Inlägg

Inlägg som ARL650 har skrivit i forumet
Av ARL650

Blev inte en hemma helg, men nu är datorn äntligen åter monterad med nya delar!
Blir att testa lite i spel imorgon för nu blir det sängen.

Suttit och surfat efter chassin, måste säga att utbudet är litet vilket är synd, får se när nya prodigy letar sig ut i butikerna för den har åt minstone lite utseende. Kikade lite på ett äldre Lianli chassi som jag har stående men tyvärr har de inte så många tilltalande i mitt format =/ deras chassin är ju så underbart lätta och stilrena.

Oh well har iaf monterat datorn installerat windows, fick lite problem med ccc.exe men det löste sig genom att avinstallera drivrutiner och dra hem ny v.4 net framework och sedan återinstallera drivrutiner för mitt 7950. Nu har jag äntligen hela min steam katalog plus bf3 och lite annat kul installerat på mina SSD enheter.

Av ARL650

En snabb sista lien post till min lilla uppgradering.

Var nere hos Inet, och vi kikade på det moderkort jag hade samt de märkningar som var på lådan och så vidare, och både jag och säljaren tyckte att formfaktorn stämmer med mATX.Så jag hade köpt ett gryphon igår men det var felmärkt som ATX. Jag valde dock att köra på ASUS GRYPHON Z87 mATX då garanti var lite längre och jag har aningens högre förtroende för ASUS då jag haft produkter från dem tidigare.

Så för att avsluta denna tråden lite snabbt så nu har jag min nya i5 4670K och ett ASUS GRYPHON Z87 mATX, så det blir att montera ikväll.

Tack för visat intresse thli72.

Av ARL650
Skrivet av thli72:

tog ju 15min att svara jag sega

Lycka till nu........tråkigt att butikerna har så lite hemma, skall förbi Sisjöns butiken om några tim . .men dom har inte ETT ända mITX kort till Haswell hemma . . .dom vill väl sälja ut alla 1155 först

15 min får räknas som snabbt (edit min inte mån )

Jo det är väl så att de önskar tömma lager på gammal hårdvara, men jag håller med dig det känns lite dumt att de inte har ett snitt på 1-3 kort hemma av de lite mer "avancerade" moderkorten även om de kanske inte är storsäljare så gör det ju att man ser fördelen med att betala lite extra men att gå därifrån med hårdvaran i hand..

Men nu jäklar blir att sno en kollegas järnhäst och ta sig till butiken, kanske blir en processorkylare också!

Av ARL650
Skrivet av thli72:

Jäkla skit. . .va jag kan se har Malmö bara 1st av http://www.inet.se/produkt/1902423/asrock-z87m-extreme4-matx vilket är det enda mATX med Z87 dom har . .hur bra det är vet jag inte men har alla funktioner o till o med Bättre ljudkrets än ASUS

http://www.inet.se/jamfor?compare=1902423&compare=1902477

Somliga drar snabbare än sin egna skugga när det kommer till svar!

Får bli att ta en lång lunch och sticka in om deras butik och byta. (dock lite irriterad när man ber om en sak och får en annan, men jag har själv arbetat inom butik så jag får se mellan fingrarna över detta irritationsmoment).

Återigen thli72 tack för mycket snabbt svar, om jag hade fått en pingvinstång så hade du helt klart gjort dig förtjänt av den.(tyvärr får man inget bygg-godis när man handlar i butiken^^)

EDIT:2
Ringt inet kundtjänst och bokat ett moderkort i butiken så ikväll så blir det mystimmar.

Av ARL650

Besökte Inet i malmö igår och inhandlade cpu plus mobo.
Skulle ha detta mobo: ASUS GRYPHON Z87 mATX
Men kommer hem med ATX versionen... Tyvärr så har inet inte fler i sitt butikslager så det är att vänta till måndag eller hitta ett likvärdigt mATX mobo.

