Inlägg

Inlägg som Forsgren har skrivit i forumet
Av Forsgren
Skrivet av Vliro:

Vad menar du? Jag är själv en utvecklare. Kanske lite i låga hållet förvisso men får jobba upp mig.

Utan att veta tror jag hans poäng var att du mest troligt inte är projektledare. Tråden är inte bara till för att skriva ut lönen utan faktiskt yrke, erfarenhet osv så att man hjälper varandra.

Nu när jag ändå kommenterar kan jag väl skriva här i tråden för första gången.

Yrke: Systemutvecklare
Erfarenhet: 2 år
Lön: 40k (hade 32k innan sommaren som jag inte var nöjd med så jag sa att jag funderar på att byta jobb och ökade då till 40k hos samma arbetsgivare).

För tillfället är jag nöjd bara jag slutar läsa denna tråd.

Av Forsgren
Skrivet av Cyberz:

Hur kan svenska priser blivit så här jävla höga?
999$ kosta den sist med då var svenska priset 11999kr nu 15k

nä?

Jag uppdaterade just mitt svar! Jag hade varit inne flera gånger på sidan men ej sett iPhone 14. Jag var inne typ en sekund innan jag såg ditt svar så därför blev jag lite förvirrad!

Av Forsgren
Skrivet av Cyberz:

apple.se

fan vad sne jag är..

Aha, du kikar på 13 pro? Tänkte inte så långt för det bör ju bli samma.

Edit: Nä, nu dök det upp. Jag har kikat flera gånger men endast sett 13.

Av Forsgren
Skrivet av Cyberz:

de har samma pris och svenska priset är 15 tusen ?
Va fan är det här.. helvete

Får man se de svenska priserna någonstans?

Av Forsgren
Skrivet av bobbish:

Har 1.64% eller liknande tror jag, tecknades i april 2019 tror jag det var. Har bundit den där sedan ett år tillbaka, var nog good call visade det sig..

Får jag fråga er andra hur ni lyckats få ganska avsevärt lägre än mig?
Det GICK inte för mig att ens hitta fiktiva erbjudanden om lägre ränta än vad jag fick hos SBAB nämligen. Beror det på belåningsgrad/värde på bostad/ort eller vad?

Jag och sambon köpte hus december 2020 för första gången så det var ju lite som att kliva in i en ny värld. Så vi visste inte vad vi kunde förvänta oss med bankmötet (Swedbank) när vi skulle fastställa räntorna.

Hon la fram att vi kunde få mellan 1.12 - 1.18 beroende på längd. Vi valde 1.14 på tre år. Vi gjorde inget speciellt eller sa inget speciellt och kom inte med krav eller andra bankers erbjudanden. Vi gick ut därifrån och undrade vad som hände och vad haken var att det kändes som att vi fick så lågt - vi vet ej.

Som referens var lånet på 2,2 miljoner med 85% belåningsgrad.

Av Forsgren
Skrivet av Johanna1:

Som sagt, hur skulle jag vägrat ta emot detta? Rånat WH:s kassa?

Gissningsvis vägrat ta emot det bara för att sedan gå din väg och kontakta ARN om de inte är medhjälpliga.

Av Forsgren
Skrivet av napahlm:

Alltså. Elpriserna just nu!
Det kostar ikväll runt 13kr för två timmar spelande. Är. Det. Värt. Det!?
((Räknat på 750w maxad dator och grovt avrundat) ni förstår vad jag menar!))

När du lägger upp det sådär så låter det helt klart som en väldigt billig hobby. Så jag skulle nog säga att det är värt det, ja!

Av Forsgren
Skrivet av oqvist:

Inget från staten räknas ju som reklam. Inte ens reklam för postkodslotteriet. Det är samhällsinformation.

Det är viktigt att samhället får veta att man kan vinna på grannyran! 😎

Av Forsgren
Skrivet av GooGeL:

Valfläsket som dimper ned genom inkastet, trots skylten "ingen reklam".

Det är för att det inte räknas till reklam - utan samhällsinformation.

Av Forsgren
Skrivet av Hulle:

Sorry, tänkte inte på det. TLDR: S och M vill båda göra exakt samma sak, dvs subventionera 75 % av kostnaden över 1 kr/kwh i SE4, oklart om de även menar SE3.

De vill INTE subventionera något i SE1 och 2.

/hulle.

Jag förstår klagomålen kring att hushåll i SE1 & SE2 fick samma bidrag som de i SE3 & SE4. Men jag förstår inte helt poängen här (missar kanske något).

Jag tänker att om det subventioneras på priset borde det väl bli jämnt om alla får samma deal, eller?

