgear ProSafe GS108 i TV-bänken. Gör sitt helt klart. Använder 7 portar nu har jag för mig. Därav en kabel från PfSense routern/brandväggen.

Jo precis, något i den stilen som blir aktuellt! Skönt att switchar inte är så förbannat dyrt

Skrivet av mrqaffe:

Det finns framförallt 2 stora routeroperativsystem, DD-WRT och Tomato och de finns för många routrar men inte alla, du kan söka på deras hemsidor/forum för det finns väldigt många versioner med olika funktioner.

Switchnnig sker helt i hårdvara idag i routrarna så om du inte har några specifika krav förutom "hastighet" så lär vilken router som helst med Gbit interface prestera ungefär lika som en Gbit switch på den biten, däremot kan du få mer portar med en switch eller "dela upp" en kabel men snabbare lär det inte bli.

Är du ute efter en avancerad router som bara routar och dessutom kräver att du lär dig hur den fungerar så är troligen en Ubiquiti edgemax en rolig sak http://www.ubnt.com/edgemax den har väldigt bra prestanda för lite pengar, men den är inget annat än router, på gott och ont, kräver att man läser manualen och har ett visst intresse av det för det är snarast en "småföretagsrouter" mer lik tex Cisco routrar men betydligt billigare
http://www.dustin.se/product/5010653285/ubiquiti-edgerouter-l...
Och än billigare på andra ställen på nätet.
Men är du ute efter att bara komma igång snabbt med nätet så är det kanske fel pryl.

Återigen tackar för dina utförliga svar, jag satte mig och googla upp info om det mesta som du skriver och jag är helt klart väldigt intresserad av Ubiquti, den verkar vara mer åt det hållet jag tänkt, men om jag väljer denna förutom att den kräver att jag lär mig en massa nytt (bara positivt) vad mer bör jag tänka på innan jag eventuellt slår till (tror du förstår att jag är tämligen grön på området, men har datorvana )?
T.ex om jag jämför RT-N66U med Ubiquti vad är de absolut största skillnaderna för mig (bortset från wifi)?
Samt om jag väljer Ubiquti så kan jag använda min befintliga D-link router för att dela WIFI om jag kopplar på den till Ubiguti?

Skrivet av ZaInT:

Har betatestat R7000 och använder den idag som min primära router. Kan varmt rekommendera den, stabil som berget och snabbast av alla konsumentroutrar idag. Dessutom RIKTIGT bra räckvidd och fullt med funktioner.

Har du några frågor så är det bara att ställa dem, kan det mesta om den vid det här laget

Då R7000 och ASUS RT-AC68U visade sig var fel tänkt av mig så tänkte jag höra om du kanske även har testat av Netgear WNDR4700 N900 Dual Band?

Tackar er alla som deltar och tipsar och ger råd till mig, tänkte att när tråden är klar och mitt val är gjort så önskar jag en låt via musikhjälpen som tack (jag väljer vem som bestämmer låt och meddelar per PM =), det är ju snart jul och skit trots allt

Av ARL650
Skrivet av 2infinity:

Går de att lägga in i steam? Kommer inte spela dom nu så skulle vara skönt att kunna stoppa undan dem.

De är DRM fria så du kan ju tanka hem installationen lägga den på din hårddisk och sedan när tiden finnes installera och profit! Samt att de ju ligger kvar på kontot som du skapat hos GOG.com.

Underbar tjänst GOG.com, handlat många spel hos dem och aldrig haft några problem.

Av ARL650
Skrivet av mrqaffe:

Kabelmässigt vinner du ingen prestanda i ditt eget lan och förmodligen mycket lite mot wan, det du betalar för är främst 802.11ac och det är väl trevligt i sig men det påverkar inte räckvidden annat än marginellt och ska du dra nytta av hastigheten kräver det att du har 802.11ac i de enheter du ska ansluta också och det börjar ju komma men det är ju inte direkt mainstream ännu.

Du fick mig helt klart att tänk om och läsa lite mer, precis som du påpekar så kommer det ju att krävas att man köper in den hårdvara som behövs för att kunna dra nytta av dess fulla potential och det är inte specifikt wifi jag är ute efter, utan allmän kvalitet så det blir någon "enklare" variant.