Någon som har möjlighet att rekommendera ett moderkort som är jämförbart med ASUS GRYPHON Z87 mATX som dessutom finns i lager för man vill ju snarast möjligt sätta sig och bygga ihop datorn.

EDIT 1:
Jag kikar just nu på denna hos inet: ASRock Z87M Extreme4 mATX
Är detta ett vettigt moderkort, för vad jag kan se så skiljer det inte mycket på dem, olika ljudkretsar och ASRock har möjlighet till snabbare RAM minnen (vad jag förstår så är snabbare minnen inte jätte viktigt), en plats för eSATA (vilket jag inte har behov av i dagsläget), men ASRock har 1 år garanti medans ASUS med gryphon erbjuder 5 år.

Av ARL650
Skrivet av thli72:

Jag lyssnar inte kanon mycket via datorn men det kortet jag skrev har en optisk utgång så du kan koppla till en DAC. . .jag har kopplat så o kör via en DAC i 60.000:- klassen och ett hörlurs system i 25.000:- o jag känner inget behov av extra ljudkort...
Men som sagt lyssnar inte så ofta den vägen så har inte nördat ner mig så mycket i detta. .
Men antar att dom som har datorn kopplad till lite tyngre hemmabio kanske vill ha ett separat ljudkort...

Stock kylaren funkar, men den låter endel. . vattenkylning funkar ju bra men (minst) en/två fläktar o en PUMP så låter . . .personligen gillar jag luftkylare typ Noctua NH-U12S med EN tyst fläkt bäst

Tackar för svaren!

Tror jag reder mig fin fint med moderkortet ljudmässigt och i övrigt.

Ha en god kväll

Skickades från m.sweclockers.com

Av ARL650

Några följdfrågor

Skrivet av thli72:

Finns verkligen en djungel av kort men mitt val blir ASUS GRYPHON Z87 mATX + i5-4670K

vissa spel kan ha nytta av en i7a men inte min styrka så det får andra svara på

PCI Express 16X 3st o PCI Express X1 1st och SLI o crossfire möjligheter . . personligen tycker jag ljudkretsarna är bra (som gammal ljudnörd med pinsamt dyr stereo)

Jag skulle inte byta PSU i detta läget utan väntat med det till du byter grafikkort o vet vad du behöver ha ut av PSUn

Tack för snabbt svar!
Jag tror att en i5 täcker mina behov och moderkortet som du länkat till känns vettigt i mina ögon.
Satt och läste lite av dina andra svar i andra trådar så jag känner att jag fått en del kött på benen.

3 Följd frågor till dig:
Som du skrev så finner du ljudkretsarna som är inbyggda till belåtenhet, men vad är då skillnaden / stora fördelen med att skaffa t.ex. ett xonar kort eller liknande? Jag kör enbart med hörlurar och då ett par Senheiser HIFI lurar för runt 2000kr, eller skulle en dac amp vara vettig för att ge lurarna extra kräm?

CPU kylare, jag antar att stock kylaren fungerar så länge man inte överklockar, jag kommer behöva lägga till en sådan antar jag men min fråga är då; luftkylning eller skall man satsa på något av de färdiga vattenkylningskitten? Vilket ger mest tystnad?

Tack för att du tar dig tid och besvarar mina frågor.

Av ARL650

Uppgradering till Haswell mATX behöver råd.

Hej,

Tack för att ni tar er tid och läser min tråd, jag behöver några enklare råd vad det gäller hårdvara inför en uppgradering till haswell.

Denna dator skall vara mATX som tillsvidare huseras i mitt nuvarande chassi, jag vill dock vid senare tillfälle gå över till en bitfenix prodigy när deras nya version med stöd för mATX släpps vilket sweclockers uppmärksämmade på computex länk.
Mitt primära användandet av min dator är spel, musik, film och surf. Jag sitter INTE med tunga grafiska applikationer eller någon form av foto/video/musik redigering.

