Inlägg

Inlägg som Dr.Mabuse har skrivit i forumet
Av Dr.Mabuse

@DPG: Då har du nog inte förstått budskapet. Låt du kabeln sitta i.

Genom att vara ansluten till elnätet förhindrar du att helt ladda ur ditt batteri - vilket är dåligt för livslängden. Samtidigt får batteriet underhållsladdning - vilket är bra för batteriet. Tillverkarens batteriövervakning förhindrar att batteriet att överladdas - vilket är bra.

De enda nackdelar jag kan komma på är den lilla strömförbrukningen och risken för eldsvåda. Det senare är dock extremt sällsynt.

Av Dr.Mabuse

@QuantumPersuader: Fick ingen träff på något PM Hos Justicie, inte ens något hemligt sådant.
Söderbäck är nog på rätt spår om eventuella förlag på utökad loggning. Knappast "hemligt" men det låter såklart mer konspiratoriskt än "inofficiellt" tills det finns ett färdigt förslag.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Olle P:

Svårt att ge ett konkret svar här...
Går det att använda datorn med strömmen tillkopplad och batteriet i? Ja, definitivt!
Finns det något problem med att göra det? Beroende på hur datorns laddningsschema ser ut och vilken kemi batteriet bygger på så kan batteriet eventuellt tappa kapacitet snabbare om man använder den inkopplad.
Ur elsäkerhetssynpunkt finns en risk för (små) läckströmmar och ökad elektromagnetisk strålning från skärmen när man använder datorn nätansluten. (En faktor att ta hänsyn till i sjukvården.)

Inte alls. Idag använder man Li-On batterier och som det redan påpekats i tråden finns det både hårdvara och mjukvara som ser till att ladda batteriet på ett korrekt sätt och koppla ur denna vid nätdrift. Detta regleras via flertal bestämmelser.
Resten låter som rent nonsens - speciellt med tanke på att det sitter en switchad transformator som likriktar spänning mellan nätuttag och dator. Så ur elsäkerhetssynpunkt finns det inga "läckströmmar" eller någon elektromekanisk strålning som utgör någon som helst fara (om man nu inte tro på oseriösa propaganda från tvivelaktiga Strålskyddsstiftelsen).

Av Dr.Mabuse

@DPG: Det är helt ofarligt - under förutsättning att du använder tillverkarens medföljande program och strömsparschema, dessa laddar aldrig batteriet fullt. Sedan sker bara underhållsladdning under tiden tills batteriet nyttjas fullt igen.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Söderbäck:

Fast det står inte så på banhofs hemsida utan det är ordvalet i nyheten som förvillar lite i det här fallet. Kanske aningen olycklig formulering.

Det som banhof skriver om är att det föreslås loggning vid aktivering av VPNtjänst och det är verkligen inte samma sak som förbud mot VPNtjänster. På samma sätt som att datalagring av alla siter inte betyder att det är förbud att besöka alla siter ;).

Tror Gremanz syftar på JKs Twitter, där han skriver att han "läst hemligt PM om datalagringen" och att "Bland annat vill man förbjuda vpn, logga vpn.".

https://femtejuli.se/2017/08/25/jon-karlung-lacker-hemlig-inf...

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Rick69:

Det kanske blir förbud mot vpn, eller krav på loggning, enligt Jon Karlung som är vd för Bahnhof.

https://femtejuli.se/2017/08/25/jon-karlung-lacker-hemlig-inf...

”Bland annat vill man förbjuda vpn, logga vpn. Och så vill man tvinga operatörna att bygga ut NAT burkar, som ska datalagra. Plus 10 månader.”

Än så länge är det bara propaganda i mina öron. Kan inte hitta någon substans någonstans som styrker detta. Undrar mest om Bahnhof börjat tappa kunder eftersom man måste slå på stora trumman? Nåväl, ska kolla i morgon om detta "PM" ens är registrerat. Är inte ett dugg orolig även om det finns ett PM.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Belzader:

Alternativt använder du din Win 8 nyckel när det frågas efter nyckel under installation av Windows.

Numera behöver man inte ange någon kod vid installation. Det går att gå vidare.

Av Dr.Mabuse

@martin79: Alldeles nyligen så reparerade jag en bärbar genom att först fixa MBR och sedan Windwos-starten (vad det nu heter).
Startade W10 från USB och tryckte på F8 > Valde Felsök/Troubleshoot > Advancerade alternativ/Advanced option > Commando prompt/command Prompt och angav följande:
bootrec /fixMbr
bootrec /fixboo
t
Sedan valde jag från den avancerad menyn även Reparera start/Startup Repair.

I mitt fall var jag tvungen att göra båda i denna ordning. Endera eller omvänt fungerade inte (!?).
Man kan även använda kommandot bootrec /RebuildBcd (enligt vissa källor) i kommandoprompten men det behövde inte jag.

Hoppas jag förstod dig och hoppas ovan är begripligt Lycka till.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av hACmAn:

@AplAy
Jag har skickat till redaktionen fast det är fredags kväll. Jag har inte lust att byta lösen då jag har dynamisk updatering på ett antal dnser. Och
"Vi vill också rekommendera att du använder BankID vid inloggning till Loopia Kundzon. Inloggning med BankID ingår kostnadsfritt för dig som är kund hos Loopia. Har du ett företag kan du koppla ditt personnummer till ditt BankID och användarkonto i Loopia Kundzon. "
Hur gör jag det via DNS protokollet? Auto vill jag inte ha med bankid för dynamisk uppdatering. De säger de bytt mitt lösenord. Om de gjort det kollar jag det på måndag. Sen lär jag klaga. Betalar ju ändå för att få hantera min DNS själv. Om de byter lösenord så fungerar ju inte min tjänst.

