Inlägg

Inlägg som Dr.Mabuse har skrivit i forumet
Av Dr.Mabuse
Skrivet av DeadMeat1234:

Folk får tycka om vad de vill, har inte påstått något annat. I samma tråd har det spytts galla över noctua vilket var vad jag svarade på.

Jag kan personligen tycka att en rgb'ad låda med ljus i min smak är frän men jag vill inte ha den själv.

Jag tolkar det som att du inte riktigt har förstått vad jag skriver. Min respons och ordval var som motreaktion på Scorpius klipp-o-klistra gnäll som ibland har en tendens att lusa ner forumtrådarna så fort ordet LED dyker upp.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av DeadMeat1234:

Smaken är som baken (ovanligt träffande), Noctuas bajsbruna ger stark 70- och 80-talsnostalgi.
Tycker personligen att det är snyggare än att ha en ljusshow i lådan, något som jag inte förstår besattheten av.

Jag förstår inte den besatthet som Swec lilla ryggdunkarmaffia har som konstant måste trycka ner alla som gillar att använda LED-belysning som en estetisk komponent över en kam. Bara för att du har lampor i taket eller i fönstret så blir det inte automatist en ljusshow, eller hur? Att skönheten ligger i betraktarens ögon är också självklart men ingen bryr sig om att bedöma slutresultatet. Det räcker med själva idén för att man ska bli upprörd och spy sin oönskade galla i forumtrådarna. Tråkigt och inskränkt.

Och så kallar dom Boomers och gen X för bakåtsträvare....

Av Dr.Mabuse
Skrivet av SCORPIUS:

Vore snyggt med fläktar från Noctua så en slipper denna jävla RGB besatthet.

Fight me 🤷‍♀️

Fattar inte besattheten av att vilja exponera fula och bajsbruna fläktar?

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Mayhem SWE:

Den frågan brukar man bara få om det finns både ett personligt och ett arbets-/skolkonto registrerade på samma mailadress.

Man kan få det även om man har olika hem- och arbetskonton och har loggat in en gång med ett arbetskontot. Så länga kakan är kvar kommer webbläsaren ihåg det och antar att det är ett arbetskonto man försöker logga in med och dirigerar trafiken till fel gateway.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av SirMacke:

Tröttnade på strul med Office och köpte 1 år 365 Personal direkt på MS hemsida.
Kan sedan logga in i portalen och välja installera, vilket är gjort.
Startar valfritt Office-program och får en ruta som säger att logga in för att aktivera, som sig bör.
Skriver in samma epost som jag loggat in i portalen med och trycker Nästa.
Kommer ny ruta med eposten förifylld men kommer inte vidare.

Adressen suddad i paint.
What?

<Uppladdad bildlänk>

Klicka på inloggningsalternativ. Du ska kunna "backa" och välja ett hem-konto. Misstänker att du försöker logga in med ett arbets-konto.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Mayhem SWE:

Finns väl inte så många alternativ?:

#1 Du har skrivit in fel mailadress någonstans.

#2 Du behöver använda din x@y.onmicrosoft.com adress om du blivit tilldelad en sådan.

#2 onmicrosoft.com adressen är en Azure (eller Enfra ID) och används uteslutande för enterprise.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Chris_Kadaver:

Jo du överlåter någon att köpa något till det förmånliga pris som annars inte går att tillgå från återförsäljaren. Dvs du överlåter produkten till det förmånliga priset av ren välvilja utan att själv göra vinning fastän du samtidigt har möjligheten att lämna tillbaka produkten till ÅF utan några andra omkostnader.

***bort/mod***

Blocket verkar ju vara gratis numera(?), pröva sälja det där.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av voffen1:

Ingen game changer men väldigt snålt för en mobil som kostar 12 papp

Lockvaror kallas det för om jag inte missminner mig. Det är meningen att de ska vara överprisade. Lyckas man inte lura kunden att att köpa den dyrare telefonen som har alla extra features man inte behöver så har man i stället en fet j-a fet marginal.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av trudelutt:

Du skulle bara vet hur det är med t ex mjukvara och filmer. Kostnaden för att ge dig Photoshop är mikroskopisk i förhållande till vad det säljs för.

Adobe generated over $600K per employee in 2022. Galet.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av headphoneninja:

Vem fan bryr sig???

Alla som är i tråden och skriver av sig.

Jag är dock av uppfattningen att det inte går att kvantifiera frågor av komplex natur till några ledande frågor så jag har inte "röstat".

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Baxtex:

Detta är mitt tredje par glssögonbågar som får ett vitt gojs skikt över sig efter drygt 2 års användning.

