Inlägg

Inlägg som Forsgren har skrivit i forumet
Av Forsgren
Skrivet av stgr:

Nånstans i textmassan står det att man ska ha värmepistol för att försluta dem. Alla förutom en bild visar snören.

Varför ska jag behöva betala nästan 3x mer i en svensk butik?

Det bevisade du ju att du faktiskt inte måste! Du har ju fått hem dina tepåsar - bara att använda!

Av Forsgren

Jag kör armar på båda mina skärmar av två anledningar.

Min jobbskärm på ~38” ryms inte tillsammans med min gamingskärm så jag drar jobbskärmen in mot väggen till vänster när jag inte använder den och gamingskärmen bakåt in mot väggen när jag inte använder den.

Den andra anledningen att jag började med arm på min gamingskärm när jag inte hade en jobbskärm är att jag sitter så nära skärmen när jag spelar så behöver utan under skärmen för tangentbordet - det blir inte bra med stativ.

Av Forsgren

Jag tycker egentligen ja men jag älskar julmust så samtidigt välkomnas det!

Av Forsgren
Skrivet av stgr:

Här får jag inte en komplett lista
<Uppladdad bildlänk>

Hm, märkligt! Går jag in där och sen på ”Köpt” så får jag upp allt.

Detta verkar vara mina första appar jag någonsin köpt! 😁 Som du ser är de daterade rätt långt bak i tiden!

Av Forsgren
Skrivet av stgr:

Fan vad Apple Store suger getpung.

När man väl har installerat ett program eller spel, så är det omöjligt att hitta den i Apple Store igen, för att ge omdöme (som t.ex. 1*) finns inte under mitt konto i listan, för där listas bara ett par appar.

I Android store kan man iaf hitta alla appar man har installerat på telefonen och komma direkt till appens sida för att t.ex. ge omdömen o.dyl.

Om jag går in App store så kan jag se alla appar jag någonsin köpt. Därifrån klickar jag bara på appen och kommer till sidan som du vill.

Klickar du på ikonen i hörnet och sedan köpt när du får fram den icke fullständiga listan?

Av Forsgren
Skrivet av dovienya:

Hur kan jag ha köplats 4 i femton sekunder för att sedan få köplats 3? Sannolikheten att ALLA på hela servern stannar i femton sekunder är noll, såvida inte kön bara rymmer 300 spelare?

Hur kan kön sedan öka i storlek?

Hur fan kan det vara kö överhuvudtaget? Blir det jobbigare att hosta en server om spelet är nytt? Är nätkoden så avancerad? Jisses.

edit: nu har jag gått från köplats 3 till 200, från 200 till 300 och nu är jag på köplats 500... Right..

Går det inte spela "gamla overwatch" längre?

edit igen: menar naturligtvis antal spelare före mig, så +1 i köplats. Rätt ska vara rätt

Riktigt tråkigt beteende när folk tränger sig i kön.

Av Forsgren

För att spela så är jag inte så brydd inupplösningen men vill inte ha för stor skärm dock.

Jag är nöjd med min 1080p @ 240hz. När jag känner att jag är på tok för dålig på snabba fps (valorant & cs) kommer jag nog byta till något betydligt större som är en lite mer allt-i-allo-skärm. Det ska dock fortfarande vara rätt hög uppdateringsfrekvens men det kommer nog bli en betydligt större skärm. Men det är säkert 5-10 år bort - vem vet vad som finns då 😀

Av Forsgren
Skrivet av WebbkodsLärlingen:

Är det ett REST API-verktyg som man ser i laptopen i bilden?

Ser ut som Postman, ja!

Av Forsgren
Skrivet av Wolfkin:

"Google försäkrar oss om att Stadia inte kommer stängas ned"

Artikel på FZ 2022-07-31
https://www.fz.se/nyhet/290952-google-forsakrar-oss-om-att-st...

Då förutspådde jag att Stadia hade max 2 år kvar, jag hade visst fel.

Du hade väl rätt? Två månader är under två år i min värld.

Av Forsgren

Du missade läget att göra en omröstning med frågan ”Kommenterar du omröstningstrådar?”.

Av Forsgren
Skrivet av MexxII:

Glömde fota min då jag var så exalterad att få igång allting. Första intrycket är att den är tung. "Dynamic Island" används typ bara när man har spotify rullandes i bakgrunden så en gimmick. Skärmen är otympligt stor, kan inte längre hantera den med en hand. Kommer från iPhone 7. Trodde skärmen skulle skina mycket mer när med 2000nits men inget som jag märkt av alls. Känns ungefär som samma ljusstyrka på 7an som då inte var en OLED meeen.. 120Hz, Always On, kamera är wow och rappheten i allt gillar jag

Är det något speciellt med detta skalet? Sett väldigt många använda det. Har ringen någon UseCase eller är det helt enkelt att det bara är snyggt?

