Inlägg

Inlägg som Dr.Mabuse har skrivit i forumet
Av Dr.Mabuse
Skrivet av Mordekai:

Jag kan bara säga att min iMac från 2011 fungerar som ny och min erfarenhet är att Apples produkter generellt håller längre, exempelvis laptops från Apple har väl betydligt längre livslängd än exempelvis Dell?

Lite nyfiken på vilka uppenbara brister i säkerhet du menar?

Min avsikt var inte att starta en pajkastning där bevisföringen är anekdoter tills tråden urartar helt, men tack för att du bevisade min poäng.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av DasIch:

Det är ett tämligen udda fenomen där folk med noll erfarenhet från Apples produkter, och noll intresse av att köpa dem, prompt ska kritisera Apple i varje nyhetstråd om dem.

Det är inte lika udda att Apple-användare har mentala skygglappar på sig och prompt skall försvara Apple trots uppenbara brister i säkerhet, kvalitet eller funktionalitet när dessa påvisas. Men har han fel i sak?

Av Dr.Mabuse
Skrivet av DasIch:

Hur många Imacs har du ägt där det varit ett problem?

Huir är det relevant? Menar du att en Imac aldrig kan gå sönder eller att man inte kan eller får ha en åsikt om man inte ägt en själv?

Av Dr.Mabuse

Inte alla bolag som orkar lägga ner lika mycket energi som Jack Daniels advokater gjorde.

The letter by lawyer Christy Susman was sent to Patrick Wensink, author of the satire Broken Piano for President. The book cover, according to the Atlantic, features “old-timey, straight-from-the-saloon cover art” that bears a striking resemblance to the label for Jack Daniel’s Tennessee Whiskey.

“We are certainly flattered by your affection for the brand, but while we can appreciate the pop culture appeal of Jack Daniel’s, we also have to be diligent to ensure that the Jack Daniel’s trademarks are used correctly. Given the brand’s popularity, it will probably come as no surprise that we come across designs like this on a regular basis. What may not be so apparent, however, is that if we allow uses like this one, we run the very real risk that our trademark will be weakened. As a fan of the brand, I’m sure that is not something you intended or would want to see happen.

“In order to resolve this matter, because you are both a Louisville ‘neighbor’ and a fan of the brand, we simply request that you change the cover design when the book is re-printed. If you would be willing to change the design sooner than that (including on the digital version), we would be willing to contribute a reasonable amount towards the costs of doing so.”

Ursäkta Off-topic men lite relevant är den med avseende på kundbemötande.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av killawife:

Jag tror inte du kan ge dig på biluppgifter.se här då de säkert har en friskrivnings-klausul som är svår att komma runt rent rättsligt. [...]

Biluppgifter verkar inte ha någon egentlig eller tydlig friskrivning: https://biluppgifter.se/skuldkontroll/villkor. Verkar också ganska motsägelsefullt att friskriva sig från den tjänst man erbjuder (läs bedrägeri).

@SwedZi, skriv en recension på Trustpilot, det kanske ger lite förhandlingsläge om inte annat.
Utan tydlig friskrivning kan man nog hävda avvikelse från avtalad tjänst: https://www.hallakonsument.se/konsumentratt-process/reklamera...

Av Dr.Mabuse
Skrivet av friArsenik:

Så att runt 2018 svenska spelbranschen förstod att det är bättre att börja skatta utomlands via utländska dotterbolag.

Skatteplanering (skattesmitning) är inget nytt oavsett branch.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Xcorp:

Läs igenom tråden igen och fundera på om TS menar en site-to-site eller klient-vpn som terminerar någon annan stans, eller om det ens ges sken av att förstå skillnaden på de två.

Läs mitt inlägg igen och fundera på om jag bemöter ditt påstående om att en ISP (alltid) kan se VPN trafik som passerar oavsett teknisk lösning eller om jag besvarar TS. Att inte lyfta skillnaderna är att göra TS en otjänst och är inte speciellt konstruktivt på ett teknikforum.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av gylldevik:

Kamkedjan på 1.4tsi (2006-2013 cirkus) är katastrofal. Läs lite mer om vws kedjeproblem så går dem väldigt ofta sönder. Samma sak med 520d på bmw mellan 2007-2013, så de skulle jag inte säga är helt korrekt :). När de funkar är de ju underbart att slippa tänka på byten dock, om så faktiskt vore fallet 😉

Fast i N47 fallet så kedjeraset ett följdfel pga defekt kedjedrev och/eller kedjespännare som slet ut kedjan i förtid, så tekniskt är inte kedjan svagare i sig.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Xcorp:

@blunden förklarade bra i inlägget ovan. RDP, protokollet som används för remote desktop, är krypterat. Även om en VPN i 99% av fallen är krypterad så måste den inte vara det. Och även om den är krypterad mellan dig och din VPN-leverantör så kan leverantören se all trafik som skickas över VPN som om den skickades över internet.