Skrivet av Flygarfisken:

Jag har själv en RT-N66U som jag är hur nöjd som helst med men min vän köpte en RT-AC68U som han är ännu nöjdare med. Varken jag eller han har några som helst problem med routrarna... visst min har haft ett firmware problem tidigare men det löste Asus riktigt snabbt.

RT-AC68U går loss för 2189 på webhallen just nu om man är medlem - kan hjälpa dig med detta om du är sugen

EDIT
Kan ju även meddela att min kompis köpte en del AC-kort för att stoppa in i diverse komponenter för att få ut max utav det han köpte.

Jag är i varje fall otroligt nöjd med min N66U som täcker riktigt bra och går loss för en billig peng.

Tack för dina svar! Jag skall helt klart kika närmre på RT-N66U! För det är det trådbundna som kommer att få högsta prio i mitt hem, det trådlösa skall primärt vara för gäster samt mobil, surplatta och laptop, goda hastigheter och bra räckvidd är ju klart att viktigt.

Skrivet av cokeman 1337:

Är otroligt nöjd med min Asus AC68 med både räckvidd och stabila hastigheter.

Det släpps väldigt ofta firmware uppdateringar nu för att bli av med diverse barnsjukdomar i början.
Samt att det finns väldigt bra 3:e parts firmware från tex Asuswrt-Merlin.

Aldrig testat med 3:e parts firmware, men det verkar helt klart vara något som jag bör kika på mer särskilt om jag väljer en dyrare router?

Skrivet av tomle:

Titta på en Asus RT-N66U som Flygarfisken föreslår, den borde uppfylla dina krav.

Jo den har blivit en het contender som jag skall kika mer på ikväll

Jag kanske borde kika på en switch också nu när man förmodligen kommer ner i en helt annan prisklass på router och en switch kommer jag att behöva så småningom.

Av ARL650

Tack för era svar, ni har verkligen hjälpt mig på vägen och fått mig till viss del att tänka om lite kring valet av router och vad jag får

Satte mig ner och läste på efter bästa förmåga kring de två primära objekten jag länkat till i min första post, och som mrqaffe skriver så kan det nog vara som så att jag skall kika på en något billigare premium router.

Mitt mål är inte att "framtidssäkra", men jag vill lägga grunden till ett stabilt och lätthanterat hemnätverk. Om jag inte missförstår informationen som jag läst kring AC1900 så bör jag inte satsa på dem av den enkla anledning att jag nog köper en produkt som jag inte kommer att nyttja fullt ut.

Som jag skrev tidigare så har jag haft mycket problem med den D-link router jag kört, det som sker är att den ibland när jag ansluter min laptop med wifi så stryper den allt nätverk och jag måste boota om hela routern för att den åter skall börja dela trafik, den bryter då även det som är inkopplat via TPkabel, samma sak kan ske när jag via någon av datorerna har FTP eller Torrent trafik aktiv.

Vad jag är ute efter.
En bra router att bygga sitt hemnätverk kring.
Wifi - god räckvid, stabil hastighet, möjlighet att hantera flera enheters trafik utan att braka ihop, god möjligheter att skapa ett säkert nätverk.
TP - samma krav här, god stabilitet, kunna hantera trafik via olika inklopplade enheter utan att störtdyka i marken.
UI - Enkelt och genomtänkt.
Byggnadskvalitet - hellre 500 kr mer för en produkt som är top-notch i sitt segment.

Tyvärr är jag tämligen okunnig kring nätverk så jag ber i förväg om ursäkt ifall jag är ute och cyklar, men är väldigt tacksam för era råd och tips.

Edit: Skulle citera er men det sket sig, jag är på tok för mkt forum noob för att lyckas med det tydligen

Av ARL650

Vilken router har du?

Skrivet av Flygarfisken:

Hade sagt Asus alla dagar i veckan...!

Tack för svaret, tänkte höra ifall du har egen erfarenhet av just ASUS och deras routrar, toppen om du råkar ha den jag länkar till

Det jag läst mig till är att ASUS haft en del problem som verkar delvis blivit lösta i nya firmware uppdateringar men vad jag kunnat läsa och förstå så verkar det vara en hel del användare som har fortsatta problem med sin router.

Det är ju just sådant här som man önskar kunna undvika genom att klippa en lite dyrare router

Av ARL650

Det kan jag absolut köpa att det är den smarta och prisvänliga vägen att gå.

