Inlägg

Inlägg som Ekorrism har skrivit i forumet
Av Ekorrism
Skrivet av D.:

Har inte direkt behövt fundera på sådant, har inga egna barn och inte heller närmare kontakt med någon annans särskilt frekvent.
Men man får istället utgå ifrån sig själv och de barn man ändå genom åren haft att göra med, samt vad som var/är värdefullt.
Beror ju såklart på barnens ålder och var/hur man bor, samt årstid m m.

Att vara ute och vara aktiv skadar inte, med vanligtvis alltmer passivt innesittande i övrigt.
Aktiviteterna bör vara "kul" i någon mån, men helst även att barnet lär sig något och får erfarenheter.
Prova på något nytt och låt barnet vara aktivt deltagande, dvs inte bara någon som följer med utan ska känna att de har en aktiv roll. Gärna något där de handgripligen el fysiskt gör något, alltså inte bara titta el klicka/trycka på skärm/knappar. Att även få in moment av utforskande, samlande/tävling el specifika mål att nå är också bra.

Själv minns man bl a när man var ute i skogen/naturen i olika former. Det kunde handla om att t ex grilla korv/liknande vid en brasa (där man hanterade ved, täljde pinnar osv), fiska/pimpla, orientera (Naturpasset), plocka bär/svamp, åka skidor/pulka/kälke, gå upp på olika kullar/berg, åka båt, bada, spela fotboll/badminton/annat, kasta frisbee, gå runt på stan och noga studera specifika saker (djur, bilmärken, byggnader osv), göra något på gården/i trädgården.

Men såklart även inomhusaktiviteter som sällskapsspel, Lego-byggande, pysslande/snickrande/handarbete.

Aktiviteterna ska dock inte resultera i nedskräpning, skador på natur eller annat. Gäller att respektera och värna om jordens/era egna/andras resurser och lära barnen att göra det.

Att t ex vara till en annan del av samhället där ni inte varit el en närliggande ort kan vara ett litet äventyr. Kortare resor el t ex camping kan ju också vara (lite senare). Behöver inte alltid åka utomlands eller till det stora välkända resmålet, kan ofta räcka med något mindre el mer ovanligt ställe.

Tycker själv att jag hade en rätt händelserik barndom, föräldrarna försökte med knappa medel göra många olika saker.
T ex blev det inte ofta restaurangbesök vid resor, istället köptes det med mat från någon vanlig matbutik som byggdes ihop till måltid (lite köttbullar, bröd, ost, korv, mjölk osv). Även när det gällde prylar, utrustning och kläder m m hade man aldrig några värsting-/märkesprylar eller överflöd. Blev inte sällan boende i tält/enkla stugor när många andra bodde i husvagnar.
Jämförde man med en del som var väldigt bortskämda kändes det fattigt, men vi hade ändå så vi klarade oss och det gick bra.

Dagens barnfamiljer har det över lag ofta hyfsat bra ställt, med undantag av de med ena el båda föräldrarna arbetslösa/sjukskrivna/inlåsta/på bidrag. Finns ju såklart undantag med ensamstående låginkomsttagare.
Men så länge det inte ingår någon form av missbruk eller överdriven lyxkonsumtion/statusjakt, ska det inte gå någon nöd på de flesta barnfamiljer idag (frånsett vad gäller tiden/orken).

Därmed inte sagt att aktiviteter måste kosta för att vara bra, går att göra mycket på en mer begränsad budget. I många kommuner finns det även möjligheter att låna/hyra utrustning gratis/billigt.

kan bara hålla med dig ! *fast jag har barn

Av Ekorrism

Softbank vill inte ha ARM, och lägger på börsen. Nvidia köper aktier på börsen och vinner ARM på det sättet. win win!

Tror ingenstans de inte blir bättre nu då Softbank som har ARM inte vill ha det och Nvidia vill ha det.

Av Ekorrism
Skrivet av Gandir:

Där är det en sak folk missuppfattar i det grövsta, en TOS kan aldrig gå över din lagstadgade rätt att använda din produkt. En TOS kan heller inte stoppa dig från att utveckla tjänster som företag, i detta fallet i alla fall i EU så är en TOS inget dokument som styr och ställer. Utan om lagen säger att du har en rätt står den alltid över en TOS.

