Inlägg

Inlägg som ARL650 har skrivit i forumet
Av ARL650

Problem med eyefinity

Hej jag får ett problem som jag inte vet om jag haft tidigare då jag nyligen införskaffade så att jag har 3 st identiska skärmar och enbart testat detta kortare period, var iväg med datorn och två av mina skärmar men nu när jag skall ställa i ordning allting igen så får jag inte rätt på upplösningen.

Upplösning jag skall köra när jag kör eyefinity är 5760 x 1080, vilket jag kan ställa genom windows egna upplösningsinställningar, men när jag gör någon form av förändring vid "adjust bezel Compensation" så byter CCC upplösning till 6068 x 1080, byter jag tillbaka till rätt upplösning (via windows) så kan jag inte längre använda pilarna i "adjust bezel Compensation".
Varför sker detta, är det någon form av gpu scaling som jag har aktiverat som beter sig konstigt?
Jag testade att avinstallera hela CCC och hämta hem allt på nytt men det beter sig fortfarande på samma vis när jag försöker finjustera genom "adjust bezel Compensation".

Edit: har två skärmar inkopplad via min displayport och mittenskärmen via sin DVI.

Tacksam för svar. (eller är detta något normalt och jag är bara dum?)

Av ARL650

Hej,

Jag har nyligen köpt 3x Fujitsu P23T-6 "Thor Edition" IPS 23" som jag kör och är mycket nöjd för det jag betalat för dem, och då de har sänkt dem till 999:- st igen så tycker jag att det är en skärm att ha i åtanke, men jag gissar att priset kommer att ändras inom väldigt kort. Länk till samma skärm utan "Thor" på prisjakt

Men eftersom du talar om skärmar i 3000 kr/st klassen så har jag inga tips mer än att kika på Eizo då de alltid levererat bra paneler samt att de har en god garanti, finns mycket information på forumet från ägare av olika eizo skärmar.

Edit: fixat en länk

Av ARL650

5p !
Vilket arbete!

Av ARL650

Hej,

Tyvärr kan jag inte hjälpa dig med felsökningen men jag har ett 7950 som jag inte har haft några problem med.

Kollade min Catalyst control center efter vilken version jag kör om det kan vara till hjälp.

Driver packaging version: 12.104-130328a-157485C-ATI
Catalyst version: 13.4

Edit: har ej testat det i något av spelen du nämner.

Av ARL650

Ok, jadu angående bluescreens så är jag itne så mkt till hjälp

Men jag är fortsatt nöjd och tre skärmar vid spel är awsome även om jag i dagsläget inte kan köra maxade settings.

Ha det gött!

Av ARL650
Skrivet av ZaXoR:

Kan inte vara något annat är nöjd! Riktigt härligt att använda. Det enda som stör mig är att jag borde haft ett större tangentbord. Sitter lite väl nära för att kunna spela med alla tre optimalt.

Jag sitter i samma sits, behöver fixa ett skrivbord som kan tillgodose mina behov.

Har du gjort några kalibreringar av den eller liknande?

Av ARL650

Gött att höra, så vad tycker du om dina skärmar?

Av ARL650

Läckert, läckert, läckert, nördigt, läckert, läckert!

Riktigt ballt 5 poäng!

Av ARL650

Tack för en trevlig artikel.

Håller med er alla om att CopySwede är en blindtarm som borde opereratsbort för länge sedan.

Samt att eventuella hårddiskar jag köper som påverkas av denna skatt det har vi våra allmänna avdrag i deklarationen till (ytterst personlig åsikt).

Semi off topic.
Radio-TV licensen
Jag tycker att "oberoende" TV och nyhetssändingar skall ingå i basfunktionerna i vårt samhälle såsom Polisväsendet, Brandkår, Vård, Vägnät.
Jag vet att debatten är infekterad och många tycker illa om denna avgift, jag håller med om att den borde bakas in i skatten och således gälla alla svenska medborgare, men att slopa den och låta SVT/UR/Sveriges Radio gå i graven eller bli ett reklambaserat jippo enbart intresserad att tjäna kosing likt tv-4 osv osv.
Sveriges Radio och TV tycker jag levererar bra TV för olika åldrar, samt god samhällsnyttig information på kunskapskanalen för att inte nämna att vi även har program som riktar sig till de som kommit hit från andra länder.

