Inlägg

Inlägg som Dr.Mabuse har skrivit i forumet
Av Dr.Mabuse
Skrivet av walkir:

Hur många speltitlar har Microsoft släppt till PS4/PS5, Nintendo Switch samt macOS?

Activision och Blizzard har släppt en hel del till systemen ovan.

Microsoft är duktiga på att söndra och härska, vilket de visat sedan 90-talet.

Liten reflektion i ämnet:
https://www.windowscentral.com/microsoft-has-no-plans-release...

Hur många speltitlar har Nintento, Sony och Apple släppt på PC?

Allt är väl relativt men jag tycker Activision/Blizzard har släppt rätt få titlar på andra plattformar.
https://www.blizzard.com/en-us/games

Sony, Apple och Nintendo har också varit hänsynslösa när det gäller affärer, vad är din poäng?

Lite reflektion i ämnet:
https://www.eurogamer.net/microsoft-will-keep-call-of-duty-on...

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Rixxz:

Microsoft och Activision går från att vara konkurrenter till att slås ihop, dåligt för konsumenter på flera olika sätt, kanske framför allt pga. att de nu med största sannolikhet säger hejdå till alla plattformar förutom Xbox och Windows.

Låter mer som en olägenhet än ett hållbart argument i sammanhanget. Actvision/Blizzard hade vadå, 10-12 titlar på andra plattformar? Varav 4 på PS. Det kommer knappast påverka balansen i konsolkriget.

Ska vi spekulera så tror jag inte den existerande spelarbasen behöver oroa sig. Microsoft, som det vinstdrivande företag dom är, kommer inte dra in existerade titlar i första taget - om inte Sony sätter käppar i hjulet förstås.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Timmy Fox:

Lite osäker på hur minskad konkurrens skulle värna konsumenter..?

Tycker dock nog att branschen behöver fler aktörer snarare än färre... Detta lär ju bara leda till ökad ställning för Microsoft och sämre konkurrens.

Kanske OK på kort sikt, men har svårt att se hur spelare skulle värnas i stort.

Lite osäker på vilken konkurrens du pratar om..?

Spelar det någon roll om det står Activision eller Microsoft på asken?

Av Dr.Mabuse
Skrivet av flukke:

Det är inte gratis att skapa material på forum, sociala medier eller någonstans egentligen, det sitter alltid en oavlönad person som genererar inläggen här som folk tar del av utan att man får en krona.

Att få betalt för att skapa och ladda upp innehåll är ingen självklarhet och för att man ska få det kräver plattformsägaren att man följer vissa riktlinjer vilket inte är något konstigt alls. Vill man ha betalt oavsett vilket material man laddar upp får man skapa en egen tjänst eller hitta en tjänst som gör det.
Men nu är vi ganska OT

Egentligen inte. Några av de första inläggen beskrev ovilja att se på reklam som ett äckligt beteende med hänsyn till kostnader att förmedla innehåll. Jag syftar alltså inte på några inlägg, utan produktioner som sysselsätter flera personer och som har det som mer eller minder arbete och producerar material som ÄR inom ramen för YTs riktlinjer men ändå straffas av olika anledningar. YT vill både äta kakan och ha den kvar. Får vi diskutera det eller måste jag sluta lägga upp inlägg på Swec om jag inte gillar det?

Av Dr.Mabuse
Skrivet av flukke:

Jag gnäller inte på folk som kör adblock, tvärt om jag gör det själv på många sidor.
Men man kan inte blunda för att det medför en kostnad att tillhandahålla material på nätet och man får nog räkna med att bli blockerad framöver på samma sätt som man sätter upp staket runt nöjesfält, festivaler osv

Men samtidigt ser man hur mycket material som inte genererar någon inkomst till upphovsmännen pga det inte är PK, saknar lämplig målgrupp för riktad reklam eller av andra obskyra anledningar inte behagar YT. Det är inte gratis att skapa material heller så innan YT kastar första stenen kan dom göra rent hus själva.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Archros:

Den taktila beröringen från en touchskärm kan inte slå fysiska knappar och vred.

Med det sagt vilket vidrigt ord.... "Taktil beröring"
Usch

Gillar du inte taktil kan du använde det i sammanhangen mer passande ordet haptiskt. När du berör en yta som återkopplar med vibrationer så kallas det för haptisk återkoppling

Av Dr.Mabuse

Måste ha varit en lätt fix, det tog inte år att rätta denna gång.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Mayhem SWE:

Är det helt separata program eller bara olika licensformer av annars samma sak? På Mac finns bara en version av Outlook, som man antingen kunde välja att antingen köpa i retailbox eller att prenumerera på via 365. Men sedan ett par månader tillbaka blev Outlook Mac gratis.