I detta scenario använder man inte VPN som en anonymitetstjänst, utan det mest troliga är att man upprättar en site-to-site VPN och då kan ingen tjänsteleverantör "se" trafiken.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Tack, jag hade 6.11 så bytte till 7zip nu. Funkar same. Annars går ju inbyggda bra ofta med.

Den klara bara inte zip-arkiv med lösenord.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av LeVvE:

7-Zip vägrar implementera nya Windows 11 menyn så gick över till WinRAR igen.

Ah, det förklarar saken. Trodde det var fel på installationen häromdagen när jag installerade 7-zip på min nya släpbara...

Edit: MEN, den finns faktisk i kontextmeny. Man går till Visa fler alternativ > 7-zip

Av Dr.Mabuse
Skrivet av DasIch:

Samsung tillverkar skärmarna enligt Apples specifikationer, typ på samma vis som TSMC tillverkar Apples SoC's. Skulle dock gissa att det inte är panelerna i sig det är fel på.

Det är by design!?

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Wiggin:

Skillnad kanske, men relevans? Man kan bli dömd för vapeninnehav, i vissa länder...då finns det ju inte ens något offer alls. Handlingen hos förövaren som stalkar med Air tags är ju aktiv ändå, och offret är nog också medvetet till slut, annars skulle det inte resultera i en stämningsansökan.
Här handlar det ju om att stämma tillverkaren för att använda deras produkter i ett skadligt syfte, och nog borde vapenindustrin kunna stämmas för samma sak, tycker du inte det?

Nej, det är inte relevant av två anledningar. 1) Vapens användningsområde är att skada så det ligger inom dess användningsområde - det går inte att säga att det missbrukas då. 2) det finns redan lagar som reglerar hantering av vapen - missbrukas detta är man föremål för utredning oavsett om det finns ett offer eller inte.

P.S. Jag skrev aktiv handling som i fysisk hantering. Du vet, hålla i pistol/kniv jämfört med att lägga en - självklart aktiv - Airtag i en väska och vänta passivt på resultatet.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Wiggin:

Jag ser att alla hittills missat att nämna elefanten i rummet som heter vapenindustrin. Den är naturligtvis undantagen regler kring missbruk då vapnen är avsedda att skada och döda. Världen är fantastisk.

Det är skillnad på att aktivt utföra en handling jämför med som i denna grupptalan som handlar om en passiv handling där offret inte ens vet om att denna är utsatt.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Whitepilledoomer:

Alla knivförsäljare: 😬

Hur tänkte du nu?

Av Dr.Mabuse
Skrivet av MultiMan:

Du måste ha misstagit Youtube för SVT.

Du måste ha misstagit TV4 för SVT.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av orig_rejser:

Sådant har dom ju haft länge. Speciellt hur man installerar virtuella linux-servrar.
Ms plöjer ju mycket pengar i olika distar och open source i allmänhet och har gjort i många många år.
Tror inte det leder till year of the linux desktop för att dom släpper ytterligare en undersajt bland många andra..

Skribenten tar ett enskilt kapitel och använder det för att göra ett felaktigt antagande om artikeln i sin helhet så slutklämmen blir mindre smickrande. WSL är främst ett verktyg för utvecklare och tekniker som jobbar i båda världar och inte ett substitut för Windows. Så nej, en (1) artikel Microsoft begravt bland sina tusentals andra artiklar lär knappast göra Linux till någon kioskvältare.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av talonmas:

Vilket antiklimax för hackarna. Kan tänka mig hur uppspelta de var inför attacken, flera miljoner anrop i sekunden. För att sen stoppas på 2 minuter.

Inte om syftet var att flytta fokus från den verkliga attacken. Då kan 2 minuter vara allt som behövdes.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Alkahzane:

artikel från 2016, tanke på att den inte är nyare tyder väl på en bättrad miljö

Vi vet att det förekommit men vi vet inte om det har upphört.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Pake:

Jag som inte har full koll på rymden, färdas verkligen radiosignaler med ljusets hastighet?

Om jag inte missminner mig så är båda på det elektromekaniska spektret, bara olika våglängder.

Edit:

"Like all waves of the electromagnetic spectrum, radio waves travel at the speed of light. The speed of light in a vacuum is 299,792,458 meters per second, often approximated simply as 3 x 108 m/s."
- Nasa