Inlägg

Inlägg som Ekorrism har skrivit i forumet
Av Ekorrism

Kabel all the way. Har fortfarande inte hittat trödlösa hörlurar som kan mäta sig mot Kabel. Sennheiser HD660s ger mer än allt man önskar och mer därtill!

Av Ekorrism

Ultrawide för min del, just lättare att jobba på samt gaming fungerar perfekt även det.

Men för ren esport, skulle jag nog inte gå över 25tum på 240hz. För stor yta = tappar mycket av fokus på den viktiga informationen.

har 34tum UHD idag, perfekt för jobb och gaming i den skara jag spelar idag, men troligen blir det en 1080p skärm för enbart gaming framöver.

Av Ekorrism

Jag är helt obrydd om det är FG eller FSR men att man kan, med även äldre hårdvara spela spel i 60+ FPS, är för mig sjukt värt för många människor. Alla kan inte köpa ett kort för 15k+++.. många köper knappt datorer för det priset.

Även om SweClockers är en nischad marknad av människor som köper dessa produkter finns massor av människor som nöjjer sig med kort för 5-6k. Om ibland inte mindre. Eller köper förra gen på Trader/blocket etc.

Så kan man öka åldern på hårdvara, så sparar många pengar och kan njuta av sina favoritspel utan att lägga en förmögenhet på hårdvara.

Av Ekorrism

Detta är helt beroende på HUR man placerar saker. Har man skärmstöd man "skruvar" fast på bordet räcker 60cm djup, har du stående stativ skulle jag säga minst 80cm.

Av Ekorrism

Work from Home är det absolut bästa då man jobbar betydligt bättre än på kontor. På kontor springer man runt, pratar skit med alla och är typ 50% effektiv mot 95% hemma.
Sen att folk som inte jobbar på "kontor" känner sig kränkta dom inte har möjligheten, är förståeligt.

Men jag tycker att sköter man sitt jobb, gör det som krävs för att företaget ska må bra, du mår bra och inga problem uppkommer. så finns det verkligen inga problem med att jobba hemma.

Jag känner mig aldrig ensam, trött, osocial eller något annat.

MEN sen är alla människor olika, vissa behöver ha folk runt sig, andra inte. Vissa mår bra med människor runt sig, andra mår inte alls bra av det. Vissa jobbar bättre på kontoret, vissa jobbar bättre hemma.

Man får diskutera med sin chef, lösa efter det. Så är alla glada.

Av Ekorrism

Skiter personligen i ryktena kring uppföljaren, bara det kommer en!
Jag har njutit så många timmar med min Switch att det behövs en ny, med mer hårdvara så alla spel iaf klarar 60FPS med bättre grafik på spel som Zelda, Mario etc. Samt mer Luigi!

Spelkonsoll har man bara för dessa no-life spel som bara är humoristiska utan att behöva använda hjärnan. Det gör man på PC

Av Ekorrism

Razer har slagit huvudet någonstans.. VARFÖR gör dem inte saker man vill ha och har råd med och inte dessa lyxprodukter som inte är bättre än något från Ikea..

Razer har bra kvalitet på sina saker redan så detta känns bara som " kolla gamers vad vi kan göra med era plånböcket. " .

Av Ekorrism
Skrivet av Ryzer:

Varför testas spelen fortfarande i 720 och 1080p. Blir så ledsen när jag läser tester nu för tiden.

Ingen skulle köpa en processor för närmare 8k och spela i 720p. Realistiska tester tack även om det är pga GPU.

Köper man en CPU för 8 tusen så letar man FPS i toppskicket, 1440p/ 4k och inte i budgetsegmentet.

För att man vill kräma på så mycket som möjligt där inte GPU är den som flaskar som den gör i typ 4K.

Här gäller det kolla hur mycket man kan få ut med topp kortet och processor i låga upplösningar.
I 4K är det knappt ingen skillnad på CPU till CPU utan mer krävande av GPU.

Av Ekorrism
Skrivet av Bader:

Vad skönt det blir med massövervakning när alla cyklister kommer få böter automatiskt när de cyklar rätt ut över övergånsställen när det kommer bilar. Varje bilist får böter för missad blinkers, varje gång någon stannar vid gul zon en sekund etc. Nu tror jag inte det kommer bli såhär, men det är alldeles för många som bryter mot trafikregler _hela_ tiden, samtidigt som det är så många som slriber om "rent mjöl" för att det ska gå ihop för mig. Är det skillnad på vårt mjöl och erat mjöl? Dela streamingkonton ska vi inte ens snacka om... Eller att inte deklarera bonus på privata kreditkortet man fått för resor som är betalda av arbetsgivaren.

Detta är precis det beteendet som jag pratar om. Tar personligt på allt, som inte gäller en.
Att man pratar om andra, hela tiden alla andra. Vilka andra? jag bryr mig om mig, och att jag gör det jag ska. Gör jag fel, får jag ta konsekvenser. Väldigt basic. Om någon vill kolla upp vad jag kollat på sure, men dom kommer nog inte skratta lika mycket som jag åt min google-historik.

Sen att dela konton, varför skulle jag dela konton? OM någon vill ha så får väll dom göra precis som jag, betala för det? Det är verkligen så enkelt och normalt det kan bli. Företagen måste också få in pengar för att göra arbetet samt betala för allt material dem har på sina tjänster.

