Inlägg

Inlägg som Funlo har skrivit i forumet
Av Funlo

Vad gör en privat person som kräver 10 Gb? Enda jag kommer och tänka på är ju nedladdning. Har tjänster som Steam, Uplay, Origin, Battle.net, GOG m.fl. stöd för att ladda ner i dom hastigheterna mån tro? Men utöver det har jag svårt att se behovet av 10Gb personligen med det kanske bara är jag.

Av Funlo

Vad är min dator värd idag?

Tjena det är så att jag ev. behöver sälja av datorn inom en snar framtid och tänkte höra vad min dator kan vara värd.

Datorn består av följande delar:

Chassi: Phanteks EVOLV ITX
Moderkort: ASrock Fatal1ty AB350 Gaming-ITX/ac
RAM: G.Skill Trident Z RGB Series 16GB (2x8GB) / 3200MHz / DDR4 / CL16 / F4-3200C16D-16GTZR
CPU: AMD Ryzen 5 1600
CPU-kylare: Wraith Prism
GPU: Asus GeForce GTX 1070 Strix Gaming OC
SSD 1: Samsung 860 EVO 500GB (m.2)
SSD 2: Samsung 860 EVO 500GB (vanlig 2,5 tum)
PSU: EVGA G2 750W

Även satt in en extra fläkt bak och 2 RGB slingor.

Av Funlo

Kör AMD nästan alla dagar i veckan i detta läget. Rekommenderar nästan alla jag känner att köpa en Ryzen om det ska bygga ny dator. Intels priser just nu är helt enkelt inte värt det. Visst spel prestandan är lite bättre på intel men det är inte så stor skillnad att man börjar gråta som när FX processorerna var AMDs bästa.

Själv har jag kört en 1600 nu sen i januari och är mer än nöjd. Enda negativa var väl att den var väldigt tråkig att överklocka. Men rent prestanda mässigt är jag riktigt nöjd.

Sen åh inte tala om vad billigt man kan bygga en budget speldator för med en Ryzen APU om man inte är så kräsen. Väldigt trevligt för folk som vill flytta över till PC men kan inte lägga allt för mycket pengar. Bara köpa valfri APU som man har råd med och sedan i framtiden slänga in ett bättre grafikkort.

Av Funlo

2600 kostar just nu bara en hundra lapp extra så personligen skulle jag köra på den istället.

Av Funlo

Asså jag älskar 21:9. Fick chansen att testa en sådan skärm under hela dreamhack i sommras och det blev min sagt lite jobbigt att gå tillbaka när jag kom hem.

Blir lätt en sådan skärm vid mitt nästa skärm köp. Även spel som inte hade stöd för 21:9 som t.ex. overwatch känndes även trevligt att spela på den och svarta kanter stör inte så mycket som man kan tro.

Av Funlo

Jag hoppas att detta kan bli ett bra spel. Men jag kommer inte bli förvånnad om det faller platt som en pankaka heller. Men men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge... eller?

Av Funlo

Minns att styv farsan hade denna musen till sin dator under många år. Jag var väl runt 10 år när vi hade denna. Men den ligger fortfarande kvar i minnet. Så många timmar vi nöttade Delta Force med denna. Måste nog köpa en sån när dom släpps även om jag är 100% nöjd med min nuvarande. Hoppas det kommer en trådlös variant senare. Så kanske man köper en sådan till laptopen istället.

Av Funlo

RIP luftkylning.

Av Funlo
Skrivet av Wr3th:

@Funlo: Ska ta hjälp av inet då jag själv inte vill ge mig på att bygga en pc själv, deras priser på 1080 är ju tyvärr inte i samma klass, därav jag tänkte att jag likaväl kunde köra på ett 2080

Fortfarande lite met än 2k skillnad.
https://www.inet.se/produkt/5403282/msi-geforce-gtx-1080-ti-a...

Känner du personligen att det extra som ett RTX 2080 ger i jämförelse med ett GTX 1080ti är värt det, så kör på. Personligen hade jag inte köpt ett RTX kort.

Av Funlo

om ca 3k extra motiverar ett köp av ett rtx 2080 vet jag inte. Finns ett 1080ti på dustin för 7599kr. https://www.dustinhome.se/product/5011081890/geforce-gtx-1080...