<Uppladdad bildlänk>

<Uppladdad bildlänk>

Haft olika modeller men detta händer oavsett. Går det att förebygga eller åtgärda på något vis? Vad är orsaken?

Har samma problem med mina plastbågar och har kommit fram till slutsatsen att i mitt fall är plasten som inte tål rengöringsmedel. Har inte använt YES eller handsprit på ett tag nu, bara varmvatten och en trasa, så i mitt fall har denna "torra hud" mer eller mindre avtagit.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Mullvaden83:

Din desktop ser ju ut o köra windows. Det är där du ska kolla om ditt nät är public eller private. Är det public kan du vara spärrad att komma åt andra datorer.

Nej, det är tvärtom. Andra kan inte komma åt hans. Du tänker kanske på Nätverksidentifiering genom utforskaren? Det är inte riktigt samma sak.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Walk:

Testade direkt efter uppstart men problemen återkom efter ca 5 minuter. Jag har testat att återställa windows utan att det fungerade. Finns det något annat i den stilen jag kan göra eller går det inte att blåsa ur datorn bättre än så?

Utöver det så började något nytt. Så fort jag högerclickar på en fil så stängs, hela mappen som filen finns i, ned. Vet inte om det kan va relaterat.

Jag skulle börja med att öppna aktivitetshanteraren och se vad som drar resurser.
Sen vore det intressant att få veta hur du "återställt" Windows.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av dagas:

Ja det ska fungera med VLC. Däremot märkte jag att det programmet inte räckte för Blu Ray även om man har Blu Ray läsare/brännare.

Testat detta: https://www.videolan.org/developers/libbluray.html ?

Av Dr.Mabuse
Skrivet av kodakdisc:

Hej
det går ej att se dvd film i datorn, behöver jag ladda ned något progam?
Jag har Windows 10 i datorn

Kanske. har du inte avinstallerat Windows Media Player så kan du se rakt av. VLC erbjuder dock en trevligare upplevelse.

Av Dr.Mabuse

#1 Inget egentligen. Se detta som en läropeng.
#2 Vi kan bara spekulera i ditt fall eftersom vi inte har förstahandsuppgifter om hur själva bedrägeriet gått till i detalj men det låter som en klassisk MIM-attack där angriparen agerat mellanhand mellan din far, som delat sin personliga kod, och banken.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av dool:

Kör Win10.

Sen ett tag, förmodligen efter nån uppdatering så har Win10 börjat komma till login-skärmen när datorn stått ett tag.
Samtidigt så började den ibland på natten gå ned i nåt strömsparläge som gör att internetanslutningen avbröts. Då är det så att fläktarna slutat snurra, RGB på tangentbordet slockat och det tar ett tag för den att komma igång.

Kör en torrentklient och det ställer till problem när internetanslutningen bryts då jag hämtar saker med RSS och grejer slutar seeda.

Hittar inte direkt nån inställning som påverkar det.
Finns ju den inställningen Strömsparläge, "Vid elnätsdrift försätts datorn i strömsparläge efter", den står på 30 minuter som den alltid gjort. Men det är nåt annat som som gjort att datorn ändrat beteende här.

Använder du dig av VPN? I så fall kan du försöka med att slå av Energisparfunktionen på det nätverkskort som trafiken går igenom. Saknas fliken Energisoparfunktioner så leta upp motsvarande/liknande Egenskaper under Avancerat-fliken.

Sen är det såklart en bra ide att stänga av all timers för avstängning vid inaktivitet.

Av Dr.Mabuse

Jag använder min för att samla upp dammpartiklar.

Av Dr.Mabuse

Det låter för bra för att vara sant Vad är haken?

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Thekai:

Vad är poängen med att skriva dynga/myter, när du ändå behöver "pudla"?

Disken i en MacBook Pro kommer inte att sluta fungera efter tre år. Tröskeln för normalt slitage är hög. Slutar den fungera inom en normal användningsperiod så är det med stor sannolikhet otur eller ett fabrikationsfel. Så trådskaparen hinner förmodligen köpa en till Macbook innan den han köper nu över huvud taget är på väg att gå i pension.

Vad är meningen med att svara på inlägg om du inte begriper vad du svarar på?

Jag skriver att det KAN bli en dyr historia. Det är ingen myt att Apple kör med SoC och SMT vilket innebär att OM skiten går sönder så måste man byta hela moderkortet. Onödig merkostnad jämfört med att bara kunna byta en diskret monterad SSD. Men ursäkta om jag inte hade koll på det exakta priset.