Inlägg

Inlägg som ARL650 har skrivit i forumet
Av ARL650

Kul att läsa recensionen, jag tackar!

Nu återstår bara väntan på Crossfire recensioner av 290x + 290 och partnertillverkarnas kort samt att 780 ti släpps, sedan blir det en tuff diskussion mot bankkontot så får man se vad det blir!

Som någon annan skrev så är kanske inte titlarna som spelets testas i så intressanta för mig men det ger mig en god bild av vad jag bör kunna förvänta mig av kortet.

Jag vill maxa warthunder i 5760 på stabila 60+fps sen är jag nog ganska nöjd.

Personligen så lutar det åt R9 290 / R9 290x då de placerar sig på en vettig nivå gällande pris, samt att de väljer att ha mer minne på sina kort, men jag tänker absolut inte utesluta att NVIDIA med 780 ti eller titan är troliga intressenter.
I slutändan så handlar det om kronor och ören / prestanda, då jag överlever högre ljudnivåer samt lite högre energiförbrukning (kör med hörlurar och har ej min dator igång 24/7) så blir den viktigaste och mest bidragande faktorn priset och vilken prestanda / kr man får.

Väntar med spänning på de sista släppen och recensioner, sedan hoppas vi på en sjuk mellandags-rea i jul där AMD och NVIDIA krigar loss om tomtens pengar.

Av ARL650

Skall bli intressant att höra mer om MANTLE då jag och säkert andra väntar på att dels MANTLE skall släppas och oberoende testas, sedan så har vi släppet från nvidia med 780ti som också vill veta hur den presterar. Sen kan jag göra mitt val av inköp av nytt grafikkort.

Off topic.
angående diskussionen gällande om det är en nyhet, och enligt min humbla novis åsikt så borde det räknas som en nyhet om nu AMD gått ut med att vi kommer att medverka på kommande ditten datten och vi tänker fokusera på chip o dip, så att eventuellt intresserade parter kan markera det i kalender osv. Sedan att vi alla inte ser det som en gedigen nyhet t.ex. Mantle släpptes idag kl 13:37.

Ha en riktigt go fredag!

Av ARL650

Jag är riktigt pepp på oculus, tyckte också att det kändes lite konstigt att de inte skulle vara samma kit som även funerade mot android. Gott om den dementeringen som stod på reddit stämmer

Gogo oculus!

Skickades från m.sweclockers.com

Av ARL650

Trevliga nyheter, helt klart intressant! Ville ha phoneblock vill ha en av dessa om/när de blir verklighet och att de blev bra!
Gief qwert-tangentbord, avskyr touch-type..

Skickades från m.sweclockers.com

Av ARL650

Det gjorde du rätt i!

Skrivet av dulingen:

Nu läste jag inte allt men tipsar om denna:
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=777411

Tack så mkt, lite över budget men helt klart intressant!

Av ARL650

TV-inköp till Mormor och morfar.

Hej,

Tänkte höra ifall det är någon som kan vara behjälplig att tipsa om vettiga TV-apparater i 40" klassen för max 4000:-, som rubriken lyder så skall jag hjälpa Mormor & morfar (85+) att köpa en ny TV då deras gamla "old-school tv" dog helgen.

Det som jag självfallet tycker är det absolut viktigaste är ju klart bildkvalitet, övriga smarta lull-lull funktioner som vi tycker är smidiga är inte av intresse utan det skall vara så enkelt och bra bild som möjligt. De kör någon form av digitalbox (gissar boxer) som jag inte har koll på om den är så pass modern att den kan leverera HD signal och om de har HD kanaler.

Skall man satsa på LCD, LED eller PLASMA för att veta att bilden blir skarpare?

Jag har såklart kikat lite på det som de närmsta stora varuhusen kan erbjuda och de som jag fann intressant är:

LG 42LN540V (som gick något över budget)
42PN450D
Andersson
LG 42PN450D
Philips 42PFL3108T
LG 42LN5200

Tacksam för all hjälp man kan få.

Av ARL650

Inte jag som är målgrupp, inte företaget jag jobbar på heller, som de flesta påpekat så är det en maskin tänkt för en viss typ av användare och deras "krav" på den arbetsstation de behöver. Om de nått i mål för att tillgodose de tänkta kunderna har jag inte en aning om.

