Inlägg

Inlägg som Dr.Mabuse har skrivit i forumet
Av Dr.Mabuse
Skrivet av DasIch:

Samsung tillverkar skärmarna enligt Apples specifikationer, typ på samma vis som TSMC tillverkar Apples SoC's. Skulle dock gissa att det inte är panelerna i sig det är fel på.

Det är by design!?

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Wiggin:

Skillnad kanske, men relevans? Man kan bli dömd för vapeninnehav, i vissa länder...då finns det ju inte ens något offer alls. Handlingen hos förövaren som stalkar med Air tags är ju aktiv ändå, och offret är nog också medvetet till slut, annars skulle det inte resultera i en stämningsansökan.
Här handlar det ju om att stämma tillverkaren för att använda deras produkter i ett skadligt syfte, och nog borde vapenindustrin kunna stämmas för samma sak, tycker du inte det?

Nej, det är inte relevant av två anledningar. 1) Vapens användningsområde är att skada så det ligger inom dess användningsområde - det går inte att säga att det missbrukas då. 2) det finns redan lagar som reglerar hantering av vapen - missbrukas detta är man föremål för utredning oavsett om det finns ett offer eller inte.

P.S. Jag skrev aktiv handling som i fysisk hantering. Du vet, hålla i pistol/kniv jämfört med att lägga en - självklart aktiv - Airtag i en väska och vänta passivt på resultatet.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Wiggin:

Jag ser att alla hittills missat att nämna elefanten i rummet som heter vapenindustrin. Den är naturligtvis undantagen regler kring missbruk då vapnen är avsedda att skada och döda. Världen är fantastisk.

Det är skillnad på att aktivt utföra en handling jämför med som i denna grupptalan som handlar om en passiv handling där offret inte ens vet om att denna är utsatt.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Whitepilledoomer:

Alla knivförsäljare: 😬

Hur tänkte du nu?

Av Dr.Mabuse
Skrivet av MultiMan:

Du måste ha misstagit Youtube för SVT.

Du måste ha misstagit TV4 för SVT.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av orig_rejser:

Sådant har dom ju haft länge. Speciellt hur man installerar virtuella linux-servrar.
Ms plöjer ju mycket pengar i olika distar och open source i allmänhet och har gjort i många många år.
Tror inte det leder till year of the linux desktop för att dom släpper ytterligare en undersajt bland många andra..

Skribenten tar ett enskilt kapitel och använder det för att göra ett felaktigt antagande om artikeln i sin helhet så slutklämmen blir mindre smickrande. WSL är främst ett verktyg för utvecklare och tekniker som jobbar i båda världar och inte ett substitut för Windows. Så nej, en (1) artikel Microsoft begravt bland sina tusentals andra artiklar lär knappast göra Linux till någon kioskvältare.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av talonmas:

Vilket antiklimax för hackarna. Kan tänka mig hur uppspelta de var inför attacken, flera miljoner anrop i sekunden. För att sen stoppas på 2 minuter.

Inte om syftet var att flytta fokus från den verkliga attacken. Då kan 2 minuter vara allt som behövdes.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Alkahzane:

artikel från 2016, tanke på att den inte är nyare tyder väl på en bättrad miljö

Vi vet att det förekommit men vi vet inte om det har upphört.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Pake:

Jag som inte har full koll på rymden, färdas verkligen radiosignaler med ljusets hastighet?

Om jag inte missminner mig så är båda på det elektromekaniska spektret, bara olika våglängder.

Edit:

"Like all waves of the electromagnetic spectrum, radio waves travel at the speed of light. The speed of light in a vacuum is 299,792,458 meters per second, often approximated simply as 3 x 108 m/s."
- Nasa

Av Dr.Mabuse
Skrivet av OSkar000:

Parkeringen som förr var Easypark har dock hunnit byta app 3 gånger på lika många år.

Att stå i ett parkeringshus klockan 2 på natten vid sjukhuset och försöka installera en ny app och registrera sig i den är ganska tålamodsprövande, speciellt när man har en väldigt höggravid sambo brevid sig. Gick nästan fortare att få ut en bebis än att få igång Flowbird som ny användare.

Har noterat att i vissa fall så fungerar EasyPark även om det inte är skyltat. Parkeringar på gata då, inte parkeringshus. Brukar undvika vissa uppdrag där jag vet att tillhörande P-platser administreras av något obskyrt P-bolag med egen app.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Alkahzane:

Postnord är väl också den enda leverantör som har kollektivavtal för sina anställda?