Så jag tycker att precis som vårt vägnät så är vår "oberoende" Radio/TV en viktig ingrediens i en demokrati. Självfallet så har min generation och de före mig och innan mig olika vanor och vissa av oss kanske inte använder TV/Radio för information utan istället läser sig till informationen på internet via mobil,dator,platta,handflata,teblad osv. Däremot borde kanske internet snart bakas in i skatten den med som en rättighet för oss medborgare.

Det var mina tankar, nu skall jag jobba vidare...

Av ARL650
Skrivet av ZaXoR:

Man tackar! Vad för grafikkort använder du?

Ett Gigabyte 7950, så jag funderar på att inom kort inhandla ett till eller satsa på ett bättre singelkort men vi får se.

Av ARL650

Klämde av en första kort liten snutt, skall dra ner inställningarna lite på grafiken men jag är väldigt nöjd.

Av ARL650
Skrivet av ZaXoR:

Tack så mycket för ditt inlägg. Beställde 3xThor skärmar ändå.

Vad för kablar får man med? Får man med USB-kabel till hubben?

Om du hade en vanlig panel innan märks det skillnad med IPS-panelen?

Kablar som medföljer:
1x dvi
1x VGA
1X USB för hubben
1x audio kabel (hane-hane)

Jag har kopplat in två av mina Fujitsu Thor med displayport och en via dvi, var inga konstigheter.

Hade en Icke IPS samsung led skärm tidigare, det solklara är ju att ips har bättre betraktningsvinklar, vad det gäller färger så är jag ingen expert och har enbart kopplat in skärmarna dvs inte på ngt vis kalibrerat färger, men de känns fylliga enligt mig.

Något som jag gillade är att skärmen går att höja och sänka och att foten känns stadig och i det stora hela väl genomtänkt.

Av ARL650

Jag tycker väl att skärmarna är värda 1500 kr, tråkigt att du missade super-driven på 999:-, jag köpte min första för 1200 med 6 mån garanti för 2 veckor sedan(den verkar dock vara lite konstig så kanske blir retur på den) de övriga två hämtade jag igår och han ungefär ställa upp dem innan sängen och jobb.. Så jag har ju inte testat dem på något avancerat vis.

Det enda jag upplevt på min första thor är i warthunder om du har skärmen i grund läge (horisontellt) och du i spelet gör snabba dyk och lyft dvs titta uppåt snabbt och neråt snabbt så får jag ibland som en liten horisontell våg som rör sig i samband med dessa rörelser, händer inte alltid men det händer, jag vet dock inte vad det felet benämns som.
Samt tänk på att Fujitsu thor skärmarna har sina menyfunktioner i botten av skärmendvs det sticker ut en liten bit där så att köra dem 3x porträtt är nog ingen ide.
I övrigt så har skärmen Displayport, samt usb hub som du kopplar in via usb kabel i din dators usb-jack.

Benq kan jag inte uttala mig om mer än att jag inte gillade designen, Fujitsu thor är enligt mig mer estetiskt tilltalande då den är svart och inte allt för rundad samt att det är matt svart.

Dock är jag ingen expert på ämnet skärmar eller datorer.

Edit: fixade ngt stavfel.

Av ARL650
Skrivet av DavidtheDoom:

Jo det är klart att det inte är allt för svårt men att hålla på med vinkelslip och svetts. Tråkigt och skitigt och ett helvete om man svetsar fel

Hehe klart men det är en del av resan samt att man får ett ännu finare skäl till en belönande kall malt, humle, jäst och vatten dryck att belöna sig med för ett väl utfört arbete.

Något jag funderat på när just sätter upp skärmarna på stativ är att ha möjlighet att flippa dem så att man kan växla mellan landskap och porträtt-läge, dock blir det lite dumt med mina thor skärmar att köra dem 3 vertikalt då menyknapparna sticker ut en liten bit så man får ju ett glapp som man kanske inte önskar.