Angående designen:
Kul att de tänkt lite nytt.
Verkar vara välplanerat bygge.
Ser dock ut som en plastig skrivbordssoptunna man kan köpa på teknikmagasinet eller liknande, tyvärr tycker jag inte att utseendet når hela vägen som deras produkter generellt gör.
Tråkigt att man i sedvanlig ordning måste betala överpriser och behöva krångla extra för att koppla till minsta lilla extra hårdvara, men jag antar att de tänkt igenom det beslutet och kommit fram till att det inte gynnar dem att se till att den möjligheten är enkel och sunt prissatt, kanske på grund av designvalet på chassit. (Vad vet jag?)

Oh well, kul att det släpps nya saker med nya idéer och tänk sen är det kanske inte alltid de blir en succé men det är för tidigt att kasta skit omkring sig innan produkten nått ut till sin målgrupp och de har fått göra sin bedömning, samt de recensenter som intresserar sig för denna typ av produkt

Det var min 50 öre.

Av ARL650

Trevligt att det närmar sig med lansering, det kliar oerhört i köptarmen måste jag säga!

Ser fram emot att läsa testet från swec samt höra lite vad de som köper korten på lansering tycker om dem.

Av ARL650
Skrivet av Pellepelikan:

Smartphone med tangentbord, då kan du kolla på Blackberry.

Jo jag har kikat på dem men de verkar inte ha en modell som helt passar mitt önskemål, vill att det är ett utdragbart tangentbord likt det som fanns på de äldre experia x1 fast nytt och fräscht. Man vill ju kann dra nytta av smartphonens storlek på skärm men att ha den underbara känslan av tangenter som ger dig feedback vid textning osv.

Lite bakåtsträvande enligt vissa men helt underbart enligt mig då touchdisplays inte riktigt uppfyller mina funktionskrav i en mobil.

Men tack för tipset

Av ARL650

Telefonen kan ju helt klart bli intressant, min nuvarande motorola razr får mig till att vilja knäcka den på mitten flera gånger om dagen...
Dock är jag väldigt sugen på en trevlig smartphone med ett genuint tangentbord, men dem verkar det vara lite brist på eller en modern hajfena hade varit nice.

Oh well kul att se att Nokia puttrar på ett tag till iaf.

Av ARL650

Det som blir lite tråkigt i dessa trådar som påpekats från olika håll är den allmänna sandlåda som uppstår, för mig blir det lite drygt då min kunskap inom det tekniska ligger på en nivå av amatör.

Att läsa denna tråd blir lite knepigt när de som kanske inte har kunskapen ändå väljer att slå på den stora trumman och se till att det åtminstone låter som om att de har 100% koll, hade varit trevligt med någon form av indikation på medlemmarna vilka man skall ta med en nypa salt och vilka som faktiskt vet vad de talar om och därför kan ge en korrekt bild.

"If you can't explain it simply, you don't understand it well enough."

Av ARL650

Trevlig läsning, planerar att köpa någon form av nytt grafikkort vid mellandagsreorna.
Som någon poängterade så är korten inte oberoende testade ännu alltså finns det en del fluff inblandat, som många andra så ser jag fram emot att läsa recensionen av sweclockers.
Om deras fluff stämmer och kortet landar på en sund prisnivå så kan det nog bli att man inhandlar ett "rött" kort.
Det är ju gott att slippa crossfirebryggor(även om de är lite balla) känns logiskt att det inte skall behövas och om korten levererar den den ökningen vid crossfire som de påstår så är det tummen upp.

Är sjukt nöjd med mitt 7950 som tack vare sina 3gig minne gjort att jag kunnat vänta ett slag med nytt graffe efter impulsinköp av skärmar, så testerna av singelkort i 5760 x 1080 är helt plötsligt intressanta för mig.

Samt så vill jag se vad de andra partnertillverkarna slänger ut för sjyssta versioner.

GOGO KONKURRENSKRAFT (monopol gynnar ingen utom en.)

Av ARL650

Missade tyvärr början av eventet och somnade efter star citizen vilket verkar bli mycket trevligt.(sockerkakan måste varit laddad med sömnmedel)

Själv sitter jag och väntar på att priser och tester skall släppas då jag nu börjar bli sugen på att uppgradera från mitt 7950 (vilket jag är supernöjd med) till något med mer flås som pallar med 3 skärmar 60 hz i högre inställningar.
Då jag inte bryr mig avsevärt om det står AMD eller NVIDIA på mitt kort, så tycker jag att detta är roliga nyheter särskilt om topp korten släpps till vettig peng och att de presterar utan att jag behöver en CF/SLI lösning.