Det jag vill uppgradera i dagsläget är
CPU, Moderkort och eventuellt PSU

CPU
Efter vad jag läst här på swec så bör en Intel Core i5 4670K 3.4GHZ Haswell passa mitt användande. För vad jag förstår så finns det ingen anledning att köra på en i7 om man enbart sitter och spelar samt vanligt användande.

Moderkort
Jag är själv för okunnig för att veta vad som gör de lite dyrare moderkorten bättre eller mer passande för mig, men jag föredrar kvalitet och stabilitet och framtidstänk framför billig och bristfällig kvalitet, trådlöst är dock inget som jag eftertraktar i detta bygge.
Hur pass bra är inbyggda ljudkretsar jämfört med att köpa ett separat internt ljudkort?
Finns det plats för att köra CF eller SLI samt att få plats med ett ljudkort?

PSU
Behöver jag köpa en ny PSU så är följande kriterier viktiga för mig:
1. Kvalitet 2. Stabilitet 3. Modulär 4. Att den kan hantera eventuella uppgraderingar i framtiden (nytt grafikkort osv).

Nuvarande delar som kommer att användas

Grafik
Gigabyte Radeon HD7950 Windforce

SSD
INTEL 330 SERIES 120GB
SAMSUNG 840 Series MZ-7TD250 - 250 GB

RAM
8gb

Chassi
Fractal Design Arc Mini Svart

PSU
Fractal Design Tesla 550W 80+

Ser fram emot tips och råd!

TL;DR
Uppgradera till Haswell mATX, behöver moderkort, cpu och eventuellt ny PSU (läs ovanstående för mer info)

MVH. Arvid

[edit 1: formulerat om en lite]

Av ARL650
Skrivet av Maguro:

Tycker dem kan göra som japanska niconico douga istället och införa premium konto där man betalar en månads avgift för att få en högre nivå på sitt konto och kan då se filmer, tv-sändningar eller till och med få göra egna live-sändingar.

Detta håller jag helt med om!

Av ARL650

Jag måste också instämma med många andra att Facebook Nej tack.

Av ARL650

Det blev en kopia Chivalry för mig i helgen och jag måste säga att det var den bästa spel-investeringen jag gjort på länge!

Finns en hel del kvar för dem att slipa på, men de har hittat känslan som jag eftersökt i alla MMO jag spelat i mina dagar samt hastigheten från ett FPS, 100% Spelgläjde!!

Av ARL650
Skrivet av Henke103:

Jag drog bort kylpastan med vanligt hushållspapper. Fungerade utmärkt.

Tänk på att som personen innan nämner så vid rengöring så skall du använda lämpligt rengöringsmedel innan du applicerar nytt.

Länk till pasta + rengöring

Av ARL650

Edit (någon vänlig själv hann före, mitt svar kan ses som överflödigt

Hej,

jag kan med säkerhet besvara en av dina frågor och det är JA du behöver kylpasta även vid vattenkylning.

Det brukar medfölja för-applicerad kylpasta på produkten du köpt, dessa tenderar att vara ett väldigt tunt lager men skall vara fullt tillräckligt för att uppfylla sin funktion.

Om du anser att den är skadad eller att du råkat få bort någon kylpasta så kan du rengöra den och sedan applicera på nya kylpasta.

Av ARL650

Kika på denna länk för vägledning.

Hej,

Skall inte komma och ge råd då jag inte har kunskap nog för att ge dig vettiga svar, men börja med att kolla i denna tråd så bör du få ett humm.

http://www.sweclockers.com/forum/86-stationara-datorer-koprad/1122590-skall-du-bygga-en-speldator-titta-har/

Happy spending!

Av ARL650
Skrivet av ThomasLidstrom:

Jag tror att Yves Guillemot pratar i nattmössan, han har nog inte data för att backa upp ett sådant uttalande.