Sedan är det inte upp till Crytek att skriva en TOS som är övergripande utöver vad som gäller för dig som kund, och det är ett avtal och inte en lag. I Sverige och många EU länder är det flesta TOS inte ens giltiga i en punkt, då du oftast innan köp inte blir informerad om att en produkt innehar ett avtal.

För att ett avtal skall vara giltigt måste säljaren av produkten tydligt på peka att denna produkten omfattas av ett avtal, och avtalet skall sedan på något sätt skrivas under och kunna knytas till dig som person. Lånar jag ett spel av en kompis till ex så är jag inte skyldig att följa ett avtal som står i en TOS heller då jag inte är en aktiv part i avtalet.

Det är bara den person som accepterar ett avtal och på något sätt skriver under att du ingår ett avtal som kan anses vara skyldig att fullfölja det avtalet.

Ett avtal kan heller helt sonika inte ta bort min rättigheter att utföra saker som lagen ger mig rätt att utföra. Samt att ett avtals villkor inte heller kan gälla något som inte gäller produkten som sådan. Att själv utveckla och skapa verk är inte en rätt som en TOS kan ta bort från en person. Då vi alla har rätten att skapa och tillverkar våra egna produkter för försäljning.

I detta fallet gör heller inte utvecklaren någon form av intrång i företagets intellektuella ägande, då alla kod och alla resurser som används i projektet är egen utvecklade och inte något som Crytek på något sätt har skapat eller har någon som helst copyright eller ägnade rätt på.

Tänk om det var så lätt som du skriver, då hade inte det varit ett problem med modifierade filer. Blizzard gjorde samma sak med WoW och agumented reality i spelet. dvs tog bort möjligheten att modda in så man kan rita i spelet även om det inte förstörde något.

Detta blir på samma sätt skyddad på samma sätt som spel under NDA och bryter du mot de som sägs i avtale så är det på dig.
. De kan sätta in att spel inte får modifieras, får modifieras med OK av utvecklare eller tillåta moddning om alla kan ta del av detta kostnadsfritt.

Lagen har inget att säga till om, så länge du har ett avtal. På samma sätt:
Jag köper ett hus, jag skriver kontrakt med en hantverkare, hantverkaren fullföljer inte avtalet genom att bygga ett extra rum du inte skulle ha. Detta är inte OK även om det inte är olagligt. Men blir något du kan dömmas för, eftersom du inte följer de skrivna avtalet. Då får du göra om detta, ta bort detta rum utan att ta betalt.

Så avtal är avtal, hur du än verkar tycka att dem inte är "lagliga".

Av Ekorrism
Skrivet av CymbalCrasher:

Tack. Står inte att det är förbjudet att ta betalt, men står att de kan ta bort vad de vill. Jag hade jag kollat upp om det var tillåtet att ta betalt för moddar om jag skulle sälja en mod.

ja altså hela delen med ToS är ganska luddigt. Tyvärr, är inte alltid ToS så klarskrivna man önskar.. De är ganska kryptiska :/

Av Ekorrism
Skrivet av CymbalCrasher:

Moddare ska kunna ta betalt, ja, men om utvecklaren inte gillar det så borde det göras klart i ToS. Vad står det där?

6. User Generated Content ("UGC")
User generated content ("UGC") may be provided by you or third parties, including other users of CRYTEK Services. CRYTEK does not pre-screen all UGC and does not endorse, approve or prescreen any UGC that you and other users may contribute to CRYTEK Services. You bear the entire risk of the completeness, accuracy or usefulness of UGC found on CRYTEK Services.

CRYTEK reserves the right to remove UGC that is objectionable to us for any reason. The decision to remove UGC is in CRYTEK's sole and final discretion. To the maximum extent permitted by applicable law, CRYTEK does not assume any responsibility or liability for UGC that is generated by third parties or for any failure to or delay in removing such UGC. You are solely responsible for your UGC and may be held liable for UGC that you post.

jag tror detta ger svar på din fråga i detta fall

Av Ekorrism

Jag tycker detta verkligen är en gråzon.

Crytek vill moddaren gör sin mod GRATIS FÖR ALLA. Moddaren vill ha betalt för sina MODS för att tjäna pengar på ett annat företags produkt.