Det kanske förklarar den låga arbetsmoralen?

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/8wjnyQ/har-kastar-postnord-paket--igen

Av Dr.Mabuse
Skrivet av OSkar000:

De kommer ändå virra bort sig i appen när de ska försöka betala

Parkeringsapparna är i många fall röriga, otydliga, krångliga att komma igång med och byts dessutom ut en gång i halvåret (känns det som i alla fall) i vissa städer.

Se till att få fram en standard tack, en app för hela landet... eller planeten.. eller solsystemet... eller hela jäkla universum.

EasyPark är i stort oförändrad sedan introduktionen bortsett från en update för ett par år sedan, enkel och tydlig. Saknar täckning i universum men är etablerad i stort sett hela EU.

Skrivet av Zingo 83:

Tramsigt PR-jippo... det skall bli intressant att se om detta företag överlever lågkonjunkturen.

Det gör dom garanterat. EP är den partner de flesta ansluter till.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Joppis:

Last implies nothing else will follow.
Latest implies that it's the last to date.

Last applies to something that comes at the end of a series but does not always imply that the series is completed or stopped.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av RaZman:

Hänt mycket sedan "Windows 10 is the last version of Windows".

Korrekt citat: "Right now we’re releasing Windows 10, and because Windows 10 is the last version of Windows, we’re all still working on Windows 10."

Last som i det senaste, inte sista/slutgiltiga.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av perost:

Siffrorna som Alphacool presenterade från början var dock också från Igor's Lab (källa), så det är fortfarande ingen utomstående som faktiskt testat fläkten.

Nu är du väl lite väl pessimistisk

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Meto:

Jag kan ha fel men om jag förstått det rätt så kan du återställa lösenord och annan appdata från vissa appar om du använder iPhone med full-backup. På Android finns inget generellt backup verktyg.

Ok, fattar. Kan dock inte säga med säkerhet om det är någon skillnad med backup/restore kontra transfer så jag lägger mig

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Det Otroliga Åbäket:

Gör du en modern telefon-till-telefon-migrering (eller migrering via krypterad iTunes-backup, om du är 0ldskool) bör du få med dig det mesta, men saker som är krypterade med en enhetsbaserad nyckel kan förstås inte migreras med.

Kör du en molnbaserad lösenordshanterare ska det i de flesta fall inte vara något problem med lösenord, passkeys och TOTP-nycklar.
Men ja: BankID behöver man i de flesta fall beställa på nytt till sin nya enhet.

Jo, men det är ju lite det vi säger; allt går inte över. Bitwarden, LastPass m.fl. finns till båda plattformarna och är inte direkt knytet till OS, så jag förstår inte ditt argument om Steve Jobs? Vad är det jag missar?

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Det Otroliga Åbäket:

*knack-knack*
Har du hört talas om vår herre och frälsare Steve Jobs? 🤣

Apple flyttar inte BankID eller lösenord heller. Inte för mig i alla fall.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av jnsson:

T.ex. stöd för SIM-kort direkt i datorn. Bättre mottagning och smidigare än att dela från en telefon plus att det drar mycket på telefonens batteri att internetdela. Sedan så kan jag på min Dell dator iallafall uppgradera en hel del av sakerna i efterhand, så som RAM, SSD, Wi-Fi och WWAN. Även batteriet är inte fastlimmat utan sitter fast med skruv och går enkelt att byta, något jag gjorde igår.

Du glömde... du slipper köpa en dongle för 1000 - 2000 kr bara för att ansluta Ethernet och USB

Av Dr.Mabuse
Skrivet av cyklonen:

Vilket sanslöst elitistiskt dravel!

Du kanske vill att internet ska vara en exklusiv klubb för extrema nördar, men jag vill att alla ska få vara en del av den, på lika villkor. Det du beskriver har jag, som sysslat med datorer sen 80-talet, aldrig ens hört talas om. Att begära att alla möjliga som kämpar i små organisationer, ofta ideellt, ska ha den kunskapen är totalt orimligt och helt vettlöst.

En mildare filtrering är lösningen.

Vilket sanslöst försök till härskarteknik!

Om det är något du inte begriper är det bara att fråga, det är trots allt ett teknikforum. Finns ingen anledning att bli personlig och stoppa ord i andras munnar, det är osakligt.