Inlägg

Inlägg som Funlo har skrivit i forumet
Av Funlo
Skrivet av Jockep77:

Hur skulle ni göra om ni ville investera i en sån här skärm, men samtidigt vill vara säkra på att den funkar bra med Linux - t.ex. att fönster går att tilea i åtminstone 4 kolumner. Mitt primära användningsområde är inte gaming, utan arbete. Jag skulle gärna vilja testa den först, men hur får man till det? Var kan man testa en sån?

https://www.komplett.se/product/1119314/gaming/gamingskarmar/...

Om du vill tilea prova en tilling window manager. Lite research kan behövas göra samt att dessa kräver konfigurering.

Denna videon är rätt bra för visso lite lång. Lite över en timme men han sammanfattar dom vanligaste tiling window managers på ett bra sätt hur dom funkar osv.

https://www.youtube.com/watch?v=Obzf9ppODJU

Av Funlo

Kul att dom fläskar på med mer bild anslutningar. Många grafikkort har ju tagit bort DVI-porten och inte lagt till något där istället. Sen var inte framsidan så värst fin dock. Men men.

Av Funlo

Mer displayport till folket!

Av Funlo

Coolt koncept. Kanske lite overkill med vattenktlning för konsolerna men det ser ju bra ut i alla fall.

Av Funlo

Detta välkommnas. Dock så brukade det va lite som en "heads up" att när sweclockers har gått ner är det nog dags att krypa till kojs. Aja jag som får se över mina sov vanor helt enkelt.

Verkar dock vara väldigt många medlemmar som går upp tidigt på morgonen så man får vara glad för deras skull.

Av Funlo

Jag föredrar Twitch. Men kommer titta vilken plattform ni än väljer.

Av Funlo
Skrivet av anon78208:

Tyvärr? Intel's och AMD's open source drivrutiner är inte att anse som "alternativ", utan det är att anse som deras primära drivrutiner eftersom Intel och AMD själva är med och stödjer utvecklingen av dessa, inte bara genom att förse utvecklare med dokumentation, men även genom att ha folk anställda på heltid som jobbar på dessa drivrutiner.

Nvidia å andra sidan har inget open source alternativ överhuvudtaget. Du tänker antagligen på Nouveau men Nvidia bidrar inte till dess utveckling överhuvudtaget. Nvidia är starkt emot fri och öppen mjukvara och förtjänar därför fingret.

Jo min formulering kanske inte är den bästa menar självklart inte att det är något dåligt på intel och AMDs sida. Utan tvärtom.

Av Funlo
Skrivet av sleepyoh:

Nouveau är verkligen inte skit, dom försöker ju att bakvägen lista ut hur skiten fungerar och hacka ihop något. Du får ju bild och kan logga in med alla grafikkort åtminstone, men på senare generationer fungerar inte allt helt riktigt, kan inte förklara helt tekniskt, men det är ungefär som så att grafikkorten körs väldigt nerklockade, typ som idle, och man kan inte få upp dom i frekvens/boost så du får dålig prestanda. Men det är inte deras fel, dom får ju ingen information från Nvidia och blir utestängda. Knappast lätt att reverse engineera ett grafikkort och försöka skriva egna drivrutiner men inte ha någon direkt information om hur skiten funkar.

Det är ett gäng passionerade neck-beards som ser till att du i alla fall kommer in till Desktop. Ok, drivaren är ju inte Bäst för spelare eller överlag, men dom gör vad dom kan med det dom har. Jag välkomnar det initiativet och är glad för att man faktiskt kan få bild på skärmen med ett Nvidia kort även utan deras drivrutins blob.

Har själv haft Amd grafik kort dom senaste åren, har mest installerat och kört på, det är ju inbyggd i kärnan nuförtiden behöver inte göra annat än att installera valfri modern distrubition och allt fungerar. Nvidia är inte lika lätt, Men distributioner som inkluderar Nvidia's drivare och låter en enkelt installera den finns och det fungerar oftast Ok det med för slutanvändare. Solus os, riktigt bra, Även Pop_os och _Ubuntu från 1904 låter en enkelt installera Nvidia drivare.. Så även Manjaro tror jag? Arch är väl inga problem där heller, det är några kommandon och lägga till en rad i en textfil och starta om.