På detta kan jag säga: 1: Sätt MOD gratis för nedladdning, 2: Lägg in alternativ att "hjälp MODDARE fortsätta sin utveckling genom att donera här". Då blir det fritt val, personen kommer få in pengar av folk som tycker denna gör bra jobb. båda är win win.

Men samtidigt ska ett företag inte gå in och stoppa 3e part att ändra spelet som denna köpt, och delar med sig för vinst av det denna skapar..

Ja jävla gråzon detta. Men jag tycker inte man ska slå Crytek på benen för det, är faktiskt rätt logiskt i vad dom säger. Kan jag känna. Men lider ändå med person som faktiskt utvecklar nått bra och kan få betalt för det att sitta hemma och fortsätta sitt jobb.

Hade jag varit Crytek, och insett att fan, många älskar denna MODDARE så hade jag anlitat denna på företaget att skapa MODS som typ DLC för företaget som kan dra in pengar på det ^^

Av Ekorrism
Skrivet av Jafka:

Jag köpte min gamingstol från kinnarps för 16 300kr år 2012, det skakar fortfarande i kroppen när jag tänker på det priset.

såå 150kr / månaden för nått du använder troligen dagligen. 5kr dagen altså!
Jag hade lätt sagt det är ett bra pris då du använder den ännu

Av Ekorrism

Altså sjukt bra upplösning för redigering! Hade lätt kunnat tänka mig en sådan för Photoshop / Lightroom!

Av Ekorrism

RGB i regnbågens färger är för mig NOGO. Har vitt+rött ljus enbart för det är lugnt ljus för mig. Dock bara för jag gillar se nått under bordet

Av Ekorrism
Av Ekorrism
Skrivet av ngorongoro:

https://i.imgur.com/mE7HYdm.png
Gillar lite mer diskreta bakgrunder till min telefon.
https://i.imgur.com/rJpZRxQ.png

riktigt snyggt IMO!

Av Ekorrism
Skrivet av UndaC:

Här har vi anledningen till varför branschens giganter vänder sig till SweClockers när de behöver hjälp!
5/7 perfect score

bara lägga ner tävlingen nu... ingen kan slå det!

Av Ekorrism
Skrivet av fiskmasen_99:

WINNER!

Men till topic!
Denna gång måste jag vara med känner jag!

Av Ekorrism

Angående temps så ligger de följande:
Guru3D's på runt 76C i Prime.
Wccftech: 70~C (gaming load)

Så jag skulle säga AIO för kylning som det ser ut. och Temps runt 70-80C beroende på kylare och självklart förhållande i rumtemp etc. Luftkylare kommer prestera sämmre så misstänker kanske 85-90C som imo är helt ofarligt.

Men man blir glad att se detta! en 12600k kommer de nog bli för min del! Perfekt prestanda för spel, för ett helt OK pris tbh.
12900k hade varit nice men känner verkligen inte för att slänga ut 7k på prolle. Lägger hellre 3500kr extra på GPU i dessa fall. Vem spelar på 720P idag -_- 1440P skulle jag säga är normalt och där känns det som GPU spelar mer roll än CPU just nu.

Av Ekorrism
Skrivet av Ant3:

Bara jag som fastnade mer för displayen i track-paden?

Jag köpte en zenbook bara för det! guldgruva för Photoshop enligt mig

Av Ekorrism

Såå först var det Puma gaming shoes:
https://au.puma.com/active-gaming-footwear-306663-01.html

och nu Razer gaming finger-pads!

Grattis världen!

Av Ekorrism

Underbart! mina NAOS 7000 för laptop och stationära behöver snart bytas! Bästa designen på en mus IMO!

Av Ekorrism

Helt klart ett respekterat pris mot en respekterad man! Alla må inte gilla Nvidia för deras affärsideer och hanteringar av saker. Men Jensen har verkligen slitit hela livet för att göra det han gör idag.. Önskar verkligen man som person haft samma driv i att VÅGA starta upp något och slita så förbannat hårt han gjort!

Stort grattis kan man bara säga!

Av Ekorrism

Vitt ljus med lite rött för att matcha in på resten av komponenter. Dock undangömd dator mer för belysning vid fötterna

Av Ekorrism

Om 10år, 15kw PSU. CPU: 4000w, GPU: 8000w, Minnen: 1200w. Lets go friends!