Jag håller med om att Dynamic Island är inte riktigt där ännu - men de sa ju att det är öppet för utvecklare att använda den också. Så förhoppningsvis kommer vi se lite mer implementation över tid!

Av Forsgren
Skrivet av medbor:

Bara att permanentmontera den avtagbara?

Är det inte just det han vill göra eller redan har gjort? Och för att det sedan ska vara godkänd behöva registreringsbesiktiga bilen.

Jag tycker givetvis det är bra att man behöver göra så. Jag vill gärna känna mig säker på vägen och veta att det är en korrekt installation så jag inte får ett släp på mig! 😁

Av Forsgren
Skrivet av bubbelbabbel:

Tack så mycket, där har vi honom!

Sen kan jag inte stå bakom något han gjort eftersom jag har för lite koll! Jag visste i princip bara att han existerade samt i det stora hela vad principen/regeln gick ut på!

Av Forsgren
Skrivet av TobiasStockholm:

Aldrig sett den tumregeln, var kan man läsa mer om den?

Det finns någon ekonom/professor/annat som kom fram till just den tumregeln för väldigt länge sedan. Den är döpt efter han själv som jag just nu tyvärr inte kommer på namnet på. :/

Har för mig att han ansågs vara vettig! 😁

Av Forsgren
Skrivet av joakim99:

På vilket sätt är detta den bästa lösningen?

Jag gissar hans poäng är att om man säger upp alla fasta avtal så är vi 100% i landet som eventuellt behöver börja tänka på vår elkonsumtion - till skillnad från nu att de som har fast inte behöver det i samma utsträckning beroende på vilket fast avtal de sitter på.

Jag håller dock inte med om att man ska straffa personer som faktiskt har bundit sitt avtal.

Av Forsgren
Skrivet av Ninotramp:

Idag satte jag på LLVP. Kört kaminen innan. Ruskigt billig el, dags att börja köpa. Synd skatten är så hutlöst dyr....

Är det sant att folk beställer någon grej och sätter på sin elmätare från Aliexpress? Eller driver dom med mig på jobbet?

Jag har sett det nämnas lite här och var men aldrig själv försökt ta reda vad det är för något exakt.

Av Forsgren

Yes, det fungerar superbra! Vi kör en brygga för hemmet och en för stugan - de är alltså separata i Hue-appen.

Av Forsgren
Skrivet av Buddaz112:

Jag undrar över några saker ifall jag går över till äpplet. Jag tycker Pro max är för dyr. Missar man något om man bara väljer vanlig Pro.
Är medveten om att jag då måste köra Firefox för Ios. Sådant som Outlook fungerar det. Deras inbyggda mail klient vad den nu heter vill jag verkligen inte använda. Hur är det med musik. Mina hörlurar stödjer AAC kommer telefonen kunna hantera 16/44.1 eller är det låst till 320kbps. Kan man använda annat messages program än deras inbyggda.
Tänkt byta telefon eftersom jag är trött på Samsung. Var i butik. De hadde inte 14 inne förrän i morgon så lite svårt att veta om jag har lust att byta sida. Har haft 8 plus och SE. Gick sedan över till Android och Samsung. Vet ej om jag skall byta över igen.

Den enda skillnaden är storleken på skärmen och batteriet. Sen ska det inte vara en enda skillnad på de två.

Av Forsgren
Skrivet av stigw:

Jag brukar passera en korsning där det blir grönt på övergångsstället och samtidig blir grönt för bilister. De som då skall svänga i korsningen riskerar köra på cyklister/gångare. Resultatet blir att jag struntar i trafikljuset och ser mej för istället. "Nöd går före lag" fick jag lära mej en gång som deltidsbrandman.

Det är ju dock så det fungerar om det är ett vanligt runt trafikljus. Det kan vara grönt för båda (om det inte är en pil).

Är det en pil så är det bara du som har grönt dit du ska och kan köra på - förutsatt att ingen går eller kör mot rött dvs.

Så när det är ett vanlig runt trafikljus och du ska svänga så måste man kolla sig för när man ska svänga för cyklister och gångar kan ha grönt! 🙂

Av Forsgren
Skrivet av MexxII:

Kommer precis från min lokala vallokal på Söder här i Sthlm. Det hela var över på ett par minuter, basically ingen kö alls. Har väl säkert tagits upp i tråden men det här med att en random gubbe delar ut kuvert som man sedan ska försegla med lite saliv (efter) under CoVID känns väldigt suspekt. Aja, hur svårt ska det vara att logga in med sin e-legitimation för att sedan rösta online 2022...

Vi hade en penna som man strök på kuvertet så man slapp slicka igen det. När det kommer till elektroniska val handlar det nog mest troligt om säkerheten för valresultatet samt den personliga säkerheten. Jag tror inte elektroniska val är rätt väg att gå i dagsläget.