Men jag har en fråga dock, om man ser på det trådbundna, vad vinner jag på att satsa på de dyrare jämfört med de billigare. Jag gissar att det bästa svaret är " Måste du fråga detta så skall du inte köpa".

Jag brukar föredra att köpa en dyrare produkt på gott och ont då de oftast levererar bättre prestanda och stabilitet, men jag är självfallet medveten om att det inte alltid stämmer.

Min nuvarande router går ner lite då och då och måste startas om, har enbart min laptop inkopplad på dess wifi och dator/xbox 360 inkopplat med sladd, planerat är filserver samt htpc där iaf htpc kommer att gå trådlöst.

Av ARL650

Router i 2000kr klassen.

Som rubrik hintar jag är på jakt efter en ny router och som vanligt så behöver jag era eminenta åsikter och råd!

Med handen på hjärtat så kan jag erkänna att jag är extremt grön inom routrar och har sällan orkat pilla i befintliga inställningar i min D-link (som är ren skit), men jag resonerar att det är bättre att lägga en ordentlig summa på en snabb router av kvalitet med bra UI, anslutningar och bra räckvidd på signalen samt att den tål att man har väggar i sin lägenhet.

De två jag kikat på primärt är:
NETGEAR R7000
ASUS RT-AC68U

En kollega rekommenderar att jag kikar på denna:
APPLE AIRPORT EXTREME 802.11AC
Personligen så känner jag NEJ helst inte en apple produkt (aldrig varit en av deras konsumenter), men om den är värd sitt pris osv så skall man ju inte bespotta den bara för att den kommer från apple.

Jag välkomnar tips, råd och egna erfarenheter!

TL;DR
Behöver ny router, kvalitet, stabilitet, UI och funktionalitet är viktigt för mig, runt 2000 kr klassen.

Av ARL650

Ända sedan jag kikade på den här Drive dokumentären på youtube så har jag önskat att någon chassitillverkare skulle flörta med Koenigsegg och få dem att designa ett chassi och inte bara någon ful logotype licensering likt ferrari..

Av ARL650

Den kommer med största säkerhet inte att infinna sig i mitt hem, personligen så faller inte designvalet mig i smaken inte heller deras tidigare samarbeten med Thermaltake var vidare tilltalande rent designmässigt.

Konstigt att de kan designa bilar som ser OK ut men när det kommer till denna typ av deisgn/produktion så blir det allt annat än stilfullt, kraftfullt eller intressant. Jag tror dock inte att jag är deras målgrupp för denna produkt.

Hursomhelst så är det alltid kul att nya saker sker även om det inte föll mig i smaken så faller det säkert någon annan rätt i mun.

Av ARL650

Tänkte bara säga GL & HF!

Av ARL650

Alltid positivt att företag vill möta sina kunder!

Välkomna!

Av ARL650

Om jag skulle köpa en konsoll av denna omgång så blir det xbox one.

1. Enligt mig den bättre layouten på handkontrollen, även deras triggers var nice på 360.
2. Spelen, de exklusiva titlar som släpps till xbox är mer intressant för mig.
3. XBL (inget jag bryr mig om längre) fungerar väldigt väl är min erfarenhet, dock synd att de skall kosta.

Hårdvaruskillnaden tror jag inte kommer att göra någon skillnad, se på "förra" generationen och grafiken de levererar, ps3 var starkare på papper men i slutändan så blir det ungefär samma med mindre plus hit och dit beroende på titel då det skall utvecklas till multiplatform.

Det som kommer avgöra striden om vardagsrummet kommer nog att blir funktionalitet och programvaror och förhoppningsvis skippar microsoft något så efterblivet som att kräva xbl Guld för att kunna se på Netflix (vilket man även måste betala för).

För mig så blir det nog ingen nextgen konsoll, lägger nog de pengarna på ett nytt grafikkort istället.

Av ARL650

GL HF.

För mig så var nog 360 den sista launch inköpet inom konsoller för mig och sony har inte haft en exklusivitet som lockat mig sedan tidigare.

Denna box kommer nog dröja innan jag införskaffar om ens någonsin då tillskillnad från min 360 period så har alla mina "aktiva gaming vänner" PC så för mig är det naturligt att jag väljer den plattform som jag har flest IRL vänner på (sedan att jag alltid ansett PC som nr.