Av Funlo

Ni borde köpa lite läsk från Soda Nation dom har ett väldigt stort utbud på utländsk läsk

Av Funlo

Oh. Detta gillas skarpt PS1 var min första konsol jag ägde. Har faktiskt kvar den än idag. Dock är spelen borta. Ända som är lite synd är väl att den säljs med handkontrollerna utan analog styrspak.

Är väl också en annan typ av anslutning så man inte kan koppla in sin gamla PS1 kontroll heller. Hoppas det går att lösa på något vis. Kanske är så att Sony är lite giriga och kommer sälja handkontroller med analoga styrspakar separat?

Av Funlo

Ny dator för WOW

Tjena har en polare som vill börja lira wow igen. Då jag har noll koll på wow i sig hur krävande det är osv. Men skulle en 2200g tillsammans med 8 eller 16GB ram räcka för wow? Behövs 16GB eller räcker 8? Så kör man på detta i alla fall till en början så kan man ploppa i bättre grafikkort osv senare.

Av Funlo

Kör hallon bor mitt ute i ingenstanns och det funkar fint även om inte 4G funkar här så är det ändå väldigt snabb 3G. Runt 10Mbit ner så jag är nöjd ändå. Ibland har det dött helt ett par timmar men dom gångerna går att räkna på 5 fingrar. Delar då även internet till datorn och spelar på det och det funkar mycket bra. Önskar bara dom hade abonemang med mer surf än bara 100GB. Men men inte många som behöver det kan jag tänka mig.

Av Funlo

Ser ut att kunna bli en billigare alternativ till DAN Cases A4-SFX.

Av Funlo

C: = 500GB SSD för OS, Program och spel
D: = 500GB SSD för spel
E: = 1TB HDD för Filmer, serier, anime, spel och annat krimskrams.

Tror inte jag har någon porr men kan ev. ligga något gömt någonstanns.

Av Funlo

Min burk står på mitt skrivbord och lyser så fint. Man kan säga att jag föll väldigt snabbt in i RGB träsket när jag uppgraderade datorn. Först nytt grafikkort som hade stöd för RGB. Sedan tyckte jag det blev lite mesigt med bara ett grafikkort som lös så införskaffade jag mig lite led strips.

Sen när mitt moderkort paja så köptes helt ny platform. Blev då även RGB ram. Prisskillnaden var så liten så jag tänkte äsch "go all or go home". Senaste tillskottet blev en wraith prism som jag köpte här på marknaden och den presterar grymt på min ryzen 1600.

Men nu är jag faktiskt nöjd. Mer än så här och det blir för mycket enligt mig. Behövde faktiskt köpa en nya fläkt bak till i chassit då min gamla började raffla för inte så länge sen och då valde jag att gå på en simpel svart fläkt.

Sitter faktiskt och kollar in i min dator rätt mycket. Speciellt när man sitter framför datorn och tänker.

Av Funlo
Skrivet av T-Fork:

Efter senaste bios-versionen och DRAM calc så funkar inte ens safe värden. Min itx bräda är rejält kinkig, slappa timings @2933 är det som funkar.

Skickades från m.sweclockers.com

Så det är inte bara jag som har problem med att detta moderkortet är kinkigt. Jag får dock visserligen upp mina ram i 3200 MHz och kan även dra ner timingsen till CL15 från CL16. Men jag har ju andra ram minnnen än vad du har. Sedan får jag upp min R5 1600 i 3,9Ghz. Men har ett skumt problem som händer lite när det känner för det och det är att ibland så slutar datorn och boota. Det spelar ingen roll om jag har OC eller ej. Det man får göra då är att reseta bios och sedan funkar allt igen. Väldigt störande problem.

Av Funlo
Skrivet av tvelander:

Detta är refresh dom brukar stödas av dom gamla moderkort.

Z170,Z270 etc
Z97,Z87
Z77
Z67

etc

Fast refresh har det ju inprincip varit enda sedan kaby lake. Bara det att med coffee lake och nu whiskey lake klistar de på fler kärnor det är ju fortfarande socket 1151. Jag kan visserligen förstå att det krävs annan typ av strömförsörjning om man utökar kärn antalet. Men kan dom inte döpa om socketen då typ 1151-2 eller något. Så som de gjorde med socket 2011. Där döptes efterföljaren till 2011-3.

Av Funlo

Intel kanske äntligen fattar att vi inte vi som konsumenter inte alltid vill köpa nya moderkort för varje cpu generation.