Får bli att se eventet ikväll igen så man inte missade något kul pga tunga ögonlock.

Av ARL650

Nu blir det nog inte så troligt att man ser det live nej..

Av ARL650

Nu

Av ARL650

Får ta och brygga en liten kaffe till nybakt sockerkaka och hoppas på lite livestream.

Av ARL650

Bänkad

Av ARL650

Hej,

Tyvärr kommer jag ej bygga någon specifik lista eller ge råd och tips kring om X är ett bättre val än Y då jag saknar den korrekta sakkunskapen för att ge dig 100% korrekta svar.

Jag kan däremot tipsa om att kika på Sweclockers Sommardator 2013, där finner du olika konfigurationer för olika priser. Annars så rekommenderar jag att du kikar runt på tidigare trådar kring andra byggen på samma budget och ändamål, för jag gissar att frågan har ställts innan och att en hel del olika komponentval florerar i trådarna.

Jag skulle nog satsa på en Haswell i5 istället för Haswell i7 om du enbart skall spela, surfa, glo på film.
Vad jag förstår så tjänar du mer på att välja en i5 om du enbart skall spela och normalt använda datorn då i7 i sig ger sin fördel för dem som använder sig av program som stödjer flera trådar!? Vilket spel inte verkar göra i samma utsträckning i dagsläget (Här får de som har koll fylla i)

Lycka till

Av ARL650
Skrivet av ToJa92:

Får tacka för svar, någonting i min dator är på väg att ge upp (får periodvis frysningar varje minut i princip), så lite nya komponenter är snart ett måste.

Ingen fara, är det något mer som du undrar som jag kan bidra med, testa / kolla av så är det bara att hojta till!

Lycka till och mycket bygg-glädje.

Av ARL650

Better late then never.

Skrivet av ToJa92:

Är du nöjd med moderkortet? Mitt moderkort i min nuvarande stationära dator börjar bli dåligt, så jag sitter och kollar på lite nya prylar. Detta moderkort verkar vara riktigt bra med tanke på priset, men recensioner gjorda av professionella recensenter säger ju inte allt.

EDIT: Måste även fråga om du lyckats hitta något chassi? De flesta mATX-chassin man hittar på Prisjakt ser inte särskilt roliga ut, och de som ser bra ut är ofta sk. minitower som är rätt stora enligt mig.

Tjena, sorry för lite sent svar men jo jag är nöjd med moderkortet, det känns som att det är ett påkostat och bra moderkort med finesser som jag inte satt mig in i men som säkerligen passar den som önskar ett moderkort med lite plusmeny men inte så kostsamt som fatality serien.
Jag hade inga problem att montera på mina komponenter, mycket modernt BIOS mot vad jag var van vid vilket är positivt, hade lite issues med en ssd men det var på grund av att jag inte formaterat den så när jag läst på swec om liknande så löste det sig.
All in all så kan jag rekomendera det, känns som att man köpt kvalitet, har inte varit några problem ännu samt att det har god garanti (5år)!

Angående chassi
Sitter fortfarande och väntar på att något kul skall dyka upp i min formfaktor som är något utöver det vanliga i design och smarta funktioner, de två jag har som kandidater i dagsläget är Fractal R4 för mATX eller BitFenix prodigy för mATX, hade dock varit kul om det kom någon överraskning som självfallet recenseras av Jonas så man inte köper ngt som inte var så bra som det ser ut ;).
Som det står i mitt första inlägg så har jag i dagsläget Fractal arc mini och det är ju ett väldigt bra chassi på alla sätt, men det passar inte riktigt mitt liv, vill ha lucka och hade varit nice med aluminium där går passar kanske inte prodigy in men jag tycker den är tämligen läcker. Många tycker den är för mac inspirerad men min mening där är att de har snott det enda som jag gillar med apple produkter: lite border radius och stilrent. De hade dock kunnat släppa den utan flärpsen uppe och nere.

Men chassi får vänta lite till tills jag köpt den hårdvara jag ämnar att ha i burken samt att det jag har klart fyller sin funktion =).

Ha det gott