Inlägg

Inlägg som ARL650 har skrivit i forumet
Av ARL650

Problemet har löst sig själv, verkade som att det trots allt var helt korrekt då den började boota så jag nu kan påbörja installation av windows.

Nytt problem har uppstått där windows ej kan finna min hdd vid installationen av win7, har dock läst på om problemet och skall nu testa en annan hdd, samt installation av ubuntu.

EDIT:
Det fungerade fint att byta HDD och windows kunde då finna hddn och installera sig på den, nu är datorn igång men har fortfarande en del småproblem med video.

EDIT 2:
Skulle skrivit detta för längesedan men kortet verkar i slutändan vara defekt, fick massa skumma artefakter och sedan hängde sig datorn, även efter nya försök, köpt ett 550 ti som fungerade direkt.

Av ARL650

Dator bootar ej, kommer ej till BIOS, enbart svart (ombyggnad av dator)

God kväll och god början på påskhelgen!

Har precis monterat ihopa en ombyggnad av ett äldre system där jag använt vissa delar från bef dator som varit ej fungerande med nya delar.

ASRock G41M-GS3 (nytt)
Intel Core 2 Quad6600 2.4ghz (bef, vet dock att det fungerar sedan tidigare)
Asus Extreme Geforce 9800gx2 (bef, fungerar)
Fractal design Teslla 550w (nytt)
2xTeamGroup 1333mhz 4gb DDR3 (nya köpte dock fel missade att processor kör 1066 som max)
2st äldre SATA HDD

Allting är monterat i det nya chassit, har kopplat ström.
ATX 12v
ATX PWR1
är inkopplade, kan ej se något som jag missat vad det gäller ström.

Bryggorna för minnen är inställda på moderkortets standard.

Har testat att boota dator utan grafikkort för att kunna kör på det interna, fortfarande ingen bootskärm för moderkortet, utan enbart svart skärm, samma med grafikkort inkopplat

Jag behöver helt enkelt hjälp, mitt kunnande och googlande verkar inte kunna lösa mitt problem, jag hoppas ni kan tända ljuset i slutet på tunneln.

//Arvid

Av ARL650
Skrivet av spinxen:

Hej, min spontana första tanke är ju att s775 grejer finns i överflöd på begagnatmarknaden, ex tradera. Men för 370kr så är ju ASRock kortet ett fynd hur som helst. Ska du inte överklocka så räcker det kortet gott och väl. Moderkoret har 4st sata slottar, vilket kanske räcker för ev filserver, annars kan du ju köpa till ett sata-kontroller pci-e kort, kostar ju 2-400kr.

Du behöver heller inte ett speciellt starkt nätagg, runt 500W (av bättre kvalite, 80+ märkta). Om du inte just vill ha FractalDesign chassiet så kan jag rekommendera http://www.inet.se/produkt/6901381/cooler-master-sileo-500-sv... som är prisvärt och bra, du spar ett par hundralappar på att köpa dem ihop snarare än var för sig. Hårddiskar drar inte många Watt / st, kanske runt 15W i drift.

Kan till slut rekommendera en billig och bra s775 kylare
http://www.inet.se/produkt/5321392/arctic-cooling-freezer-7-p...

Tackar spinxen, det var precis det jag behövde veta, blir nog lite filande på kundvagnen, Cooler mastern var för visso snygg, men jag har fastnat för fractal chassin, plus att burken skall få stå i vardagsrummet en period innan den flyttas till sin tänkta plats

Blir till att pilla med datordelar i påsk

Av ARL650

Ombyggnation av äldre komponenter socket 775 i ett mATX / mITX chassi.

Hej Sweclocker forumiter,

Har sedan tidigare en havererad dator som jag nu tänkte bygga liv i och använda tillsvidare som min primära dator, tanken är att den senare skall flyttas till en garderob och agera bla. filserver. Just nu ligger min budget på runt 3000kr kan tänkas att det får lov att gå upp till 3500kr.

De delar jag har som jag tänker använda är processor och grafikkort.

Processor Intel Core 2 quad eller duo (osäker på vilken av modellerna det är, kan dock kolla upp om det är av stor vikt använde tidigare ett Asus p5k moderkort)
Grafikkort Geforce 9800 GX2

Det jag känner att jag behöver hjälp med är främst valet av moderkort, nätaggregat samt processorkylare.

Min kundvagn hos inet dock utan nätagg samt processorkylare:
http://www.inet.se/kundvagn/visa/1613644/ombyggnation-socket-775

Nätaggregat, hur kraftfullt behöver jag för att kunna driva systemet även efter att man expanderat med fler hårddiskar osv. (är positivt om det inte är för strömslukande)

Valet av moderkort är jag också lite fundersam över då inet inte har mer än en modell att välja mellan så har jag kikat runt lite och sett att ett bredare utbud finns, men jag undrar om jag för de 100-200 kr extra för ett annat moderkort verkligen skulle göra någon större skillnad?

http://www.jmedata.se/CBC.aspx?q=c:100581 som har ett mycket större utbud av moderkort inom socket 775

Vad det gäller själva processorkylaren så är det en fläkt lösning som jag ser som mest passande, den behöver inte vara överdrivet tyst.

Jag är tacksam för den hjälp jag kan få och självfallet om ni ser något som jag verkar ha missat så upplys mig gärna då det var ett antal årsedan jag pillade med sådant här senast.

tl;dr
Bygga om äldre dator socket 775 mATX behöver hjälp med val av moderkort, nätaggregat, processorkylare budget ca 3000kr (max 3500kr), nuvarande delar: Processor Intel Core 2 quad eller duo (använde tidigare ett Asus p5k moderkort), Grafikkort Geforce 9800 GX2.

Självfallet ett tack till Sweclockers teamet för era mycket trevliga fredagspaneler.