Om skatteverket kommer på du inte deklarerar vissa saker som är skattepliktiga, så får du skylla dig själv. Också väldigt enkelt att räkna ut.

Trafikregler är där av en orsak, att det inte skall bli mer olyckor än det redan är. Kör folk efter regler, är risken liten att någon skadar sig. Men såklart kan olyckor inträffa ändå även om man följer regler, men det är mindre chans.

Av Ekorrism

Generation snöflingor är i farten igen.

Om man får en add för att den är riktad för ni kollat på sexleksaker eller andra saker är det väll inget fel, ni gillar ju såna saker helt enkelt. Samma med folk som kollar på teknik, får reklam för teknik för ni gillar det.

Att man orka bli kränkt av allt idag, det är skrämmande hur illa folk tar vid av allt..

Och när det kommer till polis och brott.. Sluta göra dumma saker så slipper dom kolla er..
Att man gör olagliga saker som bryter mot regler bör inte vara okej varken på internet eller verkligheten. Så enkelt är det.
Jag känner sköter jag mitt på ett lagligt sätt , så finns inget oroa mig för. Detta kommer bara straffa folk med massa fuffens för sig.

Av Ekorrism

Nog bland den fulaste design jag sett på dator... Dock har jag inte sett andra som ser ut som en sko.. Som ser helt galen ut.. hur ska man ens kunna jogga i dessa?
Vad är sulan gjord av?
Vilken dämpning har dem? Är dem för bredfotade?
Finns dem kanske i Barefoot? -_-

Njae, jag skulle lägga 55k på en EGEN dator, med vanligt chassi men få ut så mycket mer för 55k -_-

Av Ekorrism
Skrivet av Donnerstal:

100 FPS i CSGO var bedrövligt eftersom den var så ostabil.

Jag kände inte av skillnad på 100-300 när jag körde testslingor av spelet, serverar dock, är riktigt sunkiga i CSGO. Det som är mitt största problem

Av Ekorrism
Skrivet av Jocke83:

Svar: Ja 300 ->400 gjorde skillnad, 400+ var däremot ingen större skillnad.

Men t.ex 200->400 var en stor skillnad
100 -> 400 var som 2 olika spel

Jag kan inte förstå vad, jag ser ingen skillnad eller känner skillnad på 100-300fps. Varken i hur spelet aggerar, andras spelare rör sig, hur vapen rekyl gör skillnad för hur jag hanterar den etc. Har samma delay i både 100 som 300fps (nu pratar jag CSGO). Har inte brytt mig om CS2 då jag inte kommer gå tillbaka till CS i närmaste tiden, om ens alls.

Om du nu säger det är som två olika spel, snälla förtydliga för mig, som inte alls ser skillnaden i FPS vägen.

Av Ekorrism
Skrivet av Joppis:

Hur kan 4080 och 4090 vara så långt ner i tabellen i Farcry 6 1080p?

För FC6 är optimerat som skräp. Så enkelt är det :/

Av Ekorrism

Trevlig prestanda för kronan i dessa kort helt klart! Tråkiga med RT som många spel börjar erbjuda.
Dock faller ändå smaken för mig för Nvidia oavsett dessa kort och pris.

men för priset av 6900kr~ är detta extremt bra prestanda per kr. Så grattis AMD för en sjukt bra prissättning på kort!

Av Ekorrism
Skrivet av Starric:

Verkligen! Tycker inte det ser så bra ut för att motivera hur tungdrivet det är. Nu är ju förvisso Cyberpunk med sina egna brister, men det är ju rätt komiskt när man ser såna här jämförelser:
https://youtu.be/bBrBu7BxaAg?si=V6g29Mo_QI2LvE9-

Jag säger inte att spel måste ha top notch grafik, men då ska de heller inte kräva ett monster till dator

Denna säger ändå rätt mycket hur Starfield är rätt kasst optimerat.. Cyberpunk är nog tungdrivet men fungerar ändå, enligt mig rätt bra på 1080ti.. (3440x1440p) runt 60FPS med typ medium / High på settings. Dock fungerar det felfritt på 1080p och FSR.
Starfield fungerar inte bra oavsett 1080p eller FSR eller något.

Känns som de behöver se över detta spel rejält och patcha upp spelet med prestandaökningar samt massa kraschfixar.

Av Ekorrism

Ganska intressant att ändå 1080ti klarar sig så pass bra efter alla. (speciellt i 1080p).

Av Ekorrism

YEAS!

Altså man kan aldrig få nog av Quake! MER MER MER!

Av Ekorrism
Skrivet av wargreymon:

Till alla "3080 prestanda till 3080 pris", om det nu kostar $599 och bli ~7800-8000:-, var är alla dessa 3080 till detta pris om jag får fråga? För senaste 2.5 åren har vad jag vet 3080 kostat 9-130000:- om man inte nappade på erbjudande vid släppet, när de ens fanns i lager dvs.

" 9-130000:- " jag tror du råkade lägga en 0a för mycket i slutet

Av Ekorrism

Jag personligen som är ute efter nytt kort känner ändå detta 4070 är mest intressant på marknaden.
Fråga är efter SweClockers och andra siter har sagt sitt hur jag ställer mig.

Går just nu mellan köpa ett av dessa eller beg 3080. Frame generation är det som lockar mest dock!