Inlägg

Inlägg som Dr.Mabuse har skrivit i forumet
Av Dr.Mabuse
Skrivet av OSkar000:

Parkeringen som förr var Easypark har dock hunnit byta app 3 gånger på lika många år.

Att stå i ett parkeringshus klockan 2 på natten vid sjukhuset och försöka installera en ny app och registrera sig i den är ganska tålamodsprövande, speciellt när man har en väldigt höggravid sambo brevid sig. Gick nästan fortare att få ut en bebis än att få igång Flowbird som ny användare.

Har noterat att i vissa fall så fungerar EasyPark även om det inte är skyltat. Parkeringar på gata då, inte parkeringshus. Brukar undvika vissa uppdrag där jag vet att tillhörande P-platser administreras av något obskyrt P-bolag med egen app.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Alkahzane:

Postnord är väl också den enda leverantör som har kollektivavtal för sina anställda?

Det kanske förklarar den låga arbetsmoralen?

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/8wjnyQ/har-kastar-postnord-paket--igen

Av Dr.Mabuse
Skrivet av OSkar000:

De kommer ändå virra bort sig i appen när de ska försöka betala

Parkeringsapparna är i många fall röriga, otydliga, krångliga att komma igång med och byts dessutom ut en gång i halvåret (känns det som i alla fall) i vissa städer.

Se till att få fram en standard tack, en app för hela landet... eller planeten.. eller solsystemet... eller hela jäkla universum.

EasyPark är i stort oförändrad sedan introduktionen bortsett från en update för ett par år sedan, enkel och tydlig. Saknar täckning i universum men är etablerad i stort sett hela EU.

Skrivet av Zingo 83:

Tramsigt PR-jippo... det skall bli intressant att se om detta företag överlever lågkonjunkturen.

Det gör dom garanterat. EP är den partner de flesta ansluter till.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Joppis:

Last implies nothing else will follow.
Latest implies that it's the last to date.

Last applies to something that comes at the end of a series but does not always imply that the series is completed or stopped.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av RaZman:

Hänt mycket sedan "Windows 10 is the last version of Windows".

Korrekt citat: "Right now we’re releasing Windows 10, and because Windows 10 is the last version of Windows, we’re all still working on Windows 10."

Last som i det senaste, inte sista/slutgiltiga.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av perost:

Siffrorna som Alphacool presenterade från början var dock också från Igor's Lab (källa), så det är fortfarande ingen utomstående som faktiskt testat fläkten.

Nu är du väl lite väl pessimistisk

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Meto:

Jag kan ha fel men om jag förstått det rätt så kan du återställa lösenord och annan appdata från vissa appar om du använder iPhone med full-backup. På Android finns inget generellt backup verktyg.

Ok, fattar. Kan dock inte säga med säkerhet om det är någon skillnad med backup/restore kontra transfer så jag lägger mig

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Det Otroliga Åbäket:

Gör du en modern telefon-till-telefon-migrering (eller migrering via krypterad iTunes-backup, om du är 0ldskool) bör du få med dig det mesta, men saker som är krypterade med en enhetsbaserad nyckel kan förstås inte migreras med.

Kör du en molnbaserad lösenordshanterare ska det i de flesta fall inte vara något problem med lösenord, passkeys och TOTP-nycklar.
Men ja: BankID behöver man i de flesta fall beställa på nytt till sin nya enhet.

Jo, men det är ju lite det vi säger; allt går inte över. Bitwarden, LastPass m.fl. finns till båda plattformarna och är inte direkt knytet till OS, så jag förstår inte ditt argument om Steve Jobs? Vad är det jag missar?

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Det Otroliga Åbäket:

*knack-knack*
Har du hört talas om vår herre och frälsare Steve Jobs? 🤣

Apple flyttar inte BankID eller lösenord heller. Inte för mig i alla fall.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av jnsson:

T.ex. stöd för SIM-kort direkt i datorn. Bättre mottagning och smidigare än att dela från en telefon plus att det drar mycket på telefonens batteri att internetdela. Sedan så kan jag på min Dell dator iallafall uppgradera en hel del av sakerna i efterhand, så som RAM, SSD, Wi-Fi och WWAN. Även batteriet är inte fastlimmat utan sitter fast med skruv och går enkelt att byta, något jag gjorde igår.

Du glömde... du slipper köpa en dongle för 1000 - 2000 kr bara för att ansluta Ethernet och USB

Av Dr.Mabuse
Skrivet av cyklonen:

Vilket sanslöst elitistiskt dravel!

Du kanske vill att internet ska vara en exklusiv klubb för extrema nördar, men jag vill att alla ska få vara en del av den, på lika villkor. Det du beskriver har jag, som sysslat med datorer sen 80-talet, aldrig ens hört talas om. Att begära att alla möjliga som kämpar i små organisationer, ofta ideellt, ska ha den kunskapen är totalt orimligt och helt vettlöst.