Av ARL650
Skrivet av DavidtheDoom:

Jo men de var ju officiellt bara till 22" eller mindre.
Jag har 2st 24" och ska ha en tredje 24". Då kostar det inga 400kr utan snarare 4000kr för ett stativ

Jag har funderat mer och mer på att se om man inte själv kan bygga sådana stativ, så att man kan lyxa till det med custom finesser.

Kan ju noll om svets och sådant men det får man betala någon som kan

Av ARL650
Skrivet av Axelssonen:

Lutar mot ett gryphon synd att det ska se ut som en bajskorv i moderkortsformat dock. Men då har jag fått det rekommenderat från flera håll, det bådar gott! Får se hur många slantar jag har till övers när jag väl ska välja kort.

Enbart mATX här med.

Jo jag håller med valet av färger kanske inte är så lysande, men såsom jag ser det så kommer den mesta av moderkortsyta täckas av grafikkort, cpu kylfläns osv så det blir ju väldigt lite man ser det. Det jag kan säga om moderkortet är att de känns kvalitativt när man packar upp det och monterar det. (funktioner är jag för n00b för att gå in på)

Lycka till med bygget

Av ARL650

Varför snåla på det viktiga?

Jag kan tyvärr inte ge dig några utlåtande angående det du talar om för jag har inte pillat med sådant..

Men, jag köpte ett gryphon mATX, och jag känner mig riktigt nöjd än så länge, det har en känsla av kvalitet över sig och verkar klara av allt du söker.

Jag kommer inom en snar framtid att kika på att överklocka cpu och då vill man ha 5 år garanti ifall ngt skulle gå i sönder vid högre belastning(vad vet jag jag har 0 koll).. Garantier är gött och funktionatliteter är gött men det kostar och är ofta värt det.

Edit: Blev även rekomenderad det moderkortet här på swec av en medlem.
Edit 2: Jag var enbart ute efter mATX

TLDR;
Jag köpte länkat moderkort pga att jag vill ha kvalitet på en av de viktigaste komponenterna samt god garanti som 5 år =).

Av ARL650

Fråga om grafikkort för eyfinity 3x Fujitsu P23T-6 Thor Ed.

Tjena, ninjar tråden med en relaterad fråga.

Som TS så har jag 3x Fujitsu P23T-6 Thor Ed. (de 2 för 999:- kommer imorgon).

Jag har idag följande hårdvara:
i5 Haswell 4670K
ASUS Gryphon mATX z87
16 gig RAM
1 x Gigabyte 7950

För att köra dessa skärmar i vettig upplösning med minimum High settings behöver jag 2x 7950 eller är det bättre att satsa på ett dyrare singelkort och då kunna få bättre grafiska inställningar?

Exempel på spel jag spelar:
War thunder
Battlefield
Path of exile
Grim dawn
Deus ex
Starcraft 2

Av ARL650

Trevligt initiativ!

Hoppas på trevliga, intressant och välskrivna artiklar debattinlägg om intressanta ämnen.

Semi-relaterat
Hade varit kul med podcasts med fokus på somliga medlemmar och deras expertis/projekt med mera även om detta kanske är svårt att genomföra.

Tack för en go site och allt det bra innehåll som ni producerar!

Av ARL650

Hej,

Jag sitter i tankarna om man skall köpa två st av Fujitsu P23T-6 "Thor IPS", då jag för närvarande har en sedan två veckor tillbaka och är nöjd med den för det pris jag betalade, och nu är det ju som alla noterat lite billigare.

Min fråga till er andra är om det är ett smart val? Som sagt jag är nöjd med skärmren, men i dagsläget så kommer jag inte att köra eyefinity då jag enbart har ett gigabyte 7950 men alla skärmar kommer kopplas in på det kortet och då via mini displayport då skärmen inte sjödjer HDMI vad jag förståt så hur mycket förlorar man på att köra omvandlare mini displayport till dvi?

TLDR;
Funderar på att köpa 2 st Fujitsu P23T-6 så att jag har totalt 3 Fujitsu P23T-6, planerar köra eyefinity, i dagsläget enbart ett gigabyte 7950.
Frågor 1. Är denna skärm ett dumt val för eyefinity? 2. Förlorar man något på omvandlare mini displayport till dvi?