För det är ju klart billigare i norr vilket betyder att det kanske inte alltid når upp till över 1 kr/kWh men om det gör det så borde det väl gälla samma som i söder? Eller tänker man att eftersom det är så ofta billigare så får norr klara sig om det skulle gå upp till 5 kr/kWh (bara en exempelsiffra). Som sagt, jag kanske missar något som någon får fylla i!

Ja, jag bor i norr och som jag sa innan så var bidraget på 6000:- konstigt utformat eftersom det utgick från förbrukning.

Av Forsgren
Skrivet av S1im:

Märkligt att de flesta inlägg som pekar på orsaker till dagens obalanserade elsystem är borttagna i denna tråd! Kvarstår gör inlägg om att vi ska klara ett trasigt system med timprisavtal och andra nödlösningar. Inlägg om varningar för "rullande elavbrott" i SE3/4 är borta. Men vill moderator bara ha en diskussion om elavtal på U-lands nivå så är detta rätt tråd.

Jag gissar på att dessa inlägg innehöll mycket politiskt snack - vilket inte är tillåtet.

Av Forsgren
Skrivet av GuuFi:

Man chillar i 3 minuter, sen är sugröret som en slak *****, de kanske inte går sönder men funktionen faller bort helt.

Tar man med sig käk till t.ex. bilen eller om man nu skulle gå med maten ( säkert någon som gör ) så är sugrör väldigt bra att ha.

Jag käkar lunch 9/10 gånger medan jag kör.

Jag brukar dra upp sugröret så det aldrig rör läsken när jag inte använder det. Sugröret hålls fortfarande fast i locket.

Med det sagt så är det tråkigt att det är ens en nödvändighet att behöva göra så men ville bara flika in med ett tips som kanske hjälper någon lite iaf. 🙂

Av Forsgren
Skrivet av Json_81:

Det är ju verkligen en kompetens man kan råka behöva till vardags...

Jag vet inte ens vad ni pratar om så jag antar att det är mig han gnäller på. Jag antar också att jag har glömt att justera dessa på mina senaste bilar.

Av Forsgren
Skrivet av pine-orange:

Folk som blir antagna i urval 1 räknas inte in i urval 2, varför skulle de göra det... De är inte en del av urval 2.
https://www.uhr.se/om-uhr/kalender/2022-kalender/andra-urvale...

Fast man kan ju tacka nej i andra urvalet om man har svarat ja i första. Därav bör de väl vara högst delaktiga i andra urvalet?

Edit: Känns som att jag inte skrev ovan som jag menade men har ändå för mig att urval 2 är slutgiltiga och att man ej lägger ihop de båda.

Av Forsgren
Skrivet av Svantesson666:

Ah ok då mindes jag fel i alla fall då :/
Tack för svar

Jag och många andra (sök lite på Google) kör skurmedel i. Än så länge fungerar det super och ser inte ut att skapa problem. Bara använt det i 6 månader visserligen.

Tror det jag använder heter brava jet (skapat av någon annat märke som gör robotdammsugare). Klart man använder det på egen risk men det var så många som använt i flera år så jag körde på.

Edit: Använder S7.

Av Forsgren
Skrivet av Baxtex:

Bara i kameran och bankid.

Kan man man inte ge webbläsaren behörighet att använda kameran dessutom om det skulle behövas?

Jo, kameran går att använda i webbläsaren. Jag satt och utvecklade en PWA för ett par år sedan där vi behövde använda kameran - vilket gick fint.

Av Forsgren

Medveten - väldigt svårt att sia om och känns som att vi lätt kommer in på konspirationsteorier snabbt (om det inte finns någon som erkänt sig göra just detta)! Men det känns rimligt att en telefon kan bli långsammare av uppdateringar över tid eftersom operativsystemet kanske blir mer krävande.

Gissningsvis om man uppdaterar från exempelvis Android 9 till Android 10 (jag hittade bara på versionsnummer eftersom jag inte vet var de är just nu - men du förstår).

Av Forsgren
Skrivet av Joakimen:

Du har väl fortfarande samma firmware antar jag? Hastigheten är låst i den (så är det åtminstone i min m365). Du behöver fixa ny firmware.

Av Forsgren
Skrivet av FX9:

Fast om den kör varje natt/varje dag så behöver den inte bli klar utan alla rum blir ju dammsugna åtminstone en gång i veckan kan jag tycka.

Eller var den så dum att den alltid började på samma ställe varje gång och aldrig kom till vissa rum innan den behövde tillbaka ock ladda?

Vet faktiskt inte hur såna där sladdlösa fungerar därav mina frågor

Nu pratar du om robotdammsugare medan tråden handlar om trådlösa dammsugare (manuella). 🙂

Av Forsgren

Vi har en kyl och en frys + en alkoholkyl. Jag tror nog att det får vara vad som helst där inne i princip! Aldrig hört något annat. Matlådor är nog det vi har minst av i kylskåpet men tror att det är en väldigt liten del som har matlådor med sig.