En mildare filtrering är lösningen.

Vilket sanslöst försök till härskarteknik!

Om det är något du inte begriper är det bara att fråga, det är trots allt ett teknikforum. Finns ingen anledning att bli personlig och stoppa ord i andras munnar, det är osakligt.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av cyklonen:

Jag ser snarare problemet som det motsatta. Deras filter stoppar massa legitima mejl. Idrottsföreningar, bostadsrättsföreningar, mindre företag, m fl, råkar ut för att deras utskick fastnar i Googles spamfilter. Det är alldeles för strikt i dag. Jag ser hellre tio spammeddelanden i inkorgen än att missa ett riktigt mejl för att det klassas som spam.

Idrottsföreningar, bostadsrättsföreningar, mindre företag, m fl. som inte ens orkar knappa in en host/IP i sin SFP-sträng förtjänar att bli filtrerade. De flesta har minst en styrelsemedlem eller en IT-partner att rådfråga så det finns ingen ursäkt till att INTE medverka till att förhindra e-postspoofing och e-postfiske. Inte 2023.

Kan knappt bärga mig tills DKIM/DMARC blir krav.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Yoshman:

[...] Det som kanske inte riktigt tagit fart, trots att Surface gått i bräschen, är högupplösta skärmar på Windows-bärbara [...]

Både Dell (som jag också gillar) och Lenovo (som jag aldrig riktigt gått igång på) kör fortfarande med 1920x1080 även i rätt dyra modeller. Att välja deras modeller med högupplöst skärm får Apples utbud att börja se billigt ut... [...]

Har letat länge med ljus och lykta efter en bärbar med "Apple-upplösning" och nyligen släppte Lenovo en 16-tummare med 3456 x 2234 och human prislapp. Beställde mitt exemplar nästan direkt för c:a 23.000 ex. moms. Det får väl ändå anses som rimligt? Poängen är, förhoppningsvis, att det nu kommer fler modeller och tillverkare.

P.S. Hittills är detta nog den bästa bärbara jag någonsin haft.

Av Dr.Mabuse

Körde 8 år utan körkort innan jag tänkte att det ändå kan vara ganska bra att ha ett om det skulle hända något. Dagen efter jag tog körkortet blev jag stoppad i en flygande inspektion. Bra tajming

Av Dr.Mabuse
Skrivet av werter123456789:

Okej men undra om man kan byta dom små diskarna sen när man uppnåt 108tb gränsen att man kan ta bort diskar som är över den gränsen om ninförstår mig rätt och sen lägga till dom i min andra volym

Som Choy säger går det inte att minska en befinltig pool.

Teoretisk går det att göra som du föreslår genom att skapa ny pool och kopiera över data men det krävs lediga fack och tillräckligt stora hårddiskar och jag får inte ihop det efter snabb titt i spec och halvdan överslagsberäkning. Du kommer behöva mellanlagra.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av werter123456789:

hej
har nått taket för min volym size och undrar om man kan minska på antalet diskar och sätta in större istället
har nämligen 7st16tb och 3st 20tb diskar och undra om man kan byta 16tb till 20tb och sen frigöra diskar då största volymen i min synology ds inte klarar mer är 108tb
tänkte om man det gick så man kunda använda som andra diskarna i den andra volumen jag har med 3st 20
har sökt lite men hittar inget
har en ds2419+

Utgår vi från att du har någon form av RAID (oavsett om det är SHR eller inte) vilket låter rimligt så är svaret ja. Man byter en disk åt gången och låter den reparera. När man bytt alla diskar så expanderar man RAID-volymen. Har gjort detta några gånger på modeller med och utan SHR.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Purrfected:

Smart där, kollade inte bilden
Ja han får väl 3 om han sätter in en 8 tb med sina 4 tb?

Ne, jag kollade inte heller ordentligt och skyller på språkförbistring.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Field-Mouse88:

Men jag har ju precis betalt för 1 helt år. Om dom som ska ändra spelreglerna under den tiden får dom väl ändå betala tillbaka?

I händelse att någon faktisk undrar så tror jag att konsumentreglerna tillåter ensidig uppsägning från konsumentens sida. Lite oklart hur man hanterar förbetald årsabonnemang dock.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Purrfected:

@svalle Antar att du inte kör SHR då? Synologys egen raid?
https://www.synology.com/sv-se/support/RAID_calculator

Enligt skärmbilden så gör han det. SHR (version 1). För att trolla så behövs minst 3 diskar.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av svalle:

Så om jag sätter in en 8'a så kommer jag ha 4TB som jag inte kan utnyttja?

Enligt skärmbilden så har du två lagringspoler. I det fallet kommer du kunna använda hela diskens kapacitet efter expansion.

Äh, jag feltolkade bilen. Inte van med Svenska i dessa sammanhang.