Outlook[.com] är en Progressive Web App (PWA) och är eller kommer precis som Outlook för Mac vara gratis. Outlook 365 och 2019 är i princip samma s.k. Click-to-run program med olika licensformer, ja. 365-varianten kommer med molnlagring, det gör inte den fristående varianten.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Maddoxswe:

Kanske är helt ute och cyklar men kostar inte outlook applikationen ? Dvs man måste ha office 365 licens för att kunna använda den mail klienten ?

Det finns Outlook (gratis), Outlook 365 (månadsabonnemang) och Outlook 2019 (engångskostnad)

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Elgot:

Nja, oftast handlar det nog faktiskt bara om att reparerbarhet har lägre prioritet än annat.

Inte när det gäller Apple. Bara en sådan sak att byter man hall-sensorn på en MBP, den som känner av ifall locket är stängt, så kan man du glömma att viloläget kommer fungerar. Sensorn måste nämligen paras med datorn och det är bara Apple och auktoriserade servicecenter som kan göra det. Det är nog den enda hall-sensorn i världen som har den funktionen och det är inget man lägger till om man inte högprioriterar försvårande av icke-autoriserad service.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av superapan:

...och varför dyker det magiskt upp ett "tillfälligt" EU-beslut som tillåter stater att ge massiva direkta skattestöd? För att Tyskland behövde det. Och då kan Tyskland köpa upp alla industrisatsningar inom EU, i detta fall från Sverige. Rimligt?

Det framgår faktiskt varför i pressmedelandet som ducedo länkar till "[...] to enable Member States to support the economy in the context of Russia's war against Ukraine [...]". Det är inte bara Tyskland som behövde stöd och energikrisen (samt livsmedel) påverkar hela Europa. indirekt även Sverige.

Här finns mer info om bakgrunden till besluten: https://www.consilium.europa.eu/sv/policies/eu-response-ukrai...

Av Dr.Mabuse

"Att företaget senare vill släppa ett billigare headset som fler har råd med kommer säkert inte som en överraskning", eh det är Apple vi talar om. Företaget som inte ens sänker priset på utgående modeller.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Bobiri:

Haha grabben prioriterar sin processor över säkerheten i Sverige och Europa.

Jag hoppas vi spenderar miljarder på att rusta upp oss och ej förlitar oss på USA. Mer pengar till arméerna.

Bortkastat, det förlänger bara plågan.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Sveklockarn:

Vad har det med mobiloperatörernas dataplaner att göra? Förklara gärna.

Noterade bara i bildligt tal att opinionen bland inläggen inte är näst intill lika ensidig kritisk när mobiloperatörer tillåts gynna vissa parter på andras bekostnad. Vi konsumenter är förlorare i båda fallen.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Sveklockarn:

Det subventioneras inte, det är kundernas pengar som finansierar en förmånligare dataplan.

För er som levt under en sten, https://www.di.se/digital/regeringen-slopar-skatterabatt-for-...

Av Dr.Mabuse

När el subventioneras för storföretagen så går alla i taket. När mobilsurf subventioneras för storföretagen försvaras det med näbbar och klor...

Av Dr.Mabuse
Skrivet av anon315148:

Funderar på att köpa en färglaserskrivare men undrar hur det fungerar med färgerna. Om en färg tar slut, slutar alla färger att fungera då (kan inte skriva ut nått) eller hur funkar det? Är det möjligt att endast fylla på den eller de färger som är slut eller man får byta alla färger?

De skrivare jag sett har alla separata färgpatroner som kan bytas ut oberoende av varandra. Men rekommenderar att du läser produktbeskrivningen för den skrivare du är intresserad av.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Daark:

Hur ofta byter du fläktar pga slitage? De håller ju tillräckligt länge så att 300kr för en ny inte är något att diskutera.

Efter varje dammsugning?

Av Dr.Mabuse
Skrivet av simonthesaint:

Problemet kvarstod dock både före och efter ändringar.

Om primär och sekundär DNS är 0.0.0.0 så kommer din dator inte kunna göra namnuppslag = inget internet.
Har du internetåtkomst men inget namnuppslag borde du kunna ping:a externa IP-adresser som t.ex. 1.1.1.1. Går det kan du alltid försöka konfigurera primär DNS som 1.1.1.1

Av Dr.Mabuse
Skrivet av simonthesaint:

Provade med en gammal laptop. Den ansluter till nätverket men fortfarande inget Internet. Samma peoblem med kabel alltså.

Har råkat ut för att PIN-konden blivit aktiverad vid några tillfällen på 4G routrar. Har du säkerställt att du låst upp och inaktiverat PIN-kod i routern?

Har annars samma fenomen med mitt SIM-kort i bärbara. Mitt tvillingkort slutade en dag att fungera och Soluno (snik Telesnor hittar såklart inga fel). SIM-kortet fungerade inte heller i någon annan dator som däremot kunde använda t.ex. Telias SIM-kort. Någon definitiv slutsats kunde jag dock inte komma fram till då jag dessvärre lyckades förstöra min SIM-kortplats i felsökningsprocessen och därmed incitamentet att lösa mysteriet.