Av ARL650
Skrivet av Tumnus:

Japp. 50 personer. Av ungefär hur många? Vad jag är rädd för? Ingenting men jag har en enorm känsla av att lagenligt privatliv ska respekteras och vem säger att de inte säljer vidare informationen eller att den läker ut? Och vem granskar skiten? Om du nu inte har något att dölja och känner att världen ska veta vad du surfar på. Lämna då in din egen loggfil? Eller vad är du rädd för? Du har ju rent mjöl i påsen? Du säger en sak men gör något helt annat.

Suck.. Finns en orsak varför direkt demokrati inte existerar i något land.

Jag vill ge dig kredd för att vara saklig och för att du för en vettig debatt och jag håller med dig i så mycket av det du skriver som svar.

Jag sållar mig också till de som anser detta som ett hot och angrepp mot vår frihet och detta kommer till stor del att ligga till bas i kommande val då jag kommer att rösta på ett parti som jag kanske inte delar ideologi med men som värnar om VÅR frihet!

Vi har sett vad åsiktsregistrering kan leda till historiskt, kriget på terror och droger har nu pågått längre än jag levt och inte har de lyckats få bukt på detta trots att övervakningen globalt ökar.
Vi kan kika på London för ett annat exempel och det är kring kameraövervakning, enligt det jag läst så har alla dessa kameror inte avskräckt brott eller minskat dem markant.

Angående barn och datorer.
Jag anser att föräldrarna bör bära ett tungt ansvar för sina barn och vad de hittar på framför datorn och de föräldrar som inte intresserar sig nog i vad deras barn har för sig när de sitter på internet är väldigt naiva och verkar helt ha missat det ansvar de själva har.
Jag skulle inte släppa ut min brorsdotter på nätet utan att jag är med samt att vi öppet talar om de faror som finns på nätet (kommunikation är kung), jag skulle ju inte skicka ett barn ut till centrum en lördagnatt kl 03:00 då jag skulle anse det som osäkert (samma resonemang borde gälla nätet).

Lösningen är inte mer övervakning enligt mig, lösningen är en kraftsamling globalt för att se till att alla får utbildning och stabilitet i sina liv, kommer vi bara så långt så kan jag nästan lova att vi kommer se en global minskning på terror och droghandel.

Vi måste värna om vår frihet och integritet, man hade kunnat hoppas att våra politiker gjorde detsamma.

Väntar dock med spänning på en läcka från Ryssland för de lär också ha en del fuffens för sig.

Av ARL650

Är själv sjukt sugen på Oculus Rift så detta kommer ju som en trevlig överraskning, ju fler aktörer som satsar på detta desto bättre brukar det bli för oss konsumenter.

För mig hamnar iaf ett vettigt VR kit före 4k skärm i dagsläget, så det skall bli spännande och se vad som finns på marknaden till sommaren

Av ARL650

Trevligt rum! (välstädat!)

Väldigt fin vovve!

3P från mig.

Edit:
Blev väldigt intresserad gällande din stol; på en skala 1 - 11 hur bekväm finner du ditt sittdon?
Man är ju alltid på jakt efter en bekväm stol!

Av ARL650

KUL

Men borde inte Calzone vara mer lämpligt på en dubbelmacka av Hawaii XT =P

Hursomhelst kul nyhet och intressant om den inte är allt för långt in i framtiden.

Av ARL650

Ganska ljummet intresse från min sida vad det gäller de båda lanseringarna, kommer nog att dröja tills deras nästa "slim" eller liknande planeras för ps4 / XboxOne som jag bli intresserad då priserna har humaniserats och förhoppningsvis de flesta barnsjukdomar har åtgärdats.

Av ARL650
Skrivet av Lakoni:

För mig var det ett år sedan. Funderar om det är värt och beställa ett 290 eller ett 290X

Ungefär samma här köpte mitt 7950 i April och så nöjd (kollade vilket kort swec rekommenderar i den prisklass jag var ute efter).
Tack vare att kortet har 3 gig minne kan jag utan problem köra i 5760 i ok inställningar vilket inte var planerat när jag köpte mitt 7950, så jag föredrar därför ett kort med mer minne då det känns mer framtidsvänligt.

Men jag väntar och ser vad som lanserats fram till mellandagarna.