Vad Yves Guillemot inte nämner är kvaliteén och spelbarheten på dessa F2P spel.
Hur många F2P spel känner ni till där ni faktiskt tycker att det ger det lilla extra om man betalar?
Inget av de F2P spel jag varit i kontakt med får mig att vilja betala för att få mer i något av dem.
Tvärtom om, tillverkarnas taffliga försök att tjäna pengar lyser tydligt igenom.
F2P brukar skämtsamt klassas om till P2W

Istället för att gnälla på oss konsumenter tycker jag att Yves Guillemot och co. skall ta sig i hasorna och börjar leverera det vi spelare vill ha.

Håller med till mångt och mycket det du säger men jag tror att F2P med mikrotransaktioner fungerar om det du kan köpa är vettiga produkter som är logiska tillbehör till spelet t.ex path of exile kommer ju att vara gratis och erbjuda lull lull till försäljning som inte påverkar spelet såtillvida att du gör mer skada eller liknande utan du utökar ditt stash, nya modeller osv osv. Är spelet bra tror jag starkt på denna modell.

Helt klart ligger ju bollen hos utvecklare/utgivare att skapa produkter som de kan tjäna pengar på och tillhandahålla dem till oss konsumenter till ett vettigt pris och en utgivningsmetod som konsumenterna vill ha.

Sedan hade man ju kunnat hoppas att slippa alla dryga onödigt långa EULA som berättar vad jag får och inte får göra med "deras" produkt.

Av ARL650

Jag tillhör gamerkategorin som gärna betalar för sina produkter då jag oftast enbart tilltalas av ett fåtal titlar och då enbart spelar multiplayer.
Ubisoft har sedan Deus X enbart släppt ett spel jag finner intressant och det är Deus X: Human Rev.

Sedan kan man ju alltid diskutera kring piratkopiering och dess påverkan på marknaden, jag är av åsikten att den är långt ifrån så skadlig som utgivare/utvecklare hävdar.

Företagen måste förstå att inte alla konsumenter vill köpa spel/ se film på de sättet som företaget vill, och i slutändan måste de ju fråga sig hur vida de vill tjäna pengar eller ej och förändra sina utgivningsmetoder eller gå och dö.

Jag köper alla spel jag kan via nätet och gärna direkt via tjänster som steam osv. men jag tycker det är befängda priser på spelen från utgivarnas egna tjänster i vissa fall (EA.....)

Får hoppas de finner en väg till att sälja sin skit så de kan sluta peka finger åt piratkopiering.

Av ARL650

Gott att se att fler väljer att stödja spelet, riktigt kul spel som förtjänar all uppmärksamhet!

Av ARL650

Bygg själv eller be kompis!

Du sparar ju runt 700-800kr på att inte ha dem i butiken som du köper det från till att montera den

Jag skulle gissa att de flesta kan med lite googlande och sunt förnuft pilla ihopa en modern dator, det är ju trotts allt inte så många delar, bjud in en polare som du vet kan bygga en dator och var med så du lär dig för det är ju lite roligare att pilla på sina leksaker

Och med 700kr extra i budget så kanske du kan biffa lite mer?

Av ARL650
Skrivet av johan_1991:

Så nu är jag också med i betan. Har spelat lite och det verkar helt okej, troligtvis bara för jag inte är så van vid såna spel.
Blir att testa med senare men måste få lite sömn också.

Gott att se att det löste sig med en beta-key för dig!

Enjoy the game!

Kolla gärna in ett annat lovande ARPG Grimdawn

Av ARL650

Tjipp,

Är som många andra sjukt nöjd med hur PEO utvecklas och jag har en beta key till övers efter att ha utökat min storage, så om någon vill ha min beta-key så skicka ett PM.

EDIT.
Har ej längre beta-key skickat den till Kampis då han var först med att skicka PM.

Återkommer om jag har fler då jag köper extra storage lite då och då.