Absolut. Kanske tog i lite väl mycket när jag sa skit. Men i jämförelse är dom inte jätte bra i alla fall inte om man vill maximera prestandan ur korten och jag hoppas att dom någon gång lyckas få upp prestandan på Nouveau och/eller att Nvidia öppnar upp koden. Men... det lär nog aldrig hända... Men man kan ju hoppas i alla fall.

Av Funlo

Tyvärr är det ju så både intels och AMDs drivrutiner har bra open source alternativ i Linux nuförtiden. Vad jag förstått det som har det inte alltid varit så från AMDs sida heller? Medans Nvidias open source alternativ är skit. Nu har jag personligen inte haft några problem med Nvidias drivrutiner i Linux men vet att det kan vara ett helvete ibland. Speciellt om man just som hon säger vill köra med optimus. Så Intel grafiken jobbar för lätta laster och Nvidia grafiken jobbar för tyngre laster.

Bumblebee funkar ju sådär vad jag förstått det som.

Av Funlo

Själv har jag bytt ut min Windows-tangent mot en S-tangent istället. S står då för "Super key" som den kallas i Linux.

Av Funlo

Lite intressant att man väljer att ha en 500W modell och en 550W modell.

Av Funlo

Asså perfekt monitor om man flyttar runt datorn mycket. Åker på LAN osv. Men priset kommer nog inta vara billigt.

Av Funlo
Skrivet av emilakered:

Blir @DavidTheDoom i serien "David tycker"! Manus och regi, inte alls.

Oh en spin off på "Kennth gör saker". Interessant.

Av Funlo

Ser personligen mest fram emot Ryzen 3000. Hypen är nog lite för stor just nu. Så hoppas verkligen AMD leverar. Det snackas om klockfrekvenser hit och klockfrekvenser dit. Jag skiter fullständigt i vilken klockfrekvens cpuerna har bara dom presterar.

Självklart har klockfrekvenserna stor betydelse där men om AMD skulle slå intel men att deras cpu bara var klockad på säg 4GHz så spelar det ingen roil. Klockfrekvens är bara en siffra.

Av Funlo

Ingen är nog förvånad över detta. Nvidia kan inte ta vilka priser dom vill om dom vill sälja grafikkort till massorna. Gick från ett 970 till ett 1070 några månader innan 2000-serien kom och är inte missnöjd övert huvudtaget. Skulle vänta till denna generationen. Glad att man inte gjorde det. Hoppas intel kan röra om lite i grafikkorts grytan när dom lanserar grafikkort. Eller att AMD kan komma och röra om. Men tyvärr har jag svårt att se AMD göra det.

Av Funlo

Tack till dig @Corsair Johan. Fick den idag.

Av Funlo

Asså det här med att spela spel via molnet usch säger jag. Nej jag gillar att spela på min fysiska hårdvara och kunna äga mina spel själv. Hatar allt vad DRM innebär och köper spel så långt det går via GOG.

Av Funlo
Skrivet av perost:

Det finns en del DDR4-4600 CL19 om man kollar vad som finns på prisjakt i alla fall, det motsvarar ungefär DDR4-3000 CL12 i latens för att sätta det i något slags perspektiv. Men såna minnen är ju inte direkt billiga...

Nej det är det jag menar. Den procentuella vinsten där är nog inte värt pengarna. Men det är fortfarande bra att sträva framåt. Om ännu snabbare minnen skulle bli normen för 3000 serien kanske priserna sjunker. Eller ja man kan ju drömma i alla fall

Av Funlo

Låter intressant, men finns det minnen som kan utnyttja detta under launch? Då menar jag inte minnen som är extremt klockade men latenserna är skyhöga. Visst går man upp i hastighet på minnena så går latenserna upp också. Så en balans mellan latenser och klockfrekvens måste finnas så man faktiskt får ut en rimlig prestanda boost och inte bara några enstaka procent för flera tusenlappar extra.

Av Funlo

Nytt handledsstöd till Corsair K65 RGB RAPIDFIRE. Hittar inget på corsairs hemsida.

Råkade knäcka plast fästena på handledsstöldet till mitt Corsair K65 RGB RAPIDFIRE. Kollade på hemsidan efter nytt men fanns inget till just K65. Kan det vara så att någon av dom som finns passar ändå?