Loopia har bytt lösenord för kundportalen och rekommenderar att du använder BankID i framtiden. Hur du får ihop resten är lite av en gåta. Om du nu använder samma konto för att uppdatera DDNS-tjänsten som att logga in i kundzonen finns det väl inget som hindrar att du loggar in och verifierar detta eller uppdaterar med nya uppgifter innan du spräcker en åder i onödan?

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Miicheal:

@Bl4ckIce:

Provat det, får bara upp program och funktion fönstret. Och den finns inte med på listan, irriterande nog...

Tack iaf!

Se här, verktyg för att avinstallera program: https://support.microsoft.com/sv-se/help/17588/fix-problems-t..., den kanske kan hjälpa.

Saknas programmet i listan kan man välj "inte i listan" och ange produktkoden (GUID) för programmet om man vet det. Detta är lite mer omständligt då du först behöver identifiera Produktkoden som finns i registret under HKEY_Classes_Root\installer\Products, vilket inte alltid är det lättaste.
Jag brukar lista ut det genom att söka i registret efter nyckeln UninstallString under \HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\... och sedan kopiera koden inklusive klamrar, EXEMPEL: {D9C2E250-17A1-0D68-CB41-83232EC31C2C} och kör avinstallera.
Väljer du fel kod så händer inget eftersom det finns inget att avinstallera. Kan var värt ett försök i alla fall.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Miicheal:

Har ni några tips?

Artefakter låter som en defekt vara i mina öron och då hade jag kontaktat säljaren.

Av Dr.Mabuse

@Ang3r: Klart man kan vara sarkastisk i tider som dessa. Samtidigt har vi en verklighet med massflykt från polisen och typ en dödsskjutning per dag, ska man då bara ignorera denna för att det annars kan upplevas som valfläsk?
Vi kan alltid hoppas att till skillnad från Beatrice Asks valfläsk, f'låt, satsning så får vi ser poliser i den verkliga verksamheten och inte som substitut för statliga tjänstemän.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av hyperbol:

Hur kan du "känna" något som inte syns??

Ställ frågan till en blind.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av snajk:

Jo. Samtidigt så är cykelöverfart en väldigt ny regel, innan dess så var det ganska diffust men när jag tog körkort (vilket var innan 2014 när regeln kom) så hade en bil definitivt haft väjningsplikt mot cyklister i denna korsning. Vägbanan är upphöjd i nivå med cykelbanan/-passagen och den är tydligt markerad osv.

Cyklister har generellt ALDRIG haft företräde och har det inte nu heller när de ska korsa en väg.
Upphöjda cykelpassager (som det numera heter) kom i och med den nya lagen 2014.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av danne215:

@dumbo: Inte enligt dem nya reglerna med cykelöverfart. Är som övergångsställe för cyklister.
http://www.transportstyrelsen.se/sv/vagtrafik/Trafikregler/Ge...

Du bara länkar till något och hoppas på det bästa? Framgår med all tydlighet att "När du [cyklist] ska korsa en väg på en cykelpassage har du väjningsplikt" (2:12 i filmen). En bilist måste såklart iaktta försiktighet och kunna stanna ändå eftersom cyklister i regel är idioter.

Av Dr.Mabuse

Har både Mac och PC men använder mestadels PC eftersom Mac med sina inlåsningar till sitt egna ekosystem inte spelar så bra ihop med resten av världen. Dessutom ogillar jag hur man försvårar för kunder att utföra egen service. Paradoxalt nog gillar jag Iphone även om IOS numera inte är så lättbegriplig alla gånger...

Av Dr.Mabuse
Skrivet av harjagmaja:

Hej!
Jag tänkte byta mitt nätagg på garantin men enligt webben så är varan inte kvar. Jag undrar då hur det ser ut med ersättning när varan inte kan ersättas?

Garantianspråk förmedlas via säljare till tillverkare om annan än säljare själv erbjuder garanti. Garantivillkoren dikterar vad som gäller och har inget med säljarens sortiment att göra.
Vid godkänd reklamation däremot så ligger ansvaret på säljaren att i första hand reparera eller erbjuda likvärdig vara i utbyte. Ersättning utgår när alla andra alternativ uttömts och då med nyttoavdrag.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av dlq84:

Hör och häpna, den flertrådiga prestandan ökar med 50% och man ökar antalet cores med 50%!!!

Och det är så spektakulärt för att...?

Av Dr.Mabuse

@Erik541:
Din uppgift blir att begära omprövning av beslutet med kompletterade bilder och saklig redogörelse av skadornas art där du påpekar orimligheter i motpartens utsago.
Framhäv att skadorna på ditt fordon och fordonens placering inte är överensstämmande med skador som uppstår vid kollision med stillastående fordon; det är tydligt att motpartens bil varit i rörelse.

Upprätta en polisanmälan så kanske du kan få en tekniskt undersökning som styrker ditt påstående. Vet att det är långsökt då svensk polis inte finns till för att hjälpa sin medborgare... men kanske, kan polisanmälan ge viss tyngd åt din version samt att motparten kanske får tillbaka sitt minne?

Lycka till!

Av Dr.Mabuse

@yrfhar: Har en (eller filera?) WD Red diskar i min NAS som är recertified och låter betydligt värre än det där. När ljudet kom vet jag inte men de har snurrat på sedan februari 2014 och fungerar fortfarande för mig. Ju mer defragmenterad en disk blir desto mer aktivitet och ljud blir det. Min låter dock mer som den hade skadat lager...

Allt på en disk låter lite som att man ber om problem hur